HABERLER>POLİTİKA
24 Temmuz 2019 Çarşamba - 13:05

AK Partili Dağ'dan Büyükşehir'e 'atama' salvosu: Liyakat yok, yakınlık var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki atamaları yorumlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, liyakatın olmadığı atamalar yapıldığını, parti genel başkanına yakınlığı nedeniyle yönetim kurulu başkanı olarak atananları gördüklerini ileri söyledi.

AK Partili Dağ dan Büyükşehir e  atama  salvosu: Liyakat yok, yakınlık var!

İzmir Medya Platformu'nun 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Bornova Öğretmenevi'nde düzenlediği etkinlikte gazetecilerle bir araya gelen Dağ, Türkiye'nin önünde seçimsiz bir 4 yıl olduğunu, bu sürede 2023 vizyonunun büyük oranda gerçekleştirilmesi için önemli fırsatlar bulunduğunu söyledi.

S-400 hava savunma sistemi ve Doğu Akdeniz'deki konuların gündemde olduğuna işaret eden Dağ, şöyle konuştu:

"Bu konuda kritik süreçleri atlattığımızı ifade edebilirim. Burada siyasi düşüncelerden, parti kimliklerinden arınarak ülke siyaseti, milli birlik ve beraberlik ortaya koymamız lazım. Bu sistemin alımı konusunda birtakım yaptırım düşünceleri, yaptırıma dair tehdide varan cümleler işittik. Doğu Akdeniz'de KKTC'nin ve Türkiye'nin hakları bulunuyor. Bu haklar bir kenara konularak oldubittiyle bir şeyler yapılmaya çalışıldı. 3 tane petrol şirketiyle anlaşmalar yapıldı. Mısır, İsrail, Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan... Bir şeyler yapma girişimi oldu ama buna fırsat verilmedi." 

Dağ, S-400 ve Doğu Akdeniz konusunun bugünün mevzusu olmadığına dikkati çekti. 

Son döneme kadar S-400 ve Doğu Akdeniz konusunda muhalefetten çok destekleyici bir çaba görmediklerini belirten Dağ, "Geçen hafta Mecliste 4 partinin Doğu Akdeniz ile ilgili fikir birliği ortaya koyması sevindirici. Bir siyasi parti bir fikir beyan etmemiş, destekleme açıklaması içinde olmaması da manidar. İttifak yapanlar bu davranışın ne anlama geldiğini iyi bir şekilde bilecek durumdadır." diye konuştu. 

BÜYÜKŞEHİR'İN BORCUNU AÇIKLADI
Yerel seçimlerden sonra belediyeyi AK Parti'den alan bazı CHP'li belediye başkanlarının belediye borçlarını açıkladığını aktaran Dağ, belediyelerin borçlarının olabileceğini, bunların yönetilebilir olmasının önem taşıdığını söyledi.

Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesinin şu anda 4,8 milyar lira borcu bulunduğunu ifade etti.

Bir gazetecinin, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın belediye şirketine kendini müdür atadığını, yakın arabalarını işe aldığını belirtmesi üzerine Dağ, bunun etik olmadığını vurguladı.

ATAMALARI ELEŞTİRDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesindeki atamaları da takip ettiğini kaydeden Dağ, liyakatın olmadığı atamalar yapıldığını, parti genel başkanına yakınlığı nedeniyle yönetim kurulu başkanı olarak atananları gördüklerini ileri söyledi.

Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de İZFAŞ ve İZBETON'da yönetim kurulu başkanı olduğunu aktardı.

Etkinliğe, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de katıldı. (AA)

 
Büyükşehir’den başkan aday adayına önemli görev
 
Altay'dan çifte imza
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 25 Temmuz 2019 Perşembe 19:09

Kızılay Konak şube başkanı hangi liyakat ile atandı?

Yorumu oyla      4      5  
Alper 25 Temmuz 2019 Perşembe 08:43

Sizdeki liyakatta bir örnek ile açıklayayım;Karabağlar kaymakamı aday adayı oldu , aday seçilemedi, yer bulmak için anında Buca kaymakamı gönderildi yer açıldı.İzmirde kalma süresine hiç girmiyoruz normalde 5 yıl iken 7 yada 8 ci yıllarda.Yakında İzmir yada istanbula vali olur.Ak partinin liyakat anlayışı bu CHP bir fırın ekmek yemesi lazım,daha yolun başında

Yorumu oyla      10      5  
Orası olmaz ise burası olsun 25 Temmuz 2019 Perşembe 01:14

Liyakat diyorsunuz devletin kaymakamı aday adayı oldu seçilemedi ödül gibi başka bir ilçenin kaymakamı gönderildi (kadro boşaltıldı)yerine geldi İstanbul seçimlerinde gazetelere manşet oldu İzmir’i bırakıp İstanbul seçimlerinde çalışıyor diye sosyal medyada fotoları servis edildi.Kedin bu kararnamede İzmir valisi olur.Ak partinin liyakat anlayışı bıdur.

Yorumu oyla      12      5  
komedi 24 Temmuz 2019 Çarşamba 20:42

Il baskanliginin oradaki kavsaga hangi akil Binali Beye hosgeldiniz diye pankartlar asildi. Zaten Izmir milletvekili gelmesi dogal. Surekli boyle bir hataya nasil dustu? Tek kelime ile komedi. Ama Binali Beye kongrede aday olursaniz Izmir il teskilati olarak yaninizdayiz mesaji ise bu daha da vahim

Yorumu oyla      6      5  
işe bak 24 Temmuz 2019 Çarşamba 19:28

Gökçek döneminde 5 yıl çalıştığı belediyede 4 yıl 4 ay rapor alan Adalet Bakanının karısı İlknur Gül, belediyedeki başarılı çalışmasının ödülü olarak saraya danışman olarak atandı! Liyakat dediğiniz buydu değil mi?

Yorumu oyla      6      5  
Alen35 24 Temmuz 2019 Çarşamba 19:18

Bu Liyakat konusun da söyeleyebilecegim tek şey "söyleyene bak" olacaktır. Bunun dışında Belediyenin borcunu 4.8 milyar TL olarak açıklıyor. Doğru olmadıgı gibi varsayalım dogru! doğru dürüst ödenek vermedigin bir belediye var ortada. Hadi diyeceksin "hep ödenek konusuna sıgırnıyorsunuz" kabul! sıgınmayalım . ozaman bize neden bütün projelerin belediye tarafından yapıldıgını, Devlet yatırımı olarak metropol ilçelerde neden tek bir proje olmadıgını. istanbul ve Ankara da ulaşım projelerinin neden belediyelerden bakanlıga devredildigini açıklayın derim ???? Borç konusuna dönecek olursak . bugünki sözcü haberidir. Mevcut CHP li antalya büyükşehir belediyesi başkanı """Muhittin Böcek""" Belediyenin borcunu """"6 MİLYAR 206 BİN 273 TL"""" oldugunu açıkladı. Antalya yahu antalya !!! nüfusu 2 milyon olan . izmirin yarısından biraz daha bile küçük olan şehrimiz ANTALYA!!!! Sayın vekil bunu nasıl açıklayacak ? Belediyelerin tıpkı spor klüpleri gibi gelir gider dengeleri vardır. İzmir büyükşehir belediyesi Gelir gider dengesi açısından iyi yönetilmiş bir belediyedir. Ben zaten şunu anlamıyorum ! yahu insan bir kendi partisinin belediyelerinin borcuna bakar sonra gelir izmire laf eder.

Yorumu oyla      6      5  
rehber 24 Temmuz 2019 Çarşamba 19:06

Ak parti milleti kapikulu yapti hangi liyakatten bahsediyorsun

Yorumu oyla      6      5  
Ekmel 24 Temmuz 2019 Çarşamba 17:26

Hamza paşa KARŞIYAKA STADI NE OLDU? hÜSEYİN mutlu zaten ailesi ile birlikte leyley yaptı SİZ NE YAPTINIZ ? stad yapılıyor mu?

Yorumu oyla      5      5  
Beyfendi 24 Temmuz 2019 Çarşamba 16:40

Bunların bize attığı en büyük kazık otogar metro hattı Aziz Kocaoğlu yapıcaktı bu hattı izin vermediler 10 senesı vardır galiba Hızlı tren geçiricez ve otogara raylı sistemi ulaştırıcaz dediler kaç sene oldu ya. Gerçekten Aziz Kocaoğlu İzmire bir çivi çakmıyorlar diyordu doğru

Yorumu oyla      11      6  
LİYAKAT 24 Temmuz 2019 Çarşamba 15:33

Liyakatin yerine YALAKALIK pirim yapıyor bu devirde. Yalakalıktan beslenen üst düzey yöneticiler beslenme alışkanlıklarını gözden geçirir hatta bundan vazgeçerlerse, o zaman LİYAKAT ön plana çıkar. Yoksa yıllarını vermiş ve yalakalık yapmayan LİYAKATLILAR daha çok amam çok bekler...

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli'den '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı' için mesaj
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, '24 Temmuz Gazeteciler ve ...
CHP'li Bayır'dan 'Karaburun' yorumu: Çok çalışsın, kendini affettirsin!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, belediye bünyesindeki şirkete kendisini ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Lozan' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Doğu Akdeniz ve Suriye'de attığımız adımlar, milletimizin ...
 
CHP’li Beko’dan Binali Yıldırım’a ‘rozet’ cevabı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Binali Yıldırım’ın Kınık Devlet Hastanesi ...
Karataş’a 'kurdele' şoku! İhracını istedi
Urla’dan il yönetimine gelen dilekçede Belediye Meclis Üyesi Ayşe Açılan’ın ...
CHP’li Yücel: Lozan modern Türkiye’nin ilanıdır
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Lozan Barış Antlaşmasının ...
 
Tartışmalara noktayı koydu: İşte kurultay kararı!
CHP MYK'da olağan kurultay süreci de tartışıldı. Bazı genel başkan yardımcılarının ...
Suriye'de güvenli bölge çalışmaları başladı
Türk ve ABD'li askeri yetkililer arasında, Suriye'nin kuzeyinde Güvenli ...
Dışişleri'nden İsrail'e sert tepki
Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'in işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs'te Filistinlilere ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva