HABERLER>POLİTİKA
25 Mayıs 2023 Perşembe - 08:42

AK Partili Bursalı’dan CHP’ye ‘söylem değişikliği’ çıkışı: Vatandaş balık hafızalı değil!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “terör ve milliyetçilik” eksenli söylemlerini arttırmasına ilişkin açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, “Kılıçdaroğlu ve CHP milleti balık hafızalı sanıyor. Hepimizden akıllı seçmen. 14 Mayıs’a kadar sen yerel yönetimlerde özerlik getireceğim demedin mi?” dedi.

AK Partili Bursalı’dan CHP’ye ‘söylem değişikliği’ çıkışı: Vatandaş balık hafızalı değil!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, SonSöz TV’de katıldığı programda seçimin ikinci tura kalmasının ardından Millet İttifakı cephesinin “terör ve milliyetçilik” eksenli söylemlerin daha yoğun kullanılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

APTAL YERİNE KOYUYORSUNUZ İNSANLARI, AYIP!
AK Partili Bursalı, yaptığı açıklamada “Kılıçdaroğlu ve CHP, milleti balık hafızalı sanıyor. Hepimizden akıllı seçmen… 14 Mayıs’a kadar sen yerel yönetimlerde özerlik getireceğim demedin mi? Kılıçdaroğlu kurultaydaki açıklamasında ‘söz veriyorum, yerel yönetimlere özerklik gelecek’ diyor. Aynı ifadeyi Kandil, PKK’nın siyasi uzantısı HDP kullanıyor. Diyorsunuz ki onlar kendi belediye başkanını, valisini, yöneticisini seçecek. Bir süre sonra bu da bölücülüğe gidecek, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçası olmaktan imtina ediyorum diyecekler. İsteyen bunu yapabilir. Özerklik budur. Bunlar boşa söylenen laflar değil. Allah aşkına 14 Mayıs seçim süreci başladı. Kandil’in temsilcileri inlerinden, kravatlı isimleri kürsülerden hepsi Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz dediler. Şimdi ne oldu? İkinci tura kalınca hemen açıklama yaptı Remzi Kartal… Örgütün sözde temsilcisi ikinci turda da Kılıçdaroğlu dedi. PKK niye bir adayı destekler? Bunların istediği belli. Yerelde özerklik verin, kayyuma sona verin diyor. Kılıçdaroğlu da kayyumlara son vereceğim dedi. Kimse aptal değil. Şimdi ise komik ve ciddiyetten uzak söylemler... Siyasette inandırıcı olmanız lazım. Zamanla koşullar değişir, gün başka güne evrilebilir. Daha 24 saatten geçmende özerklik derken şimdi ülkeyi böldürtmeyiz diyor. Aptal yerine koyuyorsunuz insanları, ayıp" dedi.

KILIÇDAROĞLU YÜZDE 40 BİLE ALIR MI BİLMEM
ATA İttifakı adayı Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı’na verdiği desteği yorumlayan Bursalı, Kılıçdaroğlu’nun yüzde 40 oyu bile zor göreceğini söyledi. Bursalı açıklamalarında şunları kaydetti:

“Sinan Bey’in şahsında çıkan yüzde 5,5 oy ne Oğan’ın ne de o ittifakın oyu… İnce son dakika çekildi. Orada bir İnce’nin potansiyel oyu vardı. Neticede mevcut partilere, adaylara çeşitli nedenlerle oy vermek istemeyip kararsız olan seçmenin gideceği adres vardı. Bir buluşma noktası oldu aslında… Bakıldığında yüzde 5,5 oy ne o tarafa ne bu tarafa… Bu oy oranından daha fazlasının bu seçimde Erdoğan lehine olacağını göreceğiz. Kılıçdaroğlu’nun oyunun düşeceğini de düşünüyorum. 14 Mayıs’tan sonra farklı bir seçim süreci yaşıyoruz. Kılıçdaroğlu yüzde 40 bile alır mı bilmem. Her ne kadar Kılıçdaroğlu bu bir referandumdur deyip saçma sapan bir noktaya süreci evirse de seçmen öyle düşünmüyor. Bu seçim varlık-yokluk seçimi… Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimi bunu ifade ediyor. Bir yanda cumhuriyetin ikinci yüzyılını Türkiye Yüzyılı ilan edip kazanımları daha da arttırma niyetinde, yerli-milli olma konusunda en küçük tereddüdünün yaşanmadığı blok var ve cumhurbaşkanımızı destekliyor. Bir tarafta ne kadar terör örgütü varsa desteklediği Millet İttifakı var. Otobüs bile tek şoförle yürür, iki şoförle yürümez. Bunlar maşallah 9 şoförlü. 9 şoförle yürütürseniz kaza olur. Bugüne kadar ki kazanımların geri dönüşü seçmen cephesinden kesinlikle istenmiyor. Coğrafyamız hep tehlikeliydi. Şimdiki konjektürde Rusya-Ukrayna savaş halinde, İran, Irak, Suriye, Doğu Akdeniz yangın yeri… Bize hep parmak sallayan Yunanistan var. AB’yi arkalarına almışlar. Böyle bir ortamda macera lüksümüz yok. Milletimiz her şeyin farkında…”

TEK BAŞINA KILIÇDAROĞLU HANGİ SÖZÜNÜ YERİNE GETİRECEK, ÇOĞUNLUK YOK
Meclis aritmetiğinde çoğunluğun Cumhur İttifakı’nda olduğunu ve sürecin uyumla yürütülmesi için cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan kazanmasının ülke menfattine olacağını kaydeden Bursalı, “Kaldı ki 14 Mayıs’ta biz meclisi de belirledik. 323 vekil kazandık.  Onların toplamı 212+65… Bize yine yetişemiyorlar. Yani yasama durumunda üstünlüğümüz var. Davul birinde tokmak birinde olmaz. Millet o kadar farkındaki… Millet bana bunu söylüyor. Çoğunluk Cumhur İttifakı’ndayken hiçbir yaptırımı olamaz. Bütçe meclisten geçiyor. Her kararınız yasa ile… Tek başına bir Kılıçdaroğlu seçildi ne yapacak? Hangi sözü tutacak? Hiçbir sözü tutamaz. Yasama organı cumhurbaşkanından üstündür. KHK çıktı ama yasama organı tam tersi çıkarsa o geçerli… Sistemin esprisi buydu. Bir yerde hata yapıldığında yasama organı iradeye sahip… Bu doğrudur deyip hükmünü veriyor ve buna cumhurbaşkanı uymak zorunda. Uyumlu çalışma bu yüzden de önemli. Tek başına Kılıçdaroğlu hangi sözünü yerine getirecek, çoğunluk yok. Bol keseden de vekillik dağıttı. Millete bidon kafalı diyorlar ama millet hepimizden akıllı… Gidin Buca’ya herhangi bir kahveye, pazara vallahi bu lafları kendileri söylüyor. O kadar bilinçliler ki bir maceraya atılacak zaman olmadığını biliyorlar. Allah’ıma bin şükür terörle mücadelede başarı sonucunda sayıları üç rakamın hemen üstünde terörist var, barınamıyorlar. Sınır dışındalar ama onları orada da rahat bırakmıyoruz. Siz bu şekilde her şey rayına girmişken boşluk oluşmasının karşılığı 90’lı yıllarda dönmektir” açıklamalarını yaptı.

“Montaj video” tartışmasının ardından CHP İzmir İl Örgütü’nün AK Parti önüne siyah çelenkli protesto gösterisi yapması ile ilgili açıklama yapan Bursalı, “Montaj olacak bir şey yok. Dün sosyal medyamda da paylaştım. Kurultayda Kılıçdaroğlu yerel yönetimlere özerklik dedi. Her şey ortada... PKK’lı Remzi Aydın, Duran Kalkan, Karayılan destekleyeceğiz dedi. Hatta Karayılan Türkiye’nin yönetimi değişecek diyor. Bunların hepsi örgütün sözde temsilcileri. HDP’nin MKYK üyesi Filiz Koçali, Kılıçdaroğlu’na PKK/KCK’nın desteği çok önemli diyor. Sırrı Sakık, 100 yıllık cumhuriyetle hesaplaşacağız, Öcalan’a özgürlük için çalışacağız dedi. Bunlar montaj değil. Montaj mı lazım? Bunlar komik bile değiller” ifadelerini kullandı.

 
Bankacılık sektörüne ilişkin ortak açıklama
 
Ölüm haberini CZN Burak duyurdu: Ünlü fenomen hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak-Az kaldı biraz sabır 25 Mayıs 2023 Perşembe 12:46

Ben Bay Kemal. Gidiyorum.

Yorumu oyla      6      20  
VfV 25 Mayıs 2023 Perşembe 12:40

Toplum gayet de balık hafızalı. Fetö elebaşının yanında el pençe divan durup fotoğraf çektirenleri vekil seçecek kadar hem de.

Yorumu oyla      17      4  
TC misafir 25 Mayıs 2023 Perşembe 12:12

Rahip Bronson olayını herkes hatırlar nasıl da tahliye ettiniz? Merkelin telefonundan sonra serbest bırakılan gazateciyi hatırladınız mı? Ya da Suudilerin katlettiği muhalif için ne demiştiniz ne yaptınız? Yargılama hakkından feragat ettiniz bizim topraklarımızda işlenen cinayetin hesabını sormadınız. Kardeşim Esattan katil Esete nasıl geçiş yaptınız? Fetö ve pkk konularına girmiyorum bile. Şebnem Hanıma şunu sormak isterim, 2014 yılından bu yana 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi törenlerine Tayyip Erdoğan neden katılmıyor? Ulusal egemenliğimizle mi sorunu var? Meclisimizle mi bir sorunu var yoksa çocuklarımızla mı bir sorunu var? Kelime dağarcığı yettiği kadar bunu açıklarsa sevinirim

Yorumu oyla      16      4  
Esas bu nasıl söylem? 25 Mayıs 2023 Perşembe 10:50

Sabah akşam ana muhalefete, ona oy veren milyonlarca insana terörist diyorsunuz.

Yorumu oyla      19      4  
Ozan 25 Mayıs 2023 Perşembe 10:42

Balik hafizali tabiki degiliz kimin boy boy fotograflari var fetoş la biliyoruz basindan

Yorumu oyla      17      3  
Ozan 25 Mayıs 2023 Perşembe 10:42

Balik hafizali tabiki degiliz kimin boy boy fotograflari var fetoş la biliyoruz basindan

Yorumu oyla      15      3  
burak 25 Mayıs 2023 Perşembe 10:09

konuşmuş olmak için konuşulan, hiçbir derinliği, faydası olmayan ezbere ifadeler. Bizzat lideriniz insanları aptal yerine koyuyor ve bundan da bayağı nemalanıyor. Kılıçdaroğlu gençlerle buluşmasında cesaretle tüm bu saçmalıklarınızı son derece akıcı ve net açıkladı. Var mı öyle bir cesaretiniz? sadece ezbere atıp tutun onu dedi bunu dedi. Böyle seçmene böyle siyasetçi..

Yorumu oyla      18      3  
Hakan Şenkayık 25 Mayıs 2023 Perşembe 09:01

Söylem değişikliği yok Şebnem hanım. Sadece ikinci turdaki söylemleri ilk turda ön plana çıkarmamıştı millet ittifakı. Çünkü koskoca ülkenin bunca sorunu sadece terör örgütleri arasına sıkıştırılsın istemiyorlardı. Ama bugün Kemal beyden duyduğunuz her şeyi Kemal bey zaten yılardır ifade ediyor. Söylem değişikliği şöyle olur Şebnem hanım; Bir gün FETÖ'nün yanında ağzınız kulaklarınıza varıncaya kadar mutlu mutlu foto çektirirsiniz, ertesi gün birden Atatürkçü ve vatansever olursunuz. İşte bu tam bir söylem değişikliği ve rüzgar gülü durumudur. Dediğiniz gibi, balık hafızalı değiliz. Saygılar.

Yorumu oyla      22      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt dışında 1 milyon 889 bin 398 oy kullanıldı
Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur oylaması için ...
Kasapoğlu: 28 Mayıs'ta son vuruşu yapacaksınız
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "14 Mayıs'ta tüm oyunları ...
Kılıçdaroğlu, Yüksel Taşkın'ı savundu: Kemalizmi ırkçılık olarak asla tanımlamadı!
Babala TV isimli Youtube kanalının Mevzular Açık Mikrofon'un konuğu olan ...
 
Erdoğan'a 'HÜDA PAR' tepkisi!
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek ...
Dönmez: Sadece Türkiye’nin seçimi değil!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 28 Mayıs’ta yapılacak olan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir Havalimanı'nı bu kardeşiniz yaptı!
Ankara'daki buluşmada konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı ...
 
CHP’li Öztrak: Bakanlık gündeme gelmemiştir
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı ...
Milletvekilleri kayıt yaptırıyor!
Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından ...
Oğan'dan Alçı'ya: Plana sadık kal
Cumhur İttifakı'na destek açıklayan Sinan Oğan, Nagehan Alçı'nın "Özdağ-Sinan ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva