HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2017 Salı - 10:18

AK Partili başkanlardan Antalya kampı raporu: Sahada o sözü kullanacaklar!

Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı Antalya’daki kampta yer alan İzmir’in AK Partili belediye başkanları programı değerlendirdi. Başkanlar, Yıldırım’ın, “Başkanlık sistemi belediyelerde uygulanıyor, bunu anlatın” sözünü sahada kullanacaklarını söyledi.

AK Partili başkanlardan Antalya kampı raporu: Sahada o sözü kullanacaklar!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın partisine mensup 878 belediye başkanıyla yapılan Antalya’daki kamptaki mesajlarını İzmirli belediye başkanları değerlendirdi.  Yıldırım’ın toplantıdaki talimatlarını saha çalışmalarında uygulayacaklarını belirten başkanlar özellikle yereldeki sistemin genele uyarlanacağını kendilerini örnek göstererek halka anlatacak.

Antalya’daki toplantıya katılan AK Partili belediye başkanlarına referandumda yapılması gerekenleri anlatan Yıldırım, “Belediyedeki başkan ve meclis sistemini tüm Türkiye’ye getiriyoruz. Vatandaş zaten bu modeli çok iyi biliyor. Siz kendinizin ve belediye meclisinin seçim sürecini anlatın. Bu bir rejim değişikliği değil sistem değişikliğidir. Sadece hükümet sistemi değişiyor. Başkanlık sistemini zaten siz yaşıyorsunuz. Vatandaş arasında ayrım yapmadan herkesle temas kurun, onlara gidin. Özellikle MHP tabanı ve belediye başkanlarını da çalışmalarınıza dahil edin” demişti.

İzmir’den iki günlük yoğun kampa katılmak için Antalya’ya giden belediye başkanları referandum öncesinde çalışmaları anlattı. Egedesonsöz’e konuşan başkanlar sürece siyasi parti meselesi olarak bakmadan sokak sokak, ev ev dolaşacaklarını söyledi.

KİM NE DEDİ?



KINIK BELEDİYE BAŞKANI SADIK DOĞRUER
Cumhurbaşkanlığı sisteminde halk oylaması var. Bu da bizim belediye başkanlığı seçimindeki gibi. Halk, belediye başkanını ve meclisini ayrı ayrı listelerde seçiyor. Ona görev veriyor ve çalışmalarına göre yeni seçim döneminde not veriyor. Belediye başkanı partinin adayı olarak seçime giriyor ama yapacağı çalışmaları eşit, adaletli yapmak zorunda ki yeniden herkesten oy isteyebilsin. Belediye başkanı ‘partili değilim’ diyemez ama resmi olarak rozetini çıkarttığı için hizmetlerde parti ayrımı gözetmez.  Eski cumhurbaşkanlarına baktığınızda siyasi gelenekten geldiklerini görürsünüz. Yani Süleyman Demirel Doğruyol Partisi’nden, Turgut Özal ANAP’tan bağımsız düşünülebilir mi?  Bugüne kadar yüzde 28 oy oranı bile alıp hükümet kuran var. Yüzde 41 ile AK Parti 7 Haziran’dan hükümeti kuramadığı için HDP’ye bakanlık verilmek zorunda kalındı. Yeni sistemde güçlü iktidar hakim olduğu için istikrar da olacak.  Ayrıca, PKK, HDP ve FETÖ hayır diyorsa burada ‘evet’ demek en mantıklısıdır. Vatandaşlarımız da buna böyle bakmalıdır.



KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANI ARİF UĞURLU
Mevcut parlamenter sistemde meclis kendi başbakanını seçiyor. Belediyelerde yani yerel yönetimlerde ise belediye başkanı ve meclis ayrı ayrı seçilir. Kimi yerde başkan, kimi yerde meclis listesi çok oy alır. Her beş yılda bir de bu seçim yenilenir. Yönetici kötü olur, hizmet gelmezse halk da gereğini yapar. Ayrıca başkanın kullanacağı bütçenin durumu da meclisten geçer. Yani meclis, başkanı denetler. Belediye başkanı bir oy dahi fazla alırsa başkanlık koltuğuna oturur. Parlamenter sistemde durum öyle değil. Yüzde 33 oy alıp Anayasa’yı değiştirebilecek çoğunluğa da sahip olabilirsiniz yüzde 41 oy alıp hükümeti kuramadığınız duruma da gelebilirsiniz. Bunu bizzat AK Parti iktidarı yaşadı. Şimdi Kemalpaşa Belediyesi’nde başkanlık değil parlamenter sistem gibi koalisyon olsa yatırım ve bütçe harcamaları ihtiyaçlara göre değil seçmenin yapısına göre şekillenir. Bu da hizmetlerin sağlıklı verilmesini engeller. Sürdürülebilir olmaktan çıkar.  Bir de bazıları çıkıp ‘ülkeye diktatörlük gelecek’ diyor. O zaman İzmir’in 30 ilçesinde belediye başkanı olduğuna göre buralarda diktatörler mi var? İzmir’in en büyük diktatörü de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı mı olacak? Böyle bir mantık olamaz. Biz güçlendirilmiş bir cumhurbaşkanlığı sistemi getiriyoruz.  Ülkenin 200 yıllık yönetim sorunu çözülüyor. Başbakanlık kaldırılacak, başkanlık getirilmeyecek. Cumhurbaşkanı da ülkemizin bekası, milletimizin geleceği için kararlarını verecek.  Meydanlarda ‘ülke elden gidiyor’ diyenler nerede durduklarına iyi baksınlar. Onlar durdukları yeri iyi anlarlarsa ülkenin de nerede durduğunu iyi idrak ederler. Bir arabada iki şoför olmaz. Şoförün olduğu arabalar sürücü kurslarında acemi şoförleri eğitmek için bulunur. O yüzden bir arabayı bir şoför sürsün, ülkemiz istikrara yürüsün



SELÇUK BELEDİYE BAŞKANI ZEYNEL BAKICI
Türkiye’de yerel yönetimlerde 1963 yılına kadar belediye başkanları meclis içinden seçiliyordu. Sonra bu sistem değişti ve hem meclis hem de başkan için ayrı oylar kullanılmaya devam ediyor. Başkanlık sistemi bizim içinde bulunduğumuz belediye başkanlığı sistemi gibi. Bunun önemli artıları var. Kenti yönetirken yansıyor. Hızlı karar alma, yerine getirme, zamanı iyi kullanma gibi artıları var. İlçeye daha hızlı hizmet geliyor. Kentin önü açılıyor. Meclis, başkanı denetliyor. Ayrıca bürokratik engel de ortadan kalkıyor. Vatandaşın talepleri, ülkenin ihtiyaçları yeni sistemde doğrudan yerine gelecek. Tıpkı bizdeki gibi hızlı karar
alma ve uygulama olacak. Kaynaklar da yerinde kullanılacak. Biz, bu sistemi alanlarda anlatacağız



KİRAZ BELEDİYE BAŞKANI SALİHA ÖZÇINAR
Yeni sistem belediye başkanlığı sisteminin aynısı. Nasıl başkan yetkilerini meclis üyeleriyle kullanıyorsa cumhurbaşkanı da hükümet ile aynı olacak. Bürokratik engeller ortadan kalkacak. Daha hızlı işlevsel, lafta değil icraatta her şey hızlı olacak. Çok faydalı olacak.  Bu sistemi vatandaşlarımız çok iyi biliyor. Biz yine sahada bunu anlatacağız. Bu sistem değişikliği korkutucu, ürkütücü değildir. Cumhuriyet de elden gitmeyecek. Bunu yanlış aksettirenler de zamanı geldiğinde görecek. Bu bir parti yarışı değildir. Ülkemizin geleceği için yapılan bir tercihtir. Devletimizin bekası önemlidir. Biz, Kiraz’da son seçim sonuçlarında yüzde 50 oranında bir başarı sağladık. Antalya’daki toplantıda bu başarının üzerine yüzde 10 daha artı söz verdik. İnşallah bunun da üstünde bir sonuçla çıkacağız. İnanmak, başarmanın yarısıdır. Biz inanıyoruz ve başaracağız.

TORBALI BELEDİYE BAŞKANI ADNAN YAŞAR GÖRMEZ
Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemiz için önemli bir değişiklik getirecek. Biz yeni sistem ile kararların hızlı alındığı, bürokrasinin olmadığı bir döneme gireceğiz. Her şeyden önce koalisyonlar olmayacak. Şimdi düşünün kendi ilçem olan Torbalı’yı başkanlık değil koalisyon ile yönetebilir miyim? Burada sorun, tartışma çıkmaz mı? Belediye başkanı görevini iyi yaparsa 20 yıl bile kalır. Ama bu sistemde 10 yıl görev yapma durumu söz konusu. Bir ilçe, belde, vilayet koalisyon ile yürümezse 80 milyonluk ülke nasıl yürüsün? Her maddesi kıymetli olan anayasa değişikliği ülkemizin birliğinin, dirliğinin kalıcı olmasına neden olacak.  Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacağız.  Ayrıca ben anayasa değişikliğindeki milletvekili seçilme yaşının 18’e indirilmesini de önemli buluyorum. Bu da gençlerimize verilen değeri gösteriyor.

 
Dolar dibe vurdu: 9 Ocak'tan bu yana...
 
MHP’de ihracı istenen Ok: Bu karar zerre kadar...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Münevver 15 Şubat 2017 Çarşamba 00:13

Sayın Başkanlar,şu an hala Hayır önde gidiyor.8-10 puan fark var.Çok çalışmamız gerek.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Altıok: Sanatçılar ihraçlarla yok olmayacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok kültür ...
CHP’li Bakan: Çalışırken memur disipline gelince değil!
İçişleri Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili ...
Sırrı Sakık'ın yeğeni PKK operasyonunda gözaltına alındı
Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın yeğeni, PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alındı.
 
Ve referandum takvimi 'resmileşti'
YSK'nın, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin ...
MHP'de 'hayırcı' 4 milletvekiline ihraç istemi
MHP Kayseri Milletvekili Halaçoğlu, Balıkesir Milletvekili Ok, Isparta ...
Hükümetten çiftçilere 'yapılandırma' müjdesi
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, "Çiftçi kardeşlerimizin, ...
 
MHP'li muhaliflerin ilk zirve adresi belli oldu
MHP’li eski yeni vekiller, Ülkü Ocakları eski başkanları Anayasa değişikliği ...
AK Partili Dağ’dan CHP’li Bayır’ın o sözlerine sert tepki!
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili, CHP İzmir’in referandum startını ...
Erdoğan: DEAŞ Müslümanların yüz karasıdır
Bahreyn’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “DEAŞ’in İslamla uzaktan yakından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva