HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2016 Salı - 10:14

AK Parti İzmir’den diplomasi atağı

AK Parti İzmir İl Dış ilişkiler Başkanlığı, son 1 ay içerisinde kentte yer alan Başkonsolosluk ve konsolosluk temsilcilerine nezaket ziyaretleri gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyaretlerde karşılıklı hoşgörü ve teşekkür dilekleri iletilirken, istişareler de bulunuldu.

AK Parti İzmir’den diplomasi atağı

Dış ilişkiler görevine geldiği günden bugüne kadar planlı bir faaliyet takvimi yürüten AK Parti İzmir İl Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Tozlu ve ekibi, çalışmalarına öncelikli olarak Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti İzmir Konsolosluğu’na gerçekleştirdiği nezaket ziyareti ile başladı.

Yavru vatan Kıbrıs Başkonsolosluğu ile başlayan ziyaretler sırasıyla, İtalya konsolosluğu, Almanya Başkonsolosluğu (Sultanahmet Camii’nde yaşanan terör saldırısı taziye), Çin Halk Cumhuriyeti konsolosluğu, İtalya konsolosluğu ve Yunanistan Başkonsolosluğu’na ziyaretler ile devam etti.

Gerçekleştirilen diplomatik ziyaretlere ilişkin açıklamada bulunan AK Parti İzmir İl Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Tozlu, ‘Dış İlişkiler birimine göreve getirildiğimiz günden itibaren hızlı bir şekilde ilimizde görev yapan diplomatlarımızı ziyaretlerle işe başladık. Öncelikle Başkonsolos ve konsoloslarımıza nezaket ziyaretinde bulunarak kendileri ile karşılıklı fikir istişaresinde bulunduk. Her diplomasi ziyaretimizde ayrı bir nezaket ve hoşgörü ile karşılandık. Farklı ülkelerin farklı kültürlerini daha yakından tanıma fırsatını yakaladık. Yaptığımız fikir alışverişleri karşılığında İzmir’in gelişimi için ortak projeler gündeme geldi, bizde gereken şekilde notlarımızı alarak siyasi üstlerimize bu proje ve beraberinde gelen talepleri iletiyoruz” dedi.

Teröre karşı ortak tepki
Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler içerisinde öyle bir ayrı anlama sahip olanı var ki, o da Sultan Ahmet Cami’si bahçesinde yaşanan terör saldırısı sonucu kaybedilen canlar adına İzmir’de yer alan Almanya Başkonsolosluğuna gerçekleştirdiğimiz ziyarettir. Her ziyaretin bizim için ayrı bir önemi vardır ama bu ziyarette verilen mesajlar bizim için çok önemliydi. Almanya İzmir  Başkonsolosu Sn. Thomas Gerlach ile birlikte AK Parti İzmir İl Başkanımızın verdiği teröre karşı verilen ortak tepki mesajı tüm dünyaya örnek teşkil eden bir noktadaydı. Bu vesile ile bir kez daha Sultan Ahmet Camisi’nde meydana gelen terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden insanlarımızın yakınlarına sabır diliyor acılarını paylaşıyoruz.

Temaslarımız devam edecek
Çalışmaları hakkında bilgi veren AK Parti İzmir İl Dış İlişkiler Başkanı Tozlu, ‘Siyasi erkan adabı gereği Başkonsolosluk ve Konsolosluk temsilcileri ile başladığımız diplomasi ve nezaket ziyaretlerimize, ilimizde bulunan Fahri konsolosluklarımızın temsilcileri ile bir araya gelerek devam edeceğiz. Diplomasi sadece Bakanlık kapsamında sınırlı değil, yerelde ki temsilcilerinde aktif birer dinamik haline geldiği görüş temaslarıyla da güçlendirilmiş olması gerekmektedir. Bu temaslar sayesinde illerimizde yer alan ülke temsilcilerinin memleketimiz yararına sağlayabileceği düşünce, katkı, talep, proje ve önerilerini de daha seri bir yolla Bakanlıklarımıza iletme imkanı bulabiliriz, ülkeler arası ilişkilerimizde artı bir katkı koyabiliriz. İşte tam bu noktada da düşüncemiz gereği ilimizde yer alan Dış İşleri Bakanlığı İzmir temsilciliğine yeni atanan Büyükelçi Sn. Ahmet Berki Dibek’ e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak kendisine proje düşüncelerimizi anlattık. Bizlerin talep, proje ve önerilerini büyük bir memnuniyet ile karşıladı’ dedi.

 
AK Partili Sürekli: Terör ya bitecek ye bitecek!
 
Flaş! 2 tren kafa kafaya: 8 ölü, 150 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli: Terör ya bitecek ye bitecek!
AK Parti İzmir Milletvekili, Türkiye’yi böldürtmeyeceklerini ifade ederek, ...
CHP İzmir’de eski vekilin acı günü
CHP İl Eski Başkanı ve Eski Milletvekili Selçuk Ayhan’ın babası hayatını kaybetti.
AK Parti İzmir’de üye operasyonunda son durum!
Bugüne kadar 70 bin üye ile görüşüldü. Parti yöneticilerinin kendilerini ...
 
‘Erdoğan’ın adı verilecek’ iddiasına ‘Yıldırım’ yanıt!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanının ...
Yüksel ‘büyük buluşmayı’ anlattı: Neler konuşuldu?
CHP İl Başkanı, örgütün büyük katılım gösterdiği zirvenin detaylarını ...
Türkiye Almanya arasında 10 maddelik mutabakat!
Angela Merkel’le Suriyeli mülteciler konusunu görüşen Başbakan Davutoğlu, ...
 
AİHM'den 'sokağa çıkma yasağı' kararı
Şırnak'ın Cizre ilçesindeki sokağa çıkma yasağı nedeniyle haklarının ihlal ...
Kurtulmuş: En kötü senaryo 600 bin mültecinin gelmesi
Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Suriye sınırındaki mülteci akınana ilişkin ...
Erdoğan, Merkel’e Beştepe’yi gezdirdi!
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinin ardından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva