HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2015 Cumartesi - 15:16

AK Parti İzmir’de seçim zirvesi: Hotar ve Delican ne mesaj verdi?

Genel seçimin ardından seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere AK Parti İzmir İl Teşkilatı ilk kez bir araya geldi. Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, “Buradaki sonuçları ‘başarı ya da başarısızlık’ diye yorumlamak doğru değil. Nereden baktığınıza bağlıdır” dedi. İl Başkanı Bülent Delican da vicdanen rahat olduğunu ifade ederken, “Aranıza fitne fesat girmesine izin vermeyin. Siyaset onurla yapılır. Omurgasız, onursuz insanların değerlendirmelerine kulak vermeyin” diye konuştu.

AK Parti İzmir’de seçim zirvesi: Hotar ve Delican ne mesaj verdi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Teşkilatı genel seçimin ardından ilk kez değerlendirme toplantısında bir araya geldi. 

Balçova Termal Tesisleri’nde gerçekleştirilen buluşmaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hükhet Hotar, İl Başkanı Bülent Delican, Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Nesrin Ulema, adaylar, parti yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.


 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, İzmir’deki seçim sonuçlarını değerlendirdi. Hotar, “İzmir genelindeki durumu içimizde değerlendireceğiz. Buradaki sonuçları ‘başarı ya da başarısızlık’ diye yorumlamak doğru değil. Sonuçlar çeşitli faktörlere göre değişir. Nereden baktığınıza bağlıdır. Ortaya çıkan rakamlar, oylar nerelere gitmiş, neyi eksik ve fazla yapmışız bunun muhasebesini yaparız. Gerekeni de yaparız. Aile olarak samimi bir şekilde bunun muhasebesini de yapmalıyız. En hızlı şekilde muhasebemizi yaparız. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Bu sonuçlara göre İzmir’de hızlı bir yükseliş, tamamlanma, gerekiyorsa yenilenme… Bu yanlış anlaşılmasın. İl ya da ilçe yenilenmesi değil siyasi yenilik de olabilir. Gerekiyorsa bu da olabilir ama genel merkezimizin yeni döneme hazırlanılması talimatı var. Bu yolda hepimizin Allah yardımcısı olsun” dedi.
 
TEŞKİLAT HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR
Konuşmasında teşkilata da uyarılarda bulunan Hotar, “Bu seçim bize gösterdi ki geldiğimiz nokta şudur. Partimiz güçlü olmazsa, birlik ve beraberlik olmazsa ne hükümet olur ne de hedefimiz gerçekleşir. Kurucu genel başkanımızın önceliği teşkilatı ve partisiydi. Sayın başbakanımızın da takip ettiği yol budur. Teşkilat toplantılarımız her şeyden daha önemlidir. Seçim sonrası, Ramazan öncesi, karne dönemi gerekçe gösterilmemelidir. Bir daha böyle olmamalıdır. O zaman birinci parti olmanın gereğini gösterememiş oluruz.  Güçlü teşkilat olmazsa çalışmalar aksar” diye konuştu.


 
TERK EDEMEYİZ
Seçim sonuçlarına göre AK Parti’nin en güçlü parti olduğunu ifade eden Hotar, “Biz başarımızı göreceğiz. Halkımızın gösterdiği teveccühün ne anlama geldiğini göreceğiz. Her partiye mesajlar var. Biz de bu mesajları değerlendireceğiz. Barajı zorlayarak geçenler, yıllar sonra aynı oy alanlar, oyları düştüğü halde sevinenler de mesajı almalıdır. AK Parti de kendi üzerine düşen sorumluluğu yapacaktır. Bu ülkeyi günlük heveslerle ülkeyi yönetmek tarzlarına terk edemeyiz. Ülkenin belli kısımlarına hitap edenlere terk edemeyiz. Biz de bu mesajları iyi okumalıyız” dedi.
 
İKİSİNE DE HAZIRIZ
Hotar, seçim sonuçlarına göre alınacak kararlara hazır olduklarını söyledi. Hotar, “Olası koalisyonda partimizin kendi duyarlılığı içinde hareket edeceği, ülkenin birliğinden ödün vermeyeceği kesindir. İkinci şık ise olası bir yeni seçimdir. AK Parti ailesi olarak seçim biter hemen yeni seçim için çalışmalara başlarız. Biz böyle bir aileyiz. Her iki şıkka da hazır bir partiyiz. Bu manzara dışında ekonomik kriz olmadıysa, işçiler çıkartılmadıysa, bankalar kredileri geri çağırmadıysa bu da AK Parti’nin başarısıdır” diye konuştu.
 
YENİ SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da yaptığı konuşmada seçim sürecinin önemine vurgu yaptı. Delican, “Çok önemli bir seçim yaşadık. İstediğimiz sonuçlar İzmir’de gerçekleşmedi ama Türkiye’de birinci parti olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bundan sonra her an seçim olacakmış gibi sahada çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz İzmir’e kendimizi daha iyi ifade ettiğimizde, İzmirli algı operasyonları ile durumun gerçeği gördükçe gerekeni yapacaktır. Bizim hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Gençlik kolları başkanlarımız daha çok çalışacak. Gençlerimiz hayallerini kendisi kursun. Başkalarının hayalleri peşinde koşmayın. Meslek sahibi olacaklar kendi kararlarını versinler.  Biz daha güzel, daha büyük bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Hep birlikte bu hayalin peşinde koşmaya devam edeceğiz” dedi.


 
FİTNE SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR
Delican, konuşmasında seçim sonrası parti içinde yükselen eleştiri seslerine de gönderme yaptı. Delican, “Siz bakmayın sağda solda köşede yazanlara, çeşitli değerlendirme yapanlara… Biz büyük bir aileyiz. Ailemize fitne sokmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz.  Ana kademe olarak asla aranıza fitne fesat girmesine izin vermeyin. Siyaset onurla yapılır. Omurgasız, onursuz insanların değerlendirmelerine kulak vermeyin. Bizim ailemizi içeriden fitne sokmaya çalışıyorlar. Bizler Allah’a şükür başbakanımızın önderliğinde toplantı yaptık. Birinci emri ‘çok çalışın’ kararı oldu. Başbakanımız bizdeki potansiyeli biliyor. Partimiz bu zamana kadar başarıdan başarıya koştu. Yeter ki birlik beraberliğimizden ödün vermeyelim. Başbakanımız da inandığımız davada sonuna kadar koşmaktır. İnşallah bundan sonra da İzmir’de başarılı olacağız. Ülkemizde oynanan oyunlara izin vermeyeceğiz. Biz görevden ve hizmetten hiç kaçmadık. Ana hedefimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de gösterdiği hedefte olduğu gibi muasır medeniyet seviyesine çıkmaktır” diye konuştu.
 
VİCDANEN RAHATIM
Delican şunları söyledi: “Bundan sonra seçim olabilir, olmayabilir. Bizim teşkilat olarak görevimiz genel başkanımız ne karar alırsa alsın çalışmaktır. Bundan sonra ramazan programlarında halkımızla buluşmaya devam edeceğiz. Halkımızı kandırmalarına izin vermeyeceğiz. Teşkilatımıza pompalanmaya çalışılan moral bozukluğuna izin vermeyiniz. Biz aslında sevincin en büyüğünü hak ediyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Görevimizi sonuna kadar yapmaya teşkilat olarak mecburuz. Bu görevimizi yerine getireceğiz. Seçim döneminde ‘çok çalışın, vicdanen rahat olun’ demiştim. Ben ve arkadaşlarım vicdanen rahatız. Ailemizden ayrı zamanlar geçirdik. Bu teşkilat üzerine düşeni yapıyor. Bizler, birlik ve beraberliğimizi bozmadan, inandığımız dava uğruna koşmaya devam edersek ileriki seçim sonuçlarında durumu göreceğiz. Halkımız gerçekleri görüyor”

 
Gazeteci Fevzi Yılmaz Narlıdere’de anıldı
 
Karaburun’da ilk kırkım Başkan’dan: İzmirliler olarak kenti…
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk teskilat 13 Haziran 2015 Cumartesi 21:30

Şaka gibi... Ak Partiye yakışmıyorsunuz sn. İl başkanı kapı sökmekle olmuyor maalesef

Yorumu oyla      11      5  
dikili 13 Haziran 2015 Cumartesi 18:56

ya anlaşılmayan başarız ilçe başkanlarıyla nereye kadar İl başkanımız ne yapsın bu konuda 22 oyla gelmiş bir ilçe başkanı daha delege güvenmemiş seçmen nasıl güvensin.tek adayla kongreye gitmenin partiye verdiği zararlar.başarısız bir muhalefet ama tek sevindikleri AKPARTİ nin tek başına iktidar olamaması.

Yorumu oyla      13      6  
Ak gençlik 13 Haziran 2015 Cumartesi 16:38

Ak partinin bu kadar çabuk dağılacağını tahmin etmezdim.50 en fazla 60 kişi vardı

Yorumu oyla      17      5  
Mustafa Yıldırım 13 Haziran 2015 Cumartesi 15:49

Sy hazurun siz teşkilatlara ve hak edenin hak ettiği yere gelmesi yönünde sahip çıkdığız müddetce sizinleyiz

Yorumu oyla      12      11  
mb 13 Haziran 2015 Cumartesi 15:45

olması gereken bu birlik beraberlik güç ve kuvvet durmak yok yola devam .HERŞEY TÜRKİYE İÇİN

Yorumu oyla      13      13  
13 Haziran 2015 Cumartesi 15:45

Katılım çok azdı,hayra alamet değil

Yorumu oyla      19      7  
13 Haziran 2015 Cumartesi 15:45

Sayın eroğlu nerde

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li o isme disiplin şoku: İhracı isteniyor
'MHP, Osmanlının başkenti, Türk Dünyasının göz bebeği İstanbul'da HDP'nin ...
Bakü’de Erdoğan-Putin zirvesi: Baş başa 1 saat
Azerbaycan’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ...
Mansur Yavaş’tan Arınç’ın itirafına gülücüklü yanıt!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın CNNTürk canlı yayınında Ankara Büyükşehir ...
 
Siyaset bilimcilerden detaylı 7 Haziran analizi: Kim/neden kazandı/kaybetti?
Türkiye tarihi bir seçimi geride bırakırken, bir devir sona erdi, sandıktan ...
Soma’nın avukatları Meclis’e girdi
Manisa’nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciada çok ...
Arınç’tan bomba Gökçek mesajları: Oyumu vermedim!
Arınç '7 Haziran'da balkon konuşması sırasında yüzünüz çok asıktı' sorusuna ...
 
Kılıçdaroğlu'nun önünde 3 koalisyon formülü!
CHP liderinin 'koalisyon' seçeneği müzakerelerini sürdürdüğü kurmaylarına, ...
Yurt dışı oyları hangi partilere yaradı?
Yurtdışında kullanılan oyların Türkiye'deki 85 seçim bölgesine dağıtılmasının ...
Bahçeli’den ‘manidar’ LYS mesajı: Biraz daha sabredin…
MHP lideri Bahçeli, kapanan 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ve hafta sonu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva