HABERLER>POLİTİKA
3 Mart 2018 Cumartesi - 12:07

AK Parti İzmir’de Kuzey mesaisi... Başkan Şengül hedefi koydu: 2019'da iktidar olup...

Genel merkez tarafından ara verilen kongre süreci İzmir’de resmen start aldı. Başkan Şengül Bergama'daki kongrede yaptığı açıklamada, "İnşallah önümüzdeki seçimlerde önce Bergama sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iktidar olup yarım kalmış, İzmir’in özlediği projeleri yerine getireceğiz" dedi.

AK Parti İzmir’de Kuzey mesaisi... Başkan Şengül hedefi koydu: 2019 da iktidar olup...

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti’de genel merkez tarafından ara verilen kongre sürecinin devamı için düğmeye basıldı.

İzmir’e gerçekleşen atamayla birlikte 4 yıllık görev süresi noktalanan Bülent Delican’ın ardından koltuğu ikinci kez devralan İl Başkanı Aydın Şengül kongreler sürecinin startını verdi.İzmir Teşkilatı’nda değişimin ne ölçüde yaşanacağı ve hangi ilçelerde kimlerle yola devam edileceği parti kamuoyunda merak edilirken hafta içi yoğun mesai harcandı. 19 ilçede değişimin sinyalleri görülürken kente gelen koordinatörler teşkilatların nabzını yokladı. Ömer Ünal, Mustafa Köse, İshak Gazel, Murat Baybatur ve Mehmet Nil Hıdır koordinatör olarak ilçeleri gezdi ve temayül için mesai harcadı.

Fakat İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Bergama, Kınık, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Seferihisar, Karabağlar, Menderes, Torbalı, Kemalpaşa, ve Bayraklı’da değişim yaşanmayacağını ifade etmişti. Bu 11 ilçenin takvimi kesinleşti. Diğer 19 ilçenin ise kongre tarihleri ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

CUMARTESİ KUZEY, PAZAR GÜNEY MESAİSİ
İl Teşkilatı 15 Nisan’da sonlanacak kongre sürecini resmen başlattı.

Değişimin beklenmediği Bergama ve Kınık’ta delegenin önüne sandık konuldu. Tek listeyle gerçekleşen seçimlerde mevcut ilçe başkanlarıyla yola devam edildi.

Parti böylelikle Bergama’da İlçe Başkanı Hakan Koştu, Kınık’ta ise Sami Mollaahmet ile yola devam edecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ iki ilçenin olağan kongresine de katıldı. 

4 Mart Pazar (yarın) ise Beydağ ile Kiraz’da sandık kurulacak.

ASKERLİK 18 AY GÖREV YAPILARAK BİTİRİLEN BİR ŞEY DEĞİL!

Başkan Şengül, Bergama kongresinde yaptığı konuşmada net ifadeler kulandı. Şengül, “Şu an salonda olan yol arkadaşlarımı biliyorum ki kimsenin kendisiyle ilgili bir beklentisi yok. Yaşadığımız sıkıntıları, dertleri çocuklarımız yaşamasın. Onun için hep birlikte mücadele ediyoruz Askerlik 18 ay görev yapılarak bitirilen bir şey değil. Askerlik elimiz silah tutuğu sürece sürekli hazır olmak, hemen cepheye koşturmak demektir. Afrin’de cephede olan askerlerimiz bizim 50 yılımız, geleceğimiz için mücadele ediyor. Bazıları niye gidiyoruz diyor. Türkiye bağımsızlık adına çok yol kat etti. Eğer kendi içimize kapanırsak önümüzdeki 50 yıl bizi terörle oyalayacaklar. Bu coğrafyada Türkiye’nin gelişmesinden inanılmaz rahatsızlık duyuyorlar. Biz de o milli, cumhuriyet ittifakıyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

KİMSENİN EGOSUNU OKŞAYARAK PEŞİNDEN KOŞMAYACAĞIZ

Parti içi mesajlar da veren Şengül, “Teşkilatıma kongre süreciyle ilgili söylemek istediklerim var. 2002’den beri mücadele ediyoruz. Şu an görev almış ve görevini devretmiş arkadaşlarımız var. Görev yapıp belli süre dışarda kalan arkadaşlarımız vefa bekliyor. O arkadaşlarımız belki ihmal ediliyor. Kimsenin egosuyla ‘kimse beni aramıyor, küstüm’ deme hakkımız yok. Sizi aramsalar da sormasalar da kendi ülkünüze katkı koymak istiyorsanız görevinize devam edeceksiniz. Benim ilçe yöneticim, mahalle temsilcim, sandık görevlim ‘ben gitmezsen başka biri gitmez’ diyerek gidecek. Kendine görev çıkaracak, koşturacak. Biz kimsenin egosunu, nefsini okşayarak, yemekler vererek onların gönlünü almak için peşinden koşmayacağız” diye konuştu.

BİZİM BİR TEK LİDERİMİZ VAR

Şengül ayrıca, “İlçe başkanıma da öğüdüm olacak; görev verdiğin kimse kağıt üstünde kalmayacak. Görev verilmeyenler kendisini önemsiz hissediyor, eleştiriye başlıyor. Gelmemeye başlıyor. Motivasyon ortadan aklıyor. Başlıyor kendi içimizde enerjimizi harcamaya. Dedikodu, ayrımcılık yapmaya ekipçiliğe başlıyoruz. Bizim tek bir ekibimiz, tek bir liderimiz var. Biz AK Partiliyiz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan. Biz kimsenin adamı değiliz. Partimizin adamıyız. Ülkemize hizmet için buradayız” dedi.

BERGAMA’DA HEDEFİ KOYDU: BİRLİĞİ KURARSAK 2019’DA HEM BURADA HEM DE BÜYÜKŞEHİR’DE İKTİDAR OLURUZ!

2019 seçimlerine dair konuşan Şengül, “Heyecanımızı 2019 seçimlerine aktaracağız. Kadın, gençlik kollarımıza büyük iş düşüyor. Bu teşkilattaki herkes birbirinin arkasını kollayacak. Dedikodu yapmak değil dinlerseniz parçası olursunuz. Eğer birisi birisi hakkında olumsuz bir şey söylüyorsa dinlemeyeceksiniz. Bizim inancımız başkasını yargılamak ortaya çıkarmak değil, günahını kapatmaktır. Bunu yaparsak başarı kendiliğinden gelir. Ben Bergama’da o heyecanı görüyorum. Bergama’da 296 sandığımız var. Seçime kadar sandık sandık 4-5 kez toplantı yapacağız. Tüm sandıklarda örgütleneceğiz. Birebir takip edeceğiz. Her gün 10-20 sandıkta toplantılar olacak. Bu birliği kurarsak Allah’ın izniyle Bergama’da da İzmir’de de 2019’da iktidar oluruz. İnşallah önümüzdeki seçimlerde önce Bergama sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iktidar olup yarım kalmış, İzmir’in özlediği projeleri yerine getireceğiz” açıklamasında bulundu.

LİSTELERDE KİMLER VAR?

Bergama’da mevcut İlçe Başkanı Hakan Koştu ve Kınık’ta mevcut İlçe Başkanı Sami Mollaahmet ile yola devam edildi. İki ilçenin yönetim kurulu listeleri de belli oldu.

İşte o listeler:  DİĞER İLÇELER...

Ayrıca diğer ilçelerin takvimi şu şekilde:

9 Mart Cuma:  Bayındır

10 Mart Cumartesi: Seferihisar, Karabağlar

11 Mart Pazar: Menderes, Torbalı

18 Mart Pazar: Kemalpaşa, Bayraklı

 
İzmir'i sevindiren su raporu!
 
Dikkat! İzmir için lodos ve fırtına uyarısı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çok zor 3 Mart 2018 Cumartesi 16:54

İhtalat ve inşaat sevdasından vazgeçilmediği sürece 2019 çok zor.15 yıldır kayıtsız şartsız destek veren, siyasetten zenginleşmemiş kesim artık konuşuyor, soru soruyor, eleştiriyor tek nedeni ekonomi çünkü hayat pahalılığı insanların canına okudu.Birde il kongresinde genel merkezin belirlediği tek liste yerine diğer partilerde olduğu gibi isteyen aday olsun madem demokrasi insanlar bunu istiyor.Tek liste ise delegeyi toplamaya gerek yok.

Yorumu oyla      11      5  
Nicolas İzmir 3 Mart 2018 Cumartesi 15:00

hedefler: otogar metro yu yapmak.. bayrakli sehir hastanesini bitirmek.. Bornova opera binasini bitirmek.. çevre yolunu menemene ulaştırmak.. candarli limanini bitirmek..selcuk izbani cift hat yapmak ..izmir devlet tiyatrosu ksk sahnesi binasini bitirmek..fuar izmir kavşağını yapmak...daha sayimmi? bunlari yap sonra iktidar oluruz de..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na 'kontenjan' tepkisi
CHP, tüzük taslağını kapalı grup toplantısında ele aldı. Milletvekilleri ...
Erdoğan, ABD’nin Münbiç teklifini açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun üçüncü durağı Senegal’de ...
CHP İzmir’de tüzük zirvesi: Örgüt genel merkezin taslağına nasıl bakıyor?
İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Sekreteri ve Tüzük Komisyonu Başkanı Birgül ...
 
'Hiçbir CHP'linin itiraz etmeyeceği bir adayımız olacak'
CHP Grup Başkanvekili Özel, "Biz CHP olarak hiçbir ihtimali dışlamıyoruz, ...
Başkan Yücel açıkladı: CHP İzmir, AK Parti'ye gidecek!
Taşeron yasasının doğuracağı sorunları görüşmek için DİSK Ege Bölge Temsilciliği'ni ...
Başbakan kışlada askerlerle yemek yedi
BAŞBAKAN Binali Yıldırım, "Şu üniformanın içine girmiş alçaklar, teröristler ...
 
DSP liderinden bir şaşırtan çıkış daha!
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, kendilerine en ...
CHP'li Sındır'dan işçilere güzel haber: O sorun çözülüyor mu?
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır belediyelerde çalışan ...
Başbakan: Bu harekat Afrin'le sınırlı değil
Başbakan Yıldırım, "81 milyon vatan evladı Afrin'de terörle amansız mücadele ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva