HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ocak 2022 Pazartesi - 09:47

AK Parti ile CHP arasında ‘Sarnıç kavgası’

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın Sarnıç'ta vatandaşlar ile buluşmasında kullandığı sözcükleri eleştiren Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Sen rezerv alanın ne olduğunu bilmiyorken, biz vatandaşın lehine olacak bu yöntem için çalışıyorduk. Binadan sorumlu Başkan yardımcına rezerv alana itiraz için dilekçesi hazırlama talimatı verdin, şimdi  ‘Göreve geldiğimizden günden beri verdiğimiz mücadele sonuç verdi’ diyorsun" ifadelerini kullandı.

AK Parti ile CHP arasında ‘Sarnıç kavgası’

EGEDESONSÖZ - Gaziemir'de Bulgaristan göçmeni vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Sarnıç’ta uzun yıllardır devam eden tapu sorunuyla tartışmalara neden olmuştu.

Yapılan çalışmalarda, 'Hazine arazileri üzerine yapılan', '2B arazilerine inşa edilen' ve 'imar barışından faydalanamayanlar' olmak üzere üç kategoride değerlendirilen yaklaşık 670 adet parsele ilişkin düzenleme geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. Alan, kentsel dönüşümde ve depremde kullanılan yöntem olan “rezerv alan” ilan edilerek rayiç bedel tespitinin önü açılırken, sorunların bitmesi beklenen Sarnıç'ta tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Sarnıç'a giden ve bölge halkı ile bir araya gelen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, yaşanan sorunların çözüldüğünü ve belediye olarak bir kuruş dahil para almayacaklarını belirtirken, "Sarnıç’ta vatandaşlarımızın yaşadığı tapu sorununda, göreve geldiğimiz günden beri verdiğimiz mücadelemiz sonuç verdi. 638 parsel rezerv alan ilan edildi. 800 lira civarında gelen rayiç bedellerin ardından, vatandaşlarımızın bu fırsatı kaçırmadan tapularını almalarını öneriyorum. Belediyemize bu satıştan bir kuruş aktarılmayacaktır.  Vatandaşımızın 16 yıldır çektiği sıkıntılar son bulsun, bize bu yeter!" demişti.

AK PARTİLİ ATMACA'DAN BAŞKAN ARDA'YA TEPKİ
Başkan Arda'nın söylemleri sonrası ise AK Parti kanadından tepki gecikmedi. Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca sosyal medya hesabı üzerinden Halil Arda'ya yüklenirken, "Belediye Meclisi’nde sorduğumuz sorulara cevap veremiyorsun, eminim bunlara da cevap veremeyeceksin!  Alttaki videoyu vatandaşlarımız izlesin. Sen rezerv alanın ne olduğunu bilmiyorken, biz vatandaşın lehine olacak bu yöntem için çalışıyorduk. Binadan sorumlu Başkan yardımcına rezerv alana itiraz için dilekçesi hazırlama talimatı verdin, şimdi  ‘Göreve geldiğimizden günden beri verdiğimiz mücadele sonuç verdi’ diyorsun. 2019 yılında Gaziemir Belediye Meclis toplantısında, 2006 yılında İsmail Acar döneminde yapılan müracaatların akıbetinin ne durumda olduğunu gündeme getirip, 10 yıldır neden takip edilmediğini ilk kez biz sorduk.  4706 sayılı kanunda tarih, 2000 yılından 2014 yılına çekildi. Böylece daha fazla vatandaşımız hak sahibi olacak, saha tespitlerini bir an önce yapın dedik" ifadelerini kullandı.

SARNIÇ’A BU YÜZDEN Mİ HİZMET GÖTÜRMÜYORSUN?
Vatandaşların ödediği verginin karşılığını alamadığını vurgulayan Atmaca, "Milletvekilimiz Sayın Necip Nasır ile makamında seni ziyaret ettik. Sayın Vekilimiz yukarıda belirttiğimiz sorunları tekrar dile getirip, ‘Belediye olarak sorumluluğunuzu yerine getirin, biz de sonuçlandırılmasını sağlayalım’ dedi. Sen yapılan çalışmalara katkı vereceğine, boş boş konuşup ‘klasörler kayıp’ diyerek süreci manipüle etmeye çalıştın. Yaptığımız çalışmalarla hiçbir evrakın kayıp olmadığı ortaya çıkınca, bilgilendirme toplantısı adı altında imar barışı rayiçlerini, 4706 sayılı kanuna aitmiş gibi lanse edip, vatandaşlarımızı yanlış yönlendirdin. Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Belediyeye devredilmiş 1 adet parseli vatandaşa satabilmek için komisyon dahi kuramadın, yüzlerce parselin satışını beceremeyeceğin bu örnekle anlaşıldı. Milletvekillerimiz ve teşkilatımızın çabalarıyla rezerv alan ilan edilerek vatandaşlarımıza piyasa rayiçlerinden çok düşük bedellerle satış imkanı sağlandı. Senin bu beceriksiz yönetim anlayışın ve bilgisizliğin sebebiyle rezerv alanlara itiraz etmeye dahi kalktın. Bugünkü toplantıda, Sarnıç’lı vatandaşlarımıza yönelik; ‘Binalarınız kaçak, inşaat ruhsat harcı alamadım’ demişsin. Sarnıç’a bu yüzden mi hizmet götürmüyorsun? Utanmadan emlak konutları binalarını altın yumurtlayan tavuk olarak tanımlıyor, oradan aldığımı Sarnıç’a harcıyorum diyorsun. Sarnıç‘lı Vatandaşlarımız yıllardır emlak vergisini tıkır tıkır ödüyor. Hatta doğalgaz bağlandı diye emlak vergilerine 5 yıl geriye dönük zam yaptın. Ödenen vergilerle Sarnıç’a ne hizmet yaptın açıkla. Milli Emlak’tan pazar yeri için ‘tahsis istedim vermiyorlar’ diyorsun. İmar planında makilik fundalık olan bir parsele inşaat ruhsatını nasıl verecek ve inşaat yapacaksın? Gerçi Sarnıç araç muayene istasyonu karşısında kaçak inşaat yaptın, pazaryerini de muhtemelen kaçak yaparsın. Sarnıç Meydan projesini bütüncül olarak hazırla, mülkiyetinde olan kısmı yap, sonra çık bana kalan kısmı vermiyorlar de!" dedi.

 
Fransa'da 'aşı karşıtı' yasası kabul edildi
 
CHP'li Purçu Meclis'te İzmir AMATEM'ini sordu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İSTİFA 17 Ocak 2022 Pazartesi 15:26

Başka ülkelerde olsa bu kişi çoktan İstifa ederdi

Yorumu oyla      3      3  
aslan emekli 17 Ocak 2022 Pazartesi 10:57

sarnıçta devlet gerekenleri yaptı.Vatandaşa en ucuz nasıl verilir çözüm üretti ve veriyor.Evrakları gönderdi 5 yıl vade %10 peşin yılda 3 ödeme 700 ile 1000 TL arasında değişen fiatlar. Emeği geçenlere ilgilenenlere allah razı olsun.Biz şöyle yeptık böyle yaptıkla olmuyor o işler.Sarnıçtan bir dünya emlak vergisi alıyorlar hizmet yok üvey evlat muamelesi uyguluyorlar.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da dev projeler yükseliyor!
Yatırımlarla dolu bir yılı geride bırakan Bornova Belediyesi, dev projeleri hayata geçirdi.
Aynı noktada dördüncü yangın... Başkan Oran'dan tepki: Yakında yakalanacaksınız!
Çeşme’nin Karadağ bölgesinde 15 gün içerisinde çıkan dördüncü yangından ...
Selçuk'taki deve güreşi festivaline yoğun ilgi
40. Uluslararası Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali Pamucak Arena’da ...
 
O bölgede otopark sorunu bitecek... Türkiye'nin en büyük tam otomatik otoparkı açılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentteki otopark sayısını ...
Karşıyaka’da anlamlı dayanışma
Karşıyaka Belediyesi tarafından, hayırsever vatandaşların katkılarıyla ...
Başkan Erdoğan Karabağlar'daki yurdu ziyaret etti
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve eşi Teoman Erdoğan, ...
 
Bornova'da temizlik harekatı
2019 yılından bu yana gerçekleştirdiği araç ve iş makinesi satın almaları ...
Nazım Hikmet 120'inci yaş gününde anıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Nazım Hikmet’i 120'inci yaş gününde özel bir ...
Selçuk'ta altın havan sahibini buldu!
40. Uluslararası Selçuk Deve Güreşleri Festivali İstasyon Meydanı’nda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva