HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ocak 2022 Pazar - 18:16

Selçuk'taki deve güreşi festivaline yoğun ilgi

40. Uluslararası Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali Pamucak Arena’da yapılan güreşlerle sona erdi. Selçuk’un yanı sıra çevre il ve ilçelerden de gelen vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği festivalin ikinci gününde Pamucak Arena’yı dolduran her yaştan 20 bin deve tutkunu, hem piknik yaptılar hem de festivalin tadını çıkardılar.

Selçuk taki deve güreşi festivaline yoğun ilgi

Deve güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak bilinen, seyirci sayısıyla geçtiğimiz yıllarda Guinness Rekorlar Kitabı’na giren, dünyanın önde gelen festivalleri arasında yer alan, yabancı basının da yoğun ilgiyle takip ettiği, Türkiye’nin tek uluslararası deve güreşi festivali olma özelliği taşıyan Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali bu yıl “40 Yılın Güreşi” sloganıyla Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı organizasyonuyla Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlendi.

SELÇUK, ÇEVRE İL VE İLÇELERDEN GELEN BİNLERCE VATANDAŞI AĞIRLADI
Festival alanına beraberindeki CHP Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve kurum amirleri ile birlikte büyük bir coşkuyla giren Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, alkışlar eşliğinde festivale katılanları selamladı.

Festivale ilçe protokolü, CHP Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil ve parti yönetim kurulu üyeleri, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı İpek Onbaşıoğlu, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Emrah Karamustafaoğlu’nun da aralarında bulunduğu birçok isim katıldı. Ayrıca 40. Uluslararası Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in gönderdiği mesajlar da okundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tüm katılımcılar 40. Uluslararası Efes Selçuk Festivali’nin huzur ve sükûnet içerisinde geçmesi için Cazgır Halil Coşkun eşliğinde dua ettiler. Kırk Yılın Güreşi öncesinde bir açılış konuşması yapan Başkan Ceritoğlu Sengel; “Marmara’dan, Ege’den, Akdeniz’den gelen güreş severler 40. Güreşimize, efsane arenaya hepiniz hoş geldiniz” dedi. Başkan Ceritoğlu Sengel’in konuşmasının ardından 162 devenin katılımı ile gerçekleşen festival başladı.

ALTIN ARTEMİS HEYECANI
40. Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali’nde Altın Artemis heyecanı da yaşandı. Güreş severlerin yakından tanıdığı pehlivan develer Altın Artemis için güreşti. Altın Artemis ödülleri deve sahiplerine protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ayrıca Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali’nin 40. Yılı anısına Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Mahmut Kapıcıbaşı’na da Artemis Heykeli hediye etti.

Efes Selçuk Kültür ve Turizm Vakfının organizasyonu ile gerçekleşen 40. Uluslararası Efes Selçuk Devecilik Festivali katılımcıların davul zurna eşliğinde eğlencesiyle akşam saatlerine kadar devam etti.

 
Göçük altında kalan itfaiye erlerinden duygusal açıklama: Keşke işçi arkadaşımızı da çıkarabilseydik
 
İki Pitbull'un saldırdığı kadın yaralandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selçuklu 16 Ocak 2022 Pazar 21:29

Deve güreşleri en güzel bu arenada oluyor bu güreş yerini geçmişte düzenleyen Vefa ÜLGÜR'ün büyük emeği vardır,güreş komitesine Selçuk belediyesine ve deve güreşlerinin vazgeçilmez cazgırı Ege ve Marmara bölgelerinin develerini ve sahiplerini tanıyan deve güreşlerini izlenir hâle getiren üstat Halil COŞKUN'a teşekkür ederiz ve yeni cazgırların yetişmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz,yüreğine ve ağzına sağlık,Halil COŞKUN...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O bölgede otopark sorunu bitecek... Türkiye'nin en büyük tam otomatik otoparkı açılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentteki otopark sayısını ...
Karşıyaka’da anlamlı dayanışma
Karşıyaka Belediyesi tarafından, hayırsever vatandaşların katkılarıyla ...
Başkan Erdoğan Karabağlar'daki yurdu ziyaret etti
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve eşi Teoman Erdoğan, ...
 
Bornova'da temizlik harekatı
2019 yılından bu yana gerçekleştirdiği araç ve iş makinesi satın almaları ...
Nazım Hikmet 120'inci yaş gününde anıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Nazım Hikmet’i 120'inci yaş gününde özel bir ...
Selçuk'ta altın havan sahibini buldu!
40. Uluslararası Selçuk Deve Güreşleri Festivali İstasyon Meydanı’nda ...
 
Nazım’ın 120. yaş günü Çiğli’de kutlandı
Çiğli Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın önemli şairlerinden Nazım Hikmet’in ...
Büyükşehir'den dev yurt projesi... 'Gençler karanlıkta kaybolmasın!'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’e üniversite öğrencilerinin ...
İzmir Metro personeline Halkın Bakkalı'ndan yemek çeki
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “eşit işe eşit ücret” ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva