HABERLER>POLİTİKA
11 Temmuz 2016 Pazartesi - 11:30

AK Parti’den yerel zirve: Kaya İzmir’de ne mesaj verdi?

Menderes’te belediye ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelen Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kaya, “İzmir için bazı şikayetler duydum. İzmirliler bunu değerlendirir. Katı atık sorununu çözülemedi. Bu bizi üzmektedir. Bu İzmir’e yakışmıyor” dedi.

AK Parti’den yerel zirve: Kaya İzmir’de ne mesaj verdi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya kente gelerek ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve teşkilat mensuplarıyla basına kapalı bir zirve gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun ev sahipliğinde Menderes’te yapılan toplantıların ardından İl Başkanı Bülent Delican’la birlikte basının karşısına geçen Kaya önemli açıklamalarda bulundu.

ARTIK BAŞBAKANIMIZDAN SONRA…
İzmir’in partileri için öneminden bahseden Kaya, “İzmir bizler için Türkiye’de en önemsediğimiz şehirlerden biri... Ülkenin göz bebeği... Artık başbakanımızın İzmirli olmasından dolayı da önem verdiğimiz bir şehir. Türkiye’de şehir yönetimleri bu ülkenin geleceğinin en belirleyici unsurlarındandır. Şehirleriniz iyi yönetiliyorsa kalkınma motoru ve çekim merkezi haline dönüştürür. Yerel yönetimi sadece başarı hikayesi olarak değil ülkenin en önemli motorunun ne olacağını ortaya koyuyoruz. Türkiye’de mahalli tabloya bakıldığında 2015 verileri yayınlandı. 100 milyar harcama yapıldı. Bu kaynakların ne kadar verimli kullanıldığı, daha verimli hale nasıl getirileceğini AK Parti dikkatle takip etmektedir. Belediyenin hizmetlerinin daha mükemmele taşınması için yapılmış bir çalışmadır” dedi.

BAĞIRMAYA GEREK YOK!
Öte yandan Kaya HDP’li belediyeleri hedef alarak, “Bizi üzen kare var… HDP’li belediyelerin hizmet taşıması gereken belediyelerin hizmet getirmeyi bırakınız patlayıcı taşıyan kamyonlarla anılması bu ülke insanı hak etmiyor. Hukuk önünde mutlaka gereken hesabı verecektir ama kamu vicdanını yaralamaya kimsenin hakkı yoktur. Mardin’de olay oldu, belediye başkanlarının bir açıklamasını görmedik. Ama hukuk önünde hiç bağırma çağırmaya gerek olmadığın görüyorum. Bu ülkenin kamu kaynaklarına, askerine, polisine karşı örtülü destek verilmesini bu ülkenin kabul etmesi mümkün değildir” diye konuştu. 

İZMİR İÇİN BAZI ŞİKAYETLER DUYDUM
Kaya, Bütünşehir Yasası’na da değindiği konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi için de değerlendirmelerde bulundu. Kaya, “7 ilçenin sorunlarını konuşmak, belediye kanunundan beklentilerini dikkate almak için bir araya geldik. Başkanların taleplerini dikkatle dinledik. Merkezi yönetim yetki ve kaynaklarını Büyükşehir ve ilçe belediyelerin veriyor. İzmir’de muhalefetin iktidar, iktidarın muhalefet olduğu ilçeler var. İlçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki bu ilişkinin sağlıklı olması gerekiyor. Bütünşehir Kanunu yürürlüğe girdikten sonra bazı hizmetlerin aksadığını gördük. Belki geçiş süreciyle ilgili bir tablodur ama bundan sonra kabul edilecek bir hadise değildir. Büyükşehir üstüne düşeni yapacak. CHP, MHP değil AK Parti’nin olduğu yerde de bu böyle olması lazım. İlçe belediyelerinde yük olarak kalıyorsa kalmayacak. İlçeden kesilip Büyükşehire aktarılan pay su atık su katık atık gibi paylardır. Burada herhangi bir daralma ve kesinti olmayacak. Bunu alıp ilçe belediyesine devretmeyi düşünmüyoruz. Ama bir hizmet aksıyorsa bunu bir tespitle valilik ya da yargı yapıyorsa kanun bu paranın kesilip hizmeti yapan ilgili kuruma aktarılmasını önerir. İzmir’de bir aksaklık varsa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ihmali olarak kayda geçer. Giderilmesini kendisinden rica ederiz. İzmir ya da CHP, MHP’li bir belediye değil tüm belediyeler için geçerlidir. İzmir için bazı şikayetler duydum. İzmirliler bunu değerlendirir. Ben onların sağduyusuna kendi gelecekleri için karar verebileceklerine inanıyorum. Katı atık sorununu çözemedi. Bu bizi üzmektedir. Bu İzmir’e yakışmıyor” dedi.

ÇED KONUSUNDA SAF DIŞI ETTİK
İl Başkanı Bülent Delican ise, “Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. AK Parti belediyeciliği efsane ekol olmuştur. Bunu İzmir’de 7 belediye başkanımızla gerçekleştiriyoruz. Sayın Erol Kaya da 15 yıl belediye başkanlığı yapmış birisi ve kendi tecrübelerini bize aktardı. AK Parti belediyeciliğinin ortaya koyduğu farkı konuştuk.  Hedefimiz 2019’da Büyükşehir’i AK Parti belediyeciliğiyle buluşturmaktır. Bizim amacımız İzmir halkının hizmet almasıdır. Türkiye’de tercih ediliyoruz İzmir’de de sunmak için elimizden geleni yapacağız. ÇED konusunda yerel yönetimlerin ortaya çıkardığı mazeretleri ortadan kaldırdık ve saf dışı ettik. Bizden ne istiyorlarsa ortak çalışmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

 
İzmir’de 9 yaşındaki Elif kaçırıldı!
 
O koydaki tüm yatların yerleri değiştirildi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 11 Temmuz 2016 Pazartesi 16:58

Yeni Büyükşehir yasası ile siz ülkeye başkanlık sistemini getirmeden İzmir'e başkanlık sistemini getirdiniz.İzmir il sınırında bütün yatırımlar büyükşehir belediye başkanının iki dudağı arasında şu an. İlçe belediye başkanlarının hiç bir yetkisi kalmadı,ilçe kaymakamlarının hiç bir yetkisi kalmadı bırakın valinin hiç bir yetkisi kalmadı.madem bu yasada ısrar ediyorsun ilçe belediyelerini ,ilçe kaymakamlıklarını ,valiliğide kapatın. Ak parti genel politikada kendinden olmayanı kazanmak için kendisinden olmayana daha çok hizmet götürüyor. İzmir'de yerelde ise chp benden olmayanın canı çıksın zihniyeti ile sadece kendisinden olan ,kendine en fazla oy çıkan yerlere en çok hizmeti götürüyor. Bu yasa başlı başına bir hatadır.İl genel meclislerinin ,köylere hizmet götürme birliklerinin tekrar açılması lazım. kapanan beldelerden en azından 3 belde birleştirilerek bir belde olarak tekrar açılmalıdır.o kadar çok sorun varki yaz yaz bitmez.!!!!!!

Yorumu oyla      11      5  
11 Temmuz 2016 Pazartesi 12:27

"AK Parti belediyeciliği efsane ekol olmuştur." denmiş. Yahu daha bu hafta ak partinin yıllarca yönettiği iller yağmur yüzünden sular altında kaldı. Can kayıpları oldu. Bu mu efsane ekol belediyecilik ? Kayseri , Gaziantep de sel hayatı felç etti.

Yorumu oyla      11      5  
11 Temmuz 2016 Pazartesi 12:22

Katı atık tesisi onayını yıllarca verme ondan sonra kamuoyu baskısı olunca tam onay için son aşamaya gelindiği günlerde birileri çıkıp mahkemeye veriyor ve yürütmeyi durdurma kararı çıkıyor. Başka yer bakılsın deniyor. Ondan sonra da sorun çözülmedi deniyor.

Yorumu oyla      11      5  
11 Temmuz 2016 Pazartesi 11:55

Daha önce çöp sorunu siyasi amaçla kullanılacak demiştim. Yarın seçim olsun meydanlarda "İzmir çöp kokuyor" diye bağıracaklar. Mahkemeye veren şahıslar da amacına ulaşmış olacak. Umarım yargı 15 kurumun olur dediği yer için aksi bir karar vermez de modern çöp tesisi yapılabilir yoksa olacaklar belli.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Numan Kurtulmuş'tan 'Bahoz Erdal' açıklaması
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından ...
CHP'li Çam: Trafik kazaları terörü bile solladı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, trafik terörüne ...
Karataş’tan Akşener’e sert sözler: Katolik nikahı kıydığınız DYP’de…
MHP İl Başkanı Genel Başkan Adayı Akşener’e sert sözlerle yüklendi. Karataş, ...
 
ANAP'lılar Çeşme’de buluştu!
ANAP iktidarında Başbakan Yardımcısı olan Kaya Erdem, Çeşme'de eski ANAP'lılarla ...
Erdoğan'ın bu fotoğrafı ilk kez yayınlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sabah saatlerinde basketbol oynadığı an çekilen bir kare yayınlandı.
Erdoğan açıkladı: Suriyelilere TOKİ!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Polonya’daki NATO Liderler Zirvesi dönüşünde, ...
 
AK Partili Doğan 'altgeçit'i sordu: İptal mi oldu?
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgar bakana sigarayı bıraktırdı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sigara içerken gördüğü Bulgaristan ...
Başbakan Yıldırım Osman Gazi Köprüsü'nde
Başbakan Binali Yıldırım, 1 Temmuz'da kullanıma giren Osman Gazi Köprüsü'nde açıklamalarda bulundu.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva