HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2022 Perşembe - 20:43

AK Parti'den önce 'kabul' sonra 'ret'… Büyükşehir'de 'Urla' gerginliği

Urla Belediyesi'nden gelen ve Güzelbahçe ve Karapınar mevkilerindeki kıyı kenar çizgisinin belirlenmesi önerisi İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde tartışmalara neden oldu. AK Partili üyelerin komisyonlarda kabul, mecliste ise 'ret' oyu verdiği ilgili gündem maddesi için 'telafisi olmaz sorunlar doğurur' eleştirilerini yöneltirken, Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri ise 'itirazlar yapılırsa düzenleme yapılır' diyerek yanıt verdi.

AK Parti den önce  kabul  sonra  ret … Büyükşehir de  Urla  gerginliği

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclisinin üçüncü oturumu Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde tamamlandı. Oturuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yokluğunda Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlık etti.

URLA'DAKİ 'KIYI KENAR ÇİZGİSİ' DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU
Urla Belediye Başkanlığı tarafından 10 Aralık 2021 tarihli ve 35354 sayılı yazısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne iletilen; Gülbahçe Mahallesi ve Karapınar mevkiine ait Kıyı Kanunu ve eki yönetmelik hükümleri doğrultusunda tespitleri kapsayan ve buna göre hazırlanan Meclis Kararı eki kısmi yapılaşma paftalarının; kısmi yapılaşmasını sağladığı anlaşılan alanları koruyacak şekilde sahil şeridinin yeniden düzenlenmesi ve plan bütünlüğü gözetilerek 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonunda mevcut Konut alanı olarak belirlenerek işlenmesi önerisi meclis gündemine geldi.

İmar ve Bayındırlık ve Çevre ve Sağlık Komisyonları'ndan oy birliği ile Deniz ve Kıyı Alanları Komisyonunca ise AK Partili Meclis üyelerin ret kararı ile oy çokluğu ile uygun bulunan maddede AK Partili üyeler komisyonlardan 'kabul' oylarını geri çektiklerini açıkladı. İlgili gündem maddesi ise salonda tartışmalara neden oldu.

BOZTEPE: KENDİSİNE ÖZELLİKLE SORDUK
İlgili gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, "Bu konuyla ilgili maddeyi imar komisyonunda oy birliği ile geçirdik... O günkü toplantıda uzun uzun düşündük... Yağmur Bey henüz daire başkanı olmamıştı ve kendisine özellikle sorduk. Kendileri bize 'İlçe belediyeleri karar almış' dedi. Aynı konuyu Seferihisar'da, Foça'da, Çeşme'de yani kıyısı olan tüm ilçelerde yaşadık. Burada bölge bölge parçacık parçacık yapmayalım, bir adanın içinde ya da bölgenin içinde 1 tanesini kaybedince hepsi etkileniyor. Kıyı ile ilgili kısmi yapılaşma kaydı olan yerde bunlar dosyalaşmışsa geçmişte, herhangi bir dosyada kaydı yok... İlgili belediye ile görüşünce, İBB'den yetkili bir arkadaş Urla Belediyesi'ne demiş ki 'Siz bir meclis kararı alın, getirin yapalım'. Daha önce Seferihisar'da başkanlık yapan Tunç Soyer döneminde de ilçesinde büyük sıkıntılar vardı. İlçelerde alınan kararların tümü sonuçta kabul edilmiyor. Bunun üzerine düşünülebilir, komisyonlarımız bir daha değerlendirsin ve vatandaşlarımız sıkıntı yaşamasın. Belki planlama ile ilgili hatırlı kişiler olabilir, onları da kırmamak lazım. Yarın öbür gün Seferihisar'da böyle bir karar alırsa uymak zorunda kalırız diye düşünüyoruz" dedi.

ÖNAL: TEKRAR GÖNDERİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM
İddialar üzerine söz alan CHP'li meclis üyesi İrfan Önal, Büyükşehir'e gelen talep sonrası böyle bir karar verildiğini belirterek, "Konu zaten mağduriyetin üzerine bize ulaşmış. Geçen sene geldiğinde görüşler olmadığından iptal olmuştur... 1992 öncesi yapılmış yapılar ile ilgili bizler, kıyı kenar kanunu dışında karar alıyoruz. Daha önce alanla ilgili böyle bir karar alınmadığından konu reddedilmiş. Konuyla ilgili 'Kıyı kenar kanunu alındığında biz bunu kabul edebiliriz' demiştik. Yasa koyucu, ilçe belediyesini yetkili koymuştu. Biz de kendi bürokrasimiz ile gerekli incelemeleri yapınca kabul etti. En son ruhsatlı yapılaşması 1979 yılında olan yerler... Bundan dolayı bize bir başvuru yaptılar biz de buna uygun bir planlama yaptık. Diğer sorunlar ile ilgilide Urla Belediyesi gerekli çalışmaları yapar bir karar alır ve biz de planlara işleriz. Bu nedenle ben tekrar gönderilmesini doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

KÖKKILINÇ: EĞER SORUNLAR VARSA…
CHP sıralarından söz alan Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, plan düzenlemesinin söz konusu olduğunu vurgularken, "Biz bu konuyu grubumuz ile enine boyuna değerlendirdik. Geçmiş dönem imar komisyonu başkanlarımızın da görüşünü aldık. Burada bir plan düzenlemesi söz konusu. Büyükşehir Yasası ile köylerdeki yapıların ruhsatlanması gibi durumlar var. Eğer sorunlar varsa itirazlar gelir ve bunlar yeniden değerlendirilir. Biz onaylanması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

YILDIZ: ÖNERİMİZ KAPSAMLI DEĞERLENDİRİLMESİDİR
Kaygıların sorunun çözülmesi konusunda bir tavır sergilenmek yönünde olduğunu vurgulayan AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, "Buradaki CHP'li komisyon üyelerinin kaygıları aslında çözüm koyması konusunda bir tavır gösteriyor. Bu tür konularda her ne kadar imar komisyonunda oy birliği olsa da biz sorunun olduğu yerlerdeki meclis üyelerin çözüm önerilerinin, görüşlerinin daha dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. Biz bu sorunun tek bir vatandaşın bile mağdur olmaması için tüm arkadaşlarımızın iyi niyetle yaklaştığını düşüyoruz ancak yerel meclis üyelerinin görüşleri çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizim önerimiz iadesi ve sonra kapsamlı değerlendirilmesidir" açıklamasında bulundu.

AYDIN: YERELİN DURUMUNU EN İYİ ORADAKİ MECLİS ÜYELERİ BİLİR
Kayyum atanan Urla Belediyesi'ndeki meclise dikkat çeken Murat Aydın ise "Kısmı yapılaşma kararı alma yetkisi ilçe belediyesinin. Biz bazen ilçe belediyesi kararlarının doğru olmadığını söylüyoruz ancak o kararlar ilçe belediyelerini denetleme ya da onaylama hakkımız olduğu konularda... Yerelin durumunu en iyi oradaki meclis üyeleri bilir bizimde söylediğimiz bu. Urla Belediye meclisini toplamazsanız böyle eksik çıkar işte" dedi.

HIZAL: BUNUN İÇİN 3 AY KAYBEDERİZ
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da konuyla ilgili  "Burada meseleyi politize etkimeksizin, sorunun çözümü amacıyla verilmiş bir teklif. Hakan Bey'in yerel meclis üyelerinin o bölgelerin hassasiyetlerini biliyor sözünü söylemesinin altında; O bölgede bürokratlarla görüşenler aynı zamanda CHP'li meclis üyesi arkadaşlarımız... Ben CHP'li meclis üyesi arkadaşların kalkıp bu konuda görüşlerini de bildirilmelerini isterdim. Bazıları belki meclise dahi gelmiyor, oylamaya dahil katılmıyor. Burada meseleyi inatlaşarak, siyasal bir zemine çekmenin anlamı yok. Burada bir sorun var. Bu sorun alınacak meclisi kararı ile kısmen çözülecek. Biz de diyoruz ki sorunu çözeceksek bütüncül çözelim. Bunun için bir ay bilemediniz 3 ay kaybederiz. Bunun bir önemi yok. İnsanlar zaten orada oturuyor. Biz bugün alacağımız kararla dönüşü olmayan başka mağduriyetlere neden olacağız. Burada inatlaşmanın, art niyet aramanın bir anlamı yok. Urla meclisinin neden toplanmadığını ben Murat Bey'e tane tane anlatırım bu başka bir şey. Ancak biz İBB meclisi olarak hiçbir parti ayrımı yapmaksızın bir vatandaşın dahi mağdur olmaması için verilen kararda İmar Komisyonu olarak kısmen yanlış olduğunu gördük ve bir öneri sunduk" ifadelerini kullandı.

ÖZUSLU: İTİRAZLAR GELİRSE…
Hızal'ın ardından söz alan Başkan Vekili Mustafa Özuslu, "Bizim meclisimizin varlığı, sebebi olmasının bir tek anlamı var, vatandaşın dertlerine derman olmak onların meselelerini çözmedeki problemlerine parti farkı ayırmaksızın çözüm getirmek. Biz bunun için görevlendirildik. Orada bir problem var ve bu yeni bir problem değil. Her parti burada bu sorunun çözülmesi yönünde bir irade ortaya koymuş. İmar Komisyonu ise oy birliği yapmış. İrade sorunun çözülmesi yönünde... Bu kararı biz burada alırsak bazı insanların hak kaybına uğrayacakları yönünde bir mesele var.  Ancak itirazlar gelirse biz bunları düzeltme hakkına sahibiz" dedi.

KÖKKILINÇ:  BİZ İBB OLARAK ONAY MAKAMIYIZ
Yeniden söz alan Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, "Urla Belediyesi'nden İBB'ye bir karar gelmiş... Biz siyaseten yaklaşıyor olsak Urla'dan gelen karara farklı yaklaşırdık. Urla Belediyesi'nde meclisin toplanma yetkisi tanınmış. Urla Belediyesi'nden 6 Aralık'ta meclis kararı gelmiş. Urla Belediyesi pafta yapmış. Biz yapmayacağımıza göre yetki onlara ait. Keşke Urla Belediyesi bunu yaparken Barış Bey'in söylemlerini dikkate alsaydı. Biz İBB olarak onay makamıyız. Urla Belediyesi'nin pafta çalışmasını onaylıyoruz" diye konuştu.

HIZAL:  BEN KOMİSYONDA YANLIŞ KARAR VERDİĞİMİ SÖYLÜYORUM
Yeniden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Urla Belediye Meclisini toplanıp toplanmaması meselesi… Buna girmeden önce oradaki adayın belirlenmesi sürecini değerlendirmek lazım. Urla Belediyesi'nin aldığı kararın yanlışlığından zaten bahsediyoruz. Bu karar yanlış, doğru bir karar değil. Biz verilen kararı savunmuyoruz ki. Teknik olarak bu kararın ikinci defa alınmadığına hemfikiriz. Biz burada gerçekten meseleyi hiçbir şekilde tartışma yapmaksızın, politize etmeksizin oradaki tüm sorunu, çözmek adına bir öneri ortaya koyduk. Bu iş buradan Urla Meclisi'nin toplanmasına nasıl geliyor anlamış değilim... Kimsenin elini tutmuşluğumuz da yok. Kayyum orada, gidersiniz görüşürsünüz.Görüştünüz, toplantılar yaptınız, kararlar da alıyorsunuz. Ancak işinize geldiği gibi davranıyorsunuz. Sırf bu yüzden oradaki vatandaşlar mağdur oluyor. Ben komisyonlarda yanlış karar verdiğimizi söylüyorum. Ben komisyonda yanlış karar verdiğimi söylüyorum" dedi.

KÖKKILINÇ: EKSİK VE YANLIŞ BİR ŞEY YOK
Hızal'ın arından bir kez daha söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, "Biz burada yanlış bir karar vermiyoruz. Urla Belediyesi'nin eksik karar verdiğin söylüyoruz. Bunu paftaya eklenmesi lazımdı. Urla Belediyesi paftada yapıları tespit eder ve tekrar bize gönderir. Bunda eksik ve yanlış bir şey yok" diye konuştu.

Tartışmaların ardından oylamaya geçilen ilgili gündem maddesi ise AK Parti ve MHP'nin 'ret' CHP ve İYİ Partili üyelerin 'kabul' oyları sonrası oy çokluğu ile kabul etti.

BOZTEPE: UMARIM BİR KAOSA SÜRÜKLENMEYİZ
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, "Sayın Soyer Pazartesi günü 14 milyon TL ile ilgili 3 yıl sonra onay geldiğini söylemişti. İzmir'de bu mecliste bizim aldığımız kararlara belediye başkanı tarafından 8-9 ay imza atılmıyor... Sonra çıkıp eleştiride bulunuyor. Yakışmıyor bu. Tabii ki diğeri de yanlış ancak buradan meclisten çıkan karar bile imzalanmıyor. Tabii bazen kısa süre içinde onaylandığı da oluyor. Herhalde bunlar özel ve torpilli kişiler. Murat Bey ile 2 yıldır birlikte çalışıyoruz. Yargıçlık masanın iki tarafında aynı olmuyor. Babalarımız derdi ki 'Eski yargıca vekaletini ver işini iyi bilirler' diye... Valla verdiğimiz tüm davaları kaybediyorlar. Masanın iki tarafı aynı değil. Urla konusunu konuşurken, Urla'da alınmış bir çok karar var... Urla'dan gelen kararların yüzde 80-90'ının reddediliyor. Urla'daki kıyı çizgisi ile ilgili öneri İBB'den gitti. Bundan birkaç ay önce karar alındı. İZBETON'a bir yetki verildi. 'İzmir Koop bu işi yapamaz ancak aldığınız karar doğru' dedik. Gördük ki İZBETON bu işi aldıktan sonra -sözleşme de yok- ihaleyi tamamen iki kooperatife devrediliyor. Sonra bu kooperatiflerin açtığı internet sitesinde 'Şu kadar paraya daire sayıyoruz' diye yazıyorlar. Altına da İBB'nin ve İZBETON'un güvencesi ile yazmışlar. Bu güvenceyi kim verdi size? Konulan rakamlar ile bunların bitmesi mümkün değil. İnsanlar İBB'nin logosunu görünce anında gidip üye oluyor ve korkarım ki saadet zinciri gibi bir kaosa sürüklenmeyiz... Biz yetkiyi İZBETON için verdik. Burada bir suç işleniyor. 22 ayda teslim deniliyordu ancak 5 ay geçti bile. Metro ihalesini iptali ile ilgili kredi bulunması ile ilgili bir arkadaşın isminin geçtiğini duyduk... Sayın Sıtkı Şükürer'in de kredinin bulunmasında isminin geçtiğini duyduk. Metro işine bulaştıysa vah halimize" dedi.

AYDIN: MESLEKİ ONURUMU TARTIŞMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR
Boztepe'nin ardından söz alan Murat Aydın, "Anlaşılan o ki dünkü konuşma etkili olmuş ve rahatsız olmuş arkadaşlar... Bugün bu meclis 3'üncü yılını bitirdi. Çok gergin de olsa bazı tartışmalar bitirdik... Hiçbir sözümü arkadaşlarımızın ailesine, mesleğine yöneltmedim. Kimsenin de benim mesleğime laf atma haddi yoktur. Ben 35 yıldır hukukla uğraşıyorum, hala hukuk ile ilgili eğitimimi sürdürüyorum. Görüşlerimin doğruluğunu yanlışlığını tartışmak herkesin hakkıdır ama mesleki onurumu tartışmak kimsenin haddi değildir" diye konuştu.

KÖKKILINÇ: 3 YILDIR HİÇBİR SİYASİ KARAR ALINMADI
İddialar hakkında söz alan ve kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurgulayan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, "İBB 3 yıldır hiçbir politik karar almadı. İZBETON ile ilgili iddialarını bilmiyorum. Kooperatifler yasası var. Burada kamu tüzel kişilerin kooperatiflere yardım, destek ve ortak olabileceğin belirtiyor. İBB'nin ve İZBETON'un böyle bir kararı varsa bu hukuki olarak kooperatifler yasasına dayanır. Metro ihalesi ile ilgili de bir iddiada bulunuldu. Bu süreç çok şeffaf yürütüldü. İhale bittikten sonra mecliste sunum yapıldı.Bu iddiaları reddediyorum. Varsa bir delili yeri savcılıktır İBB salonu değildir" dedi.

YILDIZ: URLA MEYDAN PROJESİ'NDE SONUNA KADAR SİYASET YAPTINIZ
Söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, "Biz bugün Urla meselelerini tartıştık, yapıcı bir tarz ortaya koymaya çalıştık ancak ortaya koyduğumuz tavrı farklı alanlara çekmeye çalışan meclis üyeleri oldu... Ancak biz sorunun çözümünü talep ettik. Geçen pazartesi İBB başkanımız engelleniyoruz siyasetinin yeni bir belgesini söyledi. Biz arzu ederdik ki herhangi bir CHP'li belediye de hizmet noktasında AK Parti ile yarışır noktaya gelsin. Ancak Buca Metrosu'nda da gördük ki hizmetten çok bahane ortaya koyan bir anlayış var. Bir yazı verildi bize, İzmir Ulaşım A.Ş'nin 14 milyonluk kredi talebi ile ilgili... 4 ayda incelenmiş bu talep. Bunu engel olarak gördüğünüzde 295 milyon TL'lik bir kararı 3 aydır onaylamayanda… 2 yıl boyunca yazılmış yazı ve üzerine gidilmiş bir yazı var mı? Biz AK Parti olarak bir önerge verdik. 2020 yılında ne kadar bekleyen önergeniz varsa bir çalışma grubu kuralım dedik ancak sizin oylarınız ile reddedildi. Sayın Grup Sözcüsü 17 tane madde sıraladı bunları Faaliyet Raporu'nda görüşeceğiz...

Bu AK Parti ve merkezi hükümetimize yapılmış haksızlıktır. Bu böyle olsa 3 ay da 295 milyonu onaylayıp vermezdik. Biz Buca Metrosu'nun şeffaf olmadığını mı iddia ettik? Hayır şov yapıyorsunuz dedik. Sayın başkan hemen kadın bürokratlarımıza güvenerek ihaleyi yaptık dedi. Doğru, ihale doğru yapıldı ancak bizim eleştirdiğimiz 529 milyon fazla veren firmaya vermenizdi. Biz bu hatadan geri dönelim dedik, siz hayır dediniz. Mahkeme ne dedi? İlgili firma 79 kalemde savunma verdim savunmam ret oldu ancak ret gerekçesini alamadım... Biz dedik ki göz göre göre fazla tutar verilene verildi. Biz İBB'nin yanlış kararlarını düzeltmek için mücadele ediyoruz. Biz sizin yaptığınız muhalefetin tam zıttı, yapıcı bir muhalefet yapmaya çalışıyoruz. Siyaset yapmıyoruz diyorsunuz ancak Urla Meydan Projesi'nde  sonuna kadar siyaset yaptınız. Urla'nın meydan projesi CHP'nin oyları ile engellenmiştir. İzmir'in temel meseleleri ile ilgili Ankara'da bekleyen ne dosyanız varsa getirin. Bugüne kadar çözmediğimiz bir tane örnek gösteremezsiniz. Burada engelleniyoruz siyasetini terk etmenizin zamanı geldi. İzmir 3 yıldır engelleniyoruz siyaseti üzerinden kan kaybetmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

HIZAL: İBB HUKUKSUZ KARARLARINDAN VAZGEÇSİN
AK Parti sıralarından söz alan Grup Başkanvekili Özgür Hızal ESHOT'a gelen zamlara dikkat çekerken, "Kentsel dönüşümü müteahhit firma diye verdiğiniz İZBETON şu an tam anlamıyla komisyonculuk yapıyor. Biz burada dönem dönem sesimizi dahi yükseltiyoruz ancak kişisel konularda söz etmiyoruz. Biz AK Parti olarak İBB kaynaklarını doğru kullansın diyoruz. Bizim iddiamız ve sokak bize şunu gösteriyor ki İBB kaynaklarını doğru kullanamıyor. İBB, İzmirlilerin sorununu 3 yıl boyunca çözmedi. Bunun en iyi örneği İZBETON'un kendi bütçesi ile yapmak zorunda kaldığı kentsel dönüşüm çalışmasını vatandaştan para toplayarak yapmaya çalışması… Yarın bu büyük hukuksuzluk haline gelecek. Bugün haberlerde İzmir'de ulaşıma zam yapıldı... Bir şeyi yaparken, ciddiyet ile yapılmasını istiyoruz. Hukuka uygun yapılmasını istiyoruz. Yarın sorun yaşanmasın diyoruz. UKOME'den bir karar alınıyor. Zam kararı... Bunda aktarmalarda da zam var. Bugüne kadar İzmir ulaşımında hiç uygulanmayan sistem veriliyor ve her ay otomatik olarak zam yapılacak. Bu kararı alırken de hukuksuz bir karar alınıyor. Aynı kararı bundan 1 yıl önce mahkeme İzmir 6'ncı İdare Mahkemesi iptal etmiş. İBB bütün mahkeme kararlarını bir tarafa iterek, yine hukuksuz kanunlar aykırı bir karar aldı. Şu anda İBB'nin aldığı kararla, bugün sayın başkanın imzaladığı kararla biniş tarife fiyatları arttı. Sorumluluk sahibi olmayan bir siyasetçi olsam, 'Ey İzmirliler bu karar hukuksuz ve kanunsuz, biniş ücretlerini ödemeyin' derdim. Ama bunu demiyorum. İBB çıksın bu hukuksuz kararından vazgeçsin ve hukuka uygun karar alsın. O da mahkemeden dönecek" dedi.

SÖZÜPEK: İBB VATANDAŞLARA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEKTİR
CHP'li Meclis üyesi Bülent Sözüpek ise, "Arkadaşlarımızda İZBETON fobisi olduğunu düşünüyorum... Şirketlerimizin ve İZBETON'un başarısını görmezden geliyorlar. İZBETON 5 milyon ton asfalt atmıştır bu kente. Bu İBB'nin başarısıdır. Bize getirin sorunları çözelim dediler... Siz kimsiniz? İzmir'de yaşayan vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti'nin de vatandaşlarıdır. İBB başkanı AK Parti grubuna gelip dosya vermez. Bu kentte 5 milyon vatandaş vergi ödüyor. Bu ülke hukuk devleti. Biz İBB olarak vergi veren 5 milyon kişiye hizmet etmek zorundayız. Siz bağırsanız da engel olmaya çalışsanız da İBB vatandaşlara hizmet etmeye devam edecektir" açıklamasında bulundu.

ÖZUSLU: BİTMEMİŞ BİR SÜREÇ ÜZERİNDEN…
Son olarak söz alan Başkan Vekili Mustafa Özulsu, "Nisan ayı provasını bugün yapmaya çalıştık sanırım... Faaliyet raporları renkli bir şekilde geçecek bunu şimdiden görebiliyoruz. Dün sayın Murat Aydın'ın yaptığı konuşma teknik ve iyi çalışılmış bir konuşmaydı. İspat edemeyeceğimiz şeyleri meclis kürsüsünden söylediğimiz zaman… Sayın Boztepe'nin söylediği sözler ispata tabidir. Eğer böyle kayıtlar varsa elinizde o zaman yapmak lazım. Hukuki şeyleri tartışıyoruz doğru ancak hukuku öğrenmeye çalışıyorum. O kararları bende okudum. Kararda temyiz yolu açık dedi... Bitmemiş bir süreç üzerinden 2 gündür tartışıyoruz. 'Niye erken temel atma töreni yaptınız?' diyorsun. Biz de o zaman 'Temyiz yolu açıkken bu kararın yanlış olduğunu söyleseydiniz' diyebilirim. İhale tekniği açısından Türkiye'de ilk defa mı en düşük teklifi veren firma alamadı? Bunlar olağan şeyler. İş yapacağız büyüyeceğiz. İş yaptıkça itirazlar olacak" dedi.

 
Çeşme açıklarında 29 kaçak göçmen kurtarıldı
 
Bakan Akar'dan 7 yıllık terör bilançosu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 17 Mart 2022 Perşembe 21:34

Bu kadar tartışmadan sonra umarım dağ fare doğurmaz,halkın yararına ne zaman düzgün ve doğru işler yapılacak acaba? Izmır'de şimdiye kadar beklenen düzeyde yatırım yapılmadığı gibi olanlarda yavaş yavaş su alıyor zarar ediyor,çünkü yönetim kurulu üyeleri liyakata ve kıdem bakılmadan atanıyor,yerelide aynı genel idaresi de...

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayalar soruşturmanın detaylarını anlattı: Gerekeni yaptık!
Sendika temsilcisi ve belediye personeli Yakup Dağcılar’ın sosyal medyadaki ...
Soyer'in Marmara Gölü kampanyasına Manisa'dan destek
22 Mart Dünya Su Günü’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Belediyeler ...
Başkanlardan ortak zirve: Yasa teklifi geliyor!
CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Veli Ağbaba’nın başkanlığında ...
 
Karşıyaka'da Çanakkale Anıtı tartışması!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı, ilçede bulunan Çanakkale Şehitleri ...
Başkan Pehlivan’dan 18 Mart mesajı
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 18 Mart Şehitleri Anma ...
Büyükşehir'den Türk Kızılayı’na destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelere daha hızlı ve rahat bir ...
 
Kemalpaşa'da TİS coşkusu!
Kemalpaşa Belediyesi, 49’u kadrolu işçi olmak üzere toplam 546 emekçi ...
Aydın Büyükşehir'den vatandaşa kandil helvası
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Berat Kandili’nde vatandaşlara helva hayrında ...
Başkan Selvitopu şehit aileleriyle buluştu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 18 Mart Şehitler Günü ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva