HABERLER>POLİTİKA
19 Ağustos 2020 Çarşamba - 12:43

AK Parti'den olay yerinde itiraz! Karşıyaka'daki imar tartışması mahkemelik

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıldır yapılmayan Karşıyaka’daki alanın açık spor tesisinden özel eğitim alanına dönüştürülmesine AK Parti İl Başkanlığı tepki gösterdi. Alanda açıklama yapan İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “AK Parti ve MHP grupları olarak buradaki plan değişikliğine dava açacağız” dedi.

AK Parti den olay yerinde itiraz! Karşıyaka daki imar tartışması mahkemelik

EGEDESONSÖZ- Şemikler Mahallesi’nde bulunan, sosyal tesis ve açık spor tesisi olarak tescillenen 8243 metrekarelik alanın imar planlarının özel eğitim alanı olarak değiştirilmesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda oy çokluğuyla kabul edilmişti. Karara meclis salonunda tepkisini gösteren AK Parti ve MHP grubu plan değişikliğinde aykırılıklar yapılması gerekçesi ile hukuki süreç başlatmak için kolları sıvadı.

HIZAL: BURASI CHP BELEDİYECİLİĞİNİN SAMİMİYET TESTİ ALANI
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve beraberindeki heyet plan değişikliği yapılan alanda açıklama yaptı ve alınan karara tepki gösterildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Grubu Başkanvekili Özgür Hızal yaptığı açıklamada bu alandaki planlamanı ile CHP belediyeciliği samimiyet test alanı olduğunu dile getirdi. Hızal açıklamasında “Meclisteki görüşmede buradaki alan ile ilgili tartışma çıkmıştı. Bu alan sosyal tesis ve spor imarlı bir alan… 5 yıldır bu alan özel eğitim alanına dönüştürülmek isteniyor. Cumhur İttifakı Grubu olarak buradaki plan değişikliği ile ilgili ciddi itirazlarımız oldu. Ancak CHP ve İYİ Parti gruplarının oyları ile burası planlamada özel eğitim alanına dönüştürüldü. CHP belediyeciliğinin samimiyetinin test edildiği bir alan burası… Benzer bir konu hakkında Mavişehir’deki plan değişikliği tartışması üzerinden buradaki plan değişikliğini biz ciddi şekilde eleştirmiştik” dedi.

‘HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATIYORUZ’ DEDİ VE EKLEDİ: ODALARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ
İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise planlama yapılırken mevzuata uygun hareket edilmediğini belirterek planlamanın iptali için hukuki süreç başlatacaklarını dile getirdi. Sürekli açıklamasında “Bu alan Emlak Konut’un İzmir’deki ilk projelerinden birisi… Burada güzel bir şehirleşme yapıldı. Bu proje yapılırken de burası spor alanı-sosyal tesis alanı olarak ayrıldı. Burayı 2014 yılında bir özel okul aldı. Kocaoğlu döneminde plan değişikliği için müracaat yapıldı. O dönemki yönetim tarafından kabul görmedi. Daha sonra 1/1000’lik uygulama imar planında spor alanı ve sosyal tesis alanı olan yer, Karşıyaka revizyon planında 1/5000’lik planda spor alanı ve sosyal tesis alanı olarak belirlendi. Geçtiğimiz günlerde özel okul sahiplerinin müracaatı ile konu meclise geldi. Mecliste CHP ve İYİ Parti’nin oyları ile bu plan geçti. Hiçbir hukuki gerekçesi ve haklı yanı yok bunun. Mekansal Planlar Yönetmeliği 26. Maddesine aykırı… Bir yerde spor alanı ve sosyal tesisi değiştiriyorsanız hizmet etki alanında yürüme mesafesinde eş değer bir yer ayırmak zorundasınız. Bu ayrılmadan plan tadilatı yapıldı. Biz ret oyu verdik. AK Parti ve MHP grupları olarak dava açacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir’de yapmak istediği planlara ayrım gözetmeksizin itiraz eden, dava açan, odalar nerede? Burada açık bir ihlal var. Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası neredesiniz? Sizi göreve davet ediyoruz” dedi.

KAMUOYU ÇİFTE STANDARDI GÖRMELİ
Sürekli Mavişehir’de TOKİ’nin yaptığı satışlara yapılan itirazlar üzerinden samimiyet eleştirisi yaptı. Sürekli, “Mavişehir’deki satış için mahkemeye gittiler. Tabii ki gidebilirler. Buna saygı duyuyoruz. Ama burada niye çelişkili davranıyorsunuz? Neden görmezden geliyorsunuz? Biz burada samimiyet göremiyoruz. Kamuoyu bu çifte standardı görmeli. Kocaoğlu döneminde yapılmayan bu plan geçtiğimiz aylar içerisinde 1/5000 planda bu uygulama yapılmamışken şimdi nereden çıktı yapıldı? Bu sorunun cevabının verilmesi gerekir. Verilen cevaplar var. Deniyor ki: TOKİ burayı satmasaydı… TOKİ Türkiye’nin birçok yerinde bu tarz alanları satıyor ve yerine amacına uygun kullanım alanları oluşturuluyor. Aldıktan sonra bu şekilde imar uygulaması yapılan alan gösterin. Sayın Dağ başkanımız açık bir şekilde ifade etti: ‘TOKİ’nin sattığı yerlerde hiçbir zaman plan değişikliği yapılmayacak. Mevcut kullanımın dışına çıkılmayacak’ diye en yüksek düzeyden kamuoyuna görüşümüzü deklare etti. Hal böyleyken bu plan değişikliğindeki ısrarı kabul etmiyoruz. Hukuki haklarımızı da yargıya taşıyacağız. Olanları İzmirlilerin takdirine sunuyoruz” dedi.

 
Eğitimde hedef 21 Eylül: Seyreltme olabilir
 
İzmir'in amatör kulüpleri: Bizi sömürenlere, kalemizi kapattık!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 19 Ağustos 2020 Çarşamba 16:46

ülkenin tarafınızdan getirildiği durum ortadayken hiçbir konuda inandırıcılığınız olamayacağını bir anlayabilseniz.. zaten o zaman akp akp diye ortalıkta dolanmazsınız.. iyi günler..

Yorumu oyla      2      3  
VfV 19 Ağustos 2020 Çarşamba 16:08

Samimiyseniz Mavişehir'de TOKİ'nin sattığı yer için de mahkemeye gidin ve odaları davet edin.İşte size samimiyet testi.

Yorumu oyla      2      3  
Sait 19 Ağustos 2020 Çarşamba 14:59

Şaka gibi eğitim sistemini cökert sonra birileri özel eğitim sahası olarak alan yaptığında barım barım bağır

Yorumu oyla      7      4  
Komedi 19 Ağustos 2020 Çarşamba 13:23

Tamamen, sahilde yapılan-yapılmak istenen satışı unutturmak için yapılan bir eylem. Samimi olsalar orada da itiraz ederlerdi.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel: Berberler ve kuaförler 'yetki' istiyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Berberler ...
AK Partili Kırkpınar'dan Soyer'e demokrasi göndermesi
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
AK Parti'den CHP'ye Biden tepkisi!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK VE MKYK toplantısının ardından açıklama ...
 
CHP Karşıyaka'da sürpriz istifa!
Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Savaş Çolak, bu görevinden ayrıldığını açıkladı
CHP'li vekil Kılıç'tan 'yerli aşı' çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Covid-19 salgınının kontrol ...
Tayfun MARO yazdı... Bedel ödemek
Tayfun MARO yazdı... Bedel ödemek
 
Trump: Erdoğan 1. sınıf satranç oyuncusu
ABD Başkanı Donald Trump, Demokrat Başkan Adayı Joe Biden'ı "en tehlikeli ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP bi’daha böyle bir ‘dava adamı’ görür mü?
Mehmet KARABEL yazdı... CHP bi’daha böyle bir ‘dava adamı’ görür mü?
Başkan Sürekli’den birlik mesajı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli birlik ve beraberlik mesajı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva