HABERLER>POLİTİKA
7 Mayıs 2021 Cuma - 09:53

AK Parti'den Başkan Sengel'e eleştiri yağmuru: Selçuk'un geleceğinden iki yıl çalındı

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, Selçuk Belediye Başkan’ı Filiz Ceritoğlu Sengel’in seçim meydanlarında verdiği sözlerin seçim broşürlerinde kaldığını belirterek, ‘’Selçuk’un geleceğinden çalınan 2 yıl oldu. Verilen vaatler yerine getirilmediği gibi, yaptıkları işlerde boşa harcanan paralar ortada. Personele ödenen maaşlar taksit taksit ödenir hale gelirken, 30 bin TL’ye kadar ikramiyesi biriken personel, parasını almaz hale geldi’’ dedi.

AK Parti den Başkan Sengel e eleştiri yağmuru: Selçuk un geleceğinden iki yıl çalındı

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, 2 yılı geride bırakan Filiz Ceritoğlu Sengel yönetimindeki Selçuk Belediyesi’nin performansını değerlendirdi. Yerel seçimlerin ardından geçen 2 yıla bakıldığında koskoca bir hüsran ile karşı karşıya olunduğunu ifade eden AK Partili Girbiyanoğlu, ‘’Gönül isterdi ki buradan yapılan hizmetleri takdir edip, parti gözetmeksizin ilçemize yapılan hizmetlere yenisini katmanın gayreti içinde olalım. Ama gelin görün ki karşımızda hizmet karnesi sıfırlar ile dolu bir Belediye Başkanı var. İlçesinin geleceğinden koskoca iki yılı; ne yaptığından çok yapmaması gereken şeylerle dolduran bir anlayış var.’’ dedi. 

ASLİ GÖREVLERİNİ UNUTTU
‘’Yerel hizmetleri çiçek böcek belediyeciliği diye yanlış anladığı gibi, boş şeylerle gündemi meşgul etmeyi alışkanlık haline getiren bir Filiz Ceritoğlu Sengel gerçeği var.’’ diyen Başkan Girbiyanoğlu, ‘’Belediyeyi aile şirketi gibi yöneten, yeri geldiğinde işçi maaşlarını hatta devletin ödediği memur maaşlarını bile üç taksit halinde ödeyen bir de, her platformda ‘Bizde her şey zamanında ödenir’ diye övünen biridir kendileri.  Memur ve kadrolu işçilerin maaşları taksitle ödenirken diğer yandan KHK’lı işçilerin üçte bir maaşları hala duruyor. Kadrolu işçilerin de kişi başı 25-30 Bin TL ikramiyeleri aylardır ödenmiyor. Sosyal belediyecilik kavramı deseniz zaten yok. İlçe başkanlığı olarak maske, hijyen ürünleri, gıda kolileri ve diğer birçok yardımlar konusunda gerek pandemide gerek Ramazan ayında belediyenin yaptığının on mislini yaptık.’’ dedi. 

SEÇİM VAATLERİ BROŞÜRLERDE KALDI!
İki yıl boyunca ‘ne yaptı’ diye baktıklarını ancak ‘Koskoca bir hiç’ olduğunu ifade eden Başkan Girbiyanoğlu, ‘’Vaatlerini tek tek inceledik. Yerel seçimlerde vadettiği 50 projeyi incelediğimizde, yapamadıklarına ve yapamayacaklarına bakınca Sayın Başkanın Selçuklu hemşehrilerimizin yüzüne nasıl baktığını hayretle izliyoruz. Ve sayın başkana sormak istiyorum. Kent meydanı ve kapalı otopark nerede?  Selçuk-Pamucak Tramway hattı var da biz mi görmüyoruz? Seyir Terasları yapıldı da biz mi gelmedik? Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu nerede? Peki ya Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi? Sayın Başkanın vadettiği Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi, önceki dönem bizim belediyemiz zamanında ödüllü projesi hazırlanan, proje ödemeleri yapılan ve yıkımları gerçekleştirilen SEGAŞ binaları bölgesinde sözde yapılacak. Ama ne hikmetse yıllar geçti ses seda yok. Onun dışında yine vaatlerinde yer alan Tarım Okulu ve Müzesini çok ciddi bir rakam harcayarak yaptılar. Yaptılar ama bunun ilçemiz tarımına, çiftçisine faydası ne? Katkısı ne? Maalesef boşa harcanan bir para. Heba edilen paraların nereye harcandığının da peşinde olacağız. Yine belediyeye ait lojmanlar bir süre önce yıkıldı. Ancak herhangi bir bilgilendirme yapılmadığı gibi herhangi bir harekette yok. Ne yapacağınızı Selçuklu hemşehrilerimiz merak ediyor Sayın Başkan! Zira bu alan ne olacak kimse bilmiyor. Büyükşehir Belediyesinin başladığı Selçuk Garajı iki yıldır atıl kaldı. Başkanın umurunda mı? Hayır. Ne Selçuklu hemşerilerimin geleceği ne vizyon projeler umurunda değil.’’ dedi.

SUÇ İŞLEDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL! 
‘’Nerede bir belediye başkanına yakışmayacak hareket varsa Filiz hanım maalesef orada!’’ diye sözlerine devam eden AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, ‘’Durup dururken ilçemizin ismini Efes Selçuk diye ilan eder. Cumhurbaşkanımıza yapılan sevgi gösterisiyle, Love Erdoğan posterleriyle uğraşır. İmtiyaz sahibi olduğu dergide Dinimize ve Türklüğe hareket eden, ilçemizi aşağılamaya çalışan makalelere yer verir. Pamucak’ta kamyonlarca deniz kumu alıp yollar için kullanır, personele formaliteden soruşturma açar. Love Erdoğan posterleri konusunda hesap verirken sorumluğu emir verdiği zabıtalara yükler, iğrenç hakaretlerle dolu dergi için de yine topu personele atıp formaliteden tutanak hazırlatır. Böyle bir yerel yönetim anlayışı olamaz. Aleni şekilde suç işleyip, topu başkalarına atıyor.’’ dedi. 

ÇALIŞAN BİZ, İZLEYEN O!
‘’Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana Bakanlıklar ve Genel Müdürlükler arasında yoğun mesai harcayıp ilçemize dev projeler kazandırmanın gayreti içerisindeyken, 2 yıl boyunca popülist hareketleri haricinde koskoca bir hiçe imza atan bir belediye başkanı var. Biz çalışıyoruz onlar deyim yerindeyse sadece izliyorlar.’’ Diye sözlerine devam eden AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, ‘’Yakında Selçuklu hemşehrilerimiz Devlet Hastanesine kavuşacak. Hastane yapımına itiraz eden ve mahkemeye taşıyan Meclis Üyeleri arasında şu an Belediye Başkanı olan Filiz hanım da var. Müsterih olsun her türlü engellemelerine rağmen bu hastaneyi yapacağız. Yeni okullar yapıyoruz, tadilat ihtiyacı olan merkez ve diğer mahallelerimizdeki okulları onarıyoruz. Yıllardır çözüm üretilemeyen Belevi ve Zeytinköy Kanalını temizledik. Çiftçilerimizin yoğun talebiyle Deppo Efes arkasında yer alan ve Küçük Menderes Nehri üzerinde ulaşımı rahatlatacak ve birçok soruna çözüm olacak köprünün son onayını geçtiğimiz hafta Kıymetli Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli bizzat verdi. Yasakların hemen akabinde proje ihaleye çıkarılacak. Hükümetimizin en büyük yatırımlarından olan TOKi son gaz devam ediyor. Süreci yakından takip ediyoruz. Yine hükümetimizin vizyonel projesi olan Kanal Projesi devam ediyor. Bu proje ilçemizi bambaşka noktaya taşıyacak. Selçuk-İzmir İZBAN hattındaki aktarma sorununu da çözdük, sinyalizasyon da yatırım planına dahil edildi, en kısa zamanda onu da tamamlayacağız. Zeytinköy ve Gökçealan’da futbol sahalarını yapıyoruz, diğer mahallelerimiz için de çalışmalarımız devam ediyor. Bizler ilçemiz için yoğun mesai harcarken, maalesef ki nerede bir ödül varsa oraya depar atayım diye koşan vizyonsuz bir Belediye Başkanı var.’’ dedi. 

2 YILLIK FRAGMAN 5 YIL SONRA BİTECEK FİLMİN HABERCİSİ 
İki yıllık vaziyete bakılınca Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in sınıfta kaldığını belirten Başkan Girbiyanoğlu, ‘’Seçim döneminde meydanda çizilen toz pembe hayallerin yerini maalesef ki gerçekler aldı. Su götürmez bir gerçek vardır. 2 yılda gerçekleşmeyen vaatler, 5 yılın sonunda da gerçekleşmez. Ancak buradan Selçuklu hemşehrilerime söz veriyorum. Bu vurdumduymaz tavırların, bu genel siyaset yaparak, ilçemizin geleceğinden çalınan zamanın hesabını 2023 ve 2024 seçimlerinde soracağız. Selçuklu hemşehrilerimizi içinde bulunduğumuz küresel pandemi sürecinde kendi kaderine terk eden, asli görevlerini bile yapmayan, işçisini süründüren, sadece ve sadece popülaritesine bakan baskıcı belediye başkanından ilçemizi kurtaracağız. Kendisiyle çalışan mutsuz mesai arkadaşlarından tutun esnafa, pırıl pırıl geçlerimizden tutun yaşlılarımıza herkesin imdadına yetişeceğiz. Canımızdan çok sevdiğimiz Dünya Mirası olan Selçuk İlçemizi, geleceğinden zaman çalarak gerileten mirasyedi belediye başkanından kurtaracağız.’’ dedi.

 
Çekişmeli başladı anlaşmalı bitti
 
Soyer'den İzmir iş dünyasına 'askıda veresiye defteri' çağrısı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 10 Mayıs 2021 Pazartesi 14:48

Siz türkiye''nin 20 senesini çaldınız hala konuşuyorsunuz. Hergün geçim sıkıntısından intiharlar var siz hala siyaset yapıyorsunuz

Yorumu oyla      2      3  
MUSTAFA ürkmez 8 Mayıs 2021 Cumartesi 10:26

Ulkenin 30 yılını çalan zihniyetin atanmış selcuk temsilcisi yine saçmalamış.

Yorumu oyla      2      3  
126+2 8 Mayıs 2021 Cumartesi 08:47

Bu sorunun cevabını vermeden konuşamazsınız! İntiharlardan kim sorumlu? Ramazan ayında alkollü içki satış rekoru kimin eseri? Ölenlerin vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Kongreleriniz yüzünden içeri tıkıldık, aç kaldık, iflas ediyoruz, sen hangi yüzle konuşuyorsun?

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 8 Mayıs 2021 Cumartesi 08:31

Sayın ilçe başkanın söyledikleri arasında doğru ve gerçek olan yok mu? Ayrıca ilçe başkanı atama ile geldi,belediye başkanı nasıl geldi? O da atama ile geldi halkın adayı değil bunlar genel merkezin ve il yönetimini torpilli adamları geçen dönem belediye başkanı el altından CHP üyelerin oyları ile seçildi bu konuda SELÇUK'tan malzeme çok ama yazamaya değmez sosyal medya için göstermelik etkinlikleri izlemeye dahi gerek olmadığını halk biliyor izliyor görüyor sayılı gün çabuk geçer bir bakıyorsunuz seçim gelmiş yeni vaatleri dinlemek istemiyor artık...

Yorumu oyla      2      3  
7 Mayıs 2021 Cuma 14:17

Halk sizi beğenseydi devam ederdi; beğenmemiş olacak ki değişim olmuş.

Yorumu oyla      6      5  
Şerife 7 Mayıs 2021 Cuma 13:33

Buradan Öncelikle atanarak ilçe başkanı olmuş biri olarak seçilmiş bir belediye başkanına yapmış olduğunuz hakaret edici bu sözleri size yakıştıramıyorum ve sizi kınıyorum sayın selim bey.Özelikle sizi şu sözünüzden dolayı (Nerede bir belediye başkanına yakışmayacak hareket varsa sizde diyerek kullandığınız bu cümle 3200 oyla seçilmiş biri olarak ve ayrıca bir kadına yaptığınızı unutmayınız.Bir başkana yakışmayacak şeyler derken personelinin amir memur işçi ayırt etmeden gerek en üst mevkide bulunan Başkan yardımcı yada müdürler de buna dahil olmak kaydıyla personelini biri birinden ayırt etmeden herkeze belediyenin içerisinde bulunduğu şu zorlu günlerde pandemiden dolayı her yer kapalıyken bu zamana kadar bir gün bile maaşları aksatmadan yatıran bu zor günlerde bile belediyenin el verdiği şartlar dahilinde elinden geleni yapmaya çalışan bir belediye başkanımız var Allah’a şükür.Siz diyorsunuz ki anladığım şu devletin maaşını gönderdiği memuru maaşını alsın kadrolusu alsın khk yada taşeronu aç kalsın onlar almasada olur.Bir belediye çalışanı olarak biz bu zihniyeti daha önceki dönemde yani yönetimde sizler var iken tam 4 ay yaşadık zaten merak etmeyin.Kış gününde dünyayı sarsan bir pandemi olmasamda bizler akp döneminide gördük bu belediyede ve 4 ay taşeronun evine ekmek girmedi.Dünya pandemide insanlar ölüyor siz tramvaydan kapalı spor salonundan seyir teraslarından bahsediyorsunuz.Millet bu hükümetin sayesinde işsiz parasız pandemi ile savaşmaya çalışıyor bilmem farkındamısınız ama ? Bizim başkanımız iktidara geleli 2 yıl olmuş siz şimdi diyorsunuz ki 2 yılda ne oldu ben de size soruyorum kaybettiğimiz geçen 5 yılda siz ne yaptınız ? Yani söylenecek söz çok aslında ama eleştirirken bence önce çuvaldızı kendinize batırın derim ve hem bir belediye başkanı olarak hemde bir kadın olarak bu sözleriniz den dolayı Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu sengele bir özür borçlusunuz.

Yorumu oyla      6      5  
Gamze Çiftçi 7 Mayıs 2021 Cuma 12:34

Selim bey biz Selçuklular olarak çok merak ediyoruz dağıttığınız erzak paketleri ve maskeleri nereden temin ettiniz sponsorunuz kim size belediyenin imkanlarından çok daha fazlasını sağlayan kim lütfen sorularımıza cevap veriniz.

Yorumu oyla      6      4  
Seray Taşkınçay 7 Mayıs 2021 Cuma 10:41

Sayın Selim bey siz kendinizi Belediye başkanı olarak görüyorsunuz anladığım kadarıyla ama bir şeyi bilmenizi isterim atanarak ilçe başkanlığı yaptığınız ilçede 3200 oy fark ile halkın seçtiği belediye başkanına bu derece hakaretvari usulsüzce konuşamazsınız. Bir belediye çalışanı olarak böyle zorlu bir süreçte tüm dünyanın savaştığı bir virüsle karşı karşıyayken yine de bizlerin maaşları aksamadı Memurların maaşı yatmadan khklıların maaşı yattı. Akp döneminde her şey günlük gülistanlıkken keyfiye 4 ay yatmayan maaşların hesabını vermeden sizler böyle laf cambazlıklarına kalkışmayın derim zira zararlı çıkabilirsiniz. Ayrıca belediyeden daha fazla maske erzak dağıttığımızı söylüyorsunuz çok merak ediyorum belediyenin imkanlarına sahip olmadan nereden geliyor bu değirmenin suyu ? Lütfen ezberletilmiş cümlelerinizi rakamlarla ve ispatlarla tamamlayın.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Elvan: Uzaktan çalışma yaygınlaşacak
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, koronavirüs pandemisi ve ekonomiye ...
Görüşmeler tamamlandı: Mısır'la 8 yıl sonra ilk temas
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Mısır'ın istişarelerin ilk turunun sonuçlarını ...
Torbalı’nın CHP’li meclis üyelerinden manifesto: 50 kere yapsalar, 50 kere kaybedecekler!
Torbalı Belediye Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup 17 üyesi ...
 
İzmir eski il başkanı, Memleket Hareketi'ne geçti: İstifa nedenlerini tek tek anlattı!
CHP İzmir İl Başkanı olarak 17 ay görev yapan, milletvekili aday adayı ...
Meral Akşener'den ittifak mesajı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın genişleyebileceği ...
CHP'li Sındır: Kadro tüm sözleşmeli memurların hakkı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, kamuda görevli 480 bin sözleşmeli ...
 
Depremde hasar görmüştü... Kaderi belli oldu
İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde hasar görerek boşaltılan ...
Beko: Basına sansür hukuksuzluktur!
İçişleri Bakanlığı’nın basının görüntü çekmesini engelleyen, alkollü içki ...
AK Parti'den kadın girişimcilere kooperatifçilik eğitimi
Kadın girişimcilere yönelik online Kooperatifçilik eğitimi başlatacak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva