HABERLER>POLİTİKA
6 Mayıs 2021 Perşembe - 15:26

İzmir eski il başkanı, Memleket Hareketi'ne geçti: İstifa nedenlerini tek tek anlattı!

CHP İzmir İl Başkanı olarak 17 ay görev yapan, milletvekili aday adayı olan Asuman Ali Güven, partisinden istifa etti ve Muharrem İnce'nin başlattığı "Memleket Hareketi"ne geçti. Güven, "Beni yok saydılar, üzgünüm, kırgınım. 50 yıldır ben bu partinin her kademesinde görev yapan biriyim. Memleket Hareketi, CHP'den oy devşirmek değil, seçmene dokunup onun güvenini kazanmak peşinde olacak" açıklamasında bulundu

İzmir eski il başkanı, Memleket Hareketi ne geçti: İstifa nedenlerini tek tek anlattı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 2015-16 yıllarında, tam 17 ay boyunca CHP İzmir İl Başkanlığı görevinde bulunan Asuman Ali Güven, partisinden istifa etti ve Muharrem İnce'nin başlattığı "Memleket Hareketi"ne katıldı. İnce'nin kendisini arayıp teklifte bulunduğunu belirten Güven, "CHP'ye 50 yılımı verdim, gençlik kollarından il başkanlığına kadar her kademesinde görev yaptım. Ne var ki il başkanlığından ayrıldıktan sonra beni yok saydılar. Arayan soran tek kişi dahi olmadı, çok kırıldım, gücendim. Artık Memleket Hareketi'nin bir ferdi olarak siyaset yapacağım" dedi.

İL BAŞKANLIĞINA İSTİFASINI VERDİ
CHP'den, Memleket Hareketi'ne geçişinin planlı bir şey olmadığının altını çizen Asuman Ali Güven, "Her şey, Muharrem İnce'nin sürpriz telefonuyla başladı" dedi. Güven, CHP'den istifa ettiğini açıklarken, sitemlerde de bulundu. Güven, "Muharrem Bey beni aradı ve teklifte bulundu. Sen benim için çok değerlisin, önemlisin; siyasette çok büyük emeğin var, dedi. Birlikte siyaset yapmamızın, çok doğru olacağını ifade etti. Etkileyiciydi konuşması. CHP'nin beni yok saydığı şu dönemde bu telefon, benim duygularımı körükledi ve teklifi kabul ettim" diye konuştu.

ÜÇ YILDIR TELEFONUM ÇALMADI
Asuman Ali Güven, "CHP'den ne arayan oldu, ne soran. Üç yıldır telefonum çalmadı. Hiçbir etkinliğe, hiçbir açılışa dahi çağrılmadık" dedi ve sitemlerini şu sözlerle ifade etti: "Bu, CHP'ye yakışır bir durum değil. Ben bu partiye 50 yıl hizmet ettim. 1973'teki mitingde güvencin uçuran CHP Gençlik Kolları'nın bir üyesiydim. Arkadaşlar maalesef vefasız çıktı. Liyakat diyorlar, ama liyakat böyle olmaz. Örgütün temelinden geliyoruz."

MUHARREM BEY İZMİR'DE ÇOK BAŞARILI OLACAK
İzmir'de Muharrem İnce'nin Memleket Hareketi'ne karşı yoğun bir ilgi olduğuna vurgu yapan Asuman Ali Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben İzmir'de Memleket Hareketi'ne karşı, seçmen bazında çok büyük bir ilgi olduğunu görüyorum. Muharrem Bey'in İzmir'de çok başarılı olacağını düşünüyorum. Hareketin yeni bir ferdi olarak ben de bu büyük mücadelede üzerime düşeni yapacağım. Güzel bir kadro oluşumu var. Cüneyt Oğuz arkadaşımız, İl başkanı olarak görev yapıyor. Ben de bölge bazında çalışmalara katılarak seçmene ulaşacağım. Partinin oluşumuna katkılarım olacağına yürekten inanıyorum."

KARARSIZ OYLARI MEMLEKET HAREKETİ'NE ÇEKECEĞİZ
Güven, "CHP'den Memleket Hareketi'ne başka geçişler olacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Tabii ki olacaktır. Fakat bizim için asıl olan, CHP'den geçişler değil, halkın, Memleket Hareketi'ne yakınlaşmasıdır. Bizim derdimiz, bizim işimiz, CHP ile uğraşmak değil, halka yaklaşmak, kendimizi anlatmak olacak. Bizim işimiz seçmenle. Önemli bir kesimin, partisine olan güveni sarsılmış durumda. Kenarda duran, yüzde 30 civarında kararsız seçmen var. Onları siyasete çekmeyi hedefliyoruz, onları Memleket Hareketi'ne katmayı planlıyoruz. Z kuşağından 6 milyon oy var. İşsizlerimizin sayısı azımsanmayacak kadar büyük. Onları kendimize çekmeye çalışacağız. Memleket Hareketi, gelecekle ilgili umutları azalmış seçmenin umutlarını yeniden yeşertecek. Bizim işimiz, CHP ile uğraşmak değil, AK Parti iktidarını ve onunla ittifak yapan partinin iktidarını bitirmek. Görevimiz, sorumluluğumuz budur."

"BENİ MECBUR BIRAKTILAR"
Asuman Ali Güven, "CHP sizi ihmal etmeseydi, yok saymasaydı, Memleket Hareketi'ne geçmek gibi bir harekette bulunur muydunuz?" sorusuna, "Ben CHP'ye 50 yıl hizmet etmiş biriyim. Ne yazık ki beni mecbur bıraktılar. Benim gibi çok sayıda arkadaş, aynı üzüntülü yaşıyor. Bu vefasızlık benim CHP'den ayrılmamda etken olan unsurlardan sadece birisidir" yanıtını verdi.

 
Oktay açıkladı: Tam kapanma uzatılacak mı?
 
AB'den kritik ürünler için plan!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet eriman 7 Mayıs 2021 Cuma 10:38

Asuman Bey doğru söylüyor.CHP'ye tepki için oy vermeyecek,hiçbir partiye gitmeyecek kendini Atatürkçü gören ve ulusal konulaeda çok duyarlı ozellikle iki kez vatan kaybetmiş göçmen seçmen oyunu memleket hareketine verecektir..Buda millet ittifakıa destek olarak değerlendirilmelidir.Memleket hareketi özellikle sahillerde chp den çok oy transfer edeceği çok net şekilde görülüyor

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 6 Mayıs 2021 Perşembe 22:11

İzmir halkı Muharrem ince yi destekleyecek seçimlerde

Yorumu oyla      7      4  
DELEGE 6 Mayıs 2021 Perşembe 21:34

Kıdem liyakat bu partide genel merkez tarafından biçilir varsa orada tanıdığınız, her şey ortadadır halk görüyor sayın Güven başkan değer verilmediği yerde üretmeden beklemek dışlanmayı kabul etmediği için ayrıldığı kesin başarılar diliyorum...

Yorumu oyla      6      3  
Mustafa MOROĞLU - Buca 6 Mayıs 2021 Perşembe 19:02

CHP ne çektiyse zamanında paye,makam,mevki verdiklerinden çekti. Daha fazlasını daha fazlasını istiyorlar, ama bu şekilde dillendirmiyorlar neymiş efendim, İl başkanlığı yapmış biri olarak aranmıyormuş, selam verilmiyormuş ayrılma gerekçesi bu mu yani ? Ona bakacak olursan Sağ tandaslı tanıdıklarında mutlaka selam veriyordur, halini hatırını soruyordur o zaman oraya mı gitmen gerekiyor. Asuman bey insanın ölçüsü ne olmalı biliyor musun CHP nin kurumsal kimliği Bu ülkeyi emperyalizmin boyunduruğundan kurtaran,Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu CHP si. İnsanlar,yöneticiler A dan Z ye kadar hepsi gelip geçicidir Asl'olan CHP ve Cumhuriyettir. Sizi arayıp sormayan İl yada İlçe yöneticisi mi var , sizde aramazsınız konuşmazsınız olur biter,ancak sanırım işin özü Mİ den olan beklentiniz, yazık yahu sen yıllarını CHP ye ver saçını ağart (ki ben de aynı konumdayım 1973 yılından bu yana Gençlik kolları dahil mücadele vere vere geceleri caddelere slogan yaza yaza , İllere mitinglere gide gide,çevremize CHP yi anlata anlata,adaylıklar yaşayarak, Emek mücadelesi ile 65 li yaşlara geldik,kişilerin yanlışlıklarını asla partimize mal etmedik)Evet insanoğlu ego sahibidir istediğin gibi bir davranışın içinde olmayabilir ancak öncelikle düşüneceğimiz Ülkemiz için içinde bulunduğumuz kaos ortamının ayrıştırma, bölünme değil her şeye rağmen Mustafa Kemal'in partisinde bütünlük içinde hareket etmekten geçer yoksa Böl,parçala ,yönet anlayışının birer figüranı,oyuncağı olmaktan öte bir rolünüz olmaz. Yok biz CHP den değil diğer taraftan insanları partiye alarak büyüteceğiz ifadenizin de bir geçerliliği yok herkes çok iyi bilir ki ayrılan kişi daha önce birlikte çalıştığı arkadaşlarına kanca atar bu işin doğası bu, haa kimler bu tuzağa düşer onu bilemem . Evet her partide olduğu gibi CHP ninde mutlaka yöneticiler bazında eleştirilecek yönleri var bunun kabulü ile ifade edeyim ki 47 yıllık partililiğim sürecinde bu tip kişilerin yüzünden asla partime sırtımı dönmedim, dönmemde çünkü kurumsal kimlik doğru adrestir, kişiler bugün var yarın yoklar, dün var olanlar bugün yok..sizin gidişiniz belli ki şahsi beklentinizdir ve üzücü olmuştur,sonuçta İktidara hizmettir, dilerim ileri ki dönemlerde bunun acı sonuçlarını yaşayıp pişmanlığınızı dile getirmezsiniz.Sevgilerimle..

Yorumu oyla      21      8  
6 Mayıs 2021 Perşembe 17:26

Bırakın da gençler bu ülkeyi yönetsin. Mevcut liderlerin, siyasilerin çoğu çoktan emekli olması gereken kişiler.

Yorumu oyla      10      4  
izmirli 6 Mayıs 2021 Perşembe 16:14

tüm emeklileri toplanmış

Yorumu oyla      12      6  
TC misafir 6 Mayıs 2021 Perşembe 15:59

Siyasetten ve siyasetçiden bıkmış biri olarak sizin ne yapacağınızı merak ediyorum gerçi pek de umutlu değilim

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den ittifak mesajı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın genişleyebileceği ...
CHP'li Sındır: Kadro tüm sözleşmeli memurların hakkı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, kamuda görevli 480 bin sözleşmeli ...
Depremde hasar görmüştü... Kaderi belli oldu
İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde hasar görerek boşaltılan ...
 
Beko: Basına sansür hukuksuzluktur!
İçişleri Bakanlığı’nın basının görüntü çekmesini engelleyen, alkollü içki ...
AK Parti'den kadın girişimcilere kooperatifçilik eğitimi
Kadın girişimcilere yönelik online Kooperatifçilik eğitimi başlatacak ...
CHP'li Sındır'dan Pakdemirli'ye 'dizili' gönderme: Emret Sayın Bakanım!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 'çiftçi halinden memnun' sözlerini ...
 
5 yıldır kaderine terk edilmişti... Sahibinden kiralık tarihi alan meclis gündeminde!
İzmir’in Konak ilçesindeki 120 yıllık Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi için ...
İmamoğlu soruşturmasına AK Parti'den açıklama!
Ekrem İmamoğlu'na ön soruşturma açılması girişimi, Ak Parti Grup Başkanvekili ...
CHP'li Sındır'dan 'Torbalı' yorumu: Yasak değil ama doğru bulmadım
Torbalı Belediyesi başkanlık seçiminin, YSK tarafından yönetilen bir seçim ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva