HABERLER>POLİTİKA
22 Mayıs 2016 Pazar - 06:27

AK Parti’de tarihi gün: Ve Yıldırım dönemi başladı

2.Olağanüstü Büyük Kongre Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Şölen havasında başlayan buluşmada Binali Yıldırım bin 405 oyun tamamını alarak yeni genel başkan oldu.

AK Parti’de tarihi gün: Ve Yıldırım dönemi başladı

EGEDESONSÖZ – Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun vedası ve yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından cevabı merakla beklenen soru hafta içinde yanıt buldu. 

AK Parti Genel Merkezi’nde teşkilatın tüm kademeleriyle yapılan temayül yoklamasında yüzde 80’lik bir başarı yakalayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım genel başkan ve başbakan adayı oldu. 

- DELİCAN'DAN 'YILDIRIM' MESAJLAR: ANKARA İZMİR DİYE İNLEYECEK!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Yıldırım bugün delegelerin huzuruna çıktı.

Binali Yıldırım, AK Parti'nin Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleşen 2.Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Bin 405 oyun tamamını alarak genel başkan seçildi. Açıklamayı yapan divan başkanı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 1470 delegeden 1411 delegenin oy kullandığını, 6 oyun geçersiz sayıldığını belirtti.  

- FOTO GALERİ: KARE KARE KONGRE!... 

KONGREDE NELER YAŞANDI?



Salona eşinin duasıyla girdi
AK Parti Genel Başkan Adayı Yıldırım’ın Dikmen Vadisi’ndeki evinin önünde sabahın erken saatlerinden itibaren büyük hareketlilik yaşandı. Yıldırım saat 10.30 sularından Ankara Arena’ya vardı. Salona girişinde kendisini karşılayan partililerle tek tek tokalaştı. Yıldırım salona eşiyle birlikte giriş yaptı. Salona girişte Semiha Yıldırım'ın dua ettiği görüldü. Binali Yıldırım ve eşi daha sonra partililere ve gazetecilere karanfil dağıttı. Yıldırım salonu selamlamak için sahneye torunlarıyla birlikte çıktı.



Davutoğlu alkışlarla karşılandı
Başbakan Ahmet Davutoğlu da salona eşiyle birlikte giriş yaptı. Davutoğlu da salona karanfil dağıtırken girişte Binali Yıldırım ve eşi tarafından karşılandı. Başbakan Davutoğlu ile Binali Yıldırım kongre salonunda yan yana oturdu.

‘Tayyip’in partisi’dir’
İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan kongrede divan başkanı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ seçildi. Bozdağ divanın salona mesajını okudu ve şu ifadeleri kullandı: Sayın Cumhurbaşkanım, biliyoruz ki fiziken aramızda olamasanız da manen aramızdasınız. Halkımızın dediği gibi, partimiz 'Tayyip’in partisi'dir ve 'Tayyip’in partisi' olarak kalmaya devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızı AK Parti’den ayrı düşünmek mümkün değildir. AK Partinin tek lideri vardır o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bundan sonra da olduğu gibi seçilmiş cumhurbaşkanı ile başbakanın uyumlu çalışması Türkiye’nin gücüne güç katacaktır…



Erdoğan’ın mesajını tüm salon ayakta dinledi!
Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi için gönderdiği mesajı okudu. Cumhurbaşkanı'nın mesajı, salondakiler tarafından ayakta dinlendi.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı:

Sizleri muhabbetle, hasretle selamlıyorum.

Cumhurbaşkanı yemini ettiğim gün AK Parti ile hukuki bağım kesilmiş olabilir ama sizlerle gönül bağım hiçbir zaman kesilmedi. İnşallah hiçbir zaman da kesilmeyecek.

Önümüzdeki dönemde yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi arayışları içinde, cumhurla başkanı arasında iklimi olumsuz etkileyen bu çarpık uygulamanın giderileceğine inanıyorum.

Yakın tarihin en önemli siyasi olaylarından biri olarak gördüğüm AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nin başarılı geçmesini diliyorum.

Yeni genel başkanı ve parti yönetim organlarında sorumluluk üstlenecek arkadaşlarımı şimdiden tebrik ediyorum.

Kaderi ülkenin kaderiyle özdeşleşen AK Parti için hizmet yarışında bir güç ve motivasyon tazelenmesi olarak görüyorum.

2023 hedeflerine ulaşılması için seçilecek genel başkana çok önemli, görevler düşüyor.

27 Ağustos 2014 tarihinde genel başkanlık görevini kendisine devrettiğim Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na hizmetleri için teşekkür ediyorum.

Kongre salonunda bulunan delegeler ve misafirlere selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın.

Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum.



Davutoğlu’ndan veda konuşması
Kongrede Başbakan Davutoğlu son kez partililere seslendi.

- DAVUTOĞLU'NDAN ÇARPICI VEDA: BENİM ARZUM DEĞİLDİ... 

Yıldırım'dan başkanlık vurgusu ve İzmir'e mesaj! 
Binali Yıldırım, tek aday olduğu AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuşma yaptı. Terörle mücadele ve başkanlık sistemi vurgusu yapan Yıldırım zaman zaman sesinin azizliğine uğradı. Yıldırım kürsüden İzmir'e de mesaj gönderdi.

- İŞTE YILDIRIM'IN MESAJLARI... 

Yolumuz Erdoğan’ın yoludur!

Yıldırım resmen genel başkan seçilmesinin ardından teşekkür konuşması için yeniden kürsüye geldi. Yıldırım, "Yolumuz milletin sesi, milletin nefesi, partimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur" dedi.

Yıldırım şöyle konuştu: Böylesine büyük böylesinde onurlu görevi şahsım layık gören dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. AK Parti'nin yeni genel başkanı olarak bana emanete ettiğiniz mukaddes bayrağı asla yere düşürmeyeceğime söz veriyorum. Rabim bu ağır sorumluluğunun gereğini yapma kudretini hepimize nasip eylesin. Ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde sizin gibi yol arkadaşlarıyla yürümekte büyük şeref duyuyorum. Yolumuz zor ama aydınlık bir yoldur. Bu kutsal emaneti aynı derece sahibi sorumlusu takipçisi olan büyük Türkiye hedefine hep birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz. Kutlu yolculuğumuz hayırlı uğurlu olsun. Yolumuz milletin sesi, milletin nefesi, partimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur.  Türkiye’nin en doğusundan en batısına en güneyinden en kuzeyine AK parti için gece gündüz demeden çalışan bütün kardeşlerime  aziz milletime şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti bugünlere kadınlarımız sayesinde geldi. Kadın kollarımıza her kademede fedakarca gece gündüz çalışan tüm kadınlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Geleceğimiz olan gençler AK Parti sizlerin omzunda 2023, 2053, 2071 hedeflerini gerçekleştirecektir. Siz de bu enerji olduğu müddetçe bize havada karada da denizde de ölüm yok. Sınır kapılarında, Güneydoğu'da mücadele eden bütün güvenlik kuvvetlerimize çok teşekkür ediyoruz. Şahsıma ve parti kurullarımıza duyduğunuz güvenden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

KONGRE NOTLARI 

YAĞMUR VURDU

Kongrenin yapıldığı Ankara Arena civarında bardaktan boşalıcasına yağmur yağdı. Kongreyi salon dışında kurulan dev ekranlardan izlemek isteyen partililer zor anlar yaşadı.

YURTDIŞINDAN MİSAFİR DAVET EDİLMEDİ
Kongre için bastırılan 6 bin davetiye, Mısır, İsrail, Bangladeş, Suriye ve Rusya hariç yurt içindeki büyükelçilere, misyon şeflerine, tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, HDP hariç siyasi partilere gönderildi.

Zaman darlığı nedeniyle yurtdışından herhangi bir misafir davet edilmedi.

Partinin kuruluşundan bu yana görev yapan il başkanları, 22, 23, 24 ve 25. dönem milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları da kongreye davet edildi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise kongreye katılmadı.



TEMA: KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM
Arena Spor Salonu'na partide genel başkanlık yapmış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 3. genel başkan adayı Binali Yıldırım'ın fotoğrafları ile kongrenin ana teması olan 'Kutlu yürüyüşe devam' ve 'Durmadan 100 yıla', 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' yazılı pankartlar asıldı. Kongre için geniş güvenlik önlemleri alındı. 



KAREOGRAFİ ŞOV! 
Salon baştan başa pankart ve afişlerle süslenirken AK Partililer kongre sırasında bir de kareografiye imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve yeni genel başkan Yıldırım'ın 3 boyutlu fotoğrafları açıldı.

 
İzmir’de 13 yaşındaki İsmail’in feci ölümü
 
“Halis’in hayali” gerçek oldu!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YÜCEL ERERENCE 23 Mayıs 2016 Pazartesi 10:13

SAYIN. AK PARTİ GENELBAŞKANI VE ÜLKEMİZİN İZMİR İMİZİN GURURU BAŞBAKANIMIZ BİNALİ YILDIRIM BEYİ ÇIKMIŞ OLDUGU BU KUTLU YOLDA TEBRİK EDİYOR KARAYOLLARINDA HAVAYOLLARINDA DEMİRYOLLARINDA DENİZYOLLARINDA VE HABERLEŞMEDE GÖSTERMİŞ OLDUGU BAŞARILARININ DEVAMINI ÜLKEMİZİN DİGER BAKANLIKLARINDA DA BU BAŞARIYI GÖSTERECEGİNE İNANCIMIZ TAMDIR SELAM VE DUA İLE

Yorumu oyla      11      5  
Adem BALCI 23 Mayıs 2016 Pazartesi 03:55

Türkiye cumhuriyetine milletimize halkımıza olağanüstü bir genel kurul oldu ama yinede allah devletimize zeval vermesin güç kuvvet versin barış ve huzur içinde dolu dolu proje lerle aydınlık türkiyem için hayırlı uğurlu olsun

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 22 Mayıs 2016 Pazar 17:10

Tayyip Erdoğan'ın en yakınındakilerin özellikle ilk olarak hocası Necmettin Erbakan'dan başlayarak en son Davutoğlu örneğiyle başlarına nelerin geldiğini gördük. Şimdi ise ne olacak çok merak ediyorum. Taraftarı bir hayli fazla olan Binali Yıldırımla güç yarışına girerler mi bence Binali Yıldırım gemi farkıyla önde.

Yorumu oyla      11      5  
22 Mayıs 2016 Pazar 12:30

RTE' ye tapıyorlar(!) da ondan ... tamamen duygusal 😀 ne diyorlardı: ona dokunmak ibadettir, Allah' ın tüm vasıflarını üzerinde toplamıştır ...

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 22 Mayıs 2016 Pazar 11:32

RTE.nin mesajı ayakta dinlenmiş.yani "sap gibi dikilmişler" böyle diyorlardı çünkü 10 kasımda Atatürke yapılan saygı duruşuna. hazmedemiyorlardı. RTE. hala hayatteyken saygı duruşu yapılıyor.

Yorumu oyla      11      5  
22 Mayıs 2016 Pazar 10:51

Bekir Bozdağ : AKP "tayyip partisi dir "demiş. 😀😀😀

Yorumu oyla      11      5  
Sinan ÖZTAN 22 Mayıs 2016 Pazar 10:33

Senaryo sarayda hazırlandı.Genel Başkan ve MKYK üyeleri önceden belirlendi.Kongreye katılan delegelere göstermelik oy vermek kalıyor.İşte parti içi ve AKP demokrasisi.

Yorumu oyla      11      5  
22 Mayıs 2016 Pazar 09:17

Demokrasi şöleni başlıyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yumurtalı saldırı' tepkilerine dava yanıtı!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal ...
Delican’dan ‘Yıldırım’ mesajlar: Ankara ‘İzmir’ diye inleyecek!
AK Parti İl Başkanı büyük kongre öncesi Arena Spor Salonu önünden Ulaştırma, ...
"Örgüte silah taşıyanlar Türkiye'den kaçıyor!"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimiz ne istiyordu, 'Millete ...
 
AK Parti İzmir’den Başkent’e 300 otobüsle çıkarma!
İzmir Teşkilatı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti ...
148 milletvekili için yargı süreci başlıyor!
Anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle 148 milletvekilinin dokunulmazlığı ...
4 madde 2.tur: CHP’nin tavrı nasıl değişti?
İlk turda ‘hayır’ tavrı sergileyen CHP, asıl geçerli olan son turda destek ...
 
Muharrem İnce ‘4 Haziran’ı bekleyin’ dedi!
Yönetimi, “cesur davranmamakla” suçlayan Muharrem İnce, parti içi muhalefet ...
Yüksel’den Kılıçdaroğlu’na saldırıya sert tepki!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Genel Başkanı ...
Kılıçdaroğlu’na aynı gün içinde ikinci protesto!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’ya gelişinde havalimanında ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva