HABERLER>POLİTİKA
4 Mayıs 2017 Perşembe - 15:52

AK Parti'de büyük kongrede İzmir'den kimler oy atacak?

AK Parti’ye üye olarak “Partili Cumhurbaşkanlığı” sürecini resmen başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkan olacağı olağanüstü kongrede oy kullanacaklar netleşti. İzmir’den delegelerle birlikte yüzlerce kişi başkente çıkarma yapacak.

AK Parti de büyük kongrede İzmir den kimler oy atacak?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Referandumun ardından Anayasa değişikliği ile birlikte “Partili Cumhurbaşkanı” olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı da olacağı 21 Mayıs tarihindeki büyük kongrenin hazırlıkları sürüyor.  Parti, kongrede görev alacak ve yapılacak çalışmalarla ilgili tüm hazırlıkları büyük bir titizlikle devam ettirirken Başbakan Binali Yıldırım resmen genel başkan sıfatını da aynı zamanda o tarihte bırakmış olacak. Erdoğan’ın hem Cumhurbaşkanlığı hem de genel başkanlık görevini aynı anda yürütmesine olanak sağlayan bu kongre için il teşkilatları da hazırlıklara başladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın kongreyle resmen il başkanı seçildiği 31 Ocak 2015 tarihindeki dönemde listede yer alan kongre delegeleri 12 Eylül 2015 tarihinde Ahmet Davutoğlu’ndan sonra görevi devralan Başbakan Binali Yıldırım’ı genel başkan seçmişti. O listede aradan geçen zamanda değişiklikler oldu. O dönem görevde yer alan ilçe başkanlarının bir bölümü görevden alınırken bazı isimler milletvekili seçildi ya da milletvekili listesine giremedi.

ULEMA VE ŞEBOY YOK
AK Parti’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni “genel başkan” sıfatını taşıyacağı 21 Mayıs’taki kongrede İzmir’den İl Başkanı Bülent Delican başta olmak üzere şu anda mecliste bulunan milletvekilleri oy kullanacak. 1 Kasım seçim sonuçlarına göre İzmir’den TBMM’ye giden Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, Hamza Dağ, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Necip Kalkan, Hüseyin Kocabıyık, İbrahim Turhan görevleri gereği oy kullanabilecek.  Önceki kongrede oy kullanan eski Milletvekilleri Nesrin Ulema ve Cemil Şeboy bu dönem listede yer alamadıkları için oy kullanamayacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Afyon kontenjanından meclise gittiği için bu kez İzmir değil Afyon sandığında oyunu atacak.

SADECE KİRAZ EKSİK
Kongrede, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de oy kullanacak. İl Başkanı Delican’ın seçildiği olağan kongrenin yapıldığı gün MHP’den transfer edilerek partiye kaydolan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar bu kez de oy kullanamayacak.

DOKUZ İLÇE DEĞİŞTİ
Delican’ın göreve geldiği o dönemki kongrede görevde bulunan 30 ilçenin ilçe başkanı “kongre delegesi” sıfatıyla Ankara’da büyük kongrede oy kullanma hakkını kazanmıştı. Listelerde yer alan ilçe başkanlarından 10 tanesi geçen zamanda değişti.  Yeni yapılanmaya göre Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal, Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu,  Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz, Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Dikili İlçe Başkanı Engin Karadağ, Güzelbahçe İlçe Başkanı Vasfi Çakıroğlu, Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, Urla İlçe Başkanı Ahmet Olgun Bilici ve Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin oy kullanamayacak.  Bu isimlerin yerine o dönem kongrede listede yer alan ve görevde bulunan bir önceki ilçe başkanları oy kullanacak.

KADIN VAR GENÇLİK YOK
Ocak 2015’teki olağan kongrede “kongre delegesi” olarak listede yer almaya hak kazanan Kadın Kolları eski Başkanı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Özen Kızılırmak, Gençlik Kolları eski İl Başkanı Bilal Kırkpınar da oy kullanacak.  Mevcut Kadın Kolları İl Başkanı Gözde Keskin o dönem il yönetim kurulu üyesi olarak listede yer aldığı için oy kullanırken Gençlik Kolları İl Başkanı Adil Yüksel ise seçimde bulunamayacak.  Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İl eski Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan,  İl eski Başkan Yardımcısı Emrun Sulayıcı ile İl Başkan Yardımcısı Yunus Kalkan Ankara’da oy kullanabilecek.

Delican’ın listesinde o dönem BMC Holding CEO’su sıfatıyla yer alan Cemal Öztürk bu dönem Giresun Milletvekili olduğu için kendi ilinde oy kullanabilecek. Listeye göre İzmir eski Milletvekili Taha Aksoy, İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay, Derya Türkgülü ve Burak Gültekin de ‘kongre delegesi’ olduğu için büyük kongrede genel başkanın seçiminde tercihlerini ortaya koyabilecek.

 
İzmir'de müezzinin darp edilmesi davasında ne karar çıktı?
 
CHP’li Bingöl açıkladı, İzmir Örgütü harekete geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uğur Dündar Kılıçdaroğlu'na bayrak açtı
Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı kazan kaldıranlara ...
Baykal: CHP sopayla yönetilemez
Fikri Sağlar’ın disiplin kuruluna sevk edilmesini değerlendiren CHP Antalya ...
MHP'li Tanrıkulu: Enflasyon canavarı zammı ilk 4 ayda yuttu
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), Nisan'da aylık enflasyonun TÜFE'de ...
 
Şaban Dişli'den 'fezleke' açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, ...
Balbay'dan TÜBİTAK çıkışı: Bilime de Fransızız
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Fransız bilim insanlarının Fransa ...
Sertel’den ‘Eximbank’ çıkışı: Şiş de yandı kebap da!
Sertel, Türk Eximbank tarafından kredi verilen 149 firmanın FETÖ bağlantılı ...
 
Erdoğan'ın sözlerine Abdullatif Şener'den yanıt
Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP'nin kurucularından olan Abdüllatif Şener'den, ...
Figen Yüksekdağ'ın yerine o isim geçecek
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın hem vekilliğinin hem de partililiğinin ...
Baykal'ın önerisine Akşener ve Türk'ten yanıt
CHP milletvekili Deniz Baykal'ın Meral Akşener ve Ahmet Türk'e başkan ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva