HABERLER>SEÇİM 2015
2 Haziran 2015 Salı - 11:31

AK Parti Adayı Turhan: Politik vaatler ülkeyi…

AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Doç. Dr. İbrahim Turhan, politik vaatlerin ülkeyi çıkmaza soktuğunu söyledi. Turhan, “Politik vaatler ülkeyi çıkmaza sokuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu açıkları başta olmak üzere bütçenin karadeliklerini hepimiz hatırlıyoruz. 1992-2002 yılları arasında geçen 10 yılda ülkenin ciddi kaynakları tüketilmesine rağmen ülke ekonomik anlamda bir adım ileriye gidemedi” dedi.

AK Parti Adayı Turhan: Politik vaatler ülkeyi…

Turhan, Bostanlı Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

AK Parti İzmir milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli’nin de katıldığı toplantıda konuşan Turhan, Karşıyaka’nın bu dönem şanslı olduğunu, AK Parti listesinden Karşıyaka’dan iki milletvekili adayının bulunduğunu söyledi. Kendisiyle birlikte Kerem Ali Sürekli’nin de Karşıyakalı olduğunu vurgulayan Turhan, ilçenin stat sorununun çözüleceğini ifade etti.

Küresel ekonomide ciddi çalkantıların yaşandığını, dünyanın en güçlü ekonomileri olan ABD ve Euro bölgesinde ciddi sarsıntıların yaşandığına dikkat çeken Turhan, şunları söyledi:
“Küresel ekonomide büyük risklerin olduğu bir dönemde Türkiye’de makro ekonomiden taviz vermedin istikrar içinde devem etmek durumundayız. Topluma doğruları söyleme sorumluluğumuz var.”

1991 seçimlerini hatırlatan Turhan, o dönemdeki siyasi liderlerin bir kaç tane fazla oy almak için gerçekleşmeyecek vaatlerde bulunduğunu anlattı. “Her eve 2 anahtar”, “kim ne verirse ben 5 bin lira fazla veririm”, “erken emeklilik” gibi vaatlerde bulunulduğunu hazırlatan Turhan, insanların en verimli çağında 45 yaşında emekli edildiğini söyledi. Turhan, “Politik vaatler ülkeyi çıkmaza sokuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu açıkları başta olmak üzere bütçenin karadeliklerini hepimiz hatırlıyoruz. 1992-2002 yılları arasında geçen 10 yılda ülkenin ciddi kaynakları tüketilmesine rağmen ekonomik anlamda bir adım ileriye gidemedi.” dedi.
AK Partinin iktidara gelmesiyle birlikte ekonomide bir istikrarın yakalandığını belirten İbrahim Turhan, “Koalisyon lafı duyduğum zaman tüylerim diken diken oluyor. Ülkenin istikrar içinde yürümesi lazım. En büyük tehlike istikrarsızlıktır” diye konuştu.

 
İZMİR YENİ DÖNEMDE YENİ BİR MERKEZ OLACAK
Ekonomide önümüzdeki dönemde hangi adımların atılması konusunda 2.5 yıldır çalıştıklarını belirten Turhan, istikrara kavuşan ekonominin daha ileriye götürülmesi için yapısal dönüşüm reformların yapılacağını anlattı. Hangi alanda nelerin yapılması konusunda 9 başlıkta en ince ayrıntılarına kadar çalışıldığını söyleyen Turhan, planlamada İzmir’e önemli yatırımların yapılacağını ifade ederek, şunları söyledi:
İzmir’i ekonomik merkez olarak görüyoruz. Bakırçay Havzası’na, Menemen, Salihli, Akhisar ovalarına 400 üzerinde tarım altyapı projesi yapılacak. Önümüzdeki döneme baktığım zaman bu bölgeler için planlananlar bana umut veriyor. Bizim milli tohum bankamız yoktu, milli tohum bankası kuracağız. Tohum bankasını kurmazsak GDO’lu tohumlar milli tohumu yok eder. İzmir’i sanayide yeni merkez olarak belirledik. İzmir bilişimin 2. merkezi ve bu anlamda yükselen bir kent olacaktır. Yükselen teknolojilerde İzmir’e öncülük vereceğiz. Önümüzdeki 10 yıl için Türkiye’nin enerji ihtiyacının aksamadan karşılanması için 150 milyar dolarlık yatırım yapılması lazım. Bu yatırımları yaparken ekipmanlarını yurt dışından ithal edersek cari açık doğar. Kuzey İzmir bu yatırımlar için öncelikli yatırım alanı olarak belirlendi. Aliağa’da bunun için bir serbest bölge kuruluyor.
 
SİYASET HİZMET İÇİN YAPILIR
Siyasetin hizmet için yapıldığını, ideolojik siyasetin kimseye faydasının olmadığını söyleyen Turhan, İzmir’i her alanda daha ileriye taşımak için yerel yönetimle birlikte çalışma arzusunda olduklarını dile getirdi. İzmir’in turizmde yeterince pay almadığını dile getiren Turhan, “Geçen yıl Türkiye’ye 40 milyon turist gelirken, İzmir’de bu sayı 1 milyon civarında kaldı. İzmir’de en önemli problem konaklayacak yer yok. Türkiye’nin 3. Büyük şehri İzmir’de, bir G 20 toplantısının yapılacağı yer yok. Bu konuyu çözmemiz lazım. Siyaset hizmet için yapılır. İdeolojik siyasetin kimseye faydası yok. Gelin kentsel dönüşümü yerel yönetimle birlikte yapalım. Kemeraltı Çarşısı projesini birlikte yapalım” dedi. 
 

 
Babacan’dan ilginç seçim yorumu: Sonucunu…
 
Emrah'ın dizisi başlamadan bitti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP adayı Savaşan meslektaşlarıyla kol kola yürüdü
MHP İzmir adayı Dr. Aslan Savaşan Samsun’da meslaktaşının öldürülmesini ...
CHP Adayı Bakan: Dönüşümden anladığımız…
CHP İzmir Milletvekili Adayı Murat Bakan, partisinin ve yönetimindeki ...
Kılıçdaroğlu’ndan sandık öncesi son İzmir çıkarması
CHP’nin İzmir Adayı Genel Başkanı seçime 2 gün kala kente çıkarma yapacak. ...
 
Çıray’dan yeni TIR soruları: Başbakanlık bana ‘yok’ demedi!
Çıray, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Meclis içtüzüğüne ve ...
Bakan Eroğlu vakıflara EGE-GEP'i anlattı
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Birlik Vakfı İzmir Şubesi ...
AK Parti adayı Nasır: İzmir’in kent kimliği hedefi olmalı
‘Birlikte Daha Güçlü İzmir’ sloganıyla yola çıkan AK Parti İzmir 1'inci ...
 
Şeboy işçilerle yemekte buluştu, 'istikrar' istedi
Ak Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, tekstil fabrikasında işçilerin ...
Bakan Eroğlu'ndan otogar çıkarması: Hizmete adayız!
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ziyaretlerine İzmir ...
MHP adayı Koç'a Altındağ esnafından tam destek
7 Haziran Genel Seçimlerine sayılı günler kala MHP 2 Bölge Adayı Murat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva