HABERLER>POLİTİKA
1 Şubat 2024 Perşembe - 17:31

AK Parti adayı Dağ Agroexpo'yu ziyaret etti: Tarım yatırımları artacak!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı ziyaret etti. Tarıma yapılan yatırımların artacağını belirten Dağ, "tarımda da özellikle gezdiğimiz stantlarda yerli ve milli ürünleri görmek, yerli ve milli tohumu görmek; bunlar teşvikle ve bir takım ekosistem oluşturması ile olan şeyler. Bunu nasıl tüm Türkiye'ye yaymışsak İzmir'de de inşallah önümüzdeki süreçte daha da artmasını, İzmir firmalarının daha da artmasını sağlayacak çalışmaları yapacağız. Bir iki İzmir firmamız da vardı" dedi.

AK Parti adayı Dağ Agroexpo yu ziyaret etti: Tarım yatırımları artacak!

Burada gazetecilere açıklama yapan Dağ, "Tarım fuarı İzmir'imizin medarı iftiharlarından birisi. Her sene düzenlenir ve biz de her sene katılım sağlarız. Biz de inşallah Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda Tarım Fuarı'nın daha büyük olması için; ki şu anda Türkiye'de çok önemli noktada, dünyada söz sahibi olacak bir noktaya getirmek için mücadele edeceğiz, çalışma yapacağız. Tarımın Covid-19 ile önemi çok daha arttı. Rusya Ukrayna savaşıyla bir kademe daha arttı. Ülke olarak üretimi gerçekten öncelememiz gerekiyor. Bu anlayışla hareket eden bir merkezi yönetimimiz var. Çiftçimize her türlü desteği veriyoruz. Gübre desteğinden yem desteğine, araç ekipman desteklerine, genç çiftçilere desteklere kadar birçok imkan sağlıyoruz. Önümüzdeki süreçte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak tarımda bu desteklere ek ne yapacağız onların açıklamasını yapacağız. Biliyorsunuz, 13 Şubat'ta lansman yapacağımızı ifade etmiştik. Tarımla ilgili ayrı bir lansman yapacağız. Vaatlerimizi açıklayacağız. Tarım İzmir'in en önemli alanlarından birisi. Tarih boyunca İzmir tarım, tarımdaki üretim ve onun limanla yurt dışına gönderilmesiyle yükselmiş bir şehir. Bu alanda biz merkezi hükümetle uyumlu bir şekilde tarımda çiftçimizi direkt destekleyen ve direkt onların üretim yapmasını sağlayan sözlerimizi, vaatlerimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu fuarın da önümüzdeki sene inşallah çok daha büyüğünü burada bu mecrada icra edeceğiz. 'Hayırlı olsun' diyorum. Bunların daha da gelişmesinin ülke ekonomisine ve Türkiye ekonomisine çok büyük katkısı olduğunu biliyoruz" dedi.



'İZMİR POTANSİYELİNİN ALTINDA'
Öte yandan İzmir'in potansiyelinin altında kaldığını vurgulayan Dağ, "Buradan bu vesileyle şunu da söyleyeyim. Biz İzmir'in potansiyelinin altında olduğunu biliyoruz. Biz eğer ekonomik olarak İzmir'in potansiyelini ortaya çıkartırsak bugün Türkiye genelinde çeyreklerdeki büyümeleri 0.5 ile 1 puan daha da arttırma imkanımız var. Şehir ekonomisine tarıma, diğer ekonomik alanlara bu şekilde bakıyoruz, bakacağız ve bu şekilde çalışacağız. Yerlilik ve millilik her alanda yapmamız gereken bir iş. Çünkü yıllardır sorunumuz olan konu cari açık. Cari açık bizim için önemli çözülmesi gereken sorunlardan birisi. Bunu savunma sanayinde büyük oranda aştık. İlaç sanayinde de aşma noktasında adımlar atıyoruz. Şimdi tarımda da özellikle gezdiğimiz stantlarda yerli ve milli ürünleri görmek, yerli ve milli tohumu görmek; bunlar teşvikle ve bir takım ekosistem oluşturması ile olan şeyler. Bunu nasıl tüm Türkiye'ye yaymışsak İzmir'de de inşallah önümüzdeki süreçte daha da artmasını, İzmir firmalarının daha da artmasını sağlayacak çalışmaları yapacağız. Bir iki İzmir firmamız da vardı. Onları da gördük. Hem onların inşallah daha da büyümesi hem de sektöre yeni firmaların girmesi bizim için önceliklerden birisi olacak" diye konuştu.(DHA)

 
İş yerine silahlı saldırı: 2 kişi tutuklandı!
 
İzmir İtfaiyesinden yangına 6 dakikada müdahale
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı Balcı'ya şok... Karaburun'da isyan!
CHP’nin Karaburun adayı olarak duyurulan Nurşen Balcı’nın ilçe örgütü ...
Tayfun MARO yazdı... Tunç Soyer’e yapılanları nasıl okumalı?
Tayfun MARO yazdı... Tunç Soyer’e yapılanları nasıl okumalı?
CHP lideri Özel'den 'Türkiye İttifakı' mesajı
Partisinin yerel seçimlere yönelik stratejisini anlatan Cumhuriyet Halk ...
 
Aday Dağ, esnafla buluştu... Bornova'da renkli anlar!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Bornova programında ...
CHP'li Kılıç'tan Koca'ya DEÜ soruları: İstifaların nedeni mobbing mi?
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp ...
İYİ Parti Sivas adayı adaylıktan çekildi
İYİ Parti Sivas Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan, sağlık sorunu nedeniyle ...
 
Büyükşehir Adayı Dağ, 31 Mart için iddialı konuştu: Heyecandan uykularım kaçıyor
Kütahyalı Federasyon Dernekler ve Dernekleri Birliği üyeleri ile bir araya ...
MYK ve PM toplanıyor… 4 ilçe için gözler Genel Merkez’de!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın MYK ve parti meclisi toplantılarına ...
İzmir-İstanbul hattında yeni gelişme... Gökce geri mi dönüyor?
Yerel seçim öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan fakat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva