HABERLER>POLİTİKA
15 Aralık 2023 Cuma - 14:05

Ağbaba’dan İzmir iddialarına sert çıkış: Hiçbir akrabam aday değil!

Yerel seçim öncesi aday belirleme çalışmaları sürerken CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba açıklamalarda bulundu. Urla aday adayı ve Güzelbahçe Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Mustafa Günay ile ilişkilendirilmesine tepki gösteren Ağbaba, “Hiçbir akrabamın adaylığı söz konusu değildir” derken, “Çıkan haber ve yayılan bilgiler maksatlı, beni yıpratmaya yönelik ahlaksızca girişimlerdir” ifadelerini kullandı.

Ağbaba’dan İzmir iddialarına sert çıkış: Hiçbir akrabam aday değil!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel seçim öncesi aday belirleme çalışmaları sürerken isimlerin kamuoyuna açıklanma süreci de başladı. Bazı Büyükşehir ve iller ile birlikte ilçe ve beldeleri de duyuran CHP’de “aday belirleme” komisyonu da bir yandan çalışıyor.

Partide ismi sık sık İzmir ile gündeme gelen CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba önemli açıklamalarda bulundu. Ağbaba, adının akrabalık ilişkileri iddiası üzerinden bilinçli bir şekilde yıpratılmaya çalışıldığını söylerken sürecin hiçbir yerinde olmadığının da altını özellikle çizdi. 

HİÇBİR AKRABAM YOK!
Milletvekili Ağbaba, “Son günlerde çeşitli mecralarda iddia edildiğinin aksine hiçbir akrabamın herhangi bir belediye başkanlığına adaylığı söz konusu değildir. Ayrıca aday belirlemeye dönük hiçbir komisyonun üyesi olmadığımı da kamuoyunun bilgisine sunarım. Partimizin yeni dönem yönetimi ve hızla yaklaşan yerel seçim öncesi parti politikalarımız konusunda bilgi ve tecrübelerimizden yararlanmak için oluşturulan danışma heyetinin aday belirleme süreçleriyle bir ilgisi bulunmamaktadır” diye konuştu.

AYNI AHLAKSIZLARIN…
Siyaset mücadelesini ve yolculuğunu da hatırlatan Ağbaba, “Siyasette her yere emeğimle ve parti örgütümüze inanarak geldim; kimsenin iradesine ipotek koyacak bir yapıda olmadığım herkesçe bilinir. Bu ahlaksızca haberler belli çevrelerden maksatlı olarak beni yıpratmak amacıyla yapılmaktadır. Aynı ahlaksızların, genel seçimler öncesinde de İzmir’den milletvekili adayı olacağım yönünde yalan yanlış iddialarda bulunduğunu da hatırlatırım. Yerel seçim adaylıkları sürecinde adımın kimi adaylarla anılmasının siyasi rakiplerinin anılan isimleri yıpratma amacı taşıdığını da düşündürüyor” dedi.

MALATYALILAR ASLA UNUTMAYACAKTIR 
Ağbaba, Güzelbahçe’de belediye başkan yardımcılığı yapan Mustafa Günay’ın Urla’dan adaylık başvurusu üzerine isminin yeniden gündeme gelmesine de tepki gösterdi. Günay’ı desteklediği ve onu Urla’ya aday yapmak istediği yönünde çıkan haberler için ise, “Sözde haber içeriklerinde adı geçen Mustafa Günay ile hiçbir akrabalığım bulunmamaktadır. Benle tanışmadan önce Belediye Başkan Yardımcısı olan ve benim de bu görevi sebebiyle tanıdığım bir isimdir. Ancak Mustafa Günay sadece benim değil, bütün Malatya halkının tanıdığı, sevdiği, takdir ettiği ve bağrına bastığı değerli bir isimdir. 6 Şubat depreminden sonra insanların içmeye su bulamadığı, karda kışta sokakta kaldığı o zor koşullarda Malatya halkına çayıyla, çorbasıyla, her türlü imkanıyla seferber olan Güzelbahçe Belediyesi’nin değerli başkanının, emektar personelinin ve tabiki Mustafa Günay’ın çabaları ve dayanışmasını hem ben hem de Malatyalılar asla unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.

KİŞİSEL HEDEFİM YOK
Ağbaba şu ifadeleri kullandı: “Malatya’da dişiyle tırnağıyla kazıyarak siyasette var olmuş biri olarak emeğin ne olduğunu en iyi bilenlerdenim. Son olarak bu süreçte asla kişisel bir hedefimin olmayacağını ve kişileri değil partinin iktidarını önemsediğimi; umutsuzlukla sonuçlanan bir süreçten sonra yeniden filizlenen umut dalgalarının büyüyerek Genel Başkanımız Özgür Özel önderliğinde partimizin yerelde ve genelde iktidar olması için mücadele edeceğimi kamuoyunun bilgisine sunarım”

 
İzmir'in kuzeyine fırtına uyarısı!
 
İşçiler, İzmir’de sokağa indi… Asgari ücret ‘yılda 4 kez belirlensin‘ çağrısı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YEDİNİZ 16 Aralık 2023 Cumartesi 15:09

ÖYLEMİİİİİİ

Yorumu oyla      3      1  
Radyocu 16 Aralık 2023 Cumartesi 11:56

Sayın vekil öncellikle akrabam ve yakınlarım yok diyorsunuz dün bazı basın yayın organlarında hamimiz Veli Ağbaba vardır diyerek beyanatlar veriyor,akraba olabilir ama siyâset sahnesine koşulsuz destek vermek olmamalıdır yarın belki ilk darbeyi onlardan da görebilirsiniz çünkü yaşanmış örneği Kılıçdaroğlu adamı peynir ekmek almaya gönderdiler...

Yorumu oyla      5      1  
ANKARA 15 Aralık 2023 Cuma 22:50

Hangi Belediye Baskani Size Audi Hediye Etti... Bunu da Aciklayin..

Yorumu oyla      7      2  
izmirli 15 Aralık 2023 Cuma 15:45

Veli veli sen az değilsin, İzmirde hangi belediye mobilyalarını Malatya da senin arkadaşın olan firmaya yaptırdı. Bırak bu masum ağızları, her işin içindesin.

Yorumu oyla      15      4  
Izmirli vatandaş 15 Aralık 2023 Cuma 15:44

Geçmişte izmir ilçe belediye adaylarının belirlenmesinde çok etkiliydi ve sonuç ortada bu yüzden lütfen gölge etmeyin

Yorumu oyla      11      2  
Alo 15 Aralık 2023 Cuma 15:20

KARŞIYAKALI yorumcu torba bağlayarak milletvekili yaptığınız,,Karşıyaka kongresinde DİVAN başkanı yaptığınız,parti yerine Kendş çıkarını düşündüğün bildiğiniz VEKİLE HİÇ BİR SORUNUZ YOK NE İŞ YAPAR NEYE YARAR,NE İÇİN ORAY gitmiştir hizmeti kime verir bir sor ya

Yorumu oyla      5      3  
Liyakat 15 Aralık 2023 Cuma 14:59

Meyveli ağaç taşlanırmış,üretemeyenler tüketirmiş,ağacın kurdu kendinden olurmuş,İzmir’de 14 vekil var şimdi biraz az onlar ne iş yaparlar ne yerler ne içerler oraya bakın oraya önce öz eleştiri önce dürüstlük. Buradan başlamalı ,haksızlığa karşı gelmeyenler haklariyle beraber onurlarınıda kayıp ederler

Yorumu oyla      5      2  
şahin 15 Aralık 2023 Cuma 14:53

ah ah..

Yorumu oyla      1      2  
Karşıyakalı 15 Aralık 2023 Cuma 14:28

Sayın Ağbaba,ateş olmayan bacadan duman çıkmaz,bu konu kısa zamanda çıkan bir olay değil,çünkü hemşehirlik dayanışması her yerde vardır,son yerel seçimlerde bir ilimizden Ege bölgesinde bir çok yerinde belediye başkanları atandı ve görev yapıyor lar,sizin demeçleriniz büyük olayları örtemez siyasî gücü seçimlerde bölgesi dışında öneri ve girişimlerde bulunuluyorsa işte o zaman ahlaksızlık olur...-

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den Osman Özgüven'e plaket
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ...
MHP'de aday adaylığı başvuruları sona eriyor
Milliyetçi Hareket Partisi'nde yerel seçim için aday adaylığı başvuruları ...
Topuklu Efe’den İzmir adaylığı iddiaları için açıklama: Ben bilmiyorum!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adının İzmir adaylığı ...
 
İmamoğlu, hakaret davasından beraat etti
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla'daki açılış ...
CHP her hafta 200 üzerinde aday ilan edilecek!
CHP'nin, önümüzdeki hafta çarşamba ya da perşembe günü gerçekleşecek PM’nin ...
Bakan Fidan bugün Oslo’ya gidecek
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi ve kalıcı ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir'i kazanma şansı var mı?
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir'i kazanma şansı var mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ...
Tam liste çıktı... Ege'nin üç ilinde adaylar netleşti!
CHP PM toplantısının ardından bazı bölgelerdeki belediye başkan adaylarını ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva