HABERLER>POLİTİKA
15 Aralık 2023 Cuma - 10:02

CHP her hafta 200 üzerinde aday ilan edilecek!

CHP'nin, önümüzdeki hafta çarşamba ya da perşembe günü gerçekleşecek PM’nin ardından Aydın’ın da aralarında bulunduğu bazı seçim çevrelerinin adaylarını ilan etmesi bekleniyor.

CHP her hafta 200 üzerinde aday ilan edilecek!

CHP, dün gerçekleştirdiği PM toplantısında MYK’nin önerdiği 226 ismin belediye başkan adaylığını onayladı. 226 ismin tek tek oylandığı PM toplantısında tüm adaylar üzerinde tam mutabakat vardı. Adaylar, il ve ilçe başkanları ile ilgili kentlerin milletvekillerinin ve PM üyelerinin tam mutabakatı ile belirlendiği için PM'de de oy birliği ile karar verildiği ifade edildi.

Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantıda adayları açıklanan 226 seçim çevresi arasında 4 büyükşehir; İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir’in yanı sıra 6 ilin de adayları açıklandı. Büyükşehirlerden İstanbul’un adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara’nın adayı Mansur Yavaş, Balıkesir’in adayı Ahmet Akın, Bursa’nın adayı Mustafa Bozbey olurken; illerden Nevşehir’in adayı Mehmet Bilgin, Karaman’ın adayı Recep Sertçelik, Gümüşhane’nin adayı Bedri Ağaç, Elazığ’ın adayı Coşkun Duran, Bayburt’un adayı Kubilay Erel olarak belirlendi. Bolu adayıysa ihraç edildikten sonra affedilerek CHP’ye dönen mevcut belediye başkanı Tanju Özcan oldu.

ÇERÇİOĞLU’YLA İLGİLİ İDDİALAR YALANLANDI: ADAYLIĞI KESİN
Daha önce Özgür Özel’in İstanbul ve Ankara adayları ile PM’ye önereceğini açıkladığı isimlerden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun açıklanan isimler arasında yer almaması kulisleri hareketlendirdi. Çerçioğlu’nun İzmir’e kaydırılabileceği, Aydın adayının da Bülent Tezcan olabileceği iddiası parti yöneticilerince yalanlandı. Çerçioğlu’nun Aydın adaylığı üzerinde bir tartışma olmadığı, adaylığının kesin olduğu ifade edildi.

Çerçioğlu’nun isminin İstanbul ve Ankara ile birlikte açıklanmamasının sebebi ise nüfus büyüklüklerine göre kategorizasyon olarak açıklandı. Aydın’ın benzer kategorideki büyükşehirlerle birlikte, büyük ihtimalle önümüzdeki hafta ilan edileceği ifade edildi.

HER HAFTA PM TOPLANACAK, HER HAFTA ADAY AÇIKLANACAK
Gazeteduvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre aday belirlemek için MYK’nin PM’den yetki almadığını kaydeden parti yöneticileri, PM’nin her hafta toplanarak adayları görüşüp ilan edeceğini söyledi. Önümüzdeki hafta çarşamba ya da perşembe günü gerçekleşecek PM’nin ardından Aydın’ın da aralarında bulunduğu bazı seçim çevrelerinin adaylarının ilan edilebileceği ifade edildi.

BÜYÜKŞEHİRLERDE FARKLI ŞİRKETLERLE ÇOKLU ANKETLER
İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir ve Aydın dışındaki illerde kapsamlı ve farklı anket şirketleriyle çoklu anket çalışmaları yapan CHP, başta İzmir olmak üzere tüm büyükşehirlerdeki adaylarını belirlemek için bu anketlerin sonuçlarını bekleyecek. Farklı anketler karşılaştırılarak bir analiz yapılacak ve karar buna göre verilecek. Anket sonuçlarının tatmin edici olmaması, aday adaylarının birbirine yakın oranlarda sonuçlar alması halinde anketler tekrarlanacak.

Geçtiğimiz seçimlerde çok az oy oranıyla kaybedilen ve çok az oy oranıyla kazanılan yerlerdeyse çok daha titiz bir çalışma yürütülecek

TUNCELİ VE SİNOP’TA EĞİLİM YOKLAMASI, BÜYÜKŞEHİRLERDE ÇOKLU ANKET
Parti Meclisi toplantısında 23 seçim çevresinde örgüt denetiminde ön seçim yapılması, 58 seçim çevresinde de örgüt denetiminde ön seçim yapma yetkisi verilmesi kararı alındı. Tunceli ve Sinop’da eğilim yoklaması yapılması kararlaştırıldı.

MİLLETVEKİLİ HEYETLERİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK
Geçtiğimiz hafta illerde çalışma yaparak talep edilen adaylara dair rapor hazırlayan milletvekillerinin yeniden görevlendirilmesi de gündemde. Milletvekili heyetleri 60 ile ilişkin çalışmalarını tamamlayıp raporlarını sunarken, önümüzdeki hafta kalan iller için yeni heyetler görevlendirilecek. (Gazeteduvar)

 
Zorunlu trafik sigortası primine zam!
 
TÜİK açıkladı... İzmir'de Kasım'da ne kadar konut satıldı?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Aralık 2023 Cuma 13:26

Herkes kendi adamını getirmek istiyor, örneğin özgür özel cemil i istiyor ama başaramaz o ayrı.

Yorumu oyla      3      1  
Düz Partili 15 Aralık 2023 Cuma 12:16

Bu günlerde CHP genel merkezinde belediye başkanları atanması ile ilgili milletvekilleri gerek PM gerekse MYKK kendi adamlarını atanması için yoğun çalışıyorlar örnek Malatya milletvekili kendi bölgesinin adayları yerine Izmır'de kendine yakın olanları bir çok ilçeye belediye başkanı olarak atanması için çaba sarf edildiği söyleniyor daha bir çok örnekleri vardır demekki Izmiri çok seven milletvekilleri varmış da bizler saflar bilmiyoruz,onun için süzgeçten geçenler açıklanacak ama final bayağı ses getirecek...

Yorumu oyla      6      1  
Semiramis Mutafoğlu 15 Aralık 2023 Cuma 11:41

İzmir Büyükşehir CHP adayım Tunç Soyer'dir. Başkanın yatırımlar ve hizmetler açından bir dönem daha devam etmesi gerekir.Tercihimin dikkate alınmasını rica ederim, saygılar.

Yorumu oyla      3      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Fidan bugün Oslo’ya gidecek
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi ve kalıcı ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir'i kazanma şansı var mı?
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir'i kazanma şansı var mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ...
 
Tam liste çıktı... Ege'nin üç ilinde adaylar netleşti!
CHP PM toplantısının ardından bazı bölgelerdeki belediye başkan adaylarını ...
Açıklanmaya başladı... CHP'nin Bolu adayı belli oldu
CHP’nin Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan oldu. Haberi sosyal medya ...
İYİ Parti'de yeni görevlendirmeler
İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda yeni görevlendirmelere gidildi. İYİ Parti ...
 
CHP 235 seçim bölgesinin adayını açıklayacak
CHP Parti Meclisi'nden sonra 235 seçim bölgesinin adayları kamuoyuna duyurulacak. ...
İYİ Partili Ece Üner'den istifa kararı!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, yayımladığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.
Saadet Partisi'nin Meclis grubu düştü
Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesinin ardından Saadet ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva