HABERLER>GÜNCEL
9 Mart 2021 Salı - 12:57

Adli Tıp'tan akılalmaz 'intihar' raporu

Antalya'da bir apartmanın çatısından atlayarak intihar ettiği iddia edilen Suat Sırım'ın vücudunda 25 bıçak izi tespit edilince, eşi T.S. ile kayınbiraderi A.T. cinayet suçlamasıyla tutuklandı. Adli Tıp'tan gelen 'intihar' raporu doğrultusunda şüpheliler serbest bırakılınca aile tepki gösterdi. Ailenin avukatı Alper Evren, maktulün 17'si ölümcül, 25 bıçak darbesini vurup, 10-15 dakika sonra kendisini apartmandan atmasının, hayatın olağan akışına aykırı olduğunu söyledi.

Adli Tıp tan akılalmaz  intihar  raporu

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 25 bıçak darbesi alıp 5'inci kattan düşen kişi için Adli Tıp'ın 'intihar' raporuna aileden tepki geldi. 

Olay, 17 Kasım günü Deniz Mahallesi 129 Sokak'ta meydana geldi. Bir kişinin, 5 katlı apartmanın çatısından atlayarak intihar ettiği ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, pazarcılık yapan Suat Sırım'ın hayatını kaybettiği tespit edildi.

İNTİHAR OLARAK KAYDA GEÇTİ 

Kayıtlara 'yüksekten atlamak suretiyle intihar' olarak geçen olayın ardından Sırım'ın cansız bedeni, Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

NOT DA BULUNDU
Yapılan ilk muayenesinde, boyun sol yanda 6, göğüs sol yanda 19 olmak üzere 25 kesici alet yarası bulunduğu tespit edildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmada, Sırım'ın atladığı çatıda kanlı ekmek bıçağı ile cebinde de, 'Bana bir şey olursa kendinize iyi bakın' yazılı not bulundu.

TUTUKLANAN İKİ KARDEŞ, RAPORLA SERBEST KALDI
Olay sırasında Suat Sırım'ın yanında bulunduğu belirtilen eşi T.S. ile kayınbiraderi A.T. gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen iki kardeş, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'kasten insan öldürmek' suçlamasıyla tutuklandı.

RAPOR ARDINDAN İKİ ŞÜPHELİ SERBEST
Tutuklama müzekkeresinde sanıklar için 'Şüphelilerin birbirleri ile çelişkili savunmaları, kaçma ve delilleri karartma girişiminde bulunacağı varsayımı, suçun cezası göz önüne alındığında tutuklamanın ölçülü olduğu kanaatine varılmıştır' denildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun, 'kişinin vücudunda tespit edilen kesici delici alet yaralarının tamamının kendisi tarafından oluşturulması mümkün olduğu ve sonrasında yüksekten atlayarak intihar etmiş olduğunun kabulü gerektiği' yönündeki raporun ardından tutuklu eş T.S. ile kayınbirader A.T. hakkında takipsizlik kararı verilerek, serbest bırakıldı.

''AİLECE PLANLANMIŞ BİR CİNAYET''
Şüphelilerin serbest kalmasına, Suat Sırım'ın annesi, kız kardeşi ve avukatı tepki gösterdi. Naile Sırım, oğlunun cinayete kurban gittiğini belirterek, “Bu ailece planlanmış bir cinayet" dedi. Suat Sırım'ın kız kardeşi Aydan Yasemin Sırım, mal varlığına el koymak için ağabeyinin öldürüldüğünü öne sürerek, “Sanıklar 3 ay tutuklu kaldıktan sonra Adli Tıp raporuyla serbest kaldı. Dosya kapatıldı. Ağabeyim öldürüldü ve intihar süsü vermek için 5'inci kattan atıldı. Bu işi örtbas ettiler" dedi.

'HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI'
Ailenin avukatı Alper Evren ise Adli Tıp raporuna ve takipsizlik kararına itiraz edeceklerini ifade ederek, “Dosyada bizi düşündüren şeyler var. Ortada şüpheli bir ölüm varken, Adli Tıp raporunun 'kişinin vücudunda tespit edilen kesici delici alet yaralarının tamamının kendisi tarafından oluşturulması mümkün olduğu ve sonrasında yüksekten atlayarak intihar etmiş olduğunun kabulü gerektiği' yönündeki görüşü çok ilginç. Çünkü, raporda özellikle 25 bıçak darbesinin 17'sinin ölümcül ve sol göğüs bölgesinde olduğu belirtiliyor. Bir kişi nasıl olur da kendisine her biri ölümcül 17 bıçak darbesi vurur ve toplamda 25 bıçak darbesi aldıktan sonra 10-15 dakika karşısındaki ile konuştuktan sonra apartmandan aşağıya atabilir. Bu hayatın olağan akışına aykırıdır" diye konuştu.

Suat Sırım'ın çocukluk arkadaşı Oktay Eradak da, "Suat Sırım intihar edecek bir insan değil. Hayatı seven, çocuklarına tapan bir insan. İntihar ettiğine inanmıyorum. Bu cinayettir. Ayrıca bir çocuk bile bu olaya inanmaz. Çünkü bir kişi kendisini 25 yerinden bıçaklayacak ve bunların 17'si başlı başına ölümcül darbeler olacak ve 12 dakika sohbet ettikten sonra aşağıya atacak. Bir de bıçakta Suat Sırım'ın parmak izine rastlanmamış. Bunun intihar olduğuna kim inanır?" ifadesini kullandı.  (NTV)

 
BioNTech aşısı Brezilya mutantına karşı etkili oldu!
 
Bisiklet çalmaya çalışırken yakalandı: 'Tur atacaktım' dedi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TMMOB İKK ve İzmir Barosu'ndan hükümete 'şeffaflık' çıkışı
Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon ...
55 kişi can veriyordu... Aliağa'da faciaya kıl payı!
İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir konteyner limanında, İtalya'ya gidecek ...
Bingöl'de 4 büyüklüğünde deprem
Bingöl merkezde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Yasak aşk iddiası vahşette sonuçlandı!
Konya'nın Yunak ilçesinde kayıp olarak aranan Kaymakamlık çalışanı Hekim ...
YÖK'ten özel şartlar düzenlemesi
YÖK’ten yapılan yeni düzenlemeye göre, üniversitelerde profesör, doçent ...
Ege Orman Vakfı’nın 10 milyonuncu fidanı toprakla buluştu
Ege Orman Vakfı’nın 10 milyonuncu fidanını Folkart Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Cami kubbesine çıktı, götürüldüğü hastaneden kaçtı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde cami kubbesine çıkan Hüseyin K. (57) itfaiye ...
İnternetten fırın aldı, oyuncağı geldi!
İzmir'de yaşayan 33 yaşındaki Selin Çamlıtepe'ye yeni taşındığı evi için ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan Özbekistan’a destek mesajı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyarette bulunduğu Özbekistan’da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva