HABERLER>POLİTİKA
24 Şubat 2019 Pazar - 14:58

Adaylığı çekilen Nezir tepkisini halayla gösterdi

İzmir'in Buca ilçesinde, CHP Genel Merkezi'nce belediye başkanlığı adaylığı çekilen Suat Nezir, seçim ofisinde beraberindekilerle halay oynayarak, tepkisini gösterdi. Nezir, "Onurlu adaylık çıkışımız, onursuzca bir davranışla son dakika geri çekildi ama şimdi Buca yanıyor. Buca'da bir çoban ateşi yandı. 1- 2 gün içinde sönecek, diye bekleyenler; yangının, Buca'nın tamamını sardığını gördü. Her geçen gün herkes, yangına demokrasi adına bir odun daha atıyor. Bu ateşi söndürmek o kadar kolay değil" dedi.

Adaylığı çekilen Nezir tepkisini halayla gösterdi

CHP Buca Belediye Başkanı adayı olarak açıklanmasının ardından her mahallede seçim ofisi açan ve araçları giydiren Suat Nezir, listelerin seçim kuruluna teslim edilmesine saatler kala adaylığının Genel Merkez tarafından çekilmesine tepki gösterdi. Nezir'e destek verenler, seçim ofisinde buluşarak, adaylığın değiştirilmesi için imza topladı. Balkan bandosu eşliğinde Nezir ve çok sayıda CHP'li halay oynadı, kısa süreliğine trafiği durdurdu. Trafikte bekleyen sürücüler de korna çalarak, Nezir'e desteğini gösterdi.

'BU ATEŞİ SÖNDÜRMEK KOLAY DEĞİL'
Seçim ofisinde açıklama yapan Nezir, "Onurlu bir adaylık çıkışımız, onursuzca bir davranışla son dakika geri çekildi ama Buca'da yaşayan her kesimden insan bu adaletsizliğe 'Dur' dedi. Buca yanıyor. Buca'da bir çoban ateşi yandı. Yangın 1- 2 gün içinde sönecek, diye bekleyenler; yangının, Buca'nın tamamını sardığını gördüler. Her geçen gün herkes, yangına demokrasi adına bir odun daha atıyor. Bu ateşi söndürmek o kadar kolay değil. Sürece az bir zaman kaldı. Ben inancımı hiç yitirmedim. Bende bir huy vardır, ben bir şeyi tuttuğumda ya onu koparırım ya da benim kolumu koparırlar. Şimdi benim kolumun kopması hiçbir şey ifade etmiyor, o koldan binlerce var. O yüzden boşuna kimse uğraşmasın" diye konuştu. 

Partililerden birinin "Dik dur eğilme, Bucalılar seninle" sloganı üzerine Nezir, "Bu saatten sonra beni kasırga eğdiremez" dedi. 

'MÜCADELEMİZ CHP'YE KARŞI DEĞİL'
Buca halkının demokrasiye, adalete, hakka, hukuka sahip çıktığını dile getiren Nezir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte bu yüzden buradaki kalabalık hiçbir zaman eksilmiyor. İzmir'in çeşitli yerlerinden gelen insanlar var, bu benim için çok gurur verici. Biz kendi şahsi çıkarlarımız için bir şey yapmış olsaydık bugün bu noktaya gelmezdik ama bugün Buca'da, İzmir'de haktan hukuktan bahsedenlerin sesi olduk. Biz bu mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayacağız. Siyaseti art niyetli insanlardan kurtarmamız gerekiyor. Buca her zaman olduğu gibi Bucalı olduğunu gösterdi. Bir halk, kentine böyle sahip çıkar. Bir kentli hikayesi o halkla başlar, kentin hikayesini orada yaşayan halk yazar. Dışarıdan başkası yazmaz. Yazarsa da bu halk o yazılanı çizer. Bu artık benim konum değil, bu yapılan adaletsizliklere karşı adaletsizliği yaşayan tüm halkın müdahalesidir. Bizim mücadelemiz CHP'ye karşı değildir, bizim mücadelemiz CHP'yi arkadaş kulübüne çevirmek isteyenlere karşı bir mücadeledir. Biz, bu toprakları seviyoruz, biz Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinden gidiyoruz, bu haksızlıklara izin vermeyeceğiz. Size söz veriyorum; Bucayı halkla birlikte yöneteceğiz dedim. Ben böyle söyledikçe, birilerinin zoruna gitti. Bucayı Bucalı yönetecek, halk yönetecek. Suat Nezir, artık kumsalda kum tanesi, bu mesele beni geçti. Almanya'dan geliyorlar; Diyarbakır'dan, Kars'tan, Amasya'dan, İstanbul'dan arıyorlar. İnanıyorum ki Kemal Kılıçdaroğlu bu adaletsizliğe 'Dur' diyecektir."

'NEZİR'İ BAŞKANIMIZ OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ
Balkan dernekleri adına basın açıklamasını yapan Selanik Dernek Başkanı Ali Kara ise Suat Nezir'e büyük haksızlık yapıldığını öne sürerek, "Rumeli, Balkan camiası adına konuşuyorum; 31 Mart yerel seçimleri için CHP'den Buca Belediye Başkanı adayı olarak parti meclisi kararıyla belirlenmiş 10 ve 17 Şubat'ta bizzat şahsınız tarafından tüm Türkiye'ye duyurulan ve Buca halkına emanet edilen Suat Nezir'e büyük haksızlık yapılmış, 19 Şubat tarihinde YSK'ya Buca Belediye Başkanlığı tarafından aday bile olmayan Erhan Kılıç bildirilmiştir. Biz, STK'lar olarak Suat Nezir'i başkanımız olarak görmek istiyoruz. Bu komplo, İzmir halkını derinden yaraladı. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu yanlışa 'Dur' diyerek partimizin yara almasını önlemesi en büyük dileğimiz" dedi.  (DHA)

 
Göztepe'den Kemal Özdeş açıklaması
 
CHP Lideri'nin programı netleşti: İşte İzmir mitinginin tarihi
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 25 Şubat 2019 Pazartesi 18:32

Suat NEZİR'in Yasal Olmayan Seçim Ofisi Emnıyet Tarafından Kapatılmalı; Emnıyet Ve Ysk Neyi Beklemek de;

Yorumu oyla      4      5  
BUCALI 25 Şubat 2019 Pazartesi 09:23

Verilen karar tartışılabilir ama yeter artık durun suat bey...

Yorumu oyla      6      5  
Buca''da değişim şart oldu 25 Şubat 2019 Pazartesi 09:14

Biz Balkan kökenliler olarak tepkimizi göstereceğiz. Böyle adilik olmaz. İzmir''in en kalabalık ilçesinde bu oyunu yapan İzmir''de yenilgiyi hak etmiştir. Her yerde oynadıkları oyun Buca''da gün yüzüne çıktı... Değişim hayırlı olsun....

Yorumu oyla      5      5  
Bucalu 25 Şubat 2019 Pazartesi 02:19

AKP lilerin gazıyla en fazla 2 gün daha gidersiniz.

Yorumu oyla      5      6  
Bucalı 24 Şubat 2019 Pazar 23:41

Seçimde oy kullanmayı unutan bir parti genel başkanından daha ne bekliyoruz adam harcamak bu kadar kolaymı yazık.Suat Nezir bizim başkanımızdır bu böyle biline...rs

Yorumu oyla      4      6  
CESUR BUCALI OL... 24 Şubat 2019 Pazar 23:32

10 GÜN GEÇMİŞ KILIÇDIROĞLUNDAN TIK YOK...NEYİ BEKLİYOR KILIÖDAROĞLU ŞUNU MU BEKİLİYOR SANIYORSUN "MAĞDURİYET YETERSİZ BİRAZ DAHA ARTSIN.. SONRA ADAYIMIZI AÇIKLARIZ" DİYE Mİ BEKLİYOR SANIYORSUN.. GİTTİN SEN SUAT YEDİLER SENİ...VE HALA CHP İLE İLGİLİ YUMUŞAK SÖYLEMLERİN HİÇ TAT VERMİYOR BİLESİN...BUCALI GİBİ OL CESUR OL CESUR...GEREĞİNİ YAP..

Yorumu oyla      5      5  
GAZİEMİR 24 Şubat 2019 Pazar 22:13

Tanımam etmem Gaziemir liyim. Ama yapılan (kim veya kimler yaptıysa)tamamıyla adilik... Mart' ın sonu DEPREM. Sevgili vekilimizde söyledi 11-12 ilçe kayıp.(Bence 17 ilçe kayıp) GAZİEMİR de dahil!!!!!!!!!!!!111

Yorumu oyla      5      5  
Lombak 24 Şubat 2019 Pazar 19:20

Nerde o yallah dspye diyen?

Yorumu oyla      4      6  
ANKARA 24 Şubat 2019 Pazar 19:09

Suat NEZİR Chp'nin Resmi Adayı Değil; Aday Olmayan Birinin Seçim Bürosu Ysk Ve Emnıyet Tarafından Kapatılmalı!

Yorumu oyla      5      5  
ANKARA 24 Şubat 2019 Pazar 19:08

Nezir'den Önce Aday Gösterılıp; Sonrada Adaylığı Yenıden Oylanan Kişi İçin Neden Aynı Tepki Verılmedı; Kendısı Baskasının Adaylığı Değişikliği Sonrası Aday Olunca İyi Oluyor da Bır Baskasının Adaylığı İçin Kendı Adaylığı Gıdınce Mı Kötü Oluyor. Ayrıca YSK,Emnıyet Ve Buca İlçe Yonetimi Devreye Gırerek Aday Olmayan Bırının Korsan Seçim Bürosu Kapatılmalı!

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Karabağlar adayı Doğan'a... Adıyamanlılar'dan destek!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan'ın organizasyonunda ...
Başkan Çalkaya için binlerce Balçovalı “tek ses, tek yürek” oldu: Çalkaya'yı kimseye yedirmeyeceğiz!
İlçe Seçim Kurulu tarafından seçime girebilmesi için evrak istenen Balçova ...
CHP adayı Gümrükçü: Çiğli’yi ortak akılla yöneteceğiz
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, CHP Çiğli İlçe Başkanı ...
 
Ayşen Zeybekci ev ziyaretlerinde…İzmir’in çöp derdi bitecek
Karabağlar'da Ayşen Zeybekci'yi evinde ağırlayan Ayşe Öztürk ise kadınların ...
CHP Karşıyaka adayı Tugay'dan müze sözü
Karşıyaka Çarşısı'nda vatandaşların yakın ilgisi ve sevgisiyle karşılaşan ...
AK Parti adayı Zeybekci: Önceliğimiz altyapı...
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, “İdeolojileri ...
 
AK Parti Buca adayı Arslan: Böyle Buca dostlar başına
AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, proje tanıtım toplantısının ...
'Beka giderse dünyamız gider, hayatımız söner'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, beka tartışmalarıyla ilgili açıklama ...
TBMM Başkanlığı adaylık başvuruları sona erdi
AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu da dün yaptığı başvuruyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva