HABERLER>POLİTİKA
29 Ocak 2023 Pazar - 21:04

Adayın açıklanacağı tarihi duyurdu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'nın Saadet Partisi ev sahipliğindeki toplantısını işaret ederek, "13 Şubat'ta adayımızı açıklayacağız" dedi. CHP lideri, bu toplantıda cumhurbaşkanı adayının belirlenip daha sonra da açıklanabileceğinisözlerine ekledi.

Adayın açıklanacağı tarihi duyurdu!

Kılıçdaroğlu, Halk TV canlı yayınında gazeteci İsmail Küçükkaya ve Bengü Şap'ın sorularını yanıtlıyor. 

Erdoğan'ın adaylığına ilişkin açıklama
"6 Nisan'a kadar olursa buna destek veririz diye düşündük. Parlamento 6 Nisan'da bir karar alır, biz de o karara saygı duyarız, eski seçim yasasına göre seçimler yapılır diye düşündük. Erdoğan, 'Hayır ben daha sonra yapacağım' derse altı lider de buna destek vermeyeceğini kamuoyuna açıkladı. Erdoğan kendi istediği bir atmosferde seçimlerin yapılmasını istiyor. Biz iktidar olunca yapacağımız dediğimiz şeyleri Erdoğan yapmaya başladı.

Ama halk bunun farkında. Erdoğan bunu kendi iradesiyle yapmadı. Bizim baskımız, söylemlerimiz, baskın çıkmamız üzerine, halk tarafından da baskı gelince bunları yaptı. Hazirana doğru atarsa, enflasyon her ay yükseliyor. Dolayısıyla yaptığı zamların bir anlamının kalmadığını herkes görecek. Bu sürece ya da bu anlayışa kendini hapseden birisinin seçimi kazanma şansı yoktur.

Bizim açımızdan hangi tarihte yapıyorsa getirsin sandığı koysun dedik. Ama Parlamento'da oy kullanmayacağız dedik. Tek yolu var. O da Meclis'i feshetmek."

'YSK'da militan yargıçlar olduğunu herkes biliyor'
 "Anayasa açık. Anayasa hukukçuları üçüncü kez aday olamaz diyor. Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurular olacaktır ama kabul edilmeyecektir. Çünkü YSK üyelerini kendisi belirledi aslında. Yargının yargı olmaktan çıktığını aklı başında olan herkes biliyor" 

'Erdoğan sıfırlamak konusunda bir numaralı uzmandır'
Erdoğan'ın "2018 seçimleriyle birlikte yeni yönetim sistemine geçtik. Kronometre sıfırlandı. 2018'de seçilen Cumhurbaşkanı yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanıdır"  sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu programda yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın bu sözlerine, "Kronometreyi sıfırlamanın ne olduğunu Erdoğan çok iyi bilir. Sıfırlamak konusunda bir numaralı uzmandır" yanıtını verdi.

'Devletin tek kişinin eline teslim edilmesi beka sorunudur'
Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin tek bir kişinin eline teslim edilmesi bir beka sorunudur. Hayatımızın her alanında sorun çıkmaya başladı. Dış ve iç politikada sorun var mı var. Parlamento'nun iradesi var mı var. Saray her şeye hakim mi hakim. Yargıtay, devletin kurumlarında çürüme var mı var. Çürüme o boyutlara ulaştı ki rüşvet alandan büyükelçi atanır hale geldik" sözlerini dile getirdi.

9 ana başlıkta 2 bin 300 vaat
"9 ana başlık altında 75 alt başlıkta 2 bin 300'den fazla somut hedef somut politika ve projelerimizin özeti açıklanacak. Kitabımız var, katılanlara verilecek. İçeriğini benim anlatma hakkım yok çünkü altı liderin bir arada hazırladığı ve ortaya koyduğu somut önerilerdir. Önce bir durum ve hasar tespit komisyonu kuracağız. Hasar tespit komisyonu devlette, bürokraside yetişmiş ahlaklı, erdemli ve bilgili kişileri görevlendireceğiz. Sayıları 20-25 olacak. Sonra Strateji ve planlama teşkilatı kuracağız" açıklamasını yaptı.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya adaylık yanıtı
 
Altaş Denizli Manisa FK berabere kaldı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Delege 31 Ocak 2023 Salı 17:14

Bu partiye ithal belediye başkanlarından bir şey olmaz çünkü onları kökleri başka yerlerde,Kılıçdaroğlu örgüte rağmen bunları partiye getirdi ama önce genel başkan Kılıçdaroğlu'na ablası ile cephe oluşturdular,hala daha devam ediyor,bu dönem Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olma hakkı vardır,ama ittifak içinden uydur kaydır adamları milletvekili olarak atama yapmasın yeterki...

Yorumu oyla      5      3  
Partili 31 Ocak 2023 Salı 10:03

Sayın genel başkan Kılıçdaroğlu,on dakika sonra iyi parti 13 Şubatta öyle bir program yok diyor bu nasıl bir iş,size mi? Inanacagiz yoksa ödünç milletvekili verdiğiniz iyi partiye mı? Onlar sizi çizdi hala daha ne var acaba?

Yorumu oyla      9      3  
Az Bilmiş 30 Ocak 2023 Pazartesi 09:42

Okudum. Artık SON ÇIRPINIŞLARI. Allah bizleri kurtarsın. Türkiye''nin vaktini ve enerjisini boşa heba ediyorlar.

Yorumu oyla      3      3  
Size Yakisan 29 Ocak 2023 Pazar 23:58

Sayin Kemal Bey,umarim bu yorumlari size iletecek bir vatansever cikar.Siz 10 numara bir insan olabilirsiniz,devleti cok cok iyi yonetebilirsiniz,mukemmel islerde cikartabilirsiniz...Lakin siz bu secimi kazanabilecek dogru aday degilsiniz !!! Etrafinizdakiler kendi yerlerini ve baglantilarini kaybetmemek icin size guzel laflarla olayi susluyorlardir.Lakin siz kor ve sagir degilseniz bunlara kanmayiniz.Sizin etrafinizda size dogrulari soyleyebilecek bir tane insan yokmudur ? O heycani o suruklemeyi o enerjiyi yaratamiyorsunuz maalesef.Su an bunu basarabilen tek kisi Imamoglu'dur.Genc , dinamik , genclerden cok oy alabilecek birisi bence.Lutfen kendinize yakisani yapiniz.Bu secimlere israrla siz girer ve sonuc husran olursa hickimse size gr.saygi duymayacak ve o koltukta 5 dk.kalamayacaksiniz.Allah askina birisi sizi bu ruyadan uyandirsin.Yapmayin.

Yorumu oyla      12      4  
Kentli 29 Ocak 2023 Pazar 23:34

Sayın genel başkan Kılıçdaroğlu,partiyi oyuncak ettiniz,sizin cumhurbaşkanı olmak hakkınız,partide size karşı cephe oluşturdular kimler? Sizin ithal olarak getirdiğiniz belediye başkanları ve ablası bunların dışında partide hiç kimse size karşı değildir,seçim zamanı olmadık adamları milletvekili olarak alacaksınız o zaman partide sorunlar olacaktır,ve işte size karşı olanlar oy vermeyecektir,lütfen artık kimseye taviz vermeden adayım deyin gitsin alanların sesi ve düşüncesidir,siz bilirsiniz durum bundan ibarettir...

Yorumu oyla      13      4  
Kentsel dönüşüm çıkmazı 29 Ocak 2023 Pazar 23:33

Aidat toplantısını konuşurken apartman yöneticisini de seçtiler aday kılıçdaroğlu. Fazlasıyla heyecan verici bir haber ne mutlu bizlere:)

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya adaylık yanıtı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik'te düzenlenen "Kökümüz mazide ...
'14 Mayıs tek parti faşizmine karşı kazanıldı'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Destici: Cumhur ittifakı ile kazanacağız
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin 30'uncu ...
 
'Türkiye'nin kader seçimlerinin eşiğindeyiz'
MHP lideri Bahçeli, Amasya'da "Aziz Milletim Sıra Sende" temalı açık hava ...
MHP İzmir'den üye harekatı... 9 bini aştı!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı dokuz etapta dokuz ...
CHP’li Yücel’den dikkat çeken çıkış: İl başkanlığı icracı değil!
CHP İzmir eski il başkanı Deniz Yücel milletvekili ve il başkanlığı ile ...
 
Cumhurbaşkanı Danışmanı Oğan: Dünyada enerji satabilecek bir konuma geldik
Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan, Türkiye'de son 20 yılda önemli işler ...
'Aday çıkartamadılar, bize çamur atmaya başladılar'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adaylık tartışmaları üzerinden 6'lı ...
Bakan Bozdağ: İftira eden cezasını göze alsın
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Sosyal medyada terör örgütleri, istihbarat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva