HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2024 Cuma - 14:18

Aday gösterilmemişti... Soyer, siyasete devam edecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, veda buluşmaları kapsamında kentteki muhtarlarla bir araya geldi. Siyaseti bırakmayacağını söyleyen Başkan Soyer, “Benim hayatımı anlamlı kılan, peşinden koştuğum şey memleket sevdası. Memleketinizi seviyorsanız makama ihtiyacınız yok” dedi. Muhtarlar da “Bilin ki İzmir’de bin 293 kardeşiniz var” diyerek Başkan Tunç Soyer’e teşekkür etti.

Aday gösterilmemişti... Soyer, siyasete devam edecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, veda buluşmaları kapsamında Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde kentteki muhtarlarla bir araya geldi.  Başkan Soyer’i “İzmir Seninle Gurur Duyuyor” sloganı ile uzun süre ayakta alkışlayan muhtarlar, 5 yıllık süreçte kendilerine destek veren Başkan Soyer’e teşekkür etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ali Kılıç ve kentin dört bir yanından gelen muhtarların katıldığı programda konuşan Başkan Soyer, “Beni çok gururlandırdınız. Her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Siyasi görüşünüzü bilmedim, merak da etmedim”
Konuşmasında muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Ben birçoğunuzun siyasi görüşünü bilmiyorum. Merak da etmedim hiç. Çünkü Türk Hukuk mevzuatında birçok eksiklik var fakat nasıl olduysa muhtarlık kurumuyla ilgili düzenleme müthiş bir özerklik veriyor muhtara. Siz mahallenizin, köyünüzün temsilcisi olarak kiminle ne yapma ihtiyacı duyarsanız onu yaparsınız. Bu belki de Türkiye Cumhuriyeti demokrasisinin sigortasıdır. Muhtarlık kurumu olmasaydı Türkiye demokrasisi nasıl bir noktada olurdu? Emin olun ki çok kötü bir noktada olurdu. Eğer bugün Türkiye’de bir nebze demokrasiden bahsediyorsak, iktidarın mutlak gücünün sınırlanmasına hizmet eden mekanizmalardan bahsediyorsak bunun önemli bir bölümü sizlersiniz. Yaptığınız iş son derece kıymetli” diye konuştu.

“Asla bırakmayacağım”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal gücüyle muhtarlık müessesini buluşturmanın önemine değinen Başkan Soyer, “Göreve başladığımda bunu tespit ettikten sonra içim çok rahatlamıştı ve bu doğrultuda çalışmaya başladım. Şimdi bir yol ayrımına geldik. ‘Siyaset uzun soluklu bir iştir’ denir ya ben asla bırakmayacağım, onu söyleyeyim. Hepimizin hayatını anlamlı kılan, peşinden koştuğumuz bir şeyler vardır. Benimki çok net; memleket sevdası. Ben 10 yılı Seferihisar, 5 yılı Büyükşehir olmak üzere son 15 yıl yaptığım göreve kendimi vakfettim. Arkadaşlarım, hobilerimi, her şeyi bir kenara bırakıp bu ülkeye daha fazla nasıl faydalı olabilirim diye kafa yordum. Memleket sevdası denilen şey makam, mevki, koltukla alakalı bir şey değil ki. Siz bu memleketi seviyorsanız bunun için makama ihtiyacınız yok. Bunun için koltuğun büyüklüğü önemli değil. Eğer siz seviyorsanız memleketinizi nerede olursanız olun o memlekete o sevginizi gösterecek bir çare buluyorsunuz zaten. Benim de sonsuz çarem var” ifadelerini kullandı.

“Siz bana gönüllerinizde bir makam açtınız”
Toplantıya katılan ve kendisine her zaman destek olan muhtarlara teşekkür eden Başkan Soyer, “Hepiniz sabahın erken saatlerinde kalkıp buraya geldiniz. Gösterdiğiniz hassasiyet bana verdiğiniz en büyük ödüldür. Bu görevleri tamamlayıp giderken böyle uğurlanmak da, ‘oh çok şükür, gitti kurtulduk’ demek de var. Sizler bana bunu öyle büyük bir ödül olarak verdiniz ki… Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamı, tamam bir şey ama bir de gönül makamı var. Siz bana gönüllerinizde bir makam açtınız. Bunun değeri her şeyden büyük. Sizin gönüllerinizde açtığınız o makama layık olmak için hayatımın sonuna kadar elimden ne geliyorsa yapacağım” dedi.

“Birileri muhtarların ne kadar güçlü olduğunu görmedi ama görecekler”
Buca Atatürk Mahallesi Muhtarı Sedat Erşahin, Başkan Soyer’in beş yıllık görev süresinde kendilerine bir ağabey, baba gibi sahip çıktığını belirterek, “Bize o kadar şefkat gösterdi ki… Ben iki dönemdir muhtarım. Bu dönem gördüğüm ilgi, alakayı hiçbir zaman görmemiştim. Biz Tunç Başkan ile yola devam etmeyi çok isterdik. Çok mücadele verdik. Muhtarların taleplerini yerine getirmelerini çok isterdik. Muhtarların ne kadar güçlü olduğunu bilmelerini isterdik. Ama maalesef birileri muhtarların ne kadar güçlü olduğunu görmedi ama görecekler. Bizler demokrasinin temel taşlarıyız. Hiçbir parti ayrımı olmadan bugün bin 293 muhtar Tunç Başkan’ın arkasında dik durduysa demek ki Tunç Başkan hiç ayrım yapmadan bizlere ilgi ve alaka göstermiştir. Tunç Başkan’ım o kadar güzel bir iz bıraktınız ki muhtarlar her zaman yanınızda olacak. Bilin ki İzmir’de bin 293 kardeşiniz var” diye konuştu.

“Biz sizi kaybetmek istemiyoruz”
Konak Mecidiye Mahallesi Muhtarı Yelda Atilla ise Başkan Soyer’in her daim telefonun ucunda, muhtarların kalplerini fetheden bir başkan olduğunu belirtti. Muhtar Atilla, “Siz başkasınız. Biz sizi kaybetmek istemiyoruz. Kalbimize taht kurdunuz, başımızın tacısınız. Her daim sizinle birlikte olmak istiyoruz. Biz daha yeni başladık. İyi ki varsınız. Sizi gerçekten çok seviyoruz” dedi.

 
Ünlü futbolcudan İzmirli kadınlara iltifat!
 
Sondaj çalışmasında patlama: 1 işçi can verdi!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gülay 24 Şubat 2024 Cumartesi 19:11

Inşallah muhtar bile olmassin izmiri mahvettin pişkin tavrı ile bide büyük işler yapmış gibi mağduru oynuyor yazık oldu verdiğimiz oylara haram olsun chp izmirde bitti bunu seçimlerden sonra göreceksiniz ya sandığa gitmeyecektir yada chp harici kim olursa olsun oy verecek ızmirli

Yorumu oyla      2      0  
Hayri Kocaoğlu 23 Şubat 2024 Cuma 18:18

Siyaset uzun soluklu,siyasetçiler topluma mal olmuş kişilerdir Bende ilçe başkanlığı yaptım 2 nci turdan sonra bir kıvılcım ateşlemek koltukların geçici olduğunu hizmet için var olduğunu değişim olması gerektiğini söyleyerek Türkiye''deilk istifa eden kişiyim Sayın Tunç Soyer de tabiki siyasetçi siyasetin içinden aday gösterilmeyince siyaseti bırakamaz ama birilerinin söylemleriyle kendinden öncekiler nasıl bıraktıysa oda öyle siyasetinenyarı küskün yarı kırgın devam edip partisine hizmet edecektir bunu kaşımak bence partisine zarar verir hiç kimse örgütünü es geçerek iktidar olamaz İzmir tarihinde vardır başkanımızda kendisine yakışanı yapıp partisinin kazanması için var gücüyle çalışacaktır diye düşünüyorum

Yorumu oyla      3      0  
23 Şubat 2024 Cuma 17:02

lgbt'lere niye veda etmiyor,çok kankaydılar

Yorumu oyla      7      6  
Menderesli 23 Şubat 2024 Cuma 16:23

Böyle dürüst böyle naif böyle vizyonu olan başkan bir daha gelmez izmire. Allah yolunuzu yolumuzu açık etsin. kalbimiz her an sizinledir sayın başkanım. ne zaman ve nerede olursa olsun hep yanındayız başkanım. sizi çok seviyoruz.

Yorumu oyla      5      5  
serpil 23 Şubat 2024 Cuma 15:42

Bizi bir yapan bu memleket sevdamız Başkanım, yolumuz açık olsun. Bu sevda bitmez.AŞK'LA İZMİR...

Yorumu oyla      10      9  
izmirli 23 Şubat 2024 Cuma 14:56

SOYER İN HAKKI YENDİ, ŞİMDİKİ ADAY NE ANKETTEN ÇIKAR NE YAPAY ZEKADAN. HANGİ ANKET BU BİZE SÖYLESELER DE GÖRSEK. CHP ARTIK HADDİNİ AŞTI, İZMİRİN SAHİBİ GİBİ DAVRANIYOR, CHP Yİ ARTIK İZMİRDEN GÖNDERME ZAMANI GELDİ. CEKETE OY YOK.

Yorumu oyla      14      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mimar Sinan'da Çerçioğlu tarafından kamulaştırılan alanın geleceğine Aydınlılar karar verecek
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak Aydın halkının ...
6. Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda finalistler belli oldu
Doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir - Uluslararası ...
Karşıyakalı çınarlardan türkü şöleni
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ve Karşıyaka ...
 
Sanayicilerden ve iş insanlarından Başkan Çerçioğlu’na ziyaret
Efeler Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı İsmail Cem Yıldırım ve ...
İnşaat mühendislerinden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi Yönetim Kurulu, yönetim kurulu ...
İzmir’de Tiyatro Günleri başlıyor
İzmir Tiyatroları Derneği’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği ile ...
 
Menemen'de dev tesis için geri sayım!
Menemen Belediyesi tarafından yapımı hızla sürdürülen Asarlık Sosyal Tesisi’nde ...
Soyer'den davet... İzmir'de tarihi güne geri sayım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve başladığında yüzde ...
Başkan Sengel muhtarlarla buluştu: 5 yıl birlikte çaba sarf ettik!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel çalışma döneminde kendisine ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva