HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2024 Cuma - 12:19

6. Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda finalistler belli oldu

Doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 6. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’yla da taşa sanat katan yetenekleri bir araya getiriyor. Yarışmaya, 20 ülkeden genç tasarımcı adayları doğal taş kullanarak oluşturdukları toplam bin 265 projeyle katıldı. Tasarımcıların, jüri değerlendirmesi sonucu finale kalan 34 projesi, sektörün yenilikçi firmaları tarafından hayata geçirilecek ve ödül kazananlar 29. Marble İzmir Fuarı’nda belli olacak.

6. Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda finalistler belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble İzmir Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 17 - 20 Nisan 2024 tarihleri arasında 29. kez kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor. Fuar kapsamında düzenlenen 6. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması ile de doğal taş ihracatının tasarım ve mimariyle desteklenerek katma değeri yüksek ürünlerle yapılmasıyla artması, Türk doğal taşının pazarda yenilikçi yüzünün ortaya konulması amaçlanıyor. Yarışmacılar, projelerinde, mevcut doğal taş ya da doğal taş artıklarından üretilecek dekoratif ev eşyaları tasarlıyor. 

Serüvenine ulusal katılımla başlayan yarışma, iki yıldır yurt dışı başvurularının da yapılmasıyla uluslararası bir boyut kazandı. Yarışmaya, bu yıl, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Polonya, Rusya, Türkmenistan, Kazakistan, Kosova, Gürcistan, Mısır gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu toplam 20 ülkedeki 69 üniversiteden genç tasarımcılar bin 265 proje ile başvurdu. Akademisyenlerden tasarımcılara ve sektör profesyonellerine kadar birçok önemli ismin jüride yer aldığı yarışmada, finale kalan 34 proje belirlendi. Aydınlatma ürünlerinden mutfak gereçlerine ve aksesuarlara kadar farklı tasarımların olduğu eserler, büyük beğeni topladı.

Tasarımcı ve firmalar buluştu
Fuarizmir’de gerçekleşen tasarımcı - firma buluşmasında ise genç yetenekler, sektörün önde gelen üretici firmalarına tasarım sunumlarını gerçekleştirdi. Firmaların değerlendirmesi sonucu, finale kalan 34 tasarımın üretiminin yapılması kararlaştırıldı. Tasarımcı ve firma eşleşmeleri ise Zeynep Duvar - Sirmersan, Zeynep Özbıyık - Sirmersan, Ayşenur Süslü - Ege Antik & Gürmas Gürel Makina, Ezgi Yön - Silkar, Hasan Basri Saltık - Mercan Tasarım, Melek Demirci - Ege Antik, Simge Yörükseven - Marble Shop, Murat Yılmaz - Gürmas Gürel Makina, Berkan Sunayol - İzmir Alimoğlu, Emre Altunay - Megamer, Ekin Yüksel - Naçev, Baran Çulban - Golder, İlyas Sımpil - Bsf Doğaltaş, Şevval Mumcu - Megamer, Büşra Şeyben – Çizgi Mermer, Bahadır Çelik - Mercan Tasarım, Yusuf Ergün - Afyon Alimoğlu, Ebrar Ceren Akay - Naçev, Elif Yıldırım ve Emine Doğan - Alimoğlu İzmir, Ümmü Beyhan Aras - Cmt Mermer, Büşra Buse Seçer ve Kerem Güzel - Şenler Mermer, Zeynep Aysen Sevimlioğlu - Cmt Mermer, Bektaş Oğuzhan Kulfel - Kar Maden, İlsu Uslu - Batı Ege, Mehmet Veli Arslan - Haz Mermer, Beyzanur Çolakoğlu - Gürmas Gürel Makina, Duchna Losiak ve Lulita Dabrowska bir tasarımları ile Başaranlar, ikinci tasarımları ile Çizgi Mermer, başka bir tasarımlarıyla da Goldmer, Magdalena Baranska ve Piotr Soldaj - Gürmas Gürel Makina, Doğa Kökler bir tasarımı ile Gürmas Gürel Makina, başka bir tasarımı ile de Laodikya, Monika Zaczkiewicz ve Weronika Amelia Sidor - Ebla Mermer şeklinde gerçekleşti. 

Ödüller açılış günü sahibini bulacak
Üretimi gerçekleştirilecek projeler, 17 - 20 Nisan 2024 tarihleri arasında 29. Marble İzmir Fuarı’nda sergilenecek. Final ve ödül töreni ise fuarın açılış gününde gerçekleştirilecek. Toplam ödül miktarının 540 bin TL olduğu yarışmada; ilk üç projenin ödüllendirilmesinin yanı sıra Ege İhracatçılar Birliği Yurt Dışı Fuar Katılım Ödülü, firma özel ödülleri, tasarımların tescili ödülü, tasarımların üretimi ödülü, staj ödülü, tatil ödülü gibi çeşitli ödüller de verilecek. Yarışmaya en çok öğrencinin başvuru yaptığı üniversiteye de 3D yazıcı hediye edilecek.

Akademisyen, tasarımcı ve sektör temsilcileri jüride
Yarışmanın jürisinde ise İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. A. Can Özcan, Endüstriyel Tasarımcı Adnan Serbest, Endüstriyel Tasarımcı Ahmet Toplu,  İç mimar Atilla Kuzu, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayşem G. Başar, İzmir Akdeniz Akademisi Tasarım Koordinatörü Dünya Tasarım Örgütü Türkiye İrtibatı İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Elif Kocabıyık, İç Mimar Esra Kazmirci, Sektör Temsilcisi Danışman Prof. Dr. Faruk Çalapkulu, Mimar Gökhan Karakuş, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gelmez, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Lütfi Hidayetoğlu, Endüstriyel Tasarımcı Meltem Parlak, Varşova Güzel Sanatlar Akademisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Michal Stefanowski, Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Önder Küçükerman, Mimar Öznur Turan Eke, Çizgi Mermer Kurucusu Remzi Boncuk, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Meltem Şen, Ege Antik Mermer Kurucusu S. Sabri Bora, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Güneş ve Endüstriyel Tasarımcı Şule Koç yer alıyor. 

 
Kaf-Kaf yeni sayfa açacak
 
YÖK'ten Boğaziçi yönetimine inceleme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı çınarlardan türkü şöleni
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ve Karşıyaka ...
Sanayicilerden ve iş insanlarından Başkan Çerçioğlu’na ziyaret
Efeler Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı İsmail Cem Yıldırım ve ...
İnşaat mühendislerinden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi Yönetim Kurulu, yönetim kurulu ...
 
İzmir’de Tiyatro Günleri başlıyor
İzmir Tiyatroları Derneği’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği ile ...
Menemen'de dev tesis için geri sayım!
Menemen Belediyesi tarafından yapımı hızla sürdürülen Asarlık Sosyal Tesisi’nde ...
Soyer'den davet... İzmir'de tarihi güne geri sayım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve başladığında yüzde ...
 
Başkan Sengel muhtarlarla buluştu: 5 yıl birlikte çaba sarf ettik!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel çalışma döneminde kendisine ...
İzmir'de deprem ve dirençli kentler konuşulacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Afetlere Hazır ve Dirençli ...
İZSU Genel Müdürü Köseoğlu'ndan 'yarımada' mesajı: Rahat sezon için çalışmalar sürüyor!
Yaz aylarında yoğun nüfus artışı yaşanan Yarımada bölgesindeki kapsamlı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva