HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2022 Pazartesi - 16:05

Adalet Yürüyüşü’ne destek vermekten yargılanıyordu… Beraat kararı çıktı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde başlayan ve 25 gün süren Adalet Yürüyüşü’ne katılanlara ikram aracı gönderdiği için yargılanan Konak eski Belediye Başkanı Sema Pekdaş beraat etti.

Adalet Yürüyüşü’ne destek vermekten yargılanıyordu… Beraat kararı çıktı!

EGEDESONSÖZ- Türk siyasi tarihinde önemli gelişmelerden birisi olarak kayıtlara geçen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a doğru başlattığı 25 günlük Adalet Yürüyüşü’ne destek verdiği için yargılanan Konak eski Belediye Başkanı Sema Pekdaş beraat etti.

Konak Belediyesi’nin başkanlığını yaptığı dönemde 2017’deki yürüyüşe belediyenin ikram araçlarını gönderdiği için İçişleri Bakanlığı’nın “soruşturma izni” verdiği Pekdaş, İzmir 1 Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmaya katıldı.

Mahkemede tanıkların ifadeleri de alındı.

ARAÇ BAŞKA AMAÇLA KULLANILMADI
O dönemde Konak Belediye Meclis üyeliğinin yanı sıra Sema Pekdaş’ın da başkan yardımcılığını yapan Zeki Günen verdiği ifadede “Ben bu aracı gördüm. Hizmetinden faydalandım. Bu ikram aracıdır. Bu şekilde düzenlenmiştir. O dönem belediye meclis üyesiydim. O dönem adalet yürüyüşüne katılmıştım. O nedenle bu aracın hizmetinden faydalandım. Konak'taki hemşerilerimiz bu yürüyüşe katılacağından bu aracın hizmetinden faydalanmak istedikleri yönünde yoğun talep geldi. Bu nedenle belediye meclis üyesi olarak bu aracın hizmet için kullanılması yönünde karar aldık. Araç başka şekilde kullanılmadı. Araç bu hizmetler için kullanıldı. İçinde çay ve su hizmeti vardır. Başka bir hizmet yoktur” dedi.

ARAÇ, SU DAĞITIM ARACIYDI
Yürüyüş döneminde CHP Konak İlçe Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Şakir Başak ise mahkemde verdiği ifadede “Ben adalet yürüyüşünde ilk günden son güne kadar yürüyüş yaptım. Araç su dağıtma aracıydı. Karayolunda yürüyen insanların talepleri üzerine su ve çay dağıtımı için dizayn edilmiş, bu olaydan çok önce dizayn edilmiş, bu amaç için alınmış ve kullanılmıştır. Ben de faydalandım. Başka bir amaç için kullanılmadı. Konak'ta bulunan vatandaşların talebi üzerine belediye meclisi olarak karar alarak bu aracı gönderdik. O dönemde ilçe başkanıydım. Diyaloğa girerek bu aracı bu amaçla istemiştik” açıklamalarını yaptı.

MUHTARLARIN İFADELERİ
Konak Kültür Mahallesi Muhtarı Nilgün Güney ise verdiği ifadede “Bu araç çay, kahve, su ikramı için dizayn edilmiş, hazırlanmış bir araçtır. Başka bir amaç ile kullanılmamıştır. Bu araç sonradan hazırlanmamıştır. Başından itibaren alınırken bu şekilde alınırken hizmet aracı olarak hazırlanmış ve alınmıştır. Ben bu aracı daha çok cenaze işlerinde istemiş ve kullanmıştım. Bu araç başka amaçlar için kullanılmadı. Bizzat ben aracı gördüm, hizmetinden de faydalandım” şeklinde konuştu.

Mecidiye Mahallesi Muhtarı Yelda Atilla ise “Bu aracın ben hizmetinden daha önce faydalandım. Bu araç ile ben ve mahalle sakinlerim cenaze veya doğal bir afet döneminde, yangın ve bina yıkılması gibi olaylarda orada bulunan vatandaşlara hizmet sunduğunu gördüm. Bu tür hizmetlerden mahalle muhtarı olarak biz de faydalandık. Ama özel işlerde veya başka işlerde kullanıldığını görmedim. Araç da su ve kahve ikram edilen bir araçtır. Özel olarak alınmış, dizayn edilmiş değildir. Bu amaç için başından beri kullanılan bir araçtır. Başka sebeplerle özel işlerde kullanıldığını ben görmedim” dedi.

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Gülay Pekcan verdiği ifadede “Ben bu aracı gördüm, fiilen de kullandım. Ben mahalle muhtarıyım. Mahallemde cenaze, yangın veya doğal bir afet ya da toplumu ilgilendiren sosyal bir etkinlikte rica ettik, bize gönderdi. Bu araç hizmet aracıdır. Çay, kahve, su gibi malzeme dağıtır. Bulundurur. Bu amaca tahsis edilmiş bir araçtır. Başka şekilde kullanıldığını, özel işler için veya hatır gönül işi için özel amaçlarla verildiğini görmedim, duymadım”

İfadelerin ardından mahkeme savcısının mütalaasını verdi. Mahkeme hakimi beraat kararını açıkladı.

GEREKÇE ABSÜRTTÜ
Konak önceki dönem Belediye Başkanı Sema Pekdaş kararın ardından yaptığı açıklamada, “Zaten süreç en başından bu yana yanlış ilerliyordu. Mahkeme bizim haklı olduğumuzu gördü ve gereken kararı verdi. Biz o dönem ‘Konaklı hemşerilerimiz neredeyse onlara hizmet götürürüz’ demiştik. Trafik güvenliğinin tehlikeye sokulması da çok absürt bir gerekçeydi. Araçların 25 günlük yürüyüşte katılımcılara su ve ikramlarda bulunması belediye meclisinin de kaymakamlığın oluruyla gerçekleşmiştir. Bu durum da mahkeme kararıyla tescillendi” diye konuştu.

DAVA SÜRECİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin o dönemki başkanı Melih Gökçek’in Beyaz TV’deki açıklamalarının ardından Başkan Pekdaş hakkında suç duyurusunda bulunan Ankaralı iki kişinin başvurusu üzerine soruşturma izni verilmişti. Konak Belediyesi’ne ait ikram araçlarının Karayolu Taşıt Kanunu’na göre trafik güvenliğini tehlikeye sokacak vaziyette gönderildiği ve katılanlara ikramlarda bulunulduğu iddia edilmişti.

 

 
Adnan Menderes'e 1 ayda 921 bin yolcu!
 
Öncüpınar'a da roketli saldırı: 3 roket düştü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 21 Kasım 2022 Pazartesi 16:24

Sayın Pektaş,adalet yürüyüşüne ve partinin her türlü etkinliklerine katkı sağlayan biri olarak sonuç ne oldu? Sizleri ve diğer belediye başkanları elediler yerinize Izmır'de ikamet etmeyenler belediye başkanı olarak atandı,parti içinde böyle bir durum devam ediyor nereye kadar gider acaba...?

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan açıkladı: 2022'de 225 kadın katledildi!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "2021'de 309 kadın cinayeti ...
AK Partili Dağ’dan CHP’ye ‘harekat' çıkışı: Neden sessiz kalıyorsunuz?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Pençe-Kılıç Harekatı üzerinden ...
Hain saldırıdan CHP İzmir Milletvekili Polat'ı kahreden haber!
Gaziantep'in Karkamış ilçesi YPG/PKK mensupları tarafından yapılan hava ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan, Soylu'ya tazminat davası!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine 'şerefsiz' diyen İçişleri ...
Erdoğan'dan Pençe-Kılıç'ta kara harekatı sinyali
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ve Suriye'nin kuzeyine yapılan ...
CHP'li Özel: Kılıçdaroğlu ciddi bir farkla kazanır
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katıldığı canlı yayında Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ...
 
CHP’li Purçu artan intiharlara dikkat çekti!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, verdiği soru önergeleri ile Türkiye’de ...
Soruşturma iddialarına yanıt: Söz konusu değil!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemize yönelik bir kara para ...
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Vakit hesap vakti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Pençe-Kılıç Hava Harekatı’yla teröristlerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva