HABERLER>GÜNCEL
4 Nisan 2024 Perşembe - 14:04

Adalet Bakanı'ndan 'yargı reformu' mesajı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin tamamlanmak üzere olduğunu açıklayarak, "Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni inşallah önümüzdeki haftalarda Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaştığında, biz de o hedefleri gerçekleştirmek için yasamasıyla, yürütmesiyle, yargısıyla hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi

Adalet Bakanı ndan  yargı reformu  mesajı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Önümüzdeki haftalarda Yargı Reformu Strateji Belgemiz tamamlanmak üzere. 2028'e kadar yol haritamızı belirleyecek olan hem İnsan Hakları Eylem Planı hem de Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Önümüzdeki haftalarda Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaştığında, biz de o hedefleri gerçekleştirmek için yasamasıyla, yürütmesiyle, yargısıyla hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Adalet Bakanı Tunç, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Ankara 2 No'lu Barosu tarafından Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen 'Değişen Dünyada Avukatlık Vizyonu Sempozyumu'na katıldı. Bakan Tunç, dünyadaki ve toplumsal ihtiyaçlardaki değişimlerle yeni suç tiplerinin ortaya çıktığını belirterek, yargının üç sacayağından biri olan avukatların, değişen dünyaya ve yargı sisteminde yeni doğan gelişmelere ayak uydurabilmeleri gerektiğini söyledi.

'ÜÇ SACAYAĞINDAN BİRİ EKSİK OLURSA YARGI OLMAZ'
Adaletin tecellisi için hukuk devletinin şart olduğuna dikkat çeken Tunç, "Adalet mülkün temelidir. Adalet, insan onurunu korumaktır. Adalet, insan haklarını korumaktır. Haklıya hakkını vermektir. Dolayısıyla adaletin tecellisi için de elbette ki hukuk devleti şarttır. Hukuk devleti için de bağımsız ve tarafsız yargı şarttır. Devletin üç temel sütunu var; yasama, yürütme, yargı. Yasama, kanunları yapıyor, yürütmeyi denetliyor. Yürütme, bu kanunlar çerçevesi içerisinde icraatı gerçekleştiriyor, kamu hizmetlerini yerine getiriyor. Yargı da yargı yoluyla yasamanın çıkardığı kanunlar çerçevesinde, Anayasa, kanunlar ve mevzuat içerisinde yürütmeyi denetliyor. Dolayısıyla devletin bu üç sacayağından her biri 'kuvvetler ayrılığı' dediğimiz demokrasinin temel şartı. Bu üç unsur, bu üç erk olmazsa demokratik hukuk devletinden bahsetmek mümkün değil. Tabii yargının olmadığı bir toplum düzeninde, devlet düzeninden bahsetmek mümkün değil. Yargının da üç sacayağı var; iddia, savunma, hüküm. Bu üç sacayağının her biri de aynı öneme sahip. Yani biri birinden daha önemli değil. Her biri aynı öneme sahip. Savunma olmadan bağımsız bir yargıdan bahsetmek mümkün değil. Dolayısıyla iddia da olacak savunma da olacak hüküm de olacak. Üç sacayağından biri eksik olursa yargı olmaz" diye konuştu.

'HİÇ DURMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Tunç, hukuk devletinin tahkim edilmesi anlamında avukatların güçlendirilmesi, avukatlık mesleğinin geliştirilmesini çok önemsediklerini belirterek, "Bu anlamda bugüne kadar yapılan çalışmalar var. Özellikle son 22 yılda her alanda olduğu gibi yargı alanında da önemli ilerlemeler sağladık. Doğruyu anlatmaya, dezenformasyonla da mücadeleye devam edeceğiz. Mevzuatımızın iyileştirilmesinde önemli mesafeler aldık. Şimdi önümüzdeki, haftalarda Yargı Reformu Strateji Belgemiz tamamlanmak üzere. 2028'e kadar yol haritamızı belirleyecek olan hem İnsan Hakları Eylem Planı hem de Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Çok uzun bir çalışma neticesinde, hukuk politikalarımız, barolarımız, meslektaşlarımız, hakim ve savcılarımız, uygulamadan gelen öneriler ve önceki Yargı Reformu Strateji Belgelerinde çeşitli sebeplerle gerçekleşemeyen hedefler, tüm bunları da içerisine alacak bir Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni inşallah önümüzdeki haftalarda Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaştığında, biz de o hedefleri gerçekleştirmek için yasamasıyla, yürütmesiyle, yargısıyla hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. (DHA)

 
Aydın Büyükşehir Belediyesi, çölyaklıları unutmadı
 
Atatürk'ün dinlediği yurttaşın torunu başkan oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hamdi Gür 4 Nisan 2024 Perşembe 16:35

Tarafsız kalması gereken bakan seçimde AKP için açıktan propaganda yaptı. Şimdi de kalkmış yargıda reformdan söz ediyor. Sevsinler. Artık Kadir bile size inanmıyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'dan randevu istedi
Yerel seçimi kazanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ...
Mahkemeden Polat çifti hakkında karar
Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı ...
Bahçeli, Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vefatının 27. yılında MHP'nin Kurucu ...
 
Bayram hareketliliği: Ek sefer hazırlıkları başladı
9 günlük Ramazan Bayramı tatiline sayılı günler kala otogarlarda hareketlilik ...
Günün iftar menüsü: Falafel
Günün iftar menüsü: Falafel
POMEM'e 7 bin 500 öğrenci alımı için ön başvurular başladı
Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) lisans ...
 
Askerlerin oy kullanmasına ilişkin açıklama!
MSB kaynakları, oy kullanan asker görüntüleriyle ilgili, "Profesyonel ...
İZSU’dan lokal kokuya gece mesaisi
İZSU Genel Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla oluşabilecek lokal koku sorununu ...
673 terörist etkisiz hale getirildi!
Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadeleye ilişkin, "Son bir haftada ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva