HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Eylül 2021 Cumartesi - 15:56

Açılışa Kılıçdaroğlu da katıldı... Çeşme, Cumhuriyet Meydanı'na kavuştu

Çeşme Belediyesi tarafından yürütülen Çeşme Cumhuriyet Meydanı projesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile hizmete açıldı.

Açılışa Kılıçdaroğlu da katıldı... Çeşme, Cumhuriyet Meydanı na kavuştu

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de yaptığı iki günlük ziyaretlerin son ayağında Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nın açılışına katıldı.

Açılışa Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yarımcısı Seyit Torun CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Yöneticileri Belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Törene Çeşme'de yapılanların anlatıldığı kısa bir video gösterisi ile başlandı. Yine tören esnasında yapılmak istenen müzik etkinlikleri İdlib’te iki askerin şehit düşmesi sebebiyle iptal edildi.

HARCANAN HER KURUŞUN HESABINI VERECEĞİZ
Törende konuşma yapan Kılıçdaroğlu, yeni ve temiz bir siyaset dili geliştirdiklerini belirterek “Güzel bir meydanı yeniden hizmete açtığı için belediye başkanımıza teşekkür ederim. Tabi katkı veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Az önce küçük bir film izledik ve altında yatırımın kaç TL yapıldığını gösteriyor. Harcadığımız her kuruşun hesabını millete veren yeni bir siyaset anlayışı, temiz bir siyaset anlayışı ile yola çıktık. Kentler için meydanlar çok önemlidir. Büyük kentlerde büyük meydanları bulamazsınız. Var olan meydanları ya sınırladılar ya kısıtlıdır. Ya da orada insanların toplu gösteri yapmalarını kısıtladır. Oysaki meydanlar kentlerde insanların enerjisini boşalttığı yerlerdir.  Bu nedenle meydanların yeniden gözden geçirilip işlevsel hale getirilmesi önemlidir” ifadelerini kullandı.

DOSTLARIMIZ İLE BİRLİKTE İKTİDAR OLACAĞIZ
Türkiye’ye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek için çaba sarf edeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Büyük amacımız Türkiye'ye huzuru getirmek.  Öyle bir siyaset anlayışını hayata geçireceğiz ki yapacağınız her eleştiri karşılığında sabahın köründe gelip benim kapımı mı basarlar mı demeyeceksiniz. Siz eleştiriyi özgürce yapacaksınız biz de bunları dikkate alacağız. Bizim sizden oy istememizin nedeni de bu. Gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz ülkemize. Meydanının ismi çok güzel… Cumhuriyetin olduğu bir ülkede kimse kendini yalnız ve mutsuz hissetmesin. Türkiye'de kim olursa olsun, kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Türkiye'yi birlikte yaratacağız.  Ahtım vardı, Cumhuriyetin 100'nci yılında güzel cumhuriyetimizi gerçek anlamda demokrasi ile taçlandıracağız. Sizden sadece sabır istiyorum. Tahrik edebilirler, sokağa inmenizi isteyebilirler, çatışma kültürünü öne çıkarabilirler. Ancak hepiniz sabırlı olacaksınız ve sandık gelecek bu ülkeye demokrasiyi getirip diktatörü göndereceğiz. Dostlarımız ile birlikte iktidar olacağız ve yeni bir Türkiye’yi, adaletli bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

50 BİNLİK BÜTÇE İLE MİLYONLARA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran yaptığı açıklamada ilçenin nüfusu sebebiyle kendilerine 50 bin kişilik bütçe verildiğini ancak turizm sebebiyle bu nüfusun milyonları bulduğunu belirterek “50 bin kişilik bütçe ve imkanlarla milyonlarca insana hizmet etmeye çalışan personelime çok teşekkür ediyorum. Milyonlara hizmet ederken arkamızda 7/24-365 gün arkamızda olan Tunç Soyer başkanımıza da özellikle teşekkür ediyorum.  Kol kola omuz omuz çalıştığımız demokrasimizin temeli muhtarlarımıza, aldığımız her kararda arkamızda duran meclis üyelerimize, ilçe başkanımıza çok teşekkür ediyorum.  Bugün büyük Çeşme ailemize verdiğimiz sözlerden birini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Meydan düzenlemesi ile yağmur meydanda yağmur kabusunun bittiğini söyleyen Oran, “Bin 500 metrekarelik alanda asırlık zeytin ağaçları, yürüyüş yolları ile kent belleğini içeren düzenlememiz yaklaşık 1 milyon 600 bin TL'ye mal oldu. Artık Çeşme Meydanı’nda yağmur suyu kabusu bitti. CHP İl Başkanımız Deniz Yücel'e, ortak akıl ve dayanışma ile yardımı esirgemeyen ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Sosyal belediyecilik anlayışı ile sahip olduğumuz çalışmalar yarınlara eserler bırakacağız ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıma hedefimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Başkanımız Kılıçdaroğlu önderliğinde cumhuriyet meşalesini onurla taşıyacak ve atacağımız adımlarla başarılarımız sürdüreceğiz. Önümüzdeki ilk seçimlerde cumhuriyetimizi yeniden demokrasi ile taçlandırma başarısını göstereceğiz” şeklinde konuştu.

SOYER: GENEL BAŞKANIMIZDAN İLHAM ALIYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Ekrem başkan uzun uzun tek tek teşekkür etti. Ben bu yüzden tekrar etmeyeceğim. Sadece iki cümle söyleyeceğim. Siyaset yapmamızın çok temel sebebi var. Bu cennet vatanda kadim kültürün insanları olarak çok daha iyi bir yaşam seviyesini hak ettiğimizi biliyoruz ve bunun bir kader olmadığını göstermek ve değiştirmek için çıktık yola. Sayın genel başkanım sizden ilham alıyoruz, sizden örnek alıyoruz. Yüzünüzü öne eğmeden, canla başla çalışmaya devam edeceğiz ve bu topraklarda çok daha güzel bir ülkeyi kuracağız” ifadelerini kullandı.

 
Küresel piyasalarda belirsizlikler artıyor
 
Edoğan: Hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UNESCO Yolu’nda 7. Bisiklet Turu başladı
UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'nun 7.'ncisi Bergama ve Selçuk'ta ...
Genel Sekreter Gökçe, Kültür Zirvesi'nde konuştu: İzmir'i tarihi ile birlikte hem korumaya hem yaşatmaya çalışıyoruz
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir'de ...
Uluslararası Kültür Zirvesi'nin konukları İzmir'i adımladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Kültür Zirvesi’nin ...
 
Özel çocuklardan CHP Lideri'ne özel karşılama
Konak Belediyesi’nin toplu açılış törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal ...
Kültür Zirvesi İzmir Deklarasyonu yayımlandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Kültür Mümkün” ...
İnciraltı'nda temizlik seferberliği... Torbalarca atık çıktı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Daha temiz bir İzmir” ...
 
Güzelbahçe 11 Eylül Kurtuluş Parkı açıldı
Güzelbahçe Belediyesi, Güzelbahçe’nin kurtuluşu günü olan 11 Eylül Kurtuluş Parkı’nı açtı.
DEÜ'den tarihi buluş... Bakan Ersoy, Datça'da dalışta!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nün ...
Buca'da tarım devrimi... Bu tezgahta aracı yok!
İzmir’in merkezinde en fazla tarım arazisine sahip Buca’da sürdürülebilir ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva