HABERLER>DÜNYADAN
26 Eylül 2010 Pazar - 00:00

Abisini solladı, başkanlığa oturdu!

Günlerdir merakla beklenen iki kardeşin seçim mücadelesini Ed Miliband kazandı. Ağabeyi David Miliband'la yarışan Miliband, zafer konuşmasında 'Ağabeyim olarak seni çok seviyorum' dedi.’

Abisini solladı, başkanlığa oturdu!

Günlerdir merakla beklenen iki kardeşin seçim mücadelesini Ed Miliband kazandı. Ağabeyi David Miliband'la yarışan Miliband, zafer konuşmasında 'Ağabeyim olarak seni çok seviyorum' dedi.’
 
LONDRA - Partinin İngiltere'nin Manchester şehrinde yapılan yıllık kongresinde, İşçi Partili milletvekillerinin ve delegelerin oylarıyla daha önce posta yoluyla yapılan seçimin sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, David Miliband'in kardeşi olan 40 yaşındaki Ed Miliband dördüncü turda oyların yüzde 50,6'sını alarak, genel başkanlığa seçildi.
 
Yeni liderlik için Ed Miliband'le beraber ağabeyi David Miliband de favori olarak gösteriliyordu. İki kardeş arasında başa baş geçen yarışta, David Miliband oyların yüzde 49,4'ünü alabildi. Seçilmesinin ardından bir konuşma yapan Ed Miliband, ağabeyi David Miliband ve parti yetkililerine teşekkür etti ve İşçi Partisinin tekrar güçlü bir parti olacağı sözünü verdi.
 
KOLTUK 5 AYDIR BOŞTU
 
13 yıl aradan sonra İngiltere'de geçen Mayıs ayında yapılan genel seçim sonucu muhalefet partisi olan İşçi Partisi'nin genel başkanlık koltuğu yaklaşık 5 aydır boştu. Eski Başbakan Gordon Brown 10 Mayıs'ta parti liderliğinden ayrılmıştı. Brown da kongreye katılarak, kısa bir konuşma yaptı. Brown ailesine, parti yetkililerine, partinin seçmenlerine, basına ve selefi Tony Blair'e teşekkür ederek konuşmasına başladı ve İşçi Partisinin İngiltere'nin tek yenilikçi ve ilerici partisi olduğunu savundu. Brown İşçi Partisinde ''birbirini suçlama oyununun geride bırakılması'' ve geleceğe bakılması gerektiğini ifade etti. İngiltere'nin eski Başbakanı ayrıca, İşçi Partisine desteğinin her zaman süreceğini kaydetti.
 
Yeni genel başkanlık için beş aday yarıştı. Gölge Enerji Bakanı Ed Miliband'in yanı sıra, ağabeyi ve Gölge Dışişleri Bakanı David Miliband, bir önceki Başbakan Gordon Brown'un ekonomi danışmanı Ed Balls, gölge Sağlık Bakanı Andy Burnham ve tek kadın aday olan, partinin üyesi Diane Abbott da adaylar arasındaydı. Gözlemciler, lider adaylarının açıklanmasının ardından, en şanslı adayın David Miliband olduğunu ancak kardeşi Ed Miliband'in onu zorlayabileceğini söylüyordu.
 
Ed Miliband, İşçi Partisi'nin yenilenmesi gerektiğini savunuyor ve partinin sol kanadına daha yakın duruyor. Sendikaların desteğini alan Ed Miliband ayrıca, partisini bir sonraki seçimde iktidara taşıma sözü veriyor. İşçi Partisi'nin gölge kabinesinin gelecek hafta belli olması beklenirken, ağabey David Miliband İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye genel başkanlık sonucundan önce yaptığı açıklamada, liderlik yarışını kaybetmesi halinde siyaseti bırakmayacağını söylemişti.
 
KARDEŞİNİN TEKLİFİNİ KABUL EDERSE
Guardian gazetesinde yayınlanan makaleye göre, Milliband kardeşler gizli bir görüşme yaparak, kaybedenin diğerinin gölge kabinesinde yer alıp almayacağını tartıştı. David Miliband kardeşinin teklifini kabul ederse gölge kabinedeki en önemli pozisyonlardan birine sahip olacak. Kardeşlerin babası da ülkenin en önemli Marksist teorisyenlerinden biri olan Ralph Miliband.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğan: JİTEM’’i ben kurdum
Ergenekon davası sanıklarından emekli Albay Arif Doğan JİTEM’’i kendisinin ...
Bulgaristan’’dan Türk heyetine küstah tavır
’“Balkan Liderleri Zirvesi’” sırasında Bulgaristan Başbakanı’’nın Cumhurbaşkanı ...
Türklerin yaşadığı binada patlama: 2 ölü
Brüksel'de çoğunlukla Türkler ve Kuzey Afrikalıların yaşadığı Schaerbeek ...
 
Hindistan’’da olimpiyat utancı!
Sırtında bombayla soyguna yolladılar!
Amerika Birleşik Devletleri’’nde bir soygun çetesi kaçırdıkları veznedarı ...
İngiltere'de Kuran-ı Kerim yaktılar!
İngiltere’’de Kuran-ı Kerim yaktıkları ileri sürülen 6 kişi gözaltına ...
 
Kuzey Kutbu'na en yakın cami!
Bir ay süren bir yolculuğun ardından Kanada'ya getirilen prefabrik ...
Adalet Bakanı Kral'ın karısıyla basıldı!
Svaziland Adalet Bakanı, Kral'ın güzellik kraliçesi olan eşiyle ...
Ahmedinejad: 11 Eylül'de ABD parmağı var
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad BM Genel Kurulu'nda "11 Eylül saldırılarında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva