HABERLER>DÜNYADAN
4 Şubat 2017 Cumartesi - 09:06

ABD'den Türk gemisine ajan baskını!

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ajanları, New Jersey’de Türk kargo gemisine yaptıkları baskında yıllardır ABD’ye insan kaçakçılığıyla suçlanan kaptan ve başmakinisti tutukladılar.

ABD den Türk gemisine ajan baskını!

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ajanları, New Jersey’de Türk kargo gemisine yaptıkları baskında yıllardır ABD’ye insan kaçakçılığıyla suçlanan kaptan ve başmakinisti tutukladılar. Bir gizli tanığın ifadesinde, bu iş için adam başına 25 bin dolara aldıkları belirtilen kaptan ve başmakinist kardeşler Pensilvanya’da yargılanacak. 

Hürriyet'ten Razi Canikligil'in haberine göre ABD’nin New Jersey eyaletindeki Elizabeth Limanı’na demirleyen ‘Niledutch Opresy’ isimli, Marshall Adaları’na bağlı Türk kargo gemisine pazartesi gecesi baskın düzenleyen ajanlar, geminin ikinci kaptanı Özcan Köse (36) ve kardeşi olan başmakinist Oğuz Köse’yi (35) ‘ABD’ye yasadışı yollardan adam sokmak ve bunu ticarete dönüştürmek’ suçlamasıyla, getirdikleri diğer iki Türk kaçak yolcuyla birlikte tutukladı.

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (CPB) ajanı Nicholas K. Feil tarafından hazırlanarak Pensilvanya Doğu Bölgesi Federal Mahkemesi’ne sunulan suç duyurusuna göre, Köse kardeşlerin kurduğu şebeke, Mayıs 2013 tarihinde kendi özel kamaralarında 18 gün saklayarak ABD’ye soktukları bir Türk’ün Nisan 2016’da polise yakalanınca itirafçı olup gizli tanıklık yapmasıyla ortaya çıktı.

MAKİNE DAİRESİNDE SAKLANDI
Gizli tanık, ifadesine göre, Pensilvanya’nın Levittown şehrinden ‘Adem’ ve Lancester şehrinden ‘İzzet’ isimli Türklerin aracılığıyla Facebook’taki Samet Öztürk isimli hesaba kendi fotoğrafını gönderdikten sonra İzmir Aliağa’da, o dönem ‘Cafer Dede’ gemisinin kaptanı olan Özcan Köse ile buluştu. Kendisini yasadışı yollardan ABD’ye sokmaları için 25 bin dolara anlaşan itirafçı, sahte kimlikle güvenlik kontrolünden geçip gemiye girdikten sonra 18 gün süren yolculuk boyunca Özcan Köse’nin kamarasında saklandı.

İfadesinde, yolculuk sırasında Köse ile bol bol sohbet ettiklerini de anlatan gizli tanık, Köse’nin kendisine daha önce pek çok Türk’ü ABD ve Kanada’ya aynı yolla soktuğunu ve bazılarının fotoğraflarını da bilgisayarında gösterdiğini iddia etti. Geminin ABD karasularına yaklaşmasıyla kamaradan çıkarılarak makine dairesinde saklandığını kaydeden gizli tanık, ABD güvenliğini geçmesinde, Özcan Köse’nin kardeşi olan başmakinist Oğuz Köse’nin gözetlemede kalarak yardımcı olduğunu iddia etti. Dışarıya çıktıktan sonra otoparkta kaçmasına aracı olan ‘Adem’ ve ‘İzzet’ ile buluşan gizli tanık, 25 bin doların 18 bin dolarını Özcan Köse’nin aldığını, geri kalanının ise İzzet ve Adem’e gittiğini belirtti.

MESAJ: BAŞKA TATİL İSTEYEN
Gizli tanık, birkaç ay sonra Köse’nin Facebook hesabından ‘ABD tatili isteyen başka tanıdığın var mı?’ diye mesaj attığını, bunun üzerine kardeşi ve C.T.’nin de Köse ile anlaşarak aynı yolla ABD’ye geldiklerini anlattı. Gizli tanığın ifadesine göre kardeşi, CT. ve 2 Türk, 28 Ocak 2016 tarihinde Newark Limanı’ndan ABD’ye giriş yaptı. Suç duyurusunun ‘Niledutch Osprey’ kargo gemisi ABD’ye varmadan önce 24 Ocak 2017 tarihinde hazırlandığı, Pensilvanya Doğu Bölgesi Federal Mahkemesi savcısı Andrea G. Foulkes ve Yargıç Carol S. M. Wells tarafından imzalanıp mühürlendiği ortaya çıktı. İnsan kaçakçılığı yoluyla ABD’ye sokulan Türkler Pensilvanya’da yakalandığı için dava Pensilvanya Federal Mahkmesi’nde görülecek. Suç duyurusunda bir FETÖ bağlantısına yer verilmedi.  

GEMİYE YENİ MÜRETTEBAT
Marshall Adaları’na bağlı kargo gemisi ‘Niledutch Osprey’ Türkiye’den uçakla gönderilen yeni ikinci kaptan ve başmakinistin gelmesiyle çarşamba gecesi New Jersey’den ayrıldı. ABD’li yetkililer gemi ve diğer mürettabat hakkında yasal bir işlem yapmazken Köse kardeşler ve odalarında sakladıkları iki yeni Türk kaçak yolcunun pazartesi günü mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor.

OKYANUSTA YATÇILARI KURTARMIŞLARDI
Özcan Köse, 10 Mayıs 2013 tarihinde ‘Cafer Dede’ gemisinin kaptanlığını yaparken Atlantik Okyanusu’nda fırtınaya yakalanan 2 yatçının hayatını kurtarmıştı. Danimarka bayraklı yatlarını terk eden çift can yelekleriyle ölümü beklerken imdatlarına Köse’nin kaptanı olduğu Türk gemisi koşmuştu. (Hürriyet)

 
Reina saldırısında 11 tutuklama: Eşi de var!
 
Başbakan'dan 'Ben de varım'a eleştiri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gerginlik tırmanıyor: ABD'den yeni yaptırımlar!
ABD Hazine Bakanlığı, İran'ın balistik füze programına katkı sağladıkları ...
İran'dan ABD'li sporculara 'Trump' yasağı!
İran yönetiminin, ABD Başkanı Donald Trump'ın nüfusunun çoğunluğu Müslüman ...
Dünyaca ünlü müzede bıçaklı saldırgan paniği
Fransa'nın başkenti Paris'te Louvre Müzesi'ne bıçakla girmeye çalıştığı ...
 
'Biraz sert olmamızın zamanı geldi'
ABD Başkanı Donald Trump, Avustralya Başbakanı ile sert telefon görüşmesini ...
Kadınlar seçime katılmasın diye hükümet binalarını yaktılar!
Hindistan'da bir mahkeme kararını protesto eden yüzlerce gösterici hükümet binalarını ateşe verdi.
Trump'tan İran'a: Hiçbir şey seçenek dışı değil
ABD Başkanı Trump, balistik füze denemesi sebebiyle dün "resmen" uyardıkları ...
 
Putin'den önemli 'Türk Akımı' mesajı!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, siyasi olarak doğal gazın Ukrayna ...
Clinton yenilginin 'kitabını' yazacak
Hillary Clinton, ABD Başkanlık seçimlerinde yenilgiyle sonuçlanan süreç ...
Trump o lidere kızıp telefonu kapattı!
ABD Başkanı Donald Trump'ın hafta sonu telefonda görüştüğü Avustralya ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva