HABERLER>POLİTİKA
16 Ekim 2015 Cuma - 09:58

Yıldırım: Bölücülük bitti, sıra terörde!

AK Parti İzmir Adayı Binali Yıldırım seçim çalışmalarına devam ediyor. MÜSİAD’ın toplantısında işadamlarına seslenen Yıldırım, katıldığı TV programında önemli mesajlar verdi. Yıldırım, “Bölücülük hedeflerini nasıl ortadan kaldırdıysak şimdi sıra terörün kendisinde… Terörü de ortadan kaldıracağız” dedi.

Yıldırım: Bölücülük bitti, sıra terörde!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım MÜSİAD’ın İzmir Kaya Termal Otelde düzenlediği toplantıya katıldı.

Kürsüden sanayici ve işadamlarına seslenen Yıldırım “Ülkemiz üzerinde hesap kitap yapanlar yanılıyor. Bu Millet Dünya tarihinde boyunduruk altına girmedi. Bu ülkeyi atalarımızdan aldığımız şekilde torunlarımıza teslim etmek bizim görevimiz” dedi. 

“BU MİLLET BU OYUNU BOZAR”
Toplantı öncesinde katıldığı bir televizyon programında Binali Yıldırım, terörün geldiği noktayı açıkladı.

Ortaya çıktığında ‘bölücü terör örgütü’ olarak anılan PKK’nın Türkiye’yi bölemeyeceğini anlayınca kabuk değiştirdiğini söyleyen Yıldırım “Artık bölücülük hedefi kalmayan terör farklı görünümlerde karşımıza çıkıyor. Bölgede süper güçler arasında oyun kurucu olma yarışı var. Bölgede yaşanan bu rekabetin orta noktasında Türkiye var. Onlar emellerine ulaşmak için Türkiye’nin gücünü kırmayı hedefliyorlar. Dışarıdan yıkamayacaklarını anladılar, içerden yıkmanın yolunu istikrarı ortadan kaldırıp güven ve huzuru bitirmekte buluyorlar. Ancak bu millet bu oyunu bozar” diye konuştu.

“BÖLÜCÜLÜĞÜ ORTADAN KALDIRDIK”
Bölücü terör örgütü kavramının ortadan kalktığını dile getiren Yıldırım şunları söyledi: Bu ülkede bölünme tehlikesini ortadan kaldırdık. Terör örgütünü maşa yapanlar bu söylemin karşılıksız olduğunu biliyor. Halkımız bölünme korkusunu aştı. Gelinen noktada yaratılmak istenen ülkede güçsüz yönetim ile istikrarsız bir zemin yaratmak. Türkiye’de ve dünyada en temel konu can güvenliğidir. Can ve mal güvenliği tehlikede olan hiçbir ülke diğer gelişmeleri gündemine alamaz. Güven ve istikrar sihirli iki kelimedir. Bu iki kelime Türkiye’yi bu gün dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında üst sıralara taşıdı. Bu iki unsuru ortadan kaldırmak için yeni bir tezgahın içine çekilmekteyiz. Terör, Türkiye üzerinde mühendislik hesabı yapan küresel güçlerin taşeronu şeklinde karşımıza çıktı. Ama şunu bilmiyorlar ki biz bu topraklarda kök saldık. Bu topraklar için büyük bedeller ödedik. Bölücülük hedeflerini nasıl ortadan kaldırdıysak şimdi sıra terörün kendisinde. Terörü de ortadan kaldıracağız.”

Geleceğin mimarları okul öncesi eğitimcilerle bir araya gelen Binali Yıldırım orada da yarınlara umutla bakmanın güçlü Türkiye hedefinden geçtiğini söyledi.

İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Etüt Merkezleri Derneği’nin yöneticileri ile bir araya geldiği toplantıda Yıldırım, ülkenin geleceği çocuklara yapılacak yatırımları değerlendirdi. Binali Yıldırım’ın Eşi Semiha Yıldırım’ın da yer aldığı toplantıda çoğunluğu bayanların oluşturduğu okul öncesi eğitimciler sektörün sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin bir dosya sundu.
Dernek olarak farklı kentlerde faaliyet gösteren Okul Öncesi Derneği yöneticileri tüm Türkiye’de okul öncesi eğitim veren kurumların ortak sorunlarını dile getirdi.

Kurumların yaşadığı sorunlar için Binali Yıldırımdan yardım isteyen eğitimcilere destek sözü veren Yıldırım toplumun sorunlarının çözümünü konuşabilmek için öncelikle ülkede huzur ve güven ortamının sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

1 Kasım seçimlerinin bu açıdan bir fırsat olduğunu işaret eden Binali Yıldırım, “Yatırımların, projelerin, çözümlerin, kalkınmanın devamı için güçlü iktidar ve istikrarın önemini hepimiz biliyoruz. Çocuklarımıza huzurlu bir gelecek sunmak hepimizin görevi” diye konuştu.

 
SODEM Avrupa Parlamentosu'nda
 
Öfkeli dayı dehşeti: Kurşun yağdırdı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 16 Ekim 2015 Cuma 10:41

İZMİRLİ HEMŞERİM. EFELER DİYARI, KURTULUŞ SAVAŞIMIZIN SİMGESİ BİR SÜRÜ İLTİFAT. BU SATIRLAR MAHALLEMİZDE AKP ADINA BİNALİ ADINA ESNAFI VE EVLERİ DOLAŞAN 3 TESETTÜRLÜ KIZIN DAĞITTIĞI BİNALİ YILDIRIM İMZALI PROPOGANDA MEKTUBUNDAN İLK SATIRLAR. DÜNE KADAR PARTİNİZİN YETKİLİLER , GAVUR İZMİR, SÜMÜKLÜ İZMİR, İZMİRİN FARKLI BİR DİN ANLAYIŞI VAR DERLERKEN, SİZ HİÇ BİRİNE CEVAP VERDİNİZ Mİ? ŞİMDİ İZMRLİDEN YİNE TAKİYE İLE OY İSTİYORSUNUZ . O GÜZEL SATIRLARIN SAMİMİYETİNİ BİZ ÇOKTAN TEST ETTİK.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çarpıcı anket: Tek başına iktidar mı koalisyon mu?
Türkiye uzun süredir ilk defa bir seçime bu kadar yoğun ve sıkıntılı bir ...
AK Parti Adayı Kalkan: İzmir’e ilaç olacağım
İzmir AK Parti Milletvekili Adayı Necip Kalkan, Urla AK Parti Kadın Kolları ...
Dışişleri'nden AİHM'in soykırım kararıyla ilgili açıklama
Dışişleri Bakanlığı, AİHM'nin "Perinçek-İsviçre davası" kararıyla ilgili ...
 
Böke EGİAD’a vaatlerini anlattı: Demek ki kaynak varmış
Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) 1 Kasım seçimleri öncesi siyasi partilerle ...
Bahçeli'den hükümete istifa çağrısı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'daki saldırıyla ilgili değerlendirmelerde ...
MHP’li Vural’dan yasak çıkışı: Kimler korunmak isteniyor?
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara'daki patlamayla ilgili getirilen ...
 
AK Partili Turhan’dan sanayiciye 'serbest bölge' müjdesi
Seçim çalışmalarına Çiğli ve Menemen'deki sanayi kuruluşlarını ziyaret ...
Davutoğlu açıkladı: Katliam soruşturmasında flaş gelişme
Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili olarak ...
CHP adayı Çam: Biz bu katliamı öngörmüştük!
CHP İzmir milletvekili Musa Çam, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva