HABERLER>POLİTİKA
7 Mayıs 2013 Salı - 12:35

Siyasette 'İZBETON' tartışması: Dündar, Çakar'a karşı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli şirketlerinden biri olan İZBETON’da yaşanan sendika ve ihale krizi ile ilgili tartışmalar devam ederken AK Parti cephesinden açıklama geldi. Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç ve Genel Müdür Hüseyin Sezer’in işçileri baskı altına aldığını iddia etti. Çakar’a jet yanıt CHP Bornova İlçe Başkanı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Enver Dündar’dan geldi. Dündar, “Çakar hayal görüyor” dedi.

Siyasette  İZBETON  tartışması: Dündar, Çakar a karşı!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt, yol, kaldırım ve altyapı hizmetleri ile birçok projesini yürüten önemli şirketlerden biri olan İZBETON’da yaşanan sorunlar devam ediyor. Şirkette örgütlü sendika Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası iç çekişme yaşarken şirket yönetimi tarafsız davranacağını ilan etmişti. Eyleme katılan işçilere açılan soruşturma, ihale krizi ve birçok konu ile gündeme gelen İZBETON’daki süreçle ilgili AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar açıklama yaptı.

- İZBETON'da kriz zirvesi: Müdür'den 'Cop yerim' resti...

Büyükşehir bürokratlarının işçileri toplayarak yaptıkları organizasyon ile baskı politikası uyguladıklarını anlatan Çakar, “Siyasi içerikli konuşmaların yapıldığı böyle bir toplantıda devlet memuru İBB Genel sekreterinin bulunması ve bu konuşmalara zemin hazırlaması, İzmir’in nasıl ve kimler tarafından idare edildiğini, ‘’pardon, idare edilemediğini ‘’ açıkça ortaya koymaktadır. Bu toplantı, İBB’nin en büyük şirketinin genel müdürünün de doğrudan siyasetin bir parçası haline geldiğinin açık belgesidir. Kaldı ki sayın genel müdür siyasetçi olduğunu kendi ağzıyla itiraf etmiştir. Sayın genel müdür, her vatandaş gibi sizin de bir siyasi tercihiniz olması normaldir. Ancak normal olmayan belediye şirketinin genel müdürlüğü koltuğunda siyaset yapmanızdır. Size o makamda siyaset yapasınız, siyasi beyanatlar veresiniz diye değil, göreviniz gereği İzmir ‘e ve İzmirli hemşerilerimize hizmet edesiniz diye maaş veriliyor” dedi.

 
SİYASETİ BIRAK
Açıklamasında Genel Müdür Sezer’e yüklenen Çakar, “Sayın genel müdür, işçilerimiz haklı olarak, işlerini kaybetmemek için hem İZBETON ihalesinde, hem de ESHOT ihalesinde eylem yaptılar ve taşerona karşı direndiler. Kimse hakkında da soruşturma açılmadı. Kimsenin ifadesi alınmadı. Doğrusu da buydu. Ancak işçilerimiz İZELMAN ihalesinde direnip eylem yapınca sen ne yaptın. İşçinin yanında olacağına direnen, eylem yapan, haklarını arayan işçilere soruşturma açtırdın. Bu mudur sizin sosyal demokratlığınız. Siz böylemi işçi dostusunuz. Bunun sebebi umarım Taşeron şirketinin yetkilisinin CHP li olması değildir. İşçimiz bugüne kadar idarecilerinin arkasında durmuştur. Ancak idarecilerinin kendi arkasında durmadığını da görmüştür. Bu nedenle de haklı tepkisini göstermiştir. Ey genel müdür , işçiye soruşturma açma.! İşçinin arkasında dur.! Yanında ol. Genel müdür işçiye hükümete karşı eylem yaparsan bende seninle beraber olup polis copu yerim, ama işçinin yanında olmayan yerel yönetime karşı eylem yaparsan bende hakkında soruşturma açarım diyor.İşçimizi korkutup baskı altına almaya çalışıyor. İşte sizin yaptığınız ve yapacağınız budur. İzmir böyle idareciler nedeniyle hizmet alamaz hale geldi. Orası bir partinin siyaset makamı değil. İzmirliye hizmet makamıdır” diye konuştu.
 
MIŞ GİBİ…
Belediyede yürüyen ihale ve taşeron sistemine de eleştirilerde bulunan Çakar, “Taşeron sistemine son verildiğini söyleyen genel müdür, yıllardır Büyükşehir den yüksek fiyatlarla aldığı asfalt işlerini niye taşeronlara yaptırdığının cevabını vermeli. Hem işlerini taşerona yaptıracaksın, hem de taşerona karşıymış ‘’mış’’ gibi yapıp işçilerimizi ve İzmirli hemşerilerimizi kandıramazsınız. Bu son İZELMAN ihalesi ile her şey ortaya çıkmıştır. Kimin işçi dostu, kimin samimi, kimin gayri samimi olduğu belli oldu. Artık işçimiz yalanlara kanmıyor. Bu telaşın sebebi de bu olsa gerek. Bütün bu yaptıklarınız işçinin huzurunun kaçmasına ve işyeri çalışma barışının bozulmasına sebep olmuştur. Hizmet üretemeyenler, kaos ortamlarından beslenip, siyaset üretmeyi tercih eder hale gelmişlerdir” dedi.
 
İZMİR’İN PARASINI ÇAR-ÇUR ETTİNİZ
Toplantıda kendisi hakkında ‘çakar, çakmaz’ ifadesi kullanan ve işçilerden destek isteyen Sendika Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk’e de tepki gösteren Çakar, “Ali Çelenk Bey, umarım törenlerde koyduğunuz ÇELENKLER Plastik çiçekten ÇELENK değildir. Kenan Çakar ve Partisi AK parti her zaman işçinin yanında olmuştur. Ve olacaktır. Bunun en büyük ispatı ESHOT ve İZELMAN ihalelerindeki tutarlı duruşumuzdur. Biz ESHOT ihalesinde ne dedikse İZELMAN dada onu dedik. Hiç yapay ve plastik davranmadık. Bizim mücadelemiz, işçimizin aldığı ücreti bahane ederek, belediyemizin şirketlerini her yıl 200 milyon zarar ettiren, İzmir linin parasını çarçur eden beceriksiz belediye yöneticileri ve şirket yetkililerine karşıdır. Bizim mücadelemiz işçimizin hakkını korumak yerine, onları siyasi amaçları için kullanan sendikacılara karşıdır. Kim samimi olarak işçinin yanındaysa onlarla birlikte mücadelenin içindeyiz, işçinin yanındayız. İşçimize yalan yanlış korku salanlarla mücadelemiz devam edecektir. Bundan asla geri durmayacağım” diye konuştu.
 
Çakar sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradan hem işçilerimize, hem de sendikacılara sesleniyorum. AK Partinin yerel iktidarında belediyenin hiçbir şirketi kapatılmayacak, işini yapan tek bir işçi bile işinden çıkarılmayacaktır. AK Partinin yerel iktidarında şirketlerimizin sayısı artacak, çalışan işçilerimizin de sayısı artacaktır. AK Partinin yerel iktidarında şirketler ve işçilerimiz siyaset için kullanılmayacak, bu gün ki gibi baskı altına alınmayacaktır.
 
AK Parti yerel iktidarında belediye şirketlerimiz, dürüst ve işinin ehli yöneticilerle, zarar eden değil, kar eden, hizmet üreten, işçisinin ve İzmir linin yüzünü güldüren, gururu olan şirketler haline gelecektir.

Şirketlerin sermaye artışlarına ret oyu kullandığımızı söyleyenler sesleniyorum. Şirketlerin faaliyet ve hesaplarını meclis denetimine ve İzmir linin bilgisine açık hale getirin. Açık olun, şeffaf olun, samimi olun, eğer şirket zararlarının tek sebebi işçi ücretleri ise, getirin ne kadar sermaye artışı gerekiyorsa yapalım. Ama açamazsınız, şeffaf olamazsınız, çünkü samimi değilsiniz. Herkeste biliyor, bizde biliyoruz ki şirket zararlarının sebebi işçi ücretleri değil. Beceriksiz yönetiminizdir”



DÜNDAR’DAN JET YANIT: ÇAKAR HAYAL GÖRÜYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON Şirketi’nde yaşanan krizin ardından işçilerle toplantı yapan belediye yönetimine tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar’a misilleme geldi. Çakar’ın açıklamalarına CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar tepki gösterdi. Aynı zamanda Büyükşehir meclis üyesi de olan Dündar yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yusuf Kenan Çakar’ın açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. İşçiler üzerinde siyaset yapıyor. İZBETON şirketi sermayesinin yüzde 99’u Büyükşehir belediyesine ait olan belediyemizin bir şirketidir. Şirket çalışanlarının genel sekreter Pervin Şenel Genç’i kahvaltıya çağırması ve genel sekreterin de o kahvaltıya gitmesi kadar doğal bir şey yoktur. Kenan Çakar buna ‘siyaset yapılıyor’ diyorsa onun işçilere bakış açısının ne olduğunun ifadesidir.
 
Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve yönetici her zaman çalışanlarının yanında olup sosyal haklarını ve taşerona karşı verdiği mücadeleyi desteklemişlerdir. Genel Müdür Hüseyin Sezer de sosyal ve demokrat, sol düşünen ve emekten yana tavır koyan, ama aynı zamanda da İZBETON gibi İzmir halkına hizmet veren bir şirketin genel müdürü olarak İzmir halkının menfaatini de savunan bir yöneticidir. İzmir halkı için ne gerekiyorsa onu yapmaktadır. Yusuf Kenan Çakar yaptığı açıklamada taşerona karşı olduğunu, ama Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun taşerona karşı verdiği mücadeleyi de ret etmektedir. Sayın Çakar bu taşeron sistem 2004 yılında mensubu bulunduğunuz partinin yasallaştırdığı sistemdir. Eğer gerçekten taşerana karşı mücadele edecekseniz gelin hep birlikte TBMM’de buna karşı direnip bu yasayı değiştirelim. Belediye başkanı 6 bin işçiyi taşerondan kurtarıp sendikalı yaptı. Bilerek yanlış açıklamalarla kafa karıştırıyorsunuz.

AKP’nin Türkiye’nin her yerinde hak arayan işçilere nasıl davrandığını tüm Türkiye halkı ve çalışan işçiler biliyor. AKP’nin sendikalara bakışını ve sendikasızlaştırmak için taşeron sistemini yarattığını da tüm sendikalar ve çalışanlar da biliyor. Yusuf Kenan Çakar ‘belediyeyi alırsak hiçbir işçiyi çıkarmayacağız’ diyor. Çakar hayal görüyor. İzmir halkı yerel seçimlerde gereken dersi verecektir. Her fırsatta ‘adalet istiyorum’ diyen Başkan Kocaoğlu’nun yanında olacağız. AKP’nin çıkardığı yasalara karşı direnen sendikaları da destekleyeceğiz”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
veli 17 Mayıs 2013 Cuma 09:50

sayın çakar binali yıldırım hava sendikasın da grev var ama aksaklık tok dedi buna ne diyeceksinizbu nasıl grev burada hiç dayatma yok

Yorumu oyla      11      5  
9 Mayıs 2013 Perşembe 09:49

baha ya katılıyorum herkim ki,işçi yi siyasete malzeme yapıyorsa,işçinin ekmeğini çoluk çacuğunun nafakasını siyasete alet eden kim varsa hakkımı helal etmiyorum..

Yorumu oyla      18      5  
son söz 8 Mayıs 2013 Çarşamba 12:46

belediyeiş sendikasında örgüt kararıyla degilde mahkame kararıyla oturan arkadaşlar izbeton işçisini akp,ye kaça sattınız

Yorumu oyla      33      20  
baha kaan 8 Mayıs 2013 Çarşamba 11:30

kendi ülkemde ,ekmeğim için vatanseverliğimi saklatan ,kendilerinden olmadığım için fakülte mezunu bir işçi olarak çalıştıran,emekten bahsedip rantın kralını yapan,sağlam arkası ve peşkeşleriyle kul hakkını bilmeden,çoluğunun çocuğunun rızkına göz koyan ,sağcı,solcu,emekçi ,dinci kim varsa yazıklar olsun.

Yorumu oyla      22      5  
ADALET 8 Mayıs 2013 Çarşamba 11:22

Hükümetin hazırladığı kanun taslağına göre, iş akdi feshedilen işçi, mahkemede dava açamayacak…taslağın yasalaşması durumunda iş güvencesi hakkı ortadan kalkacak çakar hangi adaletten bahsediyorsun neyi savunuyorsun

Yorumu oyla      18      5  
TC İŞÇİ 8 Mayıs 2013 Çarşamba 11:18

peki çakar siz niye işçi üzerinden siyaset yapıyorsunuz taşeronu kaldıracağız deyip insanları kandırıyorsunuz ülke genelinde yaptıklarınız ortada izmirde büyük rant var saldırıyorsunuz

Yorumu oyla      18      5  
tayfun 8 Mayıs 2013 Çarşamba 10:57

insanların emekten yana emeğe olan saygıdan verilen değerden rahatsız olanların bugün ki tavırları 360 derece değişim göstermekte ve sırf oy alabilmek için yapamayacakları işlerin sözünü alenen vermekteler. sizin iktidarınız da işçiye emeğe olan bakış açınızla sosyal demokrat bir belediye anlayışına sahip izmirbüyükşehirbelediyesi ve tüm kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımız bu anlayışın sonuna kadar arkasında durarak hiç taviz vermeyecektir.bence izmir'i diğil de istanbul ve ankara'yı kurtarın.

Yorumu oyla      17      11  
bülent ışık 8 Mayıs 2013 Çarşamba 08:19

Bir araştırma yapılsın bu taşeronların yüzde kaçı AKP ye oy veriyor o zaman gerçekler görülür.

Yorumu oyla      13      5  
VATANDAŞ RIZA 8 Mayıs 2013 Çarşamba 00:36

AK Partinin yerel iktidarında belediyenin hiçbir şirketi kapatılmayacak,işini yapan tek bir işçi bile işinden çıkarılmayacaktır. AKP'nin yerel iktidarında şirketlerimizin sayısı artacak, çalışan işçilerimizin de sayısı artacaktır.DEMİŞ! SAYIN ÇAKAR! TAHA AKSOY YALAN SÖYLEDİ O ZAMAN ya da SAYIN BİNALİ YILDIRIM YALAN SÖYLEDİ Hasan Tahsinle bir önceki seçimlerde yaptığı röpörtajı iyi dinleyin SAYIN ÇAKAR! İDO dan yolaçıkalım bir kere istanbu la kan kusturuyor İDO, Bursadan feribotlar gelmiyormu?

Yorumu oyla      17      5  
izenerji 7 Mayıs 2013 Salı 20:20

sayın başkan biz 3 sene önce taşaronda bin tl civarında ücret alıyorduk allah razı olsun aziz başkan bizi taşarondan kurtardı izenerji kadrosunu kattı şimdiki maaşım ortalam 950 tl civarı birilari bunu bana izah etsin lütfen

Yorumu oyla      28      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Erdoğan’ın yaptığı tıpatıp şark kurnazlığı”
MHP Lideri Bahçeli, ''Başbakan Erdoğan çözüm ve barış sözleri ile milletimizi ...
CHP'nin beyaz atlı süvarisi: Mustafa Moroğlu
Bornova’da Rahvan At Yarışları etkinliğine gelenler at üzerinde Milletvekili ...
Cumhurbaşkanı Gül’den çok kritik Anayasa açıklaması
Cumhurbaşkanı Gül, Lizbon'da geziyi izleyen gazetecilere konuştu. Yeni ...
 
TSK'da büyük değişim: Jandarma 'kır polisi' oluyor
AK Parti'nin Kızılcahamam kampında gündeme gelen 'askerliğin kısalacağı' ...
Arınç'tan ilginç çıkış: Akhisar'ı zora soktular
Başbakan Yardımcısı Arınç, Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlarken, İstanbul ...
Günaydın'dan İzmir turu: Özgüven'e moral, hükümete salvo!
CHP Genel Başkan Yardımcısı, 4.paketle özgür kalan Dikili Eski Belediye ...
 
Gül’den Anayasa yorumu: Maalesef…
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni anayasa çalışmalarına yönelik, "Bugünkü ...
Özgüven’e CHP morali: Günaydın’dan ‘Dikili’ mesajları
CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, ...
MHP Bayraklı’ya Oktay Vural övgüsü
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Bayraklı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva