HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Nisan 2015 Cuma - 20:44

Kocaoğlu’ndan ilginç çıkış: Herhalde Sayın Başbakan parasını ödeyecek!

Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim beyannamesinde yer alan Konak ve Karşıyaka Tramvayları ile ilgili konuştu. Kocaoğlu, “Tramvay konusu gerçekten garipleşti. Değişik durum oldu. Herhalde Sayın Başbakan bizim ihalesine çıktığımız tramvayın 382 milyonluk parasını ödeyecek” dedi. Kocaoğlu, İZBAN’ın Bergama’ya gitmeyeceğini Çandarlı’da kesileceğini söyledi. Kocaoğlu, aktarmalı sistemin devam edeceğini vurguladı.

Kocaoğlu’ndan ilginç çıkış: Herhalde Sayın Başbakan parasını ödeyecek!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı üçüncü olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı toplantıda 2014 yılı Büyükşehir ve ESHOT Genel Müdürlüğü faaliyet raporu görüşüldü. AK Parti’nin ret oyu kullandığı raporda CHP ve MHP grubu olumlu oy verdi. 


 
2014 yılı faaliyet raporu görüşmelerinde belediyenin mali ve yönetim planını eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin geri gittiğini söyledi. Doğan, “Son 8 yılda hep geriye gidilmiştir. Mevcut sermaye yapısı azaltılmıştır. Bırakın ileriye gitmeyi korunamamıştır. Geçmiş yıllardaki kayıplar nasıl telafi edilecek. Büyükşehir Belediyesi’nin bugünkü net değeri 2006 yılındaki değere dönmemelidir. Mali yönden belediye iyi yönetilmemiştir. Mali açıdan iyi yönetilmeyen belediye idari anlamda da kötü yönetilmiştir. Her fırsatta belediyenin kredi notu A+ olarak ifade edilmiştir. Geliri iyi olan belediyenin kredi notu da iyi olur” dedi.
 
KAÇ PARA ÖDEDİNİZ
Büyükşehir’in hizmet binası eksikliği olduğunu da anlatan Doğan, yeni fuar alanının geç bitirildiğini söyledi ve kullanılan malzemeleri ‘ikinci sınıf’ olarak nitelendirdi. Doğan, “Büyükşehir Belediye sarayının depreme dayanıksız olduğunun ortaya çıkmasından sonra bir hizmet binası yapılamamıştır. Haziran 2014 yılında kiralandığını bildiğimiz Akdemir Plaza’ya taşınamamıştır. O günden bugüne ne kadar kira ödendi, kamu kaybı oluştu” diye konuştu.


 
SİZİ KINIYORUM
Toplantıda, Doğan konuşmasını sürdürürken Meclis Başkanı Sırrı Aydoğan, salondaki meclis üyelerine, “Ciddiye almasanız da dinleyin. Herkesin fikri önemlidir” dedi. Bunun üzerine Doğan, sinirlendi. Doğan, “Bir meclis başkanına yakışmayan cümleler kullanıyorsunuz. Biz de sizin konuşmalarınızı ciddiye almayız. Size yanlış gelse de bizim konuşmamızı dinleyeceksiniz. Konuşmacının konuşmasını hafif olduğunu ima ediyorsunuz. Ben sizi dinliyorum. Bu tavrınızı size yakıştıramadım. Konuyu kişiselleştirmeden genel tablolar üzerinde konuşuyorum. Bu tavrınızı kınıyorum. Demek ki biz de sizin konuşmalarınıza aynı yöntem ve üslupla cevap vereceğiz. Aynı tavrı sizden bekliyoruz” dedi.
 
Aydoğan, daha sonra, “Pek mantıklı şeyler değildir. Burada bir işlem yapıldı. Çıkıp ‘Şurada taş olmamış’ diyorsunuz. Biz bu eseri içimize sindirdik. Kalıcı bir eser yapılmıştır” açıklamasını yaptı.
 
SİZE DAHİL…
Eleştirilerini sürdüren Doğan, “Kentin altyapısını ne zaman tamamlanacaktı? Ağustos ayında yağan yağmur bile sorun oluyor. Biz görüşlerimizi ifade ederiz. Varsa bu konuştuklarımızdan alacaklarımız kenti yönetenler alır. Biz bu kenti en az sizin kadar seviyor ve hak ettiği yere gelmesini istiyoruz. Kentin parlayan yıldız olması için çalışıyoruz. Bu kentin gelişmesi için çalışan bürokratlara, meclis üyelerine, size dahil (Sırrı Aydoğan) teşekkür ediyorum” diye konuştu.


 
DEFİNE AVCILARI GİBİ!
AK Partili Meclis Üyesi Ali Kökoğuz da belediyenin halkın ihtiyaçlarını karşılamak için kurulduğunu söyledi. İhtiyaçların sürekli değiştiğini anlatan Kökoğuz, “Vatandaşlarımızın yeni talepleri ortaya çıkıyor. Bu da doğal... Vatandaşlarımız artık belediyenin sunduğu hizmetlerde kalite arıyor. Büyükşehir Belediyesi vatandaşın kaynaklarını kullanıyor. Kalite ve hizmetleri vatandaşlarımız sorguluyor” dedi. Kökoğuz, İzmir fuarı inşaatını eleştirirken 10 yıl gibi bir sürenin çalışmalar için çok uzun olduğunu söyledi.  Kökoğuz, “Burada durum, metro gibi ‘ağlayıp da gözümden mi olacağım’ denileceğine, özeleştiri yapılacağına normalmiş gibi anlatılmaktadır.  Herkes mutlu oldu ama sanal mutluluk var. Define bulmuş, define avcıları gibi sevinç naraları attırıyorsunuz” dedi.
 
Kentsel dönüşüm projelerini de eleştiren Kökoğuz, “Hayal ve sahte projeleri ortadan kaldırın. Kentsel dönüşüm konusunda alınmış bir yol yok.  Aynı şekilde tramvay projesi de hikaye ve hayal gibi oldu. Tramvay çalışmalarında fizibilite raporları bile olsa sonuç yok. Faaliyet raporu zamanında tamamlanamayan, başarısız bir çalışmadır” diye konuştu.
 
Toplantıda söz alan AK Partili Bünyamin Demir de faaliyet raporundaki bazı konuların zamanında bitirilemediğini ifade ederken çalışmaları eleştirdi.


 
EKSİK VE HATALI GEMİLER
AK Partili Gemi Mühendisi Ünal Özsır da Körfez’de kullanılmaya başlanan gemileri eleştirdi. Özsır, “Gelen gemi tekrar geri gönderiliyor. Gemiler eksik ve hatalı olarak alınmış ve tersaneye gitmişlerdir. Burada gemilerin verimli olmadıkları ortaya çıkmaktadır. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi gemiler için iskeleler yapma kararı aldı fakat Konak ve Karşıyaka’dan başka iskelelere gidemiyor. Belediyeler yeni iskeleler konusunda sınıfta kalmıştır. Gemi gelmeden iskelelerin yapılması gerekiyordu. Pahalı taşımacılık da ayrıca sistemde görünüyor” dedi.
 
ESKİ TÜRKİYE MANTIĞI
AK Parti Grup Sözcüsü Hakkı Durmaz da, Büyükşehir’i eleştirdi. Durmaz, “Biz kimsenin kafasını bulandırmıyoruz. Tabi ki rakamlar yalan söylemiyor. Her şey ortadadır.  Yeni Fuar alanı inşaatı 10 yılda bitti. Biz yeni Türkiye’deyiz. Temeli at yıllar sonra bitir mantığı eski Türkiye’de oluyordu. Belediye eski anlayıştan kurtulmalıdır. Akdeniz’in incisi İzmir’i bir üst lige taşımak istiyorsak ona göre planlama yapmalıyız” diye konuştu.


 
ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDEYİM
AK Parti grubunun eleştirilerinin kabul edilemez olduğunu ifade eden CHP’li İsfahan Naki, “Bir kurumun başarılı olup olmadığı rakamlarla bellidir. Matematik hata yapmaz. Ya ben rakamları yanlış okuyorum ki gözlerim iyi görüyor ya da Bilal Doğan yanlış yerlere bakmış. Büyükşehir’in mali politikası çok güzel... Belediyeyi mali yandan nasıl başarısız bulmuşlar şaşkınlık içerisindeyim” dedi.
 
MHP’DEN ELEŞTİRİ VAR AMA RET YOK
MHP Grubu adına söz alan Remzi Taktakoğlu, belediyenin ilaçlama işlerinde yetersiz kaldığını söyledi. Sivrisinek istilası nedeniyle insanların yemek bile yiyemediğini anlatan Taktakoğlu, “Ulaşımda ciddi sorunlar var. Mezarlıklar Büyükşehir’e bağlı ama otlar nedeniyle girilemeyecek durumda. İZBAN her seçimde Bergama’ya uzuyor ama bir türlü gelmedi. Kapanan beldelerde ciddi ulaşım sıkıntısı var” dedi. Taktakoğlu, faaliyet raporuna olumlu oy kullanacaklarını söyledi.
 
Toplantıda, Büyükşehir ve ESHOT Genel Müdürlüğü 2014 yılı faaliyet raporu AK Parti’nin ret oyuna karşılık CHP ve MHP’li meclis üyelerinin olumlu görüşü ile oyçokluğu ile kabul edildi.


 
İFTİHAR EDİYORUZ
Eleştirilerin ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Belediye mali yönden iyi yönetilmemiştir” sözleri için, “Büyükşehir Belediyesi ipotek vermiyor. Kurumsal olarak kredi almaktadır. Başlangıçta finans durumu iyi olmadığı için kısa vadeli borçlanma yaptık. Düzelince de uzun vadeli dış kredi alıyoruz. Geriye dönüşü olacak projelerde borçlanıyoruz. Borçlarımızı da ödüyoruz. Geçtiğimiz dönemde kısa vadeli borçlandığımız için finans yapımız önünü dolduruyordu. Eskiden kalma borçlar ödendiğinde belediye senede 40-50 milyon TL’lik borç ödeyecek. Bir problem de yoktur. En güçlü belediye İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Biz iftihar ediyoruz” dedi.
 
Başkan Kocaoğlu, hizmet binası ile ilgili eleştirileri de, “Biz hizmet binası yapmadık, ilçelere destek olduk. Kaynakları doğru kullanmak için yapmadık. O kadar iş yapan bir belediye için bina yapmak sorun değildir. İl özel idaresinin binası, Basmane Çukuru’ndaki binayı da alacağız. Daha fazla kaynakları başka yerde kullanmamak için bina yapmadık” sözleri ile yanıtladı.
 
AÇIK YÜREKLİ ADAMIZ
Yeni Fuar alanının inşaatının gecikmesi ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, “Biz açık yürekli adamız. İçimiz dışımız bir. 2005 yılında o dönemdeki yönetim ile gidip şahıs arazileri aldık. Kamulaştırdık. Bu düşünce, karar o dönem verildi. Burada bir gecikme yok. Ortalığı bulandırmanın anlamı yoktur. Zamanında bitmiştir. Bir fikrin oluşumu, arazinin bulunması, inşaat süresi ayrıdır. İnşaatı biz iki yılda bitirdik. Bazı işler her kurumda olduğu gibi vardır. Yıllardır bitmeyen birçok kamu işi var. Kangren olmuştur, olabilir. Kilitlenmiştir, kör düğüm olmuştur. Yeni yasal düzenleme olabilir. Fuar daha teslim alınmadı. Bizim de tespit ettiğimiz hatalar var. Açıldı ve faaliyetini sürdürüyor. Giderek bu faaliyetler ile sorunlar bitecek. Müteahhit de zaten fuardan çıkmadı” dedi. Kocaoğlu, metroda bir problemin olmadığını söyledi.
 
İZBAN ÇANDARLI’DA SONA ERECEK
Kocaoğlu, raylı sistem ile ilgili önemli açıklamalarda da bulundu. Kocaoğlu, “İZBAN Bergama’ya gelmiyor. Planlama kurulundan Çandarlı Limanı’na kadar güzergah geçti. Ondan sonrası geçmedi.  Aliağa-Çandarlı Limanı 32 kilometrelik demiryolu bağlantısı yapılmalıdır.  Selçuk-Bergama hattının yapılması gerekir. Seçim arifesinde kimse kimseyi görmez. Bunu seçimden sonra gündeme getirmeliyiz. Ya da propaganda için gelen bakanlardan sözünün alınması gerekir. Çalışmıyorsak, bizi kimse buraya belediye başkanı yapmıyor. Biz isteğimizle geliyoruz. Kendi talebimizle buradayız” dedi.
 
UZLAŞIDAN YANAYIZ
Kocaoğlu, kentsel dönüşüm konusundaki eleştirilere de yanıt verdi. Kocaoğlu, “Kentsel dönüşüm bütün belediyelerin yarasıdır. İki başlılık var. Her zaman söylüyorum. 6306 sayılı yasa ile kimse kentsel dönüşüm yapamaz. Bu yasa ile bina yenilenir. Değeri yüksek olan yerlerde ancak yapılır. Çünkü mülkiyet hakkına direk müdahale vardır. Biz, uzlaşma ile yapacağız. Kentsel dönüşüm uzlaşı, yerinde dönüşüm ile olacak. Bir rant beklentimiz yok. İnşaat maliyetlerinden ne kadar kar kalıyorsa arsa sahipleri alacak. Hem bürokrasi hem de çalışmalar anlamında başarılı olacağımıza inanıyoruz. Kim sahte yalan. Niye sahtekarlık yapar? Yalan söylemek nedir? Onu ben cevaplamayacağım” diye konuştu.


 
HERHALDE ÖDEMESİ YAPILACAK
Başkan Kocaoğlu, tartışmalara neden olan tramvay projeleri ile ilgili de konuştu.  Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genel seçim öncesinde açıkladığı seçim beyannamesinde yer alan “Konak ve Karşıyaka tramvaylarını tamamlayacağız” sözlerine gönderme yaptı. Kocaoğlu, “Tramvay konusu gerçekten garipleşti. Değişik durum oldu. Biz tramvayın yer teslimini yaptık. Ray bağlamasını yapacağız. Önümüzdeki hafta tören düzenleyeceğiz. Herhalde AKP hükümeti, Başbakan Davutoğlu seçim beyannamesini açıklamadan önce ‘ya İzmir’e bir şey yapmıyoruz, bari tramvayları biz finanse edelim’ diye mi düşündü?  Belki finanse eder. Rakamı da 382 milyon TL’yi buluyor. Bu rakamı gönderirse mutlu oluruz. Tabi bu konuda ikinci ihtimal de var. Tramvayın fizibilite çalışmaları üç yılı aşkın süre devam etti. Belki bürokratların kafalarında proje yer etti. Sonra da ‘Aaa bizim İzmir’de bir proje vardı’ diye düşünmüş olabilirler. Biz, birincisinin olmasını istiyoruz. Biz TCDD ile İZBAN’ı ortak yapıyoruz. O konuda bir sıkıntı yok da bu durumun tramvay ile hiçbir ilgi ve alakası yok.  Önemli değil belki de maddi hata olmuştur” ifadelerini kullandı.
 
METRO DEĞİL OTOBÜS ZARAR EDİYOR
Başkan Kocaoğlu, ESHOT’un faaliyet raporundaki eleştirileri de yanıtladı. Kocaoğlu, “Metro zarar etmiyor. İZBAN kredi ödemeleri var o da zarar etmiyor. Ama ESHOT, İZULAŞ zarar ediyor. Bütün belediyelerimiz bir an evvel raylı sistemin payını ulaşımda arttırmalıdır. Buraya bir ticarethane, şirket olarak bakamazsınız. Öyle bir şey olsa belediye bütün parkın masrafını, yolları para alarak yapsa niye merkezi bütçeden belediyeye para veriliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin fiyat politikası eğer zorunlu, ücretsiz yada düşük ücretli yolcuları tam bilet fiyatına taşıdığımızda ESHOT’un zararı sıfır olur. Kafa kafaya gelir. Büyükşehir Belediyesi kartlı geçişleri yüzde yüz oranında kayıt altına almıştır. Göreve geldiğimizde kâğıt bilet şebekesi vardı ve sahte bilet yapıyordu. O dönem 15 milyon TL’lik kayıp vardı ve bitti. Tabi ki ben de ulaşımda belediye olarak 400 milyon TL zarar etmeyi istemem. O fiyat bir fuar alanı ederken yılda 8 kilometre metroya denk gelir. Bu durum zorunludur. Mazotun fiyatı belli… Taşınan yolcunun durumu da bellidir. ESHOT’u kullanan vatandaşlarımızın büyük bölümü sabit gelirlidir.  Kentin uzak noktalarında oturuyorlar. Daha çok vasıta değiştirerek işlerine seyahat ediyorlar.  Bütçeye bu sistemde katkı koyuyoruz” dedi.
 
AKTARMALI SİSTEME ANTİPATİ VAR
Başkan Kocaoğlu eleştirilere neden olan aktarmalı sistemin kaldırılmayacağını söyledi.

Kocaoğlu, “Bu mesele çok konuşuldu, çok hırpalandık ve malzeme yapıldı. Hepiniz Alsancak’ı biliyorsunuz. Eskiden sistemi de görüyordunuz. Yeni sistemden vazgeçilirse gerçekten trafik kaosu ile karşı karşıya kalınır. Aktarmalı sistemi uyguladık. Her türlü eksiğini, gediğini getirmeye çalışıyoruz. Önemli olan hizmet kalitesini arttırmaktır. Nereye gidecekse seyahati zamanında yaptırmaktır. Trafik kilitlenmiş, insanlar yerlerine gidemiyorsa bu ulaşım değildir. Biz bir anket yaptırdık. Aktarmalı sistemi sorarsanız memnuniyetsizlik var. Bu oran fazla değil ama şu andaki sistemi sorarsanız burada memnuniyet oranı yüksek. Bir algı ve aktarma lafına antipati olduğu gerçektir. Yeni ulaşım sisteminde otobüsleri dahil ediyoruz. Bir noktada, oradaki minibüsçüler ile ortak noktada buluşmak zorundayız. Minibüsçülere bedava binenlerin parasını ödediğimizde onlar da bizim fiyata yolcu taşıyabilecekler. Yoksa taşıyamazlar. Çünkü onlara bizim gibi devlet yardım etmiyor.  Ayrıca ESHOT, engelli kartını kullanan, emniyet mensubu, 65 yaş kartı kullananların parasını alabilsin. Vatandaştan almasın ama parayı ödeyelim. Bu sistem daha doğru olur. Artık ‘bunu da belediye bedava taşısın’ denilmesin. Hesap kitap bilinsin” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Nisan 2015 Cumartesi 00:49

35 projeden biri olan Kemalpaşa Lojistik Köyü'nün açılışı 2018'e ertelenmiş. AKP'li meclis üyeleri keşke bunu da eleştirselermiş. :))

Yorumu oyla      16      5  
karşıyakalı 17 Nisan 2015 Cuma 23:39

bir dikilili olarak otobüs müjdesiyle yeterince sevindik birde izban bergamadır çandarlıdır ne olursa olsun tamamlanırsa işte o zaman helal olsun deriz.

Yorumu oyla      15      7  
ibb 17 Nisan 2015 Cuma 22:41

Çalışanlarınızın ulaşım ve yemek hakkına dair tek cümle sarfetmemişsiniz. Akp ye yüklenmek kolay biraz da dönüp kendinize bakın lütfen

Yorumu oyla      15      12  
Kadir 17 Nisan 2015 Cuma 22:24

İzban konusunda Başkan'a teşekkür ediyorum.Ancak;bu konuda önemli bir hattın devreye sokulması için Manisa Büyükşehir Belediyesi ile süratle işbirliğine gidilmesi gerektiğini de hatırlatırım.Menemen-Manisa İzban hattı en kısa sürede devreye sokulsun.Bu hat;Celal Bayar Ünivesitesi ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi için de çok önem arz etmektedir.

Yorumu oyla      15      7  
BERBAT AKTARMA 17 Nisan 2015 Cuma 21:55

Kocaoğlu, bu berbat aktarmalı sistemde neden ısrar eder anlayabilmiş değilim?!

Yorumu oyla      15      12  
Semih 17 Nisan 2015 Cuma 21:29

Başkanım inciraltı ne oldu? Ne olacak?

Yorumu oyla      17      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa’nın dört bir yanına klima duraklar!
Aliağa Belediyesi, kent merkezinde Aliağa halkının hizmetine sunduğu klimalı ...
AK Parti adayı Turhan Ödemiş Kütüphanesine üye oldu
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı İbrahim Turhan Ödemiş ziyaretleri ...
Cuma Pazarı köylünün yüzünü güldürdü
Bergama Belediyesi’nin yerelde kalkınmayı desteklemek amacıyla geçtiğimiz ...
 
Alsancak Sokak Oyunları Şenliği’yle renklendi
İzmir’in, Konak Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
AK Partili başkanlar bu kez Selçuk’ta buluştu
İzmir’in AK Partili Belediye Başkanlarının her ay bir ilçede toplanarak ...
Buca’nın gurur projesi yola çıktı: 4 yılda 4 bin öğrenci
Buca Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına, 4 yılda 4 ...
 
Aliağalı bal üreticileri tek çatı altında
'Aliağa Bal Üreticileri Birliği' kuruluşunu tamamlayarak, ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.
'Foça Ege'nin en önemli markası olma yolunda'
“Foça, Ege Bölgesi’nin en önemli turizm markalarından birisi olma yolunda, ...
Çiğli Müftüsünden Başkan Arslan'a ziyaret
Çiğli Müftüsü ve beraberindeki heyet Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Çiğli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva