HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mart 2018 Cumartesi - 19:02

Fuarizmir'de robot yarışları nefes kesti!

Dünyada binlerce çocuk ve genci buluşturan, Türkiye’de “Bilim Kahramanları Buluşuyor” adıyla gerçekleşen First Lego League yerel turnuvalarının dördüncü ve son etabı fuarizmir’de başladı. Bugüne kadar binlerce çocuk ve genci buluşturan turnuvada hem robot maçları hem de suyla ilgili projeler heyecan

Fuarizmir de robot yarışları nefes kesti!

Türkiye’de “Bilim Kahramanları Buluşuyor” adıyla Bilim Kahramanları Derneği gönüllüleri tarafından düzenlenen First Lego League; İstanbul, Ankara ve Bursa ayağının ardından dördüncü etabıyla İzmir’de başladı. İZFAŞ desteğiyle fuarizmir’in C Holü’nde gerçekleşen yerel turnuvada 9-16 yaş arası öğrenciler, ana tema olan “Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu” hakkında 2 gün boyunca ürettikleri fikirlerle oluşturulan projelerini sunacak. Genç mucitler, önce problemleri tanımlayarak suyun tüm kullanım yollarını sorgularken, bu şekilde üretim, suyun taşınması, doğru ya da dolaylı yoldan kullanılması ve tüketimi üzerine yenilikçi projeler yarattı. Turnuva, gençlerin bilim ve teknolojiyi sevmesini, sosyal sorumluluklarının farkına varmasını, takım çalışması yapabilmesini, duyarlı bireyler olmasını hedefliyor. 3 JÜRİ DEĞERLENDİRİYOR 
C Holü’nde kurulan alanda yerleşen ilk günün 43 takımı, “Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu” temasıyla ilgili hazırladıkları projeleri sundu. Yaş aralığı 9 ile 16 arasında değişen genç mucitler, tasarladıkları robotları görücüye çıkarma fırsatı bulurken, suyun yolcuğu, kullanımı, tasfiyesi ile ilgili de proje hazırladı. Gençler, projeleriyle birlikte Robot Jürisi, Özdeğerler Jürisi ve Proje Jürisi önünde ter döktü. Hepsi suyun yolculuğuyla ilgili olan projelerde robotlar Robot Jürisi, projeler Proje Jürisi, grubun takım çalışması konusundaki performansı da Özdeğerler Jürisi tarafından değerlendirecek. Tüm jürilerden yüksek puan alan takım, birinciliğe bir adım daha yaklaşacak. 

PARKURDA MAÇ YAPTILAR 
43 takımın hazırladığı robotlar, Legolardan oluşturulan parkurda maç yaptı. Turnuvadaki takımların genç mucitleri, robotları parkurda görevleri gerçekleştirirken büyük heyecan yaşadı. Tüm dünya üzerinde aynı olan parkurda, farklı farklı 16 su görevi yer aldı. Genç mucitler hazırladıkları robotlarla Legolardan oluşturulan parkurdaki bir çiçeğe can suyu verdi, kırık bir boruyu değiştirdi, yangın alevini azaltmak için söndürmeye yardımcı oldu. 

52 TAKIM İZMİR’DE YARIŞACAK 
Bu yıl 14’ncü kez düzenlenen “Bilim Kahramanları Buluşuyor – First Lego League turnuvalarının İstanbul, Ankara ve Bursa etaplarında ulusal turnuvaya katılacak 42 takım belirlendi. Yarın (Pazar) da devam devam edecek İzmir ayağıyla son 10 takım belirlenecek. fuarizmir’de gerçekleşen turnuvanın tamamlanmasının ardından Türkiye’de 55 ilden toplam 3 bin 965 çocuk ve genç proje üretmiş olacak. Dört farklı şehirde 12 yerel turnuvaya katılan 359 takımdan 52’si, 10 – 11 Mart tarihlerinde yine fuarizmir’de yapılacak ulusal turnuvada yarışacak. “YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER BULMALARINI İSTİYORUZ” 
Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Aslı Yurtsever, “Bu organizasyon 14 yıldır Türkiye’de düzenleniyor. Buradaki takımlar kodlama ve programlama becerilerini geliştirerek tema dahilinde hazırlanan özel Lego modelleriyle görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Bir yandan da insanın suyla ilişkisini konuştukları, araştırdıkları bir proje geliştiriyorlar. Projeleri jürilerine sunuyorlar. İlk gün 43 takım yarıştı. Gün sonu yapılan değerlendirmede 14 takım ödül alacak, 5 takım da önümüzdeki hafta İZFAŞ ev sahipliğinde düzenlenecek ulusal turnuvaya katılmaya hak kazanacak. Ulusal turnuvadaki 52 takımdan 6’sı da uluslararası turnuvaya gidecek. Bu program çocukların; insanın suya erişimi, suyu kullanması, taşıması, tasfiye etmesi gibi farklı alanlarda araştırmalar yapmalarını sağlıyor. Bunlar sırasında denk geldikleri bir sorun üzerinde çalışmalarını, sorunu derinleştirmelerini ve yenilikçi çözümler bulmalarını istiyoruz” dedi. 2005’TEN BERİ DÜZENLENİYOR 
First Lego League, Türkiye’de “Bilim Kahramanları Buluşuyor” adı altında gönüllüler ve destekçilerin katkısıyla 2005 yılından beri düzenleniyor. Bilim Kahramanları Derneği’nin verilerine göre Türkiye’de 13 sezonda, 47 ilden 9-16 yaş arası toplam 14 bin öğrencinin yer aldığı turnuvalar kapsamında yarışan takımlar geçen sezonlarda, Avrupa Açık Turnuva Şampiyonluğu ve Kanada Açık Turnuva Şampiyonluğu dahil 27 uluslararası ödül kazandı.

 

 

 


 

 
İzmir'de her yerde aranıyordu... Yakayı ele verdi!
 
İYİ Parti İzmir'de tören: Başkan Ulupınar rozetleri taktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den CHP'li Selvitopu'na dürüstlük övgüsü
Karabağlar Belediyesi Mart ayı oturumunda, dilek ve temenniler bölümünde ...
Ödemiş Belediyesi’nde bir ilk yaşandı
Ödemiş Belediyesi’nde ilk kez bir meclis üyesi Başkan Yardımcılığına atandı. ...
Çocukların dostu Gazeteci Vecdi Altay Karşıyaka'da anıldı
Karşıyaka Belediyesi, geçen ay yaşamını yitiren Gazeteci - Yazar ve Karşıyaka ...
 
Selçuk'ta Başkan Bakıcı esnafı dinledi
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı çarşı esnafıyla bir araya ...
Bornova’da enfeksiyonlarla mücadele paneli
Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim ...
İzmir Metrosu'nda yolculara kitap sürprizi
Bornova Belediyesi, Metro A.Ş. ve Egeli Gezginler Derneği işbirliği ile ...
 
Konaklı kadınlardan güç birliği
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi ...
Karşıyaka'da el emeği, göz nuru sergi
Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi, el emeği göz nuru ürünlerini ...
İzmir'deki büyük dönüşümde kritik adım... Ve ilk kazma vuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy'de yürüttüğü proje için ilk yıkımları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva