HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mart 2018 Cumartesi - 10:14

Selçuk'ta Başkan Bakıcı esnafı dinledi

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı çarşı esnafıyla bir araya geldi. Selçuk’un içerisinde olduğu alt yapı çalışma süreci ile ilgili çarşı esnafının görüş ve önerileri dinledi.

Selçuk ta Başkan Bakıcı esnafı dinledi

Selçuk’ta İZSU, İZMİRGAZ, TEDAŞ, TELEKOM ve bazı özel iletişim şirketlerin yaptığı çalışmalar ile ilgili olarak çarşı esnafı ile bir araya gelen Başkan Bakıcı yaklaşan turizm sezonu öncesinde özellikle çarşıda yapılacak çalışmalarla ilgili olarak esnafın mağdur olmamasının çok önemli olduğunu belirterek sözlerine başladı.

ÇARŞIYI KORUMAK ZORUNDAYIZ
Çarşı içerisinde Ocak ayında başlaması gereken çalışmaların henüz başlamaması sebebiyle çalışma takviminin uzadığını belirten Başkan Bakıcı “ Biz iki, iki buçuk ay içerisinde bitecek çok daha hızlı, güçlü bir çalışmanın gerçekleşeceği beklentisi içerisindeydik. Bu konuda teknik ekibimizle yaptığımız değerlendirmeler de çalışmaların bu süre içerisinde bitmeyeceği, sürenin dört aya kadar çıkabileceği kanısına vardık” dedi.Dünyanın her yerinden gelen turistleri ağırlayan çarşıda yapılan çalışmalar konusunda tüm kurumların hassasiyet bilincine sahip olması gerektiğinin sık sık altını çizen Başkan Bakıcı; “Biz bu çarşıyı korumak zorundayız. Biz seçtiğimiz malzemelerle kaplama yapılmasını istiyoruz. Yapılacak çalışmalarda da alt malzemelerden tutun üst kaplamalara kadar hepsinin iyi malzemelerden yapılmasını istiyoruz. Kullanılabilir, işlerlikli ve kentin dokusuna uygun bir iş yapılmasını istiyoruz” dedi.

ÇARŞIDA ÖNEMLİ DÖRT ANA ARTER
Çarşı içerisinde dört ana arterde yapılacak çalışmaların başlama zamanı ile ilgili olarak esnafın istekleri doğrultusunda bir erteleme yapılabileceğini belirten Başkan Bakıcı; “ Namık Kemal Caddesi, Cengiz Topal Caddesi, Lienz Caddesi ve Siegburg Caddesi’nden 1010 Sokağa kadar olan alanda yapılacak çalışmalar bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Çünkü önümüzde turizm sezonu var. Bahsettiğimiz caddeler arasında yer alan 1170 metrelik alanda kaplamaları tamamen kaldırılacak, ondan sonra doğal gaz ve içme suyu boruları döşenecek. Varsa diğer kurumların eksikleri tamamlanacak. Branşman bağlantıları ve testler yapıldıktan sonra da üst kaplama İZBETON tarafından yapılacak”  bilgisini verdi.

KENTİN DOKUSUNA YAKIŞMALI
Yapılan alt yapı çalışmalarının yanı sıra çarşı içerisinde kullanılacak kaplamaların, döşenen taşların da ayrı bir anlam taşıdığını belirten Başkan Bakıcı; Çarşıda nitelikli, belirli bir özelliği olan bir kaplama yapılmasını istiyoruz. Bizim kontrolümüzde, bizim istediğimiz nitelikte bir malzeme ile kaplama yapılmasını istiyoruz. Yapılacak çalışmaların yanı sıra üst kaplamada kullanılan malzemelerle de kentin dokusuna yakışan,  iyi bir sonuç çıkmasını istiyoruz. Bu konuda da esnafımızın görüş ve önerileri bizim için çok önemlidir” dedi.

KAZANAN SELÇUKLU OLACAK
Başkan Bakıcı esnafın kararı hangi yönde olursa olsun biten alt yapı çalışmaları sonrasında Selçuk’un, Selçuk esnafının yaşam kalitesinin yükseleceğini belirterek; “ Vatandaş ve esnaflarımızdan devam eden çalışmalarla ilgili birçok şikayet alıyoruz. Kurumlarla ortak bir şekilde çalışarak bunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Tabi çarşı üzerinde biraz daha hassas davrandık. Ancak şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki; tüm bu çalışmalar Selçuk’un kent kimliğine katkı sunacak; Selçuklu’nun yaşam kalitesini yükseltecektir” dedi.

Başkan Bakıcı’nın verdiği bilgilerin ardından çarşı esnafı, muhtarlar ve Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkan ve üyeleri çalışmaların zamanlaması ile ilgili görüş ve önerilerini belirttiler.

 

 

 

 

 
TSK'dan açıklama: 2434 terörist öldürüldü
 
MODEKO İzmir mobilya fuarı başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da enfeksiyonlarla mücadele paneli
Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim ...
İzmir Metrosu'nda yolculara kitap sürprizi
Bornova Belediyesi, Metro A.Ş. ve Egeli Gezginler Derneği işbirliği ile ...
Konaklı kadınlardan güç birliği
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi ...
 
Karşıyaka'da el emeği, göz nuru sergi
Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi, el emeği göz nuru ürünlerini ...
İzmir'deki büyük dönüşümde kritik adım... Ve ilk kazma vuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy'de yürüttüğü proje için ilk yıkımları ...
İş, aş, umut üretiyor... İzmir'in bacasız fabrikası
11 yılda 60 binden fazla kursiyere mesleki eğitim veren İzmir Büyükşehir ...
 
Başkan Selvitopu muhtarlarla buluştu
Karabağlar Belediyesi Başkanı Muhittin Selvitopu, 'Bölgesel Muhtarlar ...
Başkan Çalkaya’dan net adaylık çıkışı: Hem yeşil ışık hem kendinden sonrası için tarif!
Balçova Belediye Başkanı Çalkaya kendini başarılı bulduğunu söylerken, ...
Karşıyaka'da anne ve babalar okullu oldu
Karşıyaka Belediyesi ile Lugo Eğitim Kurumları; anne ve babaların, bedensel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva