HABERLER>POLİTİKA
26 Mart 2013 Salı - 15:47

‘Diyanetin İzmir bakışı’na AK Parti desteği!

AK Parti İl Teşkilatı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in ‘İzmir ve dindarlık’ üzerine tespitlerine ‘yanlış anlaşılma’ yorumu getirirken CHP’nin konuyu siyasi tartışma ortamına çekmesine tepki gösterdi.

‘Diyanetin İzmir bakışı’na AK Parti desteği!

EGEDESONSÖZ - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kentte İzmir’in dindarlığı üzerine söylediği sözler 1 numaralı tartışma konusu…
 
Görmez, İzmir’in farklı bir dindarlık anlayışı olduğunu ifade ederek, irfan eksikliğinin altını çizmiş ve bu durum göz önüne alınarak bir müftü atandığını söylemişti. 

CHP’den Görmez’e görmeze sert tepki gelirken, AK Parti İzmir Milletvekilleri Diyanet İşleri Başkanı’nın yanlış anlaşıldığını ifade ederek, CHP’nin ‘tepkisine’ tepki gösterdi.

İŞTE AK PARTİ CEHPESİNİN GÖRÜŞLERİ
 
RIFAT SAİT
Diyanet İşleri Başkanımız yanlış anlaşıldı. Açıklamaları farklı yansıtıldı. İzmirli dindardır ve bu inancını samimiyetle yansıtır, yaşantısını koruyarak yaşarı. Konya’da ya da Erzurum’da dindarlık farklı yaşanıyor olabilir ama İzmirli de samimi dindardır. Bunu yaşantısını koruyarak yansıtması bir eksiklik göstergesi değildi. İzmirli’yi tanımak için İzmirli olmak gerekir. İzmirli anlaşılması gereken ama yanlış anlaşılmaması gereken bir toplumdur. Zengin bir kültürü olan sosyal demokrat kimliğiyle şahsına münasır bir kenttir.  
CHP’li Vekillerin tepkisi oldukça yanlış… Bu olayı siyasete dökerseniz laflar her yere çekilir. Muhatap almak istemiyorum ama konuşan İzmirli vekillerin hangisi ne kadar İzmirli onu da konuşmak lazım. 



ALİ AŞLIK
Sayın Diyanet İşleri Başkanımız bir din adamı, akademisyen… Sözlerinin nereye varacağını bilir. Yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. İrfan eksikliği İzmir’in değil belki de tüm ülkenin sorunu… Anadolu topraklarının tamamına hakim… Ülkemizin temel sorunların altında yatan neden… Konu irfansa İmam Bilgivi İzmirli’dir ve irfanın dama taşlarından olan bir alimdir…
CHP bunu hep yapıyor. Bu konu siyasilere sorulacak bir konu değil. Doğru ya da yanlış ne söylerse söylesin ilahiyatçıların, sosyologların konuşması gereken bir konu…
Türkiye’de siyasiler her konuya maydanoz oldukları için mesafe kaydedemiyoruz.
İzmir her konuda herkesi kucaklayan bir kenttir… İzmir’in dindarı medenidir ve bu konuda birçok ilden de ileridedir. 



AYDIN ŞENGÜL
Diyanet İşleri Başkanımızın konuşmasının bütünü değil bir bölümü alınıp ondan farklı anlamlar çıkarılmaya çalışılıyor. Her ülkede nasıl dini İslam inancına sahip ülkeler farklı farklı inancını yaşıyor. Farklılaştığı gibi bölgeden bölgeye de farklılıklar da olabilir. Onu belki vurgulamak istemiş. İzmir Türkiye’nin mozaiği. Daha önce de Başbakanımızın söylemediği lafı söylemiş gibi bir anlam çıkardılar. (Gavur İzmir) İzmir’de belli bir kitle bu konuyu kullanıyor suistimal ediyor. Bu da suiistimal edilen konulardan bir tanesi. Hiç de öyle kötü şeyler söylememiş.



İLKNUR DENİZLİ
İzmir'de bizler bir tartışma çıksın da ikiye ayrılalım, ben de bir tarafta olayım hissine bu aralar çok yakalanıyoruz. Güzel, sevimli, eğlenceli bir duygu ama bu alışkanlık seçimler yaklaştıkça siyaseten bir operasyon olarak kullanılıyor. Kimileri İzmirlinin gerçek sorunlarını unutturmak için böyle konuların üstüne atlıyorlar.
İzmir'i sürekli boş tartışmalarla oyalamamalıyız. Bazıları pusuda bekler gibi İzmir’de bize siyasi çıkar sağlayacak bir konu çıksın diye bekliyor. Bu konuda böyle bir şey... Diyanet İşleri Başkanı İzmir'in önemli ve özel bir yer olduğunu söylemiş. Kıymetli bir müftüyü İzmir'e atadıklarını söylemiş. İzmir bizim için önemlidir demiş. İzmirliler farklı olmayı seviyor bunun ifade edilmesinden hoşlanıyorlar. Diyanet İşleri Başkanı da İzmirlilere iltifat etmiş. Bunun üstüne fazla şey söylemenin bir anlamı yok.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emine Ülker TARHAN ( Kendi deyimi ile MİLİTAN EMİNE... 27 Mart 2013 Çarşamba 15:11

İZMİRLİLERE ve MANEVİ DEGERLERİNE BÜYÜK BİR HAYASIZLIK ve AŞŞAGILILIK Örnegi göstererek... İZMİR GAVURDUR GAVUR KALACAK DEDİ...Buna C.H.P.parti olarak Başta attımı mangalda kül bırakmıyan AYTUN ÇIRAY ve DİGER İZMİR MİLLETVEKİLLERİ DUYARSIZ Kaldılar. TOPRAGIN ALTINDA KEFENSİZ YATAN ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATTILAR...İşte C.H.P. nin MANEVİ DEGERLERE VERDİGİ DEGER ÖLÇÜSÜ BU...Artık İZMİRLİLER Sizin bu TAKKİYECİ TUTUMUNUZUDA ÖGRENDİ...Yeni gelen İL müftüsü bahane...AYIPTIR.AYIP KemalÖZEN

Yorumu oyla      12      5  
O.T 26 Mart 2013 Salı 21:42

Ah şu garip gurebanın mallarının peşkeşini de, doğanın katledilişini de bi içselleştirseniz, irfanınızı bi anlasak, bi GÖRSEK... Yoksa biz GÖRMEZ'miyiz?

Yorumu oyla      14      6  
diyanetçileri 26 Mart 2013 Salı 16:23

İzmir AKP milletvekilleri: Neden bu koruma ihtiyacınız?

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydınlara: İşinize biz mi son verdik?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de demokrasi eksikliği olduğunu ...
MHP'den çağrı: Al sancağı alalım Alsancak'ta olalım
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin çözüm sürecini 'Milli değerleri ...
AK Partili Sait ve arkadaşlarının yeni rotası Gazze mi?
AK Parti İzmir Milletvekili ve Balkan Anadolu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ...
 
AK Parti Aliağa’da mesaj: Bir 5 yıl daha kaybedilmeyecek
AK Parti Aliağa İlçe teşkilatının her ay gerçekleştirdiği İlçe danışma ...
Egemen Bağış'tan Rumları çok kızdıracak açıklama
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Güney Kıbrıs'ta yaşananlarla ...
Gül’den İsrail’in özrüne ilk yorum
Cumhurbaşkanı Gül, İsrail’in özür ve tazminat konusunda yapması gerekenleri ...
 
Tarihi özrü anlattı… CHP ve MHP’ye çattı!
Başbakan Erdoğan, İsrail’in özür dilemesine giden süreci anlattı. Ana ...
Karşıyaka’da ‘muhalefetten’ bombardıman: Durak iyi değil!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka Belediye ...
CHP İzmir’den ‘Diyanetin İzmir bakışı’na sert tepki!
İzmir Milletvekilleri peşi sıra açıklamalarla Diyanet İşleri Başkanı Mehmet ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva