HABERLER>POLİTİKA
10 Haziran 2022 Cuma - 11:36

Dervişoğlu’ndan ‘adaylık’ çıkışı: Erdoğan yenilgiyi kabul etti!

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Buca'da basın ile bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Dervişoğlu'nun hedefinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleştirilen İzmir ziyareti vardı.

Dervişoğlu’ndan ‘adaylık’ çıkışı: Erdoğan yenilgiyi kabul etti!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, gündemde olan konuları değerlendirmek için basın açıklaması düzenledi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilge Torun katıldı. Dervişoğlu, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SİYASİ PARTİLER DEVLET OLMAK İÇİN DEĞİL DEVLET YÖNETMEK İÇİN İKTİDAR OLURLAR
Basın toplantısında konuşmasını gerçekleştiren Dervişoğlu, "Görüyorum ve anlıyorum ki sizi pek çalıştırmamışlar. İYİ Parti olarak iktidarımızda basına akreditasyon uygulanmayacak... Uygulanırsa da gerekli konular yerine getirilecek. Basın arkadaşlarımıza rahat çalışma imkanı sağlayacak bir bakış açısı ile süreci götürmeyi planlıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yegane özelliği, irade ve idareyi tek bir kişinin aklına teslim etmesidir. Bugün Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sorunların temelinde bu vardır. Devlet bürokrasisi ve devlet yöneticileri arasındaki çizgi kaybolmuştur. Cumhurbaşkanın yetkilileri nerede başlıyor nerede bitiyor kestirebilmiş değiliz... Bahçeli 2016 yılında 'Erdoğan gitsin demek, Devlet yıkılsın demektir' sözleri ile devlete bakışını ortaya koymuştur. Geçtiğimiz hafta ise 'Bana saldırmak Türkiye'ye saldırmaktır' demesinden vahim durumu görüyoruz. Tayyip Erdoğan eşittir Türkiye demek değildir... Türkiye bir seçim sürecine girerken AK Parti iktidarına şunu hatırlatmak isteriz; Siyasi parti ve liderleri devlet olmak için değil devlet yönetmek için iktidar olurlar" dedi.

BUNUN ADI ÖDÜL MÜ CEZA MI?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleştirilen partisinin Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı'nda kullandığı ifadelerle ilgili konuşan Dervişoğlu,"Ne yaparlarsa yapsınlar Türk milleti bölünmez bir bütündür. Sayın Erdoğan'ın dili göstermektedir ki, kendisi ile millet ibaresi sadece AK Parti'ye oy verenlerle ölçülmektedir. AK Parti iktidarının düşünce dünyasındaki millet söylemi de muallaktır... Milletimizin sinir uçları ile oynayarak, vatandaşlarımızı kutuplaştırarak seçim kazanma devri artık son bulmuştur. Çünkü artık İYİ Parti vardır. Milletimizin teveccühüne mazhar ola ola iktidara yürüyoruz. Bu iktidarın 1 seçimlik ömrü kalmıştır. Cumhurbaşkanımız İzmir ziyaretlerinde bir takım konulara vurgu yapmıştır... Gittiği her yerde olduğu gibi İzmirlileri de nankörlük ile suçlayan bir takım açıklamalarda bulundu. İktidarları döneminde İzmir'e çok büyük yatırımlar yaptıklarından bahsettiler. Türkiye'de vergi tahsili açısından İzmir ikinci kenttir. 2021 yılında ödediği vergi 133 milyar TL'dir. 20 yıl boyunca ise İzmir'in iktidar tarafından topladığı vergi 800 milyar TL civarındadır. Bunun karşılığında ise 90 milyar TL'lik hizmetle ödüllendirilmiş... Bunun adı ödül mü ceza mı? Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bir tek şeye sevindim; dün Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. Bu açıklama için İzmir'i tercih etmesi önemlidir. Herhalde biri ona 'Yiğit düştüğü yerden kalkar' dedi. İzmir'de öyle bir düştü ki bir daha kalkamayacak. İzmir'de açıklaması yenilgiyi kabul ettiğini açıklamak gibi oluyor. Cumhurbaşkanı adaylık konusunda Kılıçdaroğlu'na yaptığı çağrıda da oldu... Bu konuda şunu söylemek istiyorum; Millet İttifakı üyesinin Erdoğan'ın korumasına ihtiyacı yoktur!" ifadelerini kullandı.

İZMİR'İN KOKUDAN GAYRİ SORUNLARI DA VAR
İzmir'in körfezindeki yaşanan ve tartışmalara neden olan koku sorunu ile ilgili de gelen soru üzerine konuşan Dervişoğlu, "İzmir'in körfezi kokuyor. Türkiye'de de kurumlar kokuyor. İzmir'e yakışan bir durum değil. Hem İBB'nin hem merkezi yönetimin konunun çözümü ile ilgili gerçekçi projeleri hayata geçirmeye ihtiyacı vardır. İzmir'de ne kadar sorun olsa hep spekülatif edilir... İzmir Körfezi kokuyor diye bundan siyasi bir çıkar beklemek yanlıştır. Koku varsa bu hepimizi ilgilendiren bir konudur. Sadece İBB'yi değil hükümeti de bağlar. Atılması gereken adımlar neyse atılmalıdır. Elbette ki önemli bir sorun. İzmir gibi bir kentin bu sorunu yaşaması kabul edilebilir değil. Çevresel anlamda toplumsal açıdan geri kalmışlığımız söz konusu. Siyasilere çağrımdır. Beklentileri siyasi olmasın, çocuklarımıza ve geleceğimize bırakacağımız çıkarları gözetelim. Faydalı ve fırsatçı bir bakış açısına girmeyelim. İzmir'in kokudan gayri soruları da var. Bunların çözülmesi için gerekli desteği vermeye hazırız" dedi.

İZMİR DEMOKRASİ KENTİDİR
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin 'İzmir merkez sağın kalesidir' söylemlerine de yanıt veren Dervişoğlu, "İzmir demokrasinin ve hürriyetin kalesidir. Merkez sağ partiler de merkez sol partilere oy vermiştir. İzmir'e siyasi kafa diye bakıp komutanı kim olacak gibi değerlendirmeleri doğru bulmuyorum... Ben İzmir kimin kalesidir bilemem ancak İzmir demokrasinin kentidir.  İzmir makulü sever. İzmir sahip olduğu yaşam alışkanlıklarına zarar verilmemesini ister. Biz de önümüzdeki seçimlerinde İzmir'de birinci parti olmaya ve milletvekillerinin tamamını almaya talibiz" diye konuştu.

ÜLKEMİZİN BUNU AŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
İYİ Parti'li Milletvekili Halil İbrahim Oran'ın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için kullandığı ve tartışmalara neden olan sözleri hakkında da değerlendirmede bulunan Dervişoğlu, "Sayın Genel Başkanımız siyasiler için örnek teşkil edecek davranışta bulundu. Bir yanlış anlaşılmayı düzelttiler. Halil İbrahim Bey'i tanırım, öyle bir anlamda söyleyecek biri değildir. Gazeteci arkadaşımızın soru sorma biçiminden kaynaklanan yanlış anlaşılma durumu oldu. Sayın Genel Başkanımız; Sayın Kılıçdaorğlu ve incinen tüm vatandaşlardan özür diledi. Böyle bir şey ortaya çıkınca bu konudan faydalanmak isteyenler kendini gösterdi. Yeterki bir ayrışma, kutuplaşma olsun ben nasıl beslenirim kaygısı taşıyan Cumhurbaşkanımız var... Ben ülkemizin bu tartışmaları aştığını düşünüyorum" dedi.

BİZ HANGİ MASADA OTURDUĞUMUZU VE KİMLE OLDUĞUMUZU BİLİRİZ
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun 'HDP'ye mutlaka sorulmalı' yönündeki çıkışı üzerinden gelen soruya yanıt veren Dervişoğlu, "O soruya Kani Bey kudreti ve nispeti doğrultusunda cevap versin... Biz hangi masada oturduğumuzu ve kimlerin olduğunu biliriz. Bu Kani Bey'in söylediği ve kendi kendine cevap vereceği konudur. HDP'yle sorun varsa, iktidara sorsun. Bunlara AK Parti milletvekilleri daha iyi cevap verir. Bizim bu zamana kadar öyle bir zabıtamız yok" ifadelerini kullandı.

İKİ KAT ARTTI
İzmir'deki oy oranlarının ne durumda olduğunu dile getiren Dervişoğlu, "Sadece anket sonuçlarına bakarsak iki katına yakın artmış... 2018 yılında aldığımız oyun iki katı bir oy var. İzmir'deki durumu gayet iyi görüyorum ve daha fazlasını bekliyorum" dedi.

 
Soyer’in seçim vaatlerindendi… İki engel kalkıyor!
 
İzmir'de terör baskını: 6 kişi yakalandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayyar ÖNDER 11 Haziran 2022 Cumartesi 08:06

İZmire rahmetli Ahmet piriştina gibi birden fazla projeyi aynı anda yürütüp şehri toparlayacak bir belediye başkanı gerekiyor ancak böyle adamlarda onlarca yılda bir geliyor .

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'de arı krizi!
Güzelbahçe'de düzenlenen arıcılık eğitimi ilçede tartışmalara neden oldu. ...
CHP'li Beko'dan kanun teklifi çıkışı: Sağlıktan tasarruf olmaz
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi , CHP İzmir ...
Mehmet KARABEL yazdı... Neden adaylığını İzmir’de açıkladı?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden adaylığını İzmir’de açıkladı?
 
Erdoğan 'Yunanca tweet'le Atina'yı uyardı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından Yunanca yaptığı paylaşımda, Atina'yı uyardı.
'Dezenformasyon düzenlemesi' görüşülmeye başlandı
TBMM Adalet Komisyonu, sosyal medya ile internet haberciliğine ilişkin ...
CHP'li Bakan ile Bakan Yardımcısı arasında sosyal medyadan restleşme!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, polis intiharlarının araştırılması ...
 
CHP'li Serter Bakan Ersoy'a antik kentteki iş makinelerini sordu
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ...
Erdoğan 'Cumhur İttifakı'nın adayı benim' dedi... Kılıçdaroğlu'na seslendi: Ya adaylığını ya da adayını açıkla!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ...
Sertel görüntüleri paylaştı ve ekledi: Padişahlık biteli çok oldu aslanım!
TBMM çıkış kapısında üzerinde “Son Padişah RTE” yazan yabancı plakalı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva