HABERLER>POLİTİKA
12 Kasım 2015 Perşembe - 12:54

Delican 3 bakan istedi, ilk ismi verdi!

Seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti’nin teşkilata teşekkür toplantısında konuşan İl Başkanı Bülent Delican, İzmir’in yerinde saydığını belirterek bunun önüne geçilmesini dile getirdi. Delican ayrıca sürpriz bir çıkışta bulundu ve İzmir’den en az üç bakan istediğini söyledi. AK Parti İl Başkanı, “Bir tanesi aramızda, İbrahim Turhan’ı istiyoruz” diye ekledi.

Delican 3 bakan istedi, ilk ismi verdi!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Seçim Koordinasyon Merkezi ile İlçe Seçim Koordinasyon Başkanları 1 Kasım seçimleri sonrası değerlendirme toplantısı düzenledi.
 
ÜMİT YALDIZ YAZDI: DELİCAN HAKLI...

SGK’nın Kordon’daki binasında yapılan toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, Seçim Koordinasyon Merkezi çalışanları, il yöneticileri ve meclis üyeleri katıldı.
 
İzmir’de 7 Haziran seçimlerinden farklı olarak 5 puanlık bir artış sağlayan AK Parti seçim sonuçlarını değerlendirdi. Teşkilatın başarısı dolayısıyla yapılan toplantıda İl Başkanı Delican’dan sürpriz bir kabine isteği geldi. Ayrıca teşkilata çalışmalarından dolayı teşekkür edildi.
 


TEŞKİLATA TEŞEKKÜR ETTİ
AK Parti SKM Başkanı Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan açılış konuşmasını yaptı. Doğan, “1 Kasım’ın emektarları, zaferini yaratan emektarları gece gündüz demeden özveriyle bu mutlu sona ulaşabilmek için çalıştılar. Kadınlarımız ve gençlerimiz ev ev, pazar pazar dolaşarak partimizi anlattılar. İzmir’de 7 Haziran’da yaşanılan oy kaybından sonra 1 Kasım’da yakaladığımız başarının altında bu ekibin özverisi ve çabası vardır. İl Başkanımızın kaptanlığında çalışmalara gece gündüz demeden aralıksız şekilde 1 Kasım’a kadar devam etti. Herkesin büyük bir katkısı var. Onlar bu işin ülke açısından ne kadar önemli olduğunu biliyorlardı. Her yerde bunu anlatıyorlardı. Bu başarı tesadüf değildir. Seçilen vekillerimiz ve seçilemeye vekillerimizin de katkısı çok büyüktü. Bütün bu unsurlar bir araya geldiğinde ise 1 Kasım seçimleri ortaya çıktı” diye konuştu.
 
AK PARTİ’NİN BAŞARISI TESADÜF DEĞİL SİSTEMİKTİR
1 Kasım milli irade bayramı, demokrasi bayramı, istikrar bayramı, birlik dirlik ve kardeşlik bayramı herekse kutlu olsun diyerek sözlerine başlayan İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, 1 Kasım’da gelen başarı için teşkilata tek tek teşekkür etti.


 
2002 yılından bu yana yapılan tüm seçimlere değinen Turhan, ekonomide ekonometrik sistemlere değindi. Ekonometrik sistemlerde bir şeyin bir kere gerçekleştiğinde tesadüf olduğunu söyledi. Turhan, “Sürekli arz eden bir şey varsa sistemik bir durum olduğu tespiti yapılır. Yani AK Parti’nin altın harflerle adını yazmış olduğu başarılar tesadüf değil sistemik bir durumdur. AK Parti’nin milletin içinde çıkmış ve kendisinden önce dahil olmak üzere tek söz tek karar irade olmasını temsil eden tek sahici siyasi aktör olmasıdır. İlk istişare toplantımızda dile getirdiğim gibi. 10 Ağustos'ta 14 siyasi parti bir araya gelerek çatı oluşumu diye bir yapı oluşturdu. Bu oluşum sahici siyasi bir başarı elde edemedi. 7 Haziran seçimlerinde yaşanılan gerilemeyi fırsat bilerek yüzde 60’lık blok söylemiyle siyasi mühendislik projesi ortaya konulmaya çalışıldı. Fakat çatı ve bloğun başarısız olmasını sebebi temelsiz olmalarıdır. Temel olmayınca çatı olmaz. Herkes şunu anlamalıdır ki, temelsiz siyasi mühendislik çalışmaları başarılı olmaz. Kökleri mazide, bakışları ufukta olan AK Parti dimdik ayakta olduğu sürece hiç kimse başarılı olamayacaktır” dedi.
 
TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ PROJELERİ SERGİLENDİ
Bu projelerin ardı arkasının kesilmediğini söyleyen Turhan, Cumhuriyet mitingi adı verilen toplum mühendisliği projesinin sergilendiğini söyledi. Turhan, “367 projesi sergilendi. E muhtıra projesi sergilendi. AK Parti’ye karşı parti kapatma projesi sergilendi. Gezi olaylarıyla başlayan mecrasında farklı noktaya sürüklenen iktidarı sokakta değiştirmeye yönelik proje sergilendi. 17-25 Aralık’ta hukukun bütün evrensel ilkelerinin ayaklar altına alındığı, devlette yerleşmiş olan teamüllerin hiçe sayıldığı devlet içerisinde hiçbir şeffaflığın hukuki olmayan paralel ihanet örgütünün eliyle yürütülen darbe teşebbüsleri sergilendi. Ben buradan bu toplum mühendisliği heveslilerine seslenmek istiyorum. Milletin verdiği bunca cevap yetmedi mi? Bunu iyice anlayın artık. Temeli millete dayanmayan iradeyi hiçe sayanların bu girişimleri nasıl hüsranla sonuçlandıysa, tek siyasi aktör olan AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu önderliğinde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da size geçit vermeyecektir” ifadelerini kullandı.
 
TÜRKİYE’DE SİYASET BAZI ÇEVRELERDE DİZAYN EDİLİYOR
ABD, İngiltere ve Fransa’daki köklü partilerden bahseden Turhan, bu ülkelerdeki köklü partilerin kurumsallaştığını ifade etti. Turhan, “Türkiye’de siyaset hep bazı çevrelerde dizayn edilmeye çalışılıyor. Bu yüzden bu kurumsallaşmanın olmadığını görüyoruz. Türkiye’de partiler bu imkanı bulamadılar. Diğer partilere ve CHP’ye baktığımızda defalarca siyasi mühendislik girişimleri olduğunu göreceksiniz. Genel Başkanlarını göreve geliş sürecini bile hatırladığınızda ne demek istediğimi anlamak için yeterli olacak” dedi.


 
RABİA İŞARETİNE ANLAM YÜKLEDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı Rabia işaretine kurumsal bir anlam yüklemek istediğini söyleyen Turhan, AK Parti’de bu işaretin bir anlamı olduğunu söyledi. Turhan, “Rabia işaretine kurumsal yönetimin dört temel unsurunu yüklemek istiyorum. Şeffaflık, adalet, hesap verme hükümlülüğü ve sorumluluk bilincidir. AK Parti kurumsal yönetimin rabiasını gerçekleştirebilmiş her alanda hayata geçirmede rüştünü ispat etmiştir. Bir kere daha hepinizi yürekten kutluyorum. Partimizin bundan sonra da bu ilkelerden asla ayrılmayacağını sizlere söyleyebilirim” dedi.
 
GERÇEK SİYASİ AKTÖR AK PARTİDİR
AK Parti’nin 1 Kasım’da kazandığı zaferin sadece Türkiye’nin değil, tüm mazlumların zaferi olduğunu dile getiren Turhan, “AK Parti’nin ekonomik istikrarı ve büyümeyi getireceğine inandığını söyledi. Turhan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, seçim gecesi verdiği üç mesaj vardı. Birincisi bu zafer AK Parti’nin değil bütün Türkiye’nin ve bütün dünya mazlumlarının zaferidir. Burada sevinen 23 milyon insan değil, 78 milyonun tamamı olmalıdır. 23 milyon birliğe dirliğe ve kardeşliğe destek vermiştir. Toplumun bütün kesimlerinden oy alabilen, Türkiye’nin gerçek siyasi tek aktörü AK Parti’dir” diye ifade etti.
 
BİZDE ASLA ZAFER SARHOŞLUĞU OLMAZ
Turhan, Yeni Anayasa’nın siyaset ve toplum mühendisliği heveslilerinin engelleneceğini söylerken, verilen vaatlerinde kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi. Turhan, “Bizde asla zafer sarhoşluğu olmaz. En büyük sıkıntıları da en büyük başarıları da aynı vakarla karşılarız. Hak neylerse güzel eyler idrakiyle karşılayan bir siyasi hareketiz. Yeni Anayasa’da Türkiye’nin bundan sonra siyaset ve toplum mühendisliği heveslilerin harekete geçemeyecek şekilde hayata geçecek bir düzeni 78 milyon vatan evladının bir yaşayacağı, askeri darbe Anayasasının sona ereceği bir sistemi hayata geçireceğiz. Toplumsal hayatın her alanında hayata geçirilecek reformlardır. 1 Kasım seçimleri kampanyası süresince vaatlerimiz oldu. Bu vaatleri de gecikmeksizin hayata geçireceğimizden herkes emin olsun” dedi.
 
ALGIYI YIKMAYI BAŞARDIK
AK Parti’de emek vererek çalışmalarını sürdüren partililere teşekkür eden İl Başkanı Delican, “Vekilimizin mazbatasını almak üzere fuara gideceğiz. Buradaki SKM’de görev alan tüm arkadaşlara gönülden teşekkür ediyorum. Algı operasyonu her alanda sürerken 22 ilçe belediyesinin birebir çalışmalarına rağmen 7 belediye başkanımızla birlikte birbirinden değerli milletvekillerimizle ciddi bir algıyı yıkmayı başardık. Bunun mimarı sizlersiniz” dedi.
 
İZMİR KİMSENİN KALESİ DEĞİL
İzmir’in hiç kimsenin kalesi olmadığının vurgulayan Delican, “İzmir çok güzel bir coğrafya kimsenin kalesi değil. Bu kent hepimize ait... Bu kentte kimse kimseyi asla ötekileştirmemeli” dedi. Özveriyle Cumhuriyet döneminde yapılan işlerin 13 yılda 3 katını başardıklarını söyleyen Delican, “Hizmet için var olan kadroların temsilcileri olarak canla başka Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği yolda muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için ciddi bir çalışma yapıyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün bize çizdiği yoldan hiç sapmadık. Cumhuriyet döneminden yapılan işlerin 13 yılda 3 katını başardık. Bunlar özveriyle olan işler” şeklinde konuştu.
 
LİDERLER BİZİM ÜLKEMİZDEN ÇIKTI
Recep Tayyip Erdoğan’nın AK Parti’ye gösterdiği çalışma azminin herkese ve dünyaya örnek olduğunu söyleyen Delican, dünyanın gıptayla baktığını söyledi. Delican,  “Liderlere bakarsanız hepsinin gıptayla baktığı, gerçekten de bizim doğal liderimiz olduğu, dünyada da sayılı liderlerden bir tanesi. Davutoğlu il başkanları toplantısında koşmaktan daha fazlası lazım. 25’nci saati bulmak lazım. Türkiye’nin kaybedilmiş yıllarını geri kazanmamız lazım diyor. Dünya 5’ten büyüktür diyen bir lider bizim ülkemizden çıktı haksızlığa dirayetli duran lider bizim ülkemizden çıktı” dedi.
 
2019’DA BELEDİYEDE DALGALANMASINI İSTİYORUZ
İzmir’in yerinde saydığını söyleyen Delican, bu durumun değişmesi gerektiğini söyledi. Delican, “Burada öğrencilik yapan turistlik maksatlı gelen herkes özlemle anar ama son yıllarda daha güzel bir kent olması gerekirken, İzmir yerinde sayıyor. G-20 zirvesi İzmir’de olmalıydı neden Antalya’ya kaptırıyoruz. Bunları düşünmek zorundayız. 2019 da belediyede AK Parti hizmet bayrağının dalgalanmasını istiyoruz. İzmir’in AK Parti belediyeciliği ile taçlanmasını istiyoruz. Bu dönemde ağırlıklı olarak eğitimle belediyecilik üzerine olacak” ifadelerini kullandı.


 
İZMİR’DEN EN AZ 3 BAKAN
Delican İzmir’den 3 bakan istediğini dile getirerek teşkilattan bunun dillendirilmesini istedi. Delican, “Bir tanesi aramızda, İbrahim Turhan’ı istiyoruz. Turhan istersek bakan olur biz istemezsek hiçbir şey olmaz İzmir’in istemesini talep ediyorum. Yıldırım’ın icraatları ortada Turhan İzmirli... Biz Cumhuriyetin çocuklarıyız. Biz ne olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Bu kent, bu ayrışmalar nedeniyle zaman kaybediyor. Kocaoğlu da dahil hangi yatırımda kendilerinin engellendiğini düşünüyorsa biz hazırız. Sanki İzmir engelleniyormuş gibi gösteriliyor biz mazeret istemiyoruz. Fuar alanı yapıldı. Bunların İzmir’e yettiğini düşünmüyoruz. Kadın bakan istiyorum. Nükhet Hotar bakan olarak İzmir’den büyük hizmetler yapar. İzmir’den en az 3 tane bakan istiyoruz. Çok değerli kadrolarımız var. İzmirlinin yüreğine dokunun insanların gönüllerine girin dendi. Halkımız teveccühle seçime gittiğinde bize güvenini gösterdi. Seçmeni AK Parti'ye oy verenler ve oy verme potansiyeli olanlar olarak ayırabiliriz ama siyasi kavgayı kadrolarımda görmek istemiyorum. Kibir asla içimizde olmayacak. Parti içi siyasi yapmayacağız” diye konuştu.



TURHAN MAZBATASINI ALDI
Öte yandan Kordon’daki seçim zirvesinin ardından AK Parti heyeti İl Seçim Kurulu’na geçti. AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan partilileri sevgi gösterileri arasından mazbatasını aldı.

 
İzmir’de Silvan eylemi: Denizde protesto, karada gözaltı!
 
CHP Narlıdere tek yürek: Batur’dan ‘mücadeleye devam’ mesajı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkez 13 Kasım 2015 Cuma 07:12

İbrahim Turhal pırıl pırıl birisi gerçekten büyük hizmetler yapacaktır İnşaallah Ülkemize hayırlı olmasını dilerim.

Yorumu oyla      12      6  
35 13 Kasım 2015 Cuma 00:54

Nükhet Hanım kültür bakanlığına çok yakışır

Yorumu oyla      12      6  
Derya 12 Kasım 2015 Perşembe 17:35

Tapulu bir araziniz var ama ne olduğu onlarca yıldır belirsiz, tarım alanı mı, arsa mı, tarla mı, moloz döküm alanı mı vs. Bu mu adalet peki? Avm yapılsın demiyor ki aşağıda yazan arkadaş, sadece insanlar bu belirsizliğin kalkmasını istiyor. İzmir'in elinde bir cevher var ama hiç bir işe yaramıyor. Kanun tanımayan düğün salonunu, kafesini işletsin para kazansın, kanuna uyan boş boş baksın beklesin...

Yorumu oyla      14      8  
12 Kasım 2015 Perşembe 16:16

İnciraltı' na dev bir AVM yaparak mı sorunu çözecekler?

Yorumu oyla      14      10  
Deniz 12 Kasım 2015 Perşembe 14:43

İnciraltı'nı çözseniz çözseniz siz çözersiniz, bir el atın artık belediyeye bırakmayın İzmir'in sorunlarını...

Yorumu oyla      16      11  
Partili 12 Kasım 2015 Perşembe 13:44

Sy bş delicanın kaptanlığında teş.bş a.tosunun kayretleriyle mükenmel bir seçim kampanyası oldu tabiki seçim kordinesyon mer.payı büyük bu çalış anın karşılığı bu olmamalıydı

Yorumu oyla      14      10  
12 Kasım 2015 Perşembe 13:15

Binalı Yıldırım Ulaştırma Bakanı; Nükhet Hotar Başbakan Yardımcısı ...

Yorumu oyla      13      13  
12 Kasım 2015 Perşembe 13:01

G-20 İzmir'de yapılsaydı. Tutan mı oldu ? Belediye ne alaka ?

Yorumu oyla      18      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Eski Vekil: Bahçeli’nin arkasında bir irade var!
MHP eski milletvekili Nazif Okumuş, Genel Başkan Bahçeli'nin 2002'den ...
MHP İzmir Bahçeli’nin emrinde: Kritik zirvelerde neler konuşuldu?
İl Teşkilatı istifa depremini ve seçim sonuçlarını masaya yatırdı. Önemli ...
Serter’den Yıldırım’a futbollu gönderme!
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, AK Parti İzmir Milletvekili Binali ...
 
Flaş! 1 Kasım’ın kesin sonuçları: İşte vekil sayıları
Milletvekili seçimlerinin kesin sonuçlarını açıklandı.
CHP’li Sındır: Kadınlarımıza minnettarız!
1 Kasım seçimleri sonrasında CHP örgütleriyle bir araya gelmeye devam ...
CHP’de başkanlar Kılıçdaroğlu için Ankara’da!
Olağanüstü kurultay çağrıları sonrası imza çalışmalarına tavır koyan il ...
 
Çarpıcı iddia: Demirtaş istifa teklif etmiş
1 Kasım seçiminde 2.3 puanlık bir kayıp yaşayan HDP'de 'seçim sürecinde ...
AB’den Bakan Dedeoğlu'nu kızdıran teklif!
AB Komisyonu’nun yayınladığı Türkiye’nin İlerleme Raporu’nu değerlendiren ...
CHP MYK'da istifa
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçelik, MYK ve PM üyeliğinden istifa dilekçesini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva