HABERLER>GÜNCEL
10 Kasım 2014 Pazartesi - 17:31

Çeşme TOKİ’nin planları yargı frenine rağmen askıda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çeşme’de tartışmalara neden olan TOKİ planı hakkında yürütmenin durdurulması kararı olmasına rağmen süreci devam ettirme kararı aldı. Bakanlık, bölgede bin 300 kişilik konutun önünü açan planda sorumluluğu TOKİ’ye yüklerken planı askıya çıkarttı.

Çeşme TOKİ’nin planları yargı frenine rağmen askıda!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’de tartışmalara neden olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Reisdere’de yapılacak konutlarla ilgili süreç devam ediyor. Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin açtığı dava sonucu İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulmasına karar verirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan şok bir hamle geldi. Bakanlık, mahkeme sürecine rağmen çalışmaları devam ettirdi.
 
PLAN ASKIYA ÇIKTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi’nin de dava açtığı bölgede 4 katlı binaların önünü açan imar planı düzenlemesi askıya çıkartıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaptığı açıklamada, “Mülkiyeti TOKİ Başkanlığı adına kayıtlı 2557 ve 1169/1 numaralı parselleri kapsayan alanda hazırlanan 18.madde uygulaması, 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 3194 sayılı İmar Kanunu hükümlerine göre 04.11.2014 tarih ve 17590 sayılı Bakanlık Makamı Oluru ile imar uygulaması sorumluluğunun talep eden kurumda kalması kaydıyla ile onaylanmıştır” denildi. Planın, 30 gün boyunca askıda kalacağı ifade edildi.
 
TOKİ tarafından yapılacak binaların olduğu alan iki etap olarak planlandı. Birinci etap olarak belirlenen alanda 550 konut, 600 kişilik cami ve 2 büfe yer alıyor. Projenin ikinci etabında ise 603 konut, 4 büfe, birer 32 derslikli ilköğretim okulu, 32 derslikli lise ve 600 kişilik cami bulunuyor.
 
ÇALIK ENERJİ'YE ONAY
Öte yandan bakanlık Çalık Grubu'na ait Çalık Enerji tarafından Urla Demirci'de yapılacak RES projesine de izin verdi. Bakanlığa sunulan ÇED raporu olumlu bulunurken valiliğin de vereceği son onaydan sonra Akçahisar, Cumaliköy ve Gızıligediği Mevkii'nde türbinler kurulacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmili vatandaş 11 Kasım 2014 Salı 12:52

TOKİ turzm bölgesi Çeşme'ye yüksek kat yapacağına gel İzmir'e yap.Zeytinlere yap.Turzm kentine beton yığını ile süslemenin mantığı varmı?.Ayrıca insanlara ucuz konut yapmak istiyorsanız 2 katlı konutlar yap.Amaç yine bir müteahhidi zengin etmek insanlara ucuz konut bahanesi ile partiye eleman kazandırmaktan başka bir şey dünüşmüyorum.

Yorumu oyla      11      8  
ercan 11 Kasım 2014 Salı 12:52

Ben adını çoktan koydum bu bakanlıgın.Çevreyi ve şehirleri katletme bakanlıgı.Aslında bu bakanlgın verdigi onayların masaya yatırılması lazım Tv deki tartışma programalrında konuşulması gerekiyor.Belediyelerin yetkilerinin nasıl elinden alınıp bu bakanlıga verilmesi zaten tartışılması gereken başlıca bir konu.Tokiye verilen büyük yetkiler mesala. Bu bakanlık demek istiyor ki ben kanun manun tanımam. Ben ne dersem o olur. Benim adım çevreyi katletme bakanlıgı. Ülkenin geldigi duruma bakın. .Ya adı çevre bakanlıgı olsa izmir körfez projesini iki yıldır bekletirmiydi allahaşkına.

Yorumu oyla      13      7  
poyraz 11 Kasım 2014 Salı 11:53

Çeşme'de konut açığı olsa şu an da onlarca ev kiralık olmazdı.Üstelik ev kiraları İzmir'in bir çok bölgesinden daha ucuz.

Yorumu oyla      11      8  
yıl1912 11 Kasım 2014 Salı 11:43

Giritli arkdaş doğru söylüo aman izmirde vitrin biyer olmasın dünyada ki kaliteli insanları çekmeyelim ordan ki esnaf kalitesi düşssün köşelere 3 tl tavuk dürümcüler açılsın 1.100 tl maaş alıyorum ve haddi mi biliyorum dikili zaman geçiriorum çeşmenin kaliteli kalmasını istiyorum

Yorumu oyla      13      7  
bülent ışık 11 Kasım 2014 Salı 11:02

Bir şehrin imar düzenlemesini seçilmiş belediye meclisi yapar.Çevre ve Şehircilik Bakanlığının imar yetkisi olmamalıdır.Kendi arsasına arsa sahibinin imar vermesi ne kadar doğrudur? Bir İzmirli olarak Çeşme'den şimdiye kadar ev alamadıysan önce kendini sorgula.

Yorumu oyla      14      7  
İzmirli 11 Kasım 2014 Salı 10:32

Aynı zatları neden daha güzel doğal güzelliği bulunan Didim'de göremedik? Toki 8 katlı konutlar yaptı Akbük kavşağına. Dam üstünde saksağan gibi olmuş. Çeşmenin ne özelliği varmış? Çeşmeye bu konutlar yapılmalı ve bir İzmirli olarak benimde bu evlerden alabilmem gereklidir.

Yorumu oyla      14      11  
kvncozsy 11 Kasım 2014 Salı 00:36

Burada amaç birazda sosteyi elinde tutan bodrumun tahtını çeşmeye kaptırmaması olayı :) nasıl yaparsınız da tahtı geri alırsınız içten yıkarak tabiki ! işte tokinin yapmak istediğide aynen budur.

Yorumu oyla      13      9  
11 Kasım 2014 Salı 00:32

mantığa bak! ev fiyatları düşmesin diye dava açılıyormuş. sanki deniz kenarına villa yapacaklar :))

Yorumu oyla      15      13  
AKP'nin kalemşörleri 10 Kasım 2014 Pazartesi 22:16

Çeşme'nin imar düzenini alt üst edecekbu kararı savunalar ancak AKP'nin KALEMŞÖRLERİ'dir.

Yorumu oyla      20      9  
giritli 10 Kasım 2014 Pazartesi 22:00

çeşmede 4 ve 5 katlı bina ne yha vazonun içinde ki terlik gibi ayrıca ankara hala rant dio sanki ordan ev alsan nolucak köşeden tost yese 20 tl durumun yoksa foça,kuşadası,menderes,özdere,seferihisar,gümüldür,dikili,şakran bak kendine yer haddimiz bilmiyoruz haddimizi illa toki çeşmede yoksa itibarı sarsılır

Yorumu oyla      17      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Diyarbakır'da zırhlı servise saldırı
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde polis meslek yüksek okulu personelini taşıyan ...
Flaş iddia: Bahoz Erdal öldürüldü mü?
PKK'nın üst düzey isimlerinden Bahoz Erdal'ın IŞİD tarafından öldürüldüğü ...
O başkandan yine olay yaratan pano: Tarihleri şaşırdı!
Ramazan ayında adını mahyaya yazdırarak gündeme gelen Şanlıurfa Büyükşehir ...
 
İzmir’de Jandarma’dan ölüm şebekesine baskın
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 11 aylık takibin ardından göçmen ...
Danıştay’dan net Yırca kararı: Termik santral…
Danıştay 6'ncı Dairesi'nin, Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde, ...
İzmir 10 Kasım 1938’i yeniden yaşadı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nin ...
 
Maden sahibinden şaka gibi ifade: Öngöremedik!
Has Şekerler Madencilik şirketinin sahibi Saffet Uyar’ın ifadesinde böyle ...
İzmir’deki inşaatta faciadan dönüş: Dev vinç…
İzmir Konak’taki bir inşaat alanında, demirleri istifleyen 30 ton kapasiteli ...
Anıtkabir’de bir ilk: Türk yıldızları…
Türk Yıldızları, Anıtkabir üzerinde saygı geçişi yaptı. İlk defa gerçekleştirilen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva