HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ağustos 2011 Cuma - 10:37

Bir garip takip hikayesi

Başkan Sıtkı Kürüm’ün Ayvalık’taki yazlığın bulunduğu yere belediye ekiplerinin malzeme taşıması, park düzenlemesi krize neden oldu. İzmir’den yola çıkan araçları takip eden AKP’liler, olayları görüntüleyerek, dedektif gibi iz sürdü. Kürüm, “Yazıklar olsun” derken İlçe Başkanı Uçar ise, “Önce Karabağlar’a bak” dedi.

Bir garip takip hikayesi

Fatih Yapar/Egedesonsöz - CHP'li Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün yazlığının olduğu Ayvalık Cunda Yarımadası’nda bulunan evin yakınındaki yeşil alan Karabağlar Belediyesi tarafından onarıldı. Yazlığın bulunduğu sitenin karşısında yer alan bölgeye çocuk oyun parkı kuruldu. Belediyeye ait kamyonlar ile gönderilen malzemeler arasında ise oturma bankları da yer alırken yeşil alan düzenlemesi yapıldı. Alanın kenarlarına ise spor malzemeleri yerleştirildi. Belediyenin Ayvalık’ta yaptığı çalışma Karabağlar’da krize neden oldu. Ak Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı’nda görevli partililer belediye araçlarını Ayvalık’a kadar takip etti.

Başkan Kürüm'den 'Ayvalık' açıklaması...haberi için tıklayın
 
YARDIM İSTEDİLER
İçi malzeme dolu olan belediyeye ait damperli kamyon ve çift kabinli kamyoneti İzmir’den Ayvalık’a kadar takip eden Ak Partililer çalışmaları adım adım izledi. İz sürdükleri çalışmaların her anını fotoğrafladı. Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı’nın da destek verdiği filmleri aratmayan takip olayında belediyeye ait araçların çalışmada kullanıldığı tespit edildi.
Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçilerin de katıldığı Ayvalık’taki yeşil alan düzenlemesi Karabağlar’da AK Parti ve CHP’yi karşı karşıya getirdi. Ayvalık’tan Karabağlar’a dönen araçlardan bir tanesinin Bergama İlçesi yakınlarında radara yakalanarak hızı aştığı gerekçesiyle trafik cezası yemesi bilgisinin alınması ise Ak Parti’nin konuyla ilgili ne kadar ayrıntılı çalıştığını ortaya koydu.
 


YAZIKLAR OLSUN
Konuyla ilgili açıklama yapan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, olayı doğrularken bank ve oyun parkı malzemelerini Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in talebi üzerine gönderdiğini söyledi. Karabağlar Belediyesi olarak Türkiye’nin birçok yerine yardım ettiklerini ifade eden Kürüm, “Biz birçok yere bilgisayar, eğitim malzemeleri başta olmak üzere araç gereç gönderiyoruz. Ayvalık’a gönderdiğim oyun alanı ve bankları ise yazlığımın bulunduğu sitenin yeşil alanına gönderdim. Bu sadece benim kullandığım değil vatandaşların da kullandığı bir yer. Bana özel olarak yapılmadı. Zaten malzemeleri kendimiz yapıyoruz. Satın almadığımız için maliyeti de bin 500 TL’yi geçmez. Eleştirileri anlamakta zorlanıyoruz. Yaptıkları bu siyaset anlayışına yazıklar olsun. Gerçekten bu mantığı ve bakış açısını kınıyorum” dedi.
 


ÖNCE İLÇENİN SORUNLARINI HALLET
Karabağlar Belediyesi araçlarının ve çalışanlarının Ayvalık’a kadar gitmesinin doğru olmadığını ifade eden Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Uçar sert tepki gösterdi. Başkanın tavrının siyasi etiğe sığmadığını anlatan Uçar, “Karabağlar’da mahalle muhtarlarının park talepleri var. Bunlara bile cevap verilmezken Ayvalık’a araç gönderilmesine anlam veremiyoruz. Belediye başkanı önce ilçenin yeşil alan ve park sorunlarını çözsün. Burada yapılan çalışma ile ilgili meclis kararı bile yok. Belediye başkanının yazlığının bulunduğu yerin belediye tarafından düzenlenmesi konusunda kendisi haksızlık yapıyor. Halk zamanı geldiğinde gereken cevabı verecektir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 43 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karabağlar Gönüllüsü 18 Ağustos 2011 Perşembe 13:35

1 Lira olmuş 1.000 lira olmuş. Karabağlar'ın parası, malı, malzemesi Karabağlar'a yatırılması, harcanması lazım. Ötesi laf.

Yorumu oyla      14      5  
ahmet ahmete el cevap 17 Ağustos 2011 Çarşamba 17:21

ahmet ahmet adam 3 yıldır yazlığıma gitmiyorum diyor sen yok cocuk isteimiştir başkan amca demiştir falan filan sacmalayıp duruyon.CHP zihniyeti kardeşim bu.başka bişey değil.tamam başkan gerçekten kötü bi ilçe devir aldı ama ÖNCE KARABAĞLAR.

Yorumu oyla      14      5  
SERHAN 15 Ağustos 2011 Pazartesi 10:43

Sayın ahmet ahmet bey, 45 yıllık doğma büyüme Karabağlarlıyım, pardon ama görme sorunu varmı sizde? yada evden dışarımı çıkmıyorsunuz? yada başka bir karabağlar dahamı var?

Yorumu oyla      20      8  
Önder Emek 14 Ağustos 2011 Pazar 17:16

Karabağlar Belediye Başkanı eğer mesaisini tam yapabilse Karabağlar mahalllerinin ihtiyaçlarında yerinde görebilir, yapacağı yatırımları Karabağlar'a yapardı. Karabağlar'ın tüm sorunları bitse kimse ona birşey demezdi. Şu anda bildiğim birçok kimse "keşke ellerim kırılsaydı da Sıtkı Kürüm'e oy vermeseydim" diyor maalesef. Sanırım belediyeyi düzeltmek AKP'lilere kalacak..

Yorumu oyla      20      10  
KERİM 14 Ağustos 2011 Pazar 10:27

YASALARIMA GÖRE; İZLEME DELİL TOPLAMA CÇSVACSINI EMRİ İLE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ YAPAR..İLÇE BAŞKANI 'YETKİ GASBI'YAPARAK KENDİSİ YAPMIŞ İZLEMELERİ.C.SAVCISI SORABİLİR BÖYLE BİR YETKİN VARMI.CEVABINI GELİŞMELERDEN ÖĞRENECEĞİZ..SAYGILAR..

Yorumu oyla      16      14  
murat 14 Ağustos 2011 Pazar 00:02

başkan kocaoğlunu şimdi daha iyi anlıyorum ve destekliyorum

Yorumu oyla      19      9  
ahmet ahmet 13 Ağustos 2011 Cumartesi 22:04

sayın serhan arkadaşım bilmem sen ne kadar karabağlar sınırlarında oturuyorsun ama benim doğum yerim karabağlar yaşım 35 bilmem bu yeterlimi

Yorumu oyla      19      8  
Karabağlı 13 Ağustos 2011 Cumartesi 16:57

Ne olmuş yani, ilerisini görmek bu işte... Şunun şurasında koltuklar gitmesine ne kaldı ki 2 yıl sonrasında yazlığında torunlarına bakabileceği keyifle oynatacağı yeri düzenlemiş,çokmu gördünüz??? Varsın olsun karabağlı çocuklar sokaklarda çamurlarda oynasın nasılsa alışıklar ....

Yorumu oyla      26      9  
SERHAN 13 Ağustos 2011 Cumartesi 16:29

ahmet ahmet bey sanırım siz Karabağlardan bihabersiniz, çocuklara park tabiki yapılsında öncelikle Karabağlardaki çocuklara yapılsın, deniz kıyısında yazlıklarında keyifleri zaten yerinde o çocukların. Limontepe,Cennetçeşme,Eskiizmir vs.de o denizi görmeyen dolayısıyla park isteyen çocuklar var.. Elinsaf derken bence bir ara çıkıp oraları gezin, ve bu cümleyi kendinize sarfedin.bölgemizi bilmediğiniz ortada..

Yorumu oyla      26      9  
ahmet ahmet 13 Ağustos 2011 Cumartesi 15:53

koca koca adamlarsınız:! haberi iyi okuyun sıtkı kürüm ne yapmış cocuklara park yapmış elilsaf ya sizin hiçmi cocuklarınız yok hiç baba şevkatı kalmamış sizlerde sizler sırf eleştirmek için yaratılmış insanlar olarak görüyorum yazık.düşünün bir cocuk yanınıza gelse size deseki bize park yaparmısın başkan amca siz nasıl düşünürsünüz.ben başkanın yaptığını cok olumlu ve yerinde buluyorum ve helal olsun sıtkı başkana verdiğimiz oylar helal olsun bu ramazan ayında cok hayırlı bi iş yapmış.tebrikler.!!!sıtkı baba sen cok yaşa

Yorumu oyla      18      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da evler dayanışma ile donanıyor
Hayırsever yurttaşlar tarafından yapılan eşya bağışını ihtiyaç sahibi ...
Denizle buluşma sırası çocuklarda
Ekonomik koşullar nedeniyle denize gidemeyen vatandaşlara Konak Belediyesi tatil imkanı sağladı.
Emir Sultan Türbesi yeniden doğacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli tarihi yapılarından olan Emir ...
 
Torbalı'ya arıtma müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pancar ve Yeni Bulgurca’nın evsel atıklarını ...
Güzelbahçe’de su kesintisi
İZSU Güzelbahçe’de yarın sabah 08.00-17.00 arası çeşitli kesimlerde su ...
Ramazan şenlikleri büyük ilgi görüyor
Selçuk Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ramazan Şenliği ...
 
Büyükşehir: İnönü Caddesi'nde sorun yok
İnönü Caddesi üzerindeki düzenleme çalışmalarının planlı bir şekilde yürütüldüğünü ...
Belediyeye ‘neden yıkmadın?’ soruşturması
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçen hafta yazı gönderip yıkımdan kurtardığı ...
Gaziemir’e dört koldan soruşturma
İçişleri Bakanlığı’na yapılan başvurunun ardından Gaziemir Belediye Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva