HABERLER>POLİTİKA
29 Aralık 2017 Cuma - 11:11

Başkan Kocaoğlu il başkanlığı için adayını netleştirdi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kongre sürecinde adayını netleştirdi. Kocaoğlu’nun ilçe başkanları ve bazı belediye başkanlarını arayarak “adayım Deniz Yücel” dediği öğrenildi. Yücel bunun ardından turlara başladı.

Başkan Kocaoğlu il başkanlığı için adayını netleştirdi!

EGEDESONSÖZ- Kongre süreci devam eden CHP İzmir’de gözler 7 Ocak Pazar günü yapılacak seçime çevrildi. Yeni il başkanını seçecek olan parti adaylar arasından 2019 seçim sürecini yürütecek ismi belirleyecek. Partide birçok ismin aday olduğu yarışta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tavrı da netleşti.

Çeşitli toplantılarda ve temaslarda, “kafamda bir isim yok, su akar yolunu bulur” diyen Başkan Kocaoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla partide öne çıkan isimlerle görüş alışverişinde bulunmuştu. Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kongre sürecinde temas yürütme ve nabız yoklama izni alan Başkan Kocaoğlu, Aydın’a gelen Kılıçdaroğlu ile son görüşmeyi yapıp yola çıkmıştı.

- BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN NET MESAJ: ADAYI DEĞİL, PROFİLİ BELİRLEDİM

- YÜKSEL'DEN ÇARPICI SÖZLER: KOCAOĞLU'NUN ADAYI İÇİN NE DEDİ?

Kocaoğlu, parti kulislerinde uzun süredir ismi konuşulan kişiler arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel’den yana tercihini kullandı. Kocaoğlu’nun, Yücel’in ismini vererek ilçe başkanları ve bazı belediye başkanlarını aradığı öğrenildi. Kafasındaki ismi netleştiren Kocaoğlu’nun bu çerçevede çalışmalara ağırlık vermesi de bekleniyor.

Kongre sürecinde, CHP İzmir eski İl Başkanı Ali Engin ve eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Yekta Varnalı gibi isimlerin önerisiyle ismi ön plana çıkan Yücel’in de Kocaoğlu’ndan gelen “adayım sensin” kararının ardından kendi cephesinden çalışmalara başladığı öğrenildi. Yücel’in, birçok ismi ararken destek istediği belirtildi.

Öte yandan, geçtiğimiz il kongresini Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’a karşı birlikte yürüten Kocaoğlu-Alaattin Yüksel ikilisinin henüz Yücel ismi üzerinde uzlaşamadığı, pürüzleri ortadan kaldıramadığı öğrenildi. Yüksel, şu anda İl Başkanı Asuman Ali Güven’in yönetiminde olan İl Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi’nin il başkanı olmasını istemişti. Kocaoğlu'na yaptığı görüşmeler sırasında ise Özçiftçi'nin dışında bazı isimler de önerilmişti. İl eski Başkanı Yüksel’in halen daha bu noktada olduğu vurgulanırken Yüksel ile siyaset yapan bazı önemli isimlerin de Deniz Yücel ismine sıcak bakmadığı biliniyor. Parti kulislerinde, Kocaoğlu-Yüksel’in olası ayrışma sürecine girmesi halinde rakip çıkacak adayın lehine bir durum oluşacağı dile getiriliyor.

DENİZ YÜCEL KİMDİR?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Deniz Yücel, 1977’de doğdu. Atatürk Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.

Buca siyasetinden gelen Yücel İl eski Başkanı Ali Engin’in vasıtasıyla 2014 yerel seçimleri sırasında meclis üyeliğine seçildi. Babası avukat Esen Yücel ise partide SHP dönemi dahil çeşitli görevlerde bulundu.  

ADAYLIĞINI AÇIKLIYOR!

Deniz Yücel'in saat 14:30'da il binasında adaylığını açıklayacağı öğrenildi. 

 
Vatandaştan artık o ücret alınmayacak!
 
Gaziemir'de en neşeli yeni yıl partisi
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 8 Ocak 2018 Pazartesi 00:24

Urlayi rezil ettin aziz chplileri isten atti bu sibel uyar yargısız infaz ettiler.sibel olursa oy yok araştırın urlayi görün.bn kök chp yim böyle partili olmaz.

Yorumu oyla      11      5  
Murat urla 8 Ocak 2018 Pazartesi 00:20

Urladada sıkıntı sibel uyarıda destek verdi rezil ettiler urlayi chplileri küstürdü azizz

Yorumu oyla      11      5  
adalet 4 Ocak 2018 Perşembe 00:07

Kocaoğlu kendi kafasına göre işler yapıyor.İzmir halkı izbanla, trafikle yaşam savaşı veriyor.Aziz başkan kendi derdine düşmüş,siyaset kavgası yapıyor.Olmaz böyle.artık CHP Kocaoğluna aday göstermesin.Bıktık onun oyunlarından.4 milyon izmirli çilekeş yaşıyor yollarda.

Yorumu oyla      11      5  
kirpi 29 Aralık 2017 Cuma 22:51

Cumhuriyet kurulduğundan beri Chpye oy veriyorduk. Malesef birkaç kişi yüzünden Chp izmirde büyük yara aldı. Bayraklı kendi diktasını kuruyor, Büyükşehir kendi diktasını kuruyor. Bu dikta kurma yarışı ve seçim hileri izmirde son bulmadığı sürece chpye zinhar oy vermeyeceğiz!

Yorumu oyla      11      5  
Adem BALCI 29 Aralık 2017 Cuma 14:23

Siyaseti kendi menfaatine çevirmeyen genç bir kardeşimiz doğru bir karar partilileri ve izmirlileri ayrıştırmadan adaletli bir şekilde davranacağına inanıyoruz güveniyoruz artık söz delegemizde Aziz Başkanıminda genç bir kardeşimize destek vermesi gençlerimizin önünü daha kolaylaştırması demektir izmir siyaseti aktiflik ister onurlu ve dürüst güvenilirlik ister cumhuriyet halk partisine ve izmir halkımıza hayırlı olsun

Yorumu oyla      11      6  
hayrettin çakmak 29 Aralık 2017 Cuma 14:21

öncelikle sayın deniz yüceli tebrik ediyorum bu medeni cesaretinden dolayı chp izmir için genç dinamik çalışkan ve geçmişi temiz yürkli bir insan izmir için yeniden hayırlı olcaktır şimdiden başarılar dilerim

Yorumu oyla      12      5  
Gerçek CHP'li 29 Aralık 2017 Cuma 14:08

Ey Kocaoğlu (Aziz) Sen "Güç SARHOŞU olmuşsun" yazıklar olsun; KOCA CHP'yi oyuncağın zannediyorsun. Ama sana bu ÖRGÜT gücün CHP olduğunu bir daha ve son olarak öğretecek. Düş CHP'nin onurlu üyelerinin Yakasından.

Yorumu oyla      13      7  
ali 29 Aralık 2017 Cuma 13:46

Chp izmir de bu işler böyle oluyor. azık kocaoğlu suyun ısınıyor. deniz yücel ''in ses tonunu duyan var mı şimdiye kadar.

Yorumu oyla      13      5  
ÜMİT 29 Aralık 2017 Cuma 13:38

Kocaoğluyla işler gitmiyor projeler büyük sıkıntı.

Yorumu oyla      13      5  
Selin demirci 29 Aralık 2017 Cuma 12:45

Kocaoğlu’nun tek derdi kendi diktasının devamı. Desteklediği aday da emirlerine sesini çıkarmayacak kişi. Her fırsatta hükümetin antidemokratik uygulamalarını eleştiren İzmirli partililerin tavrını hepimiz göreceğiz.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, 2018 Bütçe Kanunu'nu onayladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 Bütçe Kanunu'nu onayladı
CHP İzmir’de 'son akşam yemeği': İstifa edenler de vardı...
İl Başkanı Güven ve yönetim kurulu üyeleri kongre öncesinde veda yemeğinde ...
Kınık'tan sonra Bergama da doğalgaza kavuşuyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ile ...
 
Erdoğan'dan MHP ile ittifak uyarısı: Limon sıkmayın!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, liderler bazında yürütülmesini istediği ...
Aday olacak mısınız sorusuna cevap verdi!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanlığına aday olur musunuz' ...
CHP İzmir’de sürpriz gelişme: Kongre o isme emanet!
4 adaylı geçmesi beklenen İl Gençlik Kolları Kongresi’nin divan başkanlığını ...
 
CHP Narlıdere'den yeni yıl etkinliği
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere ilçe örgütü tarafından ...
İki tankın önüne atlayan Sabri'den haber var!
15 Temmuz darbe girişimi gecesi, peş peşe gelen iki tankın önüne atlayarak ...
'Tayyip beyin de, benim de FETÖ'cülüğü yok'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bugün 200 kurucular kurulu içerisinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva