HABERLER>POLİTİKA
10 Aralık 2013 Salı - 09:34

Balbay özgürlüğü anlattı: İlk duyduğumda…

Bir grup gazeteciye değerlendirmelerde bulunan Balbay, “Özgürlük gibisi yok. Tahliyeyi ilk duyduğumda ‘heyt’ diye haykırdım” diye konuştu.

Balbay özgürlüğü anlattı: İlk duyduğumda…

Tahliye olan Mustafa Balbay kapıdan ilk adımını attığında komşuları tarafından kendisine ikram edilen baklavayı yedi.

- BALBAY 4 YIL 9 AY SONRA ÖZGÜR...

FOTO GALERİ: ÖZGÜRLÜĞÜN FOTOROMANI


Oğlu Deniz’i kapının önünde kucağına alarak dakikalarca sarılıp, öptü hasret giderdi. Oğluna, “Koca adam olmuşsun” dedi. Daha sonra salona geçerek oturduğu kanepede herkese teşekkür etti.

Bir grup gazeteciye değerlendirmelerde bulunan Balbay, “Özgürlük gibisi yok. Tahliyeyi ilk duyduğumda ‘heyt’ diye haykırdım. ‘Oh be’ dedim. Ancak ‘gerekçeli karar yarın ulaşır’ dediler. Ben de tahliyem yarına kaldı diye düşündüm. İlk duygum bu oldu” dedi.
 
''İNANIN NEFRETİM YOK''
Balbay, “Bazen soruyorlardı ‘hiç mi bir kin duygun yok, birine nefretin yok’ diye. İnanın yok. Hem böyle bir duygu yaşamadım hem de çocuklarım Deniz ve Yağmur’a böyle bir duygu bırakmak istemiyorum. Bazen İlhan abiyle (Selçuk) konuşurduk. Çetin Altan’ın oğulları Ahmet ve Mehmet’ten bahsederdik. Devlete dair duygularından ‘Ahmet ve Mehmet’in babaları devletten çok çekmişti kendileri de etkilendiler’ diye konuşurduk. Biz de benzer duyguları çocuklarımıza aşılarsak nereye kadar sürer bu” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMA BIRAKMAK İSTEMİYORUM
Balbay şöyle devam etti: “Bazen özgürlüğümü elde etsem ilk söyleyeceğim ne olurdu diye düşünürdüm spor yaparken. Yunus Emre’nin sözü aklıma gelirdi. ‘Gelin tanış olalım.’ Tanış olduktan sonra sorunları çözmek kolay. Menderesler asılıyor. Ardından üç kişinin asılması isteniyor. Böyle bir karşılıklı intikam duygusu gelişmiş. Ben bu duyguyu çocuklarıma bırakmak istemiyorum.
 
ARKADAŞLARIMIN HAYRINA OLACAK
Benim kararım BDP’li milletvekili arkadaşlarımın da hayrına olacak Onlar AYM’ye başvurmamışlardı, başvuracaklar. Onlar da Meclis’e gelecek. Meclis zemini açık tutularak her sorun çözülür. Meclis’te bütçe görüşmeleri devam ediyor. Şu an bütçedeki en büyük açık özgürlük açığı. Ben açığın kapatılması için bir kişi de olsam açığı kapatacağım. Benden sonra 6 kişi daha var onların da özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyorum. Engin Alan’la ilgili milletvekili olmadan önce ceza aldı çıkamaz denilmesini de vicdani bulmuyorum.”
 
ÖMRÜMÜ 10 YIL UZATTIM
TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in cezaevinden sonra kendisini aradığını söyleyen Balbay, “Şimdi yeni bir hayata başlayacağız. Doğal ömrümü ruhen 10 yıl uzattığımı düşünüyorum. Zamanında bana siyasete gir diyenlere ‘bu ülkenin iyi gazetecilere ihtiyacı var’ diyordum. Hayat beni madem siyaset havuzuna itti orada da yaparız eyvalah” değerlendirmesini yaptı.
 
Balbay’ın meslektaşları ile yaptığı kısa sohbet sırasında kızı Yağmur yanındaydı. Oğlu Deniz ise sürekli çevresinde dolaşarak, “Babam eve döndü, babam eve döndü” diyerek bağırması sevincini bu sözcüklerle ifade etmesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
 
Eşi Gülşah Balbay’ın çay servisi yaptığı sırada Balbay ile aynı davadan hüküm giymiş gazeteci Tuncay Özkan’ın kızı Nazlıcan Özkan aradı. Balbay, Nazlıcan’a “Nazlıcan hiç umutsuzluğa kapılma. En kısa sürede Tuncay da aramızda olacak, babana kavuşacaksın. Anadolu’da bir söz vardır, ‘kumaşta bir delik açtın mı yırtılır kumaş’ Biz bunu yaptık. Herkes için özgürlük gelecek, baban için de” sözleriyle seslendi.


 
İLK AKŞAM MÖNÜSÜ
Balbay dün gece akşam yemeğinde yaprak ve lahana sarma, salata ile mercimek köftesinden oluşan menüyü yedi. Mustafa Balbay'ın dün akşamki menüsü böyle görüntülendi.

Balbay'ın ilk işi

SABAH KIZINI OKULA BIRAKTI
Mustafa Balbay, sabah uyandığında çocuklarını Başkent Üniversitesi Ayşe Abla Okulu'na bıraktı. Bu arada Balbay'ın aracında milletvekili araç giriş kartı olduğu görüldü. Balbay, kızını okuldan bıraktıktan sonra "Kardeşim geldi şimdi eve gidiyorum birlikte kahvaltı yapacağız. Sonra gazeteme uğrayacağım. En sonunda da Meclis'e gideceğim" dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Teoman 10 Aralık 2013 Salı 13:11

Okurken çok duygulandım, Muhteşem bir buluşma, yaşam onları sonsuza kadar ayırmasın.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Güven'den iki bakana üç 'engelli' sorusu
CHP Engelliler Üst Kurulu Üyesi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, ...
Hükümetten Balbay'ın tahliyesine ilk yorum
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün sonra özgürlüğüne ...
Turgut Özal'ın mirasında büyük kavga
ANAP'ın Genel Merkez binası satışa çıkarıldı. Ahmet Özal ''İhaleye DP ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Balbay'a ilk mesaj
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özgürlüğüne kavuşan Milletvekili, ...
Arınç'tan tahliye değerlendirmesi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ...
Sancı yaratan istifa: CHP de baro da Pekdaş’ı tartışıyor!
İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş’ın yerel seçimler öncesi CHP’den Konak ...
 
Flaş! Mustafa Balbay 4 yıl 9 ay sonra özgür!
Ergenekon davası kapsamında 4 yıl 277 gündür tutuklu bulunan Mustafa Balbay ...
Kılıçdaroğlu: Cemaat destekler mi bilmem ama…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cemaat İstanbul seçimlerinde bize ...
Meclis’te yumruk yumruğa kavga: ‘Kürdistan’ çıkarıldı!
Meclis Genel Kurulu'nda Bütçe Görüşmesi tutanaklarından "Kürdistan" kelimesinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva