HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2013 Pazartesi - 09:34

Bakan Davutoğlu net konuştu: EXPO'yu İzmir'e getireceğiz

İzmir’de 5. Büyükelçiler Konferansı için bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Bakan Davutoğlu, ‘EXPO’yu İzmir’e getireceğiz’ dedi.

Bakan Davutoğlu net konuştu: EXPO yu İzmir e getireceğiz

İZMİR - İzmir’de 5. Büyükelçiler Konferansı için bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Dünyada Türkiye Vizyonu” konulu toplantıya katıldı. Kaya Termal Otel düzenlenen toplantıda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nüket Hotar, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş,  Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, AK Parti İzmir Milletvekilleri, iş adamları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayı partili de hazır bulundu. 

EXPO için gerekirse bacadan gireriz
 
“EXPO’YU İZMİR’E GETİRECEĞİZ”
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Türkiye’nin tarihine ve dış politikasına ilişkin bir konuşma yaptı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkelerin her şeyi değiştirebildiğini ama tarihini ve coğrafyasını değiştiremeyeceğini belirtti. Türkiye’nin coğrafik konumuna vurgu yapan Davutoğlu, Türkiye'nin Ortadoğu, Kafkas, Asya, Avrupa ülkesi olduğunu söyledi. İzmir ve Akdeniz'in tarihi arasında da bir kader birliği bulunduğunun altını çizen Davutoğlu, Akdeniz'in etrafındaki değişimi Türkiye'nin iyi okuması gerektiğini söyledi. 5. Büyükelçiler Konferansı'nı İzmir'de yapmalarının bir sebebinin de Akdeniz coğrafyasındaki değişimlerin olduğunu dile getiren Davutoğlu, Akdeniz'in yükseldiği dönemde İzmir'in de yükseldiğini dile getirerek, ''Yükselen Türkiye'nin yükselen şehirlerinden biri de İzmir'dir. EXPO'yu da İzmir'e getireceğiz'' dedi. 

MUHALEFETTEN DESTEK BEKLEDİ
Türkiye'de çarpıcı bir restorasyon yaşanmadığını söyleyen Davutoğlu, dış politika konusunda muhalefetten destek beklediklerini söyledi. Davutoğlu, "Hepimizin ortak akıl etrafında güçlü tezler ortaya koyması gerekiyor. Muhalefetimiz de eleştirileri hakarete indirmesin de 'şöyle yapalım' desin. Muhalefet temsilcisi keşke model önerse. Eğer hızlı akan tarihte restorasyonu sürdürürsek 21. yüzyılı kurtarırız. Balkan Savaşları'ndan 1. Dünya Savaşı'na kadar kaybettiğimiz her yer hareket halinde. O dönemde oluşan haritalar bizi sınırladı. Şimdi yapmamız gereken tarih sahnesine çıkarken vizyonumuzu belirlemek. Bunun içinde demokrasi, verimli ekonomi ve aktif bir dış politika gerekiyor'' dedi.
 
“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”
Kıbrıs sorununa ilgili eleştirilere yanıt veren Davutoğlu, ''Yıllarca Kıbrıs'ta ne olacak diye konuşuldu ama şimdi ülke büyüdüğünde bir komşusuyla olan sorunuyla günü geçirebilir mi? Ülkenin ölçeği büyüdüğünde meseleleri de küçülmeye başlıyor. Komşularımıza da "
‘Gelin sinerjiyi geliştirelim, çevre havzalarda restorasyon yapalım’ diyorum'' dedi. İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için Dışişleri Bakanlığı olarak çalıştıklarını da dile getiren Davutoğlu, "Expo için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim ülkemiz mazeret kabul etmez. 24 saat yetmiyorsa 25 saati bulacaksınız. Gece gündüz koşturuyoruz. Avrupa’daki gelişmeleri an ve an takip ediyoruz. Avrupa nereye gidiyor takip ediyoruz. Bugün bir makale yayınlandı, 'Türkiye Avrupa'nın küçük Çin'i' deniliyor. Ne Çin'i, biz Avrupa'nın ta kendisiyiz" diye konuştu.

“ZOR HEMEN, İMKANSIZ ZAMAN ALIR”
Toplantıda söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise İzmir'de değişimin başladığına işaret ederek, "İzmir'de bir şeyler oluyor. Bundan sonra daha da hızlanacak. Çünkü İzmir'in potansiyeli çok yüksek. Heyecanı ateşleyecek bir ortam gerekiyordu, o da artık var. İzmir'e aday olduğumuz ilk günden bu güne kadar, İzmir'in her kesiminden, burada yaşayan herkesten samimi destek gördük.bunun karşılığını yerine getirmek de bizim görevimiz. Önümüze sıkıntılar, engeller çıkacak. Önemli olan zoru başarmak. On yıldır ülkenin her tarafına hizmet götürürken hep bu anlayışla çalıştık. Zor hemen yapılır, imkansız biraz zaman alır" dedi.

“EFES’TE BÜYÜK KONSER”
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise yakın zamanda Kuşadasın'da açılacak olan Efes Kongre Merkezi hakkında bilgi verdi. Kongre merkezinin Başbakan tarafından Mart ayı içinde açılmayı planladıklarını dile getiren Günay, açılış öncesi deneme konseri vereceklerini belirterek "Dünyanın sayılı kongre merkezleri arasında olacağına inandığımız Efes Kongre Merkezi'ni açmadan önce deneme kongresi yapmak istiyoruz. Bu ayın 19'unda Anadolu Filormani Orkestrası ile Efes Kongre Merkezi'nin deneme konserini yapacağız. Sayın büyükelçilerimizden, uluslararası sunumlar için destek istiyoruz" diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, uçaklarına yetişmek için toplantı bitmenden önce salondan ayrıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise Swissotel Büyük Efes İzmir'de basına kapalı olarak gerçekleştirilen İzmir ve çevre illerde faaliyet gösteren Balkan-Rumeli Dernekleri temsilcileriyle bir araya geldi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
megaköylü 7 Ocak 2013 Pazartesi 10:08

Sayın bakanım EXPO yu izmire getireceksiniz,güzel ama chp bunada sahip çıkacak biz getirdik diye.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçim ateşini yaktılar birbirlerini aday gösterdiler!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi toplantısında konuşan ...
Kırca: Cehenneme kadar yolunuz var
“Vatan haini” dediği sanatçıların kendisini mahkemeye verdiğini hatırlatan ...
'Esad halkının taleplerini anlamış gözükmüyor'
İzmir'deki 5'inci Büyükelçiler Konferası'nda sabah oturumları sonrası ...
 
Bakan Yıldırım'dan İzmir STK'larına salvo!
Uluştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de devam ...
Arınç'tan evlilik dışı ilişki açıklaması!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı bir nikah töreninde yaptığı ...
Bakan Ergin Aliağa’dan duyurdu: 195 cezaevi kapanacak
Aliağa İlçesi'ndeki Yeni Şakran’da bulunan cezaevini ziyaret için İzmir’e ...
 
“Size kredi açıyoruz… Sorunu çözün!”
İmralı'daki görüşmeyi değerlendiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "AK ...
Aksünger ‘dinleme ve fişlemelere’ karşı!
CHP’li Milletvekilleri Erdal Aksünger ve Prof. Dr. Süheyl Batum bilişim ...
CHP İzmir’de başkanlar zirvesi
Geçmiş dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı görevinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva