HABERLER>POLİTİKA
9 Eylül 2022 Cuma - 13:03

9 Eylül için alternatif kutlama... 'CHP’lilerin kitabında umutsuzluk yazmaz'

9 Eylül programları kapsamında partilileri ile Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, yoğun katılım ile İzmir’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılını kutladı. Düzenlenen törende açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, “Milyonları yoksulluğa mahkum eden bu yolsuzluk düzeni, bir avuç imtiyazlıya ciddi servet transferleri yaparak, halkın olan tüm kaynakları küçük bir sınıfın elinde toplamış, eşitsizlikleri derinleştirmiş ve güvencesizliği artırmıştır. Ancak kimse umutsuzluğa kapılmasın. Cumhuriyet Halk Partililerin kitabında umutsuzluk yazmaz" dedi.

9 Eylül için alternatif kutlama...  CHP’lilerin kitabında umutsuzluk yazmaz

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı olan ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül dolayısıyla, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği törende partilileri ile bir araya geldi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir İl Yönetimi ve çok sayıda partilinin katılımı gerçekleştirildi.

DAHA GÜÇLÜ BİR SESLE BEYAN ETMEK İÇİN…
Düzenlenen programda konuşan CHP  İzmir il Başkanı Deniz Yücel, “15 Mayıs 1919'da başlayan ve 3 yıl, 3 ay, 3 hafta, 3 gün süren İzmir işgali, 9 Eylül 1922 günü Fahrettin Altay komutasındaki Türk Ordusu'nun İzmir'e girmesiyle son bulmuştur. Yunan İşgal kuvvetleri komutanı İzmir'e ayak bastığında, Hasan Tahsin'in ilk kurşunuyla başlayan direniş hareketi, Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde İzmir'in tüm ve Anadolu'nun kurtarılmasıyla başarıya ulaşmıştır. Ve böylece Izmir, dünya var oldukça, bir daha kirli hiçbir ayağın basamayacağı kutsal bir toprak haline gelmiştir. Barış ve hoşgörü kenti olduğu kadar, bir başkaldırı ve direniş kenti olan İzmir'in kurtuluşundan ve vatan toprakları işgalcilerden tamamen temizlendikten sonra Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına yeni bir mücadele alanı açılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önündeki bu cephe; cehaletle, gericilikle, işbirlikçilerle mücadele ve kendilerinden sonra yaşayacak bir devlet mekanizmasını inşa etme süreciydi. Uygar bir devlet olmanın ve demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerin gerekliliği, kurucu kadrolar tarafından tespit edilmiş ve İzmir kurtuluşundan tam 1 yıl sonra, bugün 99. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet Halk Partimiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün Genel Başkanlığı'nda kurulmuştur. Bugün bizim için çifte bayram. Çünkü bugün güzel İzmir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü olduğu gibi; Kurtuluş mücadelesinin ve kuruluş iradesinin siyasi önderi Cumhuriyet Halk Partisi 99 yaşında. Bugün, bu tarihi mirası coşkuyla kutlamak ve Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılını hep birlikte inşa etme kararlılığımızı bir kez daha güçlü bir sesle beyan etmek için buradayız” dedi.

ÇOK BOYUTLU BİR BUHRANIN AĞIR TAHRİBATI YAŞANMAKTADIR
Ülkedeki ekonomik durum üzerinden hükümeti eleştiren Yücel, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin kuruluş mayasını oluşturan ve genç Cumhuriyet'i demokrasiye hazırlayan bir partidir. Saraya karşı milletin kayıtsız şartsız egemenliğini esas alan Cumhuriyetimizi, yeniden ortak bir değer haline getirmek, demokrasi ile taçlandırmak bugün her şeyden daha öncelikli bir görevdir. Cumhuriyetimizin yüz yıla yaklaşan tarihinin son yılları, maalesef büyük bir yıkıma yol açan Tek Adam Rejiminin talan düzeni ile geçmiştir. Demokrasiyi, adaleti, kalkınmayı yok sayan, talan ve tek adam rejiminin sonucunda çok boyutlu bir buhranın ağır tahribatı yaşanmaktadır. Milyonları yoksulluğa mahkum eden bu yolsuzluk düzeni, bir avuç imtiyazlıya ciddi servet transferleri yaparak, halkın olan tüm kaynakları küçük bir sınıfın elinde toplamış, eşitsizlikleri derinleştirmiş ve güvencesizliği artırmıştır. Ancak kimse umutsuzluğa kapılmasın. Cumhuriyet Halk Partililerin kitabında umutsuzluk yazmaz! Talan ve tek adam rejiminin ülkemizi sürüklediği bu çok yönlü buhrandan, güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurarak, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, egemenliği tekrar kayıtsız şartsız millete devrederek, hukukun üstünlüğüne dayalı hukuk devletini kurarak ve hepimizin birlikte zenginleşeceği üretim ekonomisini ve sosyal devleti inşa ederek çıkacağız. Önümüzdeki dönem, talan ve tek adam rejiminin bu ağır tahribatına, bu derin buhrana karşı toplumun tüm kesimleriyle çözüm üreteceğimiz önemli bir tarihi eşiktir” diye konuştu.

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Yücel, sözlerine ileriki süreçte çalışmaya devam edeceklerini belirterek devam ederken şu ifadeleri kullandı;

“CHP olarak, demokratik ve müreffeh geleceği halkımızla birlikte inşa etmenin ve toplumsal barışı tesis etmenin tarihi sorumluluğunu taşıyoruz. Tüm hakları yok eden ve toplumu ayrıştırarak kutuplaştıran bugünün iktidarının yıkıcı siyasi anlayışının yerine, kamu yararını gözeten, toplumsal barışı güvence altına alacak aydınlık bir geleceği el birliği ile kuracağız. Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, demokrasi, adalet, üretim ekonomisi, sosyal devlet ve sürdürülebilirliği, merkezine alan, toplumsal barışı ve kamu yararını güvence altına alan bir siyaseti inşa etmek idealiyle durmaksızın çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak, hak temelli bir kalkınma hamlesi ile herkesin zenginleştiği ve refaha kavuştuğu, güvenceli ve insan onuruna yakışır bir geleceği kuracak tarihsel mirasa, birikime, gelecek vizyonuna ve siyasi iradeye sahiptir. Cumhuriyet Halk Partisi, 99. Kuruluş Yıl Dönümünde yine halkımızın umut kaynağı olmanın getirdiği onurlu sorumluluğun bilincindedir. İkinci yüzyılına giren Cumhuriyetimiz, milletin iradesi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin gelecek vizyonu ile yeniden dünyanın saygın bir ülkesi haline gelecektir. Sorumluluğumuz büyük. Kararlıyız. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, yine onun eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yüceltilerek yoluna devam edecektir. İşte bu yüzden, Savaş meydanlarında kurulan partimizin 99. Yaş gününü ve İzmir'imizin kurtuluşunun 100. yılını kutluyor, bu törenleri, bu kutlamaları, bu günleri bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatan uğruna canını veren tüm ve gazilerimizi minnetle ve Şükranla anıyorum.” 

 
13 bin 163 hekimin görev yeri belirlendi
 
Terörün finans kaynağına darbe!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 10 Eylül 2022 Cumartesi 08:34

Sayın il başkanı çok güzel bir kutlama töreni olmuş,yalnız il kurultayında size oy vermeyen delgeler geldi mi? Elbette gelmiştir çünkü 9 Eylül Izmirin kurtuluş günü...

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan 100'üncü yıl mesajı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun ...
Erdoğan: Anlayacakları dilden konuşuyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan turu dönüşünde uçakta gazetecilerin ...
CHP'li Sındır: '9 Eylül hürriyettir'
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir’in düşman işgalinden ...
 
İl başkanları yine karşı karşıya... 'Bir gece ansızın' tartışması!
9 Eylül İzmir'in Yunan İşgali’nden kurtuluşunun 100’ncü yılı kutlamalarına ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de iş dünyası ile zirve!
Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ...
CHP'li Polat: Yol haritası CHP'nin altı okunda
CHP’li Polat, “İşgal edildiği gün Kurtuluş Savaşı'nın başladığı, işgalin ...
 
İzmir siyasetinde ‘sahne’ polemiği!
9 Eylül programı kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda Tarkan için hazırlanan ...
Ali Babacan’dan 9 Eylül Mesajı!
Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 9 Eylül İzmir’in ...
İYİ Parti’nin teklif götürdüğü Şengül’den açıklama: Makam ve sıra talebim yok!
İYİ Parti’nin kendisine teklif götürdüğü AK Parti İzmir önceki dönem İl ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva