HABERLER>SPOR
17 Haziran 2015 Çarşamba - 15:03

87 ruhu: Karşıyaka uyumadı!

Serinin Karşıyaka Arena'daki son maçını, 16 sayı geriden gelip uzatmada 91-88 kazanan Pınar Karşıyaka, taraftarlarını mest etti, şampiyonluk inancını bir kez daha kanıtladı.

87 ruhu: Karşıyaka uyumadı!

Pınar Karşıyaka, 28 yıllık şampiyonluk özlemine son vermek için havaya girdi. Türkiye Basketbol Ligi Play-Off final serisinde saha dezavantajı ve ilk maçı kaybetmesine rağmen kendisinden 10 kat fazla bütçeli Anadolu Efes'i üst üste 3 kez yenen Pınar Karşıyaka, 3-1 öne geçti.
 
ANADOLU EFES'TEN ŞOK İDDİA

Serinin Karşıyaka Arena'daki son maçını, 16 sayı geriden gelip uzatmada 91-88 kazanan Pınar Karşıyaka, taraftarlarını mest etti, şampiyonluk inancını bir kez daha kanıtladı. Pınar Karşıyaka, rakibini cuma günü saat 20.00'de İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda da yendiği takdirde kupaya ulaşacak.
 
Anadolu Efes'in galibiyeti durumunda seri 22 Haziran Pazartesi günü yine Karşıyaka Arena'da oynanacak altıncı karşılaşmaya uzayacak. Lig tarihinde ilk ve tek şampiyonluğunu 1986-87'de finalde Galatasaray'ı geçerek kazanan Pınar Karşıyaka, kupayı yıllar sonra İstanbul dışına çıkarmaya çalışacak.
 
Son 3 sezonda Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandırıp Eurochallenge'ta final oynattığı takımıyla tarihi bir sınava daha çıkacak antrenör Ufuk Sarıca, şampiyonluğu eski takımının elinden almak istiyor. Efes'te oyuncu ve yardımcı antrenör olarak 6 şampiyonluk yaşayan Sarıca, "Başarımız kitaplara yazılır. İstanbul'a kupayı almaya, bir hayali gerçekleştirmeye gidiyoruz" dedi.


 
KARŞIYAKA UYUMADI
Pınar Karşıyaka'nın Anadolu Efes'i yenerek şampiyonluk kapısını ardına kadar araladığı son maçta coşku sokaklara taştı. Salonda 5000'in üzerinde taraftarın izlediği maça giremeyenler tarihi mücadeleyi Karşıyaka Belediyesi'nin Mavişehir'de kurdurduğu dev ekranlardan izledi. Tüm Karşıyaka, salondan gelecek sonuca kilitlendi. Mavişehir'de meşaleler yakan taraftarlar ardından araçlarıyla gece geç saatlere kadar zafer turu attı.
 
UZATMA STRESİ
Pınar Karşıyaka'nın play off yarı final ve finalinde oynadığı 8 maçın 4'ü uzatmaya gitti. Yarı finalde Euroleague'de Final-Four oynayan dev rakibi Fenerbahçe Ülker'i uzatmada 97-96 ve 84-83 yendi. Anadolu Efes, final serisinin ilk randevusunu uzatmada 95-92 kazandı. Son maçta uzatmada gülen 91-88'le yine yeşil kırmızılılar oldu. Taraftarlar sosyal medyada, "Böyle strese can kurban" yorumu yaptı.
 
EUROLEAGUE MÜJDESİ
Pınar Karşıyaka, Avrupa'da hedef olarak belirlediği Euroleague hayaline ulaşmaya çok yakın. Bu sezon en az 4 milyon euro bütçe kriteri getiren Euroleague yönetimi, Türkiye'ye 1 yerine 2 wildcard vermeyi tartışıyor. Bu ihtimalde Anadolu Efes ve Fenerbahçe'nin A lisans sahibi olduğu Avrupa'nın kulüp düzeyindeki en büyük organizasyonuna lig finalisti olarak Pınar Karşıyaka ve yüksek bütçeli Darüşşafaka Doğuş'un da alınacağı belirtiliyor. Euroleague yönetimiyle sürekli temas halinde olan Karşıyaka, lige katılmak için gerekli tüm belgeleri tamamladı.
 
PRİM 600 BİN TL
Pınar Karşıyaka yönetimi, şampiyonluk ödülünü 600 bin TL olarak belirledi. Yeşil kırmızılılara futbolun sponsoru işadamı Erdal Acar da 400 bin dolar prim dağıtacak. Karşıyakalı oyuncular, Acar'dan yarı finaldeki Fenerbahçe serisinin ardından 400 bin dolar prim almıştı.
 
İSTANBUL'A AKIN VAR
Yeşil kırmızılı camia şampiyonluk maçı için cuma günü İstanbul'a çıkarma yapacak. Taraftarlar onlarca otobüsle cuma sabahı yola çıkacak. Karşıyakalıların yoğun ilgisi, gidiş ve dönüşte uçak seferlerini de erkenden doldurdu. Kulüp özel uçak seferi ayarlamaya çalışıyor. Taraftarlar, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda kendilerine ayrılan 1500 bileti günler öncesinden tüketti. Anadolu Efes yönetimi, seyirci üstünlüğünü tamamen Kaf-Kaf'a kaptırmamak için diğer biletleri Efes Club Card sahiplerine satıyor. Taraftarlar, bu engeli aşmak için rakip taraftarların kartlarından yararlanıyor. Efes yönetimi, protokolde de Karşıyaka'ya 15 kişilik yer ayrılacağını duyurdu. Siyasilerle birlikte İstanbul'a gidecek yönetim, kontenjanı artırmaya çalışıyor.


 
IVKOVIC BİLE ŞAŞIRDI
Pınar Karşıyaka'nın müthiş performansı, kariyerinde Sırbistan'la 1 Dünya, 3 Avrupa şampiyonluğu yaşayıp kulüp düzeyinde 2 Euroleague, 2 Saporta Kupası, 1 Koraç Kupası, 1 de ULEB Cup kazanan Anadolu Efes antrenörü Dusan Ivkovic'in bile sinirlerini gerdi. Ivkovic, serideki son maçın ardından basın toplantısı başlarken kendisine hakemlerle ilgili soru soran bir muhabire tepki gösterip, "Bana niye direkt bunu soruyorsunuz, sizi tanımıyorum. Kimsiniz bilmiyorum. İsterseniz siz benim yerime oturun da sorulara cevap verin" diye çıkıştı.


 
YABANCILAR ŞİMDİDEN GÖZDE
Mütevazi bir bütçeyle dev rakipleri arasından sıyrılıp şampiyonluğa yürüyen Pınar Karşıyaka'nın yabancıları transferde şimdiden gözde. Yeşil kırmızılı ekipteki performansıyla A Milli Takım'a seçilen Dixon'un adı Galatasaray ve Fenerbahçe'yle anılıyor. Diebler'in Anadolu Efes'e gideceği, Strawbbery'nin 500 bin dolara bir Rus takımıyla, Palacios'un da İtalya'da Armani Milano'yla anlaştığı iddia ediliyor. Gabriel, şansını NBA Yaz Ligi'nde deneyecek. Sözleşmesi süren Gabriel ve Palacios'un kontratlarında çıkış opsiyonları var. (dha)

 
Altınordu-Trabzon hattı
 
Sistem krizinde yeni hamle: Kentkart A.Ş.’den suç duyurusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu-Trabzon hattı
PTT 1'inci Ligi ekiplerinden Altınordu, Trabzonspor'dan forvet arkası Gökhan Alsan'a kanca attı.
Altay’ın adresi Buca!
Görevde bulunduğu 3 haftalık süreçteki icraatlarını anlatan Cihangir Marmara, ...
Fenerbahçe bombayı patlattı: İşte maliyeti
Fenerbahçe, Lille'in Danimarkalı stoperi Simon Kjaer ile 4 yıllık anlaşmaya ...
 
Golden State Warriors 40 yıl sonra şampiyon
Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Finali'nin 6'ncı müsabakasında Cleveland ...
Tarihin en kötüsü: Milli Takım 4.torbaya düştü
Türkiye, FIFA sıralamasında tarihinin en kötü durumuna düştü.
Nefes kesen maçta zafer Kaf-Kaf’ın: Şampiyonluğa son adım
Pınar Karşıyaka muhteşem taraftarı önünde nefesler kesen maçta Anadolu ...
 
Altay’da üye temizliği!
Altay’da geçmiş dönemlerde başkan adaylarının oy potansiyeli yaratmak ...
Göz-Göz Gosso için fiyat artırdı
Transfer sezonunda Torku Konyasporlu sağ bek Benjamin Fuchs'a imza attıran ...
Karşıyaka’da Dumlupınar gurur dolu
PTT 1'inci Ligi'nde şampiyonluk hedefleyen Karşıyaka'nın sürpriz bir kararla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva