HABERLER>SPOR
12 Haziran 2015 Cuma - 13:23

87 ruhu canlandı!

Türkiye Basketbol Ligi final serisinde İstanbul'da oynanan 2'nci maçta Anadolu Efes'i 86-85 yenerek durumu 1-1'e getiren Pınar Karşıyaka, 1986-87 sezonunda yaşadığı lig şampiyonluğundan sonra ikinci kupa için dev bir adım attı.

87 ruhu canlandı!

28 yıl sonra finale çıkıp, dev bütçeli rakibi karşısında saha avantajını eline geçiren yeşil-kırmızılı ekip, 14 Haziran Pazar ve 16 Haziran Salı günleri İzmir'de oynayacağı iki müsabakayı kazanarak kupanın kulpundan tutmayı planlıyor. Toplam 4 galibiyet alan takımın şampiyon olacağı finalde Efes'e gözdağı veren Pınar Karşıyaka, taraftarını da şampiyonluk havasına soktu.
 
Euroleague'de Final Four oynayan Fenerbahçe Ülker'i yarı finalde eleyen Pınar Karşıyaka, Euroleague'de çeyrek finale kadar çıkan Anadolu Efes önünde de şampiyonluğa olan inancını gözler önüne serdi.
 
Her fırsatta, "Bizim bir hayalimiz var" diyen Antrenör Ufuk Sarıca, "Taş gibi takımız" yorumuyla oyuncularına olan inancını vurguladı. Ufuk Sarıca, "Birbirimize olan inancımız hiç sarsılmadı. Son düdüğe kadar mücadeleyi bırakmıyoruz. Saha avantajı artık bizde. Taraftarımızın önünde daha dinç, daha dirençli ve farklı olacağız. İzmir'deki iki maçı da kazanacağımıza inanıyorum" dedi.
 
DİXON'A MİLLİ DOPİNG
Anadolu Efes'le oynadığı final serisinde ilk maçı hakem hatalarının da etkisiyle uzatma periyodunda 95-92 kaybeden Pınar Karşıyaka, ikinci karşılaşmada Bobby Dixon'la zafere koştu. Umutların tükendiği bir anda sahneye çıkan "Süper Bücür" bitime 10 saniye kala attığı üçlükle skoru 85-85'e taşıdıktan sonra, son 4 saniyede çaldığı topla da galibiyeti getiren faulün kahramanı oldu.
 
Avrupa Basketbol Şampiyonası için devşirme oyuncu kontenjanından Türk Milli Takımı'na çağrılan ABD'li guard, ay-yıldızı formanın heyecanıyla final serisinde coştu. İlk maçta 26, ikinci karşılaşmada 28 sayı kaydeden Dixon, 1989-90 sezonundan bu yana final serisinin ilk iki ayağında 27 sayı ortalama yakalayan tek oyuncu oldu. Dixon son maçta 6 ribaund alıp, 6 da asist yaptı.
 
İSTANBUL'U İSTİLA ETTİLER
Pınar Karşıyaka'nın, Anadolu Efes zaferine yeşil-kırmızılı taraftarların da büyük katkısı oldu. İlk maçta olduğu gibi, ikinci randevuda da Abdi İpekçi Spor Salonu'na akın edan Karşıyakalı taraftarlar, rakip oyunculara büyük baskı oluşturdu. Anadolu Efes ataklarında çaldıkları ıslıklarla, İstanbul ekibinin top kayıpları yapmasına neden olan binlerce Karşıyakalı, maçtan büyük sevinç yaşadı. Gece yarısı İzmir'e dönen Pınar Karşıyaka, Adnan Menderes Havalimanı'nda taraftarları tarafındanr meşalelerle karşıladı.
 
BİLETLER 50 TL
Pınar Karşıyaka'nın pazar günü Karşıyaka Arena'da saat 18.00'de Anadolu Efes'le oynayacağı final serisinin üçüncü maçının biletleri 50 TL'den KSK Store'larda satışa çıkarıldı. 30 TL olarak belirlenen öğrenci biletlerinin ise pazar günü saat 11.00'den sonra Arena'da açılacak gişeden temin edileceği açıklandı. Öğrenci bileti için öğrenci kartı gerekli olduğu ve her öğrenciye yalnız bir bilet verileceği bildirlidi.
 
ACAR'DAN 100 BİN TL DAHA
Pınar Karşıyaka'nın Fenerbahçe Ülker'i elediği yarı final serisinde toplam 1 milyon 70 bin TL prim dağıtan futbol takımının sponsoru Erdal Acar'ın, prim katkısını finalde de sürdürdüğü bildirildi. Acar'ın, dünkü zaferin ardından oyunculara toplam 100 bin dolar ödül sözü verdiği ifade edildi. Pınar Karşıyaka'nın şampiyon olması halinde Erdal Acar'ın vereceği toplam prim merak konusu oldu. (dha)

 
Başkan Soylu’dan ‘Gazipaşa’ patlaması: Leş kargaları!
 
Sertel’den çarpıcı açıklamalar: Ben aday olsaydım…
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR'Lİ 12 Haziran 2015 Cuma 16:54

Helal size aslanlar,hadi bitirin şu işi İzmir'in gururlarısınız.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaf-Kaf haftaya imzayla başlayacak
Karşıyaka yönetimi, Sportif Direktör Recep Çetin ve Teknik Direktör Ogün ...
Altınordu’ya ‘Uğur’ geldi
Altınordu, dış transferde ilk imzayı, daha önce prensipte anlaştığı Aydınspor ...
Altay’da Turgut Uçar dönemi
Tarihinde ilk kez 3. Lig'de mücadele etmeye hazırlanan Altay, teknik direktör ...
 
Kaf-Kaf’tan inanılmaz zafer: Dixon mucizesi
Pınar Karşıyaka Türkiye Basketbol Ligi final serisi ikinci maçında Anadolu ...
Karşıyaka-Erdal Acar işbirliği resmileşti: İşte detaylar
Karşıyaka yönetimi, yeni sezonda kulübe Süper Lig yolunda açık çek veren ...
Bucaspor’da kongre söylentilerine nokta!
Bucaspor Başkanı Çetin Kayışlı, kongre kararı almayacaklarını ve göreve devam edeceklerini söyledi.
 
Ve Beşiktaş’ta ‘Güneş’ açtı: Törene damga vuran sözler
Beşiktaş'ta, Slaven Bilic'in ayrılmasıyla boşalan teknik direktörlük görevine ...
Altınordu’da 2 ret 2 evet
Altınordu’da iç transfer görüşmeleri devam ederken, sözleşmeleri sona ...
Futbol şöleni bitmiyor: Şimdi de Balkan Cup
U12 İzmir Cup ile ülkemizin en geniş katılımlı küçük yaş futbol turnuvasını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva