HABERLER>POLİTİKA
11 Kasım 2022 Cuma - 13:21

81 il başkanı ‘aday ol’ mu diyecek? Kırkpınar’dan ‘Akşener’ iddialarına net yanıt!

Kulislerde İYİ Parti’de 81 il başkanının Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olması yönünde 81 il başkanının ortak metin yayınlayacağı iddialarına yanıt veren İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Genel başkanımız bu konuda katıldığı bir canlı yayında ‘Ben başbakanlığa talibim’ dedi. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı için defter o gün kapandı genel başkanımızın sözlerinden kaynaklı. Önümüzdeki süreçte ne olur onu bilmiyoruz, sonuç olarak siyaset değişkenlik içinde olan bir süreç” dedi.

81 il başkanı ‘aday ol’ mu diyecek? Kırkpınar’dan ‘Akşener’ iddialarına net yanıt!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de genel seçimlere kısa bir süre kala ‘aday kim olacak’ sorusu sıkça dile getirilirken, Cumhur İttifakı’nın adayının AK Parti Genel Başkanı ve mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklanması sonrası gözler Millet İttifakı’na çevrilmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti başta olmak üzere Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti’nın oluşturduğu 6’lı Masa’nın adayı henüz belli olmazken, CHP kanadından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması için yoğun çalışma yürütüldüğü sık sık gündeme gelmişti.

Süreç içinde İYİ Parti kanadı ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘aday olabilir’ sinyalleri verirken, katıldığı bir televizyon programında Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olması için ısrar ettiklerini belirtirken, kulislerde İYİ Parti’nin 81 İl Başkanı’nın Akşener’e aday olması yönünde ortak açıklama yapacağı iddiaları gündeme geldi.

İddialar sonrası İzmir il başkanlığının tutumu merak edilirken, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, gündemdeki konuyla ilgili Egedesonsöz’e konuştu.

BÖYLE BİR GÖRÜŞ OLMUŞ OLABİLİR AMA…
İl başkanları olarak Genel Başkan Akşener’e adaylık konusunda baskı yapıp yapmayacakları yönündeki soruya yanıt veren Kırkpınar, “Hatay İl başkanımız Şefik Bey’in Akşener’in aday olması noktasında ciddi bir baskı oluşturduklarını dile getirmiş. Başkanımız çok tecrübeli ve eski bir il başkanı. Sonrasında milletvekilliği yapmış. Şimdi de  partimizde il başkanlığı yapan çok deneyimli ve tecrübeli bir siyasetçidir. Kendisinin böyle bir görüşü olmuş olabilir ancak bunun genel anlamda bir yansıması yok şu an için” ifadelerini kullandı.

ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE NE OLUR BİLMİYORUZ
Akşener’in ‘başbakanlık koltuğuna talibim’ sözlerini hatırlatan Kırkpınar, “Genel başkanımız katıldığı bir canlı yayında ‘Ben başbakanlığa talibim’ dedi. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı için defter o gün kapandı Genel Başkanımızın sözlerinden kaynaklı. Önümüzdeki süreçte ne olur onu bilmiyoruz, sonuç olarak siyaset değişkenlik içinde olan bir süreç. Ancak aslolan Genel Başkanızın başından beri söylediği 13’üncü Cumhurbaşkanının Millet İttifakı adayının mutlaka kazanması gerektiğidir. Eğer kazanmazsa parlamentodaki dağılım, milletvekilliği sayısının hiç önemi yok. Çünkü parlamenter sisteme geçmenin tek yolu seçilmiş bir Cumhurbaşkanının göreve gelmesidir. 6’lı Masa’nın 28 Şubat 2022’de  yaptığı imza töreni ile yeni parlamenter sisteme geçmek  ile ilgili imza altına aldıkları konuda buydu zaten. Orada aslolan Cumhurbaşkanını seçmek. Seçilmiş cumhurbaşkanı da ortak karar ile olur.  Bu nedenle mutlaka kazanacak aday olmalı ve bu aday masanın adayı olmalı diye söylenmişti. Bizde bunu kendi parti teşkilatlarımıza iletiyoruz” diye konuştu.

SÜREÇ UYUM İÇİNDE YÜRÜYOR
Parti teşkilatlarında Millet İttifakı’nın adayının henüz belli olmamasından kaynaklı bir rahatsızlık olup olmadığı yönündeki soruya da yanıt veren Hüsmen Kırkpınar, “Millet İttifakı teklifi Sayın Genel Başkanımız’dan geldi. 6’lı Masa’nın teklifi Sayın Kılıçdaroğlu’ndan geldi ve uyum için yürüyor süreç. Herkesin gönlünden geçen kendi liderleri olabilir, 6’lı Masa dışından olabilir. Bunlar süreçle ortaya çıkacak ve nihayetinde bu rejimin yani partili cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin değişmesi. Bu da 100’üncü yıla girerken gerçekleşecek diye umut ediyor ve bunun için mücadele ediyoruz” dedi.

 
Davutoğlu'ndan İmamoğlu'na destek ziyareti!
 
Göztepe, taraftarların gönlünü aldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 11 Kasım 2022 Cuma 20:01

Bu işin böyle olacağı belli idi sürpriz değil,olsun ödünç milletvekilleri verilecek yeni partiler arasın birileri...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu'ndan İmamoğlu'na destek ziyareti!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye ...
İnce'den HDP ile AK Parti yorumu: Bunda ne var ki?
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "HDP ile AKP görüşmüş. Görüşebilir, ...
Bakan Koca duyurdu: 42 bin 500 kişi atanacak!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 85 bin açıktan atama yapılacağını ilan ettiklerini ...
 
İmamoğlu'na siyasi yasak ve hapis istendi!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, YSK üyelerine ...
'2 lira' cinayeti... Tuvaletçi tek yumrukta can verdi!
Antalya'da tuvalet işletmecisi Mehmet Özcan (60), 2 liralık ücret yüzünden ...
CHP’li Sındır'dan 'cüruf tesisi' tepkisi: Aliağa ve İzmir'e yazık ediyorsunuz!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Çevre, Şehircilik ve İklim ...
 
Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na 1 milyon TL’lik dava!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
'Sözleşmeli personelde çalışmayı tamamladık'
Çalışma Bakanı Bilgin, "Sözleşmeli personel çalışma şartlarını değiştirmeyi ...
CHP'li Polat: Elektrikli araçlar desteklenmeli
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Plan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva