HABERLER>POLİTİKA
1 Şubat 2023 Çarşamba - 20:44

6'lı Masa'ya Türk bayrağı eleştirisi!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "2 gün önce yayımlanan sözde mutabakat metni diyorum metinden başka her şeye benzer. Mutabakat metni içinde benim kendi bakanlığım ile ilgili olan bölümde öyle abuk sabuk şeyler yazmışlar ki Allah'tan korkun. Biz her şeyi yerlileştirdik, millileştirdik ama muhalefeti yerlileştiremedik, millileştiremedik. Buna bir vatandaş olarak çok üzülüyorum" dedi.

6 lı Masa ya Türk bayrağı eleştirisi!

Bakan Kirişçi, Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi'nin '25'inci Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Bakan Kirişci, '25'inci Olağan Genel Kurulu'nun hayırlara vesile olmasını dileyerek, "MÜSİAD, Anadolu'nun dinamizmi ile iş insanlarımızın girişimcilik ruhunu bir araya getirmiştir. Çok şükür 20 yıldan beri önce mevzuat açısından eksiklikleri tamamlanan tarım sektörü çok şükür bu süreci kazasız belasız geçirdi ve hızla da ilerlemeye devam etmektedir. Düşünün bu ülke bir tarım ülkesi; ama tarım kanunu yoktu. Türkiye her alanda olduğu gibi tarım alanındaki gücü sayesinde krizi çok şükür rahat atlattı. Dünyanın her ülkesi bizim gibi şanslı değildi, açlık ile boğuşanların sayısı çok artmıştı. Lider diplomasisi ile sayın cumhurbaşkanımız Rusya-Ukrayna savaşında taraf olmak yerine barıştan yana olmayı tercih eden duruşu sayesinde devamında bu bize İstanbul Sözleşmesi ile 4'lü zirveyi beraberinde getirdi. 22 Temmuz'dan itibaren 'Tahıl Koridoru' adı altında aslında güvenlik koridoru, açlık ile mücadele koridoru olarak adlandırabileceğimiz bir koridor inşa edildi. Tahıl Koridoru'ndan bugüne kadar 690 gemi geçti, buradan geçen gıda miktarı 19.1 milyon ton. Burada da aslan payını savaşa alkış tutanlar, Ukrayna'nın yanında yer aldığını ifade ederek Ukrayna'ya tabiri yerindeyse gaz verenler, 'ihracat yasağı getiriyorum' diyenler yüzde 53 gibi önemli bir payı aldı" açıklamasında bulundu.

'İHANET DEĞİLSE BAŞKA NEDİR'
Bakan Kirişci, 6'lı Masa'nın yayımladığı 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ne ilişkin, "Biz istikrara ekonomi iş insanları bunları birbirinden ayırmamız mümkün değil. Önümüzde tarihi belli olan bir seçim var. Bu seçimde hepimizin, 'Benim şu anda başka bir meşguliyetim var, bununla nasıl olsa siyasiler ilgilenir' diyerek ötelemememiz, mutlaka taşın altına elimizi, gövdemizi koymalıyız. 2 gün önce yayımlanan sözde mutabakat metni diyorum, metinden başka her şeye benzer. Ben şu haykırışı yapmak istiyorum; biz bu ülkede yüzde 20 olan savunma alanındaki yerlilik ve millilik oranını yüzde 80'lere çıkardık ama biz bu ülkede muhalefeti millileştiremedik, yerlileştiremedik, buna da çok üzülüyorum. Mutabakat metni içinde benim kendi bakanlığım ile ilgili olan bölümde öyle abuk sabuk şeyler yazmışlar ki Allah'tan korkun. 2013 yılında belki AK Parti'de siyasetten ayrıldın ama en azından geri kalan kısmında değilse bile, öncesinde yapılanları unutma. Bu gerçekten bir ihanet değilse başka nedir diye de düşünmeden edemiyorum. Bu ülke serbest piyasa ekonomisine geçmiş ve bu ülkede taban fiyattan söz ediyor. Taban fiyat mı kaldı? Bu fiyatın adı müdahale fiyatıdır. Taban fiyat denilen şey, karma ekonomik modellerde olur. İkinci olarak da şunu söylüyor; 'ürünlerin fiyatını daha önceden açıklayacağız' diyor. Ekmediğimiz ya da ekip de daha nasıl olacağını bilmediğimiz buğdaya, arpaya, ayçiçeğine, ete, süte nasıl fiyat vereceğiz" ifadelerini kullandı.

6'LI MASA'YA TÜRK BAYRAĞI ELEŞTİRİSİ
Bakan Kirişci, konuşmasında, 6'lı Masa'ya eleştirilerini sürdürerek şunları ifade etti:

"Bir akıl tutulması ve bu şekilde bu da olsun, şu da olsun diye üst üste alt alta yazdıkları metin ile Türkiye karşı karşıya. Milletinin onayını, konuya olan ilgisini beklemek yerine diyor ki, 'Bu Avrupalıların alkışını aldı' yazıklar olsun size. Biz her şeyi yerlileştirdik, millileştirdik ama muhalefeti yerlileştiremedik, millileştiremedik. Buna bir vatandaş olarak çok üzülüyorum. 6'lı Masa bir araya geliyor, arkada bir tane Türk bayrağı yok, bu ülkenin bağımsızlığını ve istiklalini simgeleyen bir bayrak yok, yazıklar olsun size. Böyle bir muhalefetin olduğu bir Türkiye'de maalesef canla başla mücadele eden bir cumhurbaşkanımız var. Dünya böyle bir liderin varlığını kabul ediyor, bu beyefendiler kendilerince görmezden geliyor. Biz şuna inanıyoruz; çalışmaya devam edeceğiz, aziz milletimiz bizi 15 kez birinci parti yaptı ve bizi sürekli iktidar yaptı. Bizi kesintisiz 21 yıldan beri iktidarda tutuyor. İnşallah bunun duracağını düşünmüyoruz. Bu ülkenin böyle eylem ve söylemlerle geçirecek zamanı yok. 2023 Türkiye'nin, Cumhuriyetimizin 100 yılını geride bıraktığı, ama yeni bir 100 yıla başladığı zaman olacak. Bu 100 yılın ana ekseninden birisi tarım ve orman sektörü olacak." (DHA)

 
O ülkede panik... Deli dana vakası görüldü!
 
Aydın'da hırsızlar yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bu ülkenin her bir karışını spor tesisiyle donattık'
Ümraniye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Birol Hayal yüzme havuzunun ...
'Türkiye ekonomisinin önünde engel yok'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Doğru zamanda doğru ...
'Savaşın sahada kazananı olmayacak'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "Biz, ...
 
CHP'li Arslan: Denizlerimizi kirletmek bu kadar ucuz mu?
CHP PM üyesi, İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Ednan Arslan ...
Bahçeli'den İzmir teşkilatına talimat: Silip süpürün!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı 300 kişilik bir kadro ...
'Muhalefete yeni slogan: Bay Bay Kemal'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Memleketin her işi gibi ...
 
Akşener'den Altılı Masa mesajları
İYİ Parti lideri Meral Akşener altılı masanın çalışmalarına değinerek ...
CHP'li Polat'tan ceza çıkışı: Caydırıcı olmalı!
Mecliste Çevre Kanunu ile ilgili yapılan değişiklikler hakkında konuşan ...
Millet İttifakı İzmir'de buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek İzmir İktisat Kongresi’nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva