HABERLER>POLİTİKA
20 Kasım 2022 Pazar - 11:33

500 kişilik tören... CHP İzmir'den rozet şov!

CHP İzmir İl Başkanlığı önceden farklı siyasi parti üyesi olan 500 kişiye Tarihi Havagazı Fabrikası’nda rozet takma töreni gerçekleştirdi. Törende konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, farklı partilerden gelen üyelerin parti için bir zenginlik olduğunu söyledi. Kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Biz en bereketli topraklarda yokluk içinde sefalet içinde işsizlik içinde kıvranıp duruyoruz. Bu bir kader mi? Asla bu bir kader değil. Bu yanlış politikaların bizi getirdiği noktadır. Bunun başka türlüsü mümkün” ifadelerini kullandı.

500 kişilik tören... CHP İzmir den rozet şov!

Ozan EKİZ /  EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda rozet töreni gerçekleşti. Üye katılım törenleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, önceden farklı siyasi parti üyesi olan 500 kişiye CHP rozeti takıldı. Törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP YDK Üyesi Ebru OKAY, CHP PM Üyesi Rıfat NALBANTOĞLU, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Tacettin BAYIR ve parti üyeleri katıldı.

Törende kürsüye çıkan Yücel, ülkede yaşanan ekonomik krize değinerek, “Bugün mücadelemizde saflarımıza katılan değerli yol arkadaşlarım hoşgeldiniz. Ülkemizi ekonomik kriz, işsizlik gibi sorunlarla boğuşuyor. Türkiye’de 20 yıldır tek parti var. İstedikleri kişileri istedikleri yerlere atıyorlar. Ülkenin sorunlarının çözülmesi konusunda her türlü yetkiye sahiptir ama ülkemiz daha önce yaşanmadığı kadar ekonomik kriz içerisinde. Gençlerimiz işsiz ve insanlarımız geleceğe kaygıyla bakıyor” dedi.

‘BUNLAR BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ’
Partiye geçen yeni üyelerin farklı siyasi partilerden geldiğini ancak bunun bir zenginlik olduğunu belirten Yücel, “Geçmişte farklı partilere oy ve gönül vermiş olabilirsiniz. Bunlar bizim zenginliğimiz. Bizim önceliğimiz Atatürk. Başta devletin ülkesi ve milleti ile birlikte bölünmez bütünlüğü ve al bayrağımız. Bunlar bizim kırmızı çizgimiz. Bunların dışındaki her şey bizim zenginliğimiz. İzmir hoşgörünün barışın ve demokrasinin başkenti. Genel başkanımız bize katılın dedi. Bizim kırmızı çizgilerimiz belli. Tek derdimiz huzuru ve barışı getirmek” ifadelerini kullandı.

‘BİZ KADINA HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERECEĞİZ’
Yeni gelen üyelerin çoğunluğunun kadın olduğunu belirten Yücel, kadınların toplumda dezavantajlı bir noktada olduğunu belirterek bu durumu iktidar oldukları dönemde değiştireceklerinin sözünü verdi. Yücel sözlerini şöyle tamamladı:

Bugün katılan birçok üyelerimiz kadın. Türkiye’de kadın olmak zor. İkinci sınıf insan olarak görüldüğü bir ülkede, kadın şiddetine karşı imzalanan İstanbul Sözleşmesi bir gece ansızın yürürlükten kaldırıldı. Bundan neden rahatsız oldular? Bunu sorgulamak lazım. Biz kadına hak ettiği değeri vereceğiz sözünü kabul etmiyorum, kadına ayrıca birinin değer vermesi gerekmiyor. Kadın erkeğin eşit olduğu koşulları hep birlikte sağlayacağız. Tunç Soyer aramızda, kadınlara yönelik bu dezavantajlı durumu ortadan kaldırması, çocuklarını masal evlerine ve kreşlere bırakıp işe gidebileceği çok güzel ve örnek projeleri var belediyelerimizi. Mücadelemiz sizlerle daha güçlü. Yolumuz açık olsun. Aydınlık, demokratik ve cumhuriyet değerleriyle yönetilecek olan Türkiye için mücadelemize katkı koyduğunuz için teşekkür ediyorum.

SOYER: EN BEREKETLİ TOPRAKLARDA OLAN BU YOKLUK KADER DEĞİL!
Yücel’den sonra kürsüye çıkan Soyer, Türkiye topraklarının en bereketli topraklar olduğunu ancak buna rağmen ülkenin içinde bulunduğu durumun yanlış politikalar sebebiyle olduğunu belirterek, “Bugün bizim için bayram. Sabah kalktım buraya gelirken şahane bir bahar havası vardı. Şu an İskandinav ülkelerinde kara kış var. Arabistan çölleri 50 derecede kavruluyor. Biz en bereketli topraklarda yokluk içinde sefalet içinde işsizlik içinde kıvranıp duruyoruz. Bu bir kader mi? Asla bu bir kader değil. Bu yanlış politikaların bizi getirdiği noktadır. Bunun başka türlüsü mümkün. Bu güzelim topraklarda el ele güler yüzle sağlık içinde çocuklarımızın geleceğinden kaygı duymadan gerçekten barış içinde yaşayabiliriz. Bunun için demokrasiye ihtiyacımız var, adil paylaşıma ihtiyacımız var. Bunun için bayram dedim” ifadelerini kullandı.

‘BAŞKA BİR HAYATIN MÜMKÜN OLDUĞUNU BİLEREK SİYASET YAPIYORUZ’
Başka bir hayat şiarıyla siyaset yaptıklarını belirten Soyer, bu şiara destek olarak gelip üye olanlara teşekkürlerini sunarak sözlerini şöyle sonlandırdı:

Başka bir hayatın mümkün olduğunu bilerek siyaset yapıyoruz. Bir gün bu anlaşılsın istiyoruz. Çoğunluğu kadın olan sizler bunu anlamış ve kavramış bize katılmaya karar vermişsiniz. İyi ki varsınız. Katılımınız bize çok büyü güç veriyor. Her biriniz ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu güzelim topraklarda kimsenin yatağa aç girmediği sağlıkla ve el ele bir memleketi hep beraber kuracağız. Sıkın dişinizi az kaldı. Hepinize çok teşekkür ediyorum.

Son olarak kürsüye çıkan Demokrasi Barış ve Emek Platformu Gizem Açı şunları söyledi:

Biz kadınlar olarak emeğimizle ve mücadelemizle birlikte aydınlık bit gelecek düzenlemek istiyoruz. İstanbul sözleşmesi kaldırılarak taciz ve şiddetin önü açılmıştır. İnanıyoruz ki geleceğimizde bunları CHP iktidarı ile değiştireceğiz. Soyer kooperatif ve kurs merkezleri açarak İzmir’e güç veriyor. CHP iktidarı döneminde aydınlık günler bizimle olacak. Kadınlar yaşamın her alanında var ama sorunlarıyla var. Kadın haklarıyla tanınır. Hakları hiçe sayılan kadın toplumsal yozlaşmayı getirir. Üreten ve yöneten kadınlar olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu şiarla 500 kadınımızla katılıyor olmaktan gurur duyuyoruz.

Konuşmaların ardından yeni katılan üyelere rozetleri takdim edildi.

 
Altay'ın konuğu Gençlerbirliği!
 
Turizmin geleceğine yön verecek fuar için geri sayım!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 21 Kasım 2022 Pazartesi 09:14

gördükçe gülüyor eğleniyoruz.. bu adamı da başkan yapıp konuşturuyorsunuz ya ..

Yorumu oyla      3      3  
mahmut 21 Kasım 2022 Pazartesi 08:44

tek başına girdiği seçimi zor kazanan adam çıkmış iktidarı eleştiriyor. gerçekten çok komiksiniz. Türkiye tarihi boyunca bu kadar kötü bir muhalefet görmedi

Yorumu oyla      3      3  
haydar haydar 21 Kasım 2022 Pazartesi 08:42

arkadaş hiç hizmet etmiyorsunuz sadece laf siyaseti yapıyorsunuz bu insanlar size güvenir mi?

Yorumu oyla      4      3  
Naci 21 Kasım 2022 Pazartesi 01:44

Hizmet olmadıktan sonra neyleyim oy oranı isterse %100 olsun oy oranınız çoğaldıkça hizmet gelmiyor zaten yoktuda eski başkan ceketimi assam kazanırım demişti hizmetten dolayımı dedi biz hizmet etmemekte bize oy vermeye becbursunuz dedi .

Yorumu oyla      3      3  
Az Bilmiş 20 Kasım 2022 Pazar 23:37

Daha gecen hafta CHP BURSA ili ve ilçelerinde 10 şiddetinde deprem yaşandığı için (Genel Merkezin emriyle hepsi görevlen alındılar. By pass edildiler.) Hani Demokrasi vardı. Bu vinmalde İzmir CHP yöneticileride genel merkeze bak işte biz çok sıkı çalışıyoruz demek istiyorlar. Bunun mesajını veriyorlar. Rakam bana pek İNANDIRICI GELMEDİ. Nereden anladım. Fotoğraftan. Yakından çekilmiş. 500 kişi olsaydı yeterince uzaktan ve GURUP fotosu olurdu. 50 kişi bulmak kolay. Kendiniz çalıp, kendiniz oynuyorsunuz. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ, Türk aile yapısına uygun değildir. Aldatmacadır. Sürekli insanları kandırıyorsunuz.Başkan demiş ki: Başka bir hayat mümkün. Bu başkan herşeyin başkasını icad ediyor ya. (Başka bir tarım mümkün.) Ne akıllı bir adam. Pes doğrusu. Breh breh breh breh.

Yorumu oyla      3      3  
Ağzı olan konuşuyor 20 Kasım 2022 Pazar 20:31

Tuba, AKP'nin kaç tane kadın belediye başkanı var? Önünde gazeteci tokatlanıp, sessiz kalan Gaziantep Belediye Başkanı var; başka? 3 büyük şehre AKP neden kadın belediye başkanı adayı koymadı? Kadın aday sayısına bakarsak; 2018 seçimlerinde toplam aday içerisindeki oran CHP'de yüzde 22,8 iken, bu oran AKP'de yüzde 21'dir.

Yorumu oyla      4      6  
DELEGE 20 Kasım 2022 Pazar 14:49

Yorumlar hepsi doğru ve gerçek,ama bir 'takım işine gelmeyenler aktrol diyerek yafta yapılır,keşke bunlar gerçek olmasaydı,parti içinde bunları gören yokmudur acaba?...

Yorumu oyla      8      3  
SEÇİM 20 Kasım 2022 Pazar 14:08

%55 oyla kazandı chp...görünen oki sayın başkan %45 i boşvermiş..büyükşehir belediye başkanı kimliğini bırakıp chp milletvekili gibi hareket ediyor..

Yorumu oyla      6      3  
vatandaş 20 Kasım 2022 Pazar 14:03

nerdesin AZİZ KOCAOĞLU..özledik çoooook...

Yorumu oyla      7      3  
Partili 20 Kasım 2022 Pazar 14:03

Maalesef CHP İzmirin başına gelmiş en büyük talihsizlik bu il başkanı.. Dilerim vekil olmaz ve olamaz..

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl Başkanı Ösen’den Büyükşehir yorumu: Takdir ettiğim çalışmalar var, ancak…
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, İzmir ...
AK Parti İzmir'in teşkilat buluşmasında iddialı sözler: Hedef 12 vekil!
AK Parti İzmir’in ‘Türkiye Yüzyılı’ konulu eğitim programında konuşan ...
CHP'nin Seferihisar zirvesinde sonuç bildirgesi... Topyekûn mücadele vurgusu!
İki günlük Seferihisar kampının sonuç bildirgesini okuyan Cumhuriyet Halk ...
 
CHP zirvesinin basına kapalı bölümünde neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi’nde Seferihisar’da gerçekleştirilen meclis üyeleri ...
'Ambargolarla karşı karşıya kalan bir ülkeyiz'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Malumunuz zaman zaman gizli ...
'MHP’nin düzenlediği mitingler, bazılarını telaşlandırmakta'
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Cumhur İttifakı birlikteliğinin ...
 
Afyonkarahisar'da AK Parti'ye katılanlara rozet takıldı
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti'ye ...
AK Partili Dağ, İzmir mesaisi... Millet İttifakı'na aday eleştirisi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Millet İttifakı ortakları ...
MHP'li Osmanağaoğlu: Kurban verecek devletimiz yoktur!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva