HABERLER>EKONOMİ
8 Haziran 2016 Çarşamba - 10:58

‘500 Büyük’te 60 EBSO’lu: Yorgancılar’dan ilk mesajlar

2015 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışması sonuçlandı. İSO’nun açıkladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 60 Ege Bölgesi Sanayi Odası üyesi şirket yer aldı. EBSO Başkan Yorgancılar’dan ilk değerlendirme geldi.

‘500 Büyük’te 60 EBSO’lu: Yorgancılar’dan ilk mesajlar

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2015 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışması sonuçlandı. İSO’nun açıkladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 60 Ege Bölgesi Sanayi Odası üyesi şirket yer aldı.

Merkezi İstanbul, Ankara ya da başka şehirlerde olmasına rağmen üretimleri İzmir’de olan firmaların esas alındığı EBSO listesindeki sonuçlara göre 2015 yılı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nun yüzde 12’sini EBSO üyesi firmalar oluşturdu. EBSO’nun ilk 100 listesine giren firmalardan 43’ü aynı zamanda İSO 500 Büyük listesine girme başarısı gösterdi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları ile ilgili değerlendirmesinde, EBSO üyesi 60 işletmenin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girme başarısı gösterdiğini belirterek, “Listeye giren her bir üyemizi tebrik ediyor, ülkeye olan katkılarının üretimlerinin, karlarının artarak devamını diliyorum. 34 yıldır yapmakta olduğumuz Odamızın 100 büyük çalışması ile İSO’nun 500 büyük firma çalışması için yaptığımız her karşılaştırmada Bölgemizin sonuçları ile Türkiye tablosu örtüşmekte ve birbirini desteklemektedir. O nedenledir ki, şunu çok net olarak söyleyebiliriz ki; üretimin sürdürülebilirliği sorunu ile karşı karşıyayız. Gerek finansman maliyetleri ve gerekse sanayicinin üzerindeki diğer yükler bugünkü tabloyu ortaya koymuştur” dedi.

Yarınımızı şekillendirecek
500 Büyük Sanayi kuruluşu ile ilgili veriler dikkate alındığında kurlardaki artışın faizleri de artırdığı ve bunun da finansman maliyetlerini olumsuz etkilediğini kaydeden Yorgancılar, gerçekçi değerlenmiş, istikrarlı kur politikasının önemini vurguladı. Kötünün iyisi olarak geçirilen 2015’in ardından, 2016’da da 2015’in mirası olarak devraldıklarımızın ne yazık ki devam ettiğini belirten Yorgancılar, “Yeni hükümetin yeni bir heyecan ile bu farkındalık içerisinde üretime dayalı ve istihdamı destekleyen büyüme politikalarını hayata geçirmesi yarınımızı şekillendirecek olması nedeniyle çok hayatidir. Her şeyden önce başlamamız gereken noktanın; terörün kökünü kazımak olduğu gerçeği ile sonrasında ise çok belirgin olan ve hazırlanan eylem planlarının ivedilikle hayata geçilmesi gerekliliğinin bir kez daha altını çizmek isterim” diye konuştu.

İSO 500- EBSO 100 Listesi ile ilgili notlar

- 2015 yılı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nun; yüzde 12’sini EBSO üyesi firmalar oluşturdu. EBSO’nun ilk 100 listesine giren firmaların 43 tanesi 500 büyük listeye girmeyi başardı. Söz konusu 43 üye, İSO’nun 500 büyük listesindeki Üretimden Satışların yüzde 9’unu, Net satışların yüzde 8’ini, Net karın yüzde 11’ini, Net aktifin yüzde 7’sini, Özsermayenin yüzde 6’sını, İhracatın ise yüzde 9’unu gerçekleştirdi.

- 500 Büyük firmanın Üretimden Satışları 2014 yılına oranla yüzde 7, net satışları yüzde 7,5 artarken, EBSO’nun 100 Büyük çalışmasında firmaların üretimden satışları yüzde 5, net satışları yüzde 7,3 artış gösterdi. 500 büyük firmanın ihracatı yüzde 13 azalırken, 100 büyük firmanın ihracatları bir önceki yıla göre yüzde 19,7 azaldı.




 
Ve dev market zinciri satıldı: Migros’un oluyor
 
Baba cinneti: Ailesini öldürüp intihar etti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR'Lİ 9 Haziran 2016 Perşembe 07:27

Çok merak ettim doğrusu.Listeye bakar mısınız,İzmir'de olan firmalara "EGE BÖLGESİ" denilmiş ama İzmir dışında ama Ege bölgesi içerisinde kAlan fabrikalarda ise İl hatta ilçe isimleri yazılmış.aDETA iZMİR ADI GEÇMESİN DİYE ÖZEL BİR ÇABA HARCANMIŞ!!!Bu nasıl bir algı operasyonudur,bu nasıl bir İzmir düşmanlığıdır.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve dev market zinciri satıldı: Migros’un oluyor
İngiliz sermayesi Tesco Kipa, resmen Migros Ticaret'e satıldı. Sky News'in ...
'Turizmin yıldızı her zaman parlak olacak'
Çeşme'de 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Ortaokul 8.Sınıf Öğrencilerine ...
İzmir İş Dünyası Derneği'nden Ege-Koop ziyareti
Yaklaşık 3 ay önce kent için projeler üretmek, girişimcilik kültürünü ...
 
Demirtaş: Yeni ekonomi paketi umut veriyor
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ekonomi Koordinasyon ...
Sektör, güçbirliğinin temellerini EBSO’ da attı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Tezcan, Unlu ...
Flaş! Ve dolar o seviyenin altında
ABD'de yakın bir dönemde faizlerin artırılması ihtimalinin gittikçe zayıflamasıyla ...
 
Türkiye'nin '500 büyük sanayi kuruluşu' belli oldu
İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" ...
Küçükbay A.Ş. yükseliyor
Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) her yıl açıkladığı Ege’nin 100 büyük ...
İLGEO Başkanı Yenice'den 'iftar saati' mesajı
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası (İLGEO) Başkanı Aykut Yenice, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva