HABERLER>GÜNCEL
16 Kasım 2022 Çarşamba - 16:05

2 aylık hamile eşini öldürmüştü... Ağırlaştırılmış müebbet istemi!

Isparta'da, 2 aylık hamile eşi Rabia Yılmaz'ı (27) öldürüp, kayınvalidesi Ayfer Aydınlı'yı yaraladığı suçlamasıyla tutuklanan Ayhan Yılmaz (42) hakkında hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi. Ayhan Yılmaz hakkında 'tasarlayarak kadın olan eşe karşı kasten öldürme', kayınvalidesi Ayfer Aydınlı'ya karşı ise 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'konut dokunulmazlığını ihlal etme', 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

2 aylık hamile eşini öldürmüştü... Ağırlaştırılmış müebbet istemi!

Olay, 21 Haziran'da, Hızırbey Mahallesi 111'inci Cadde'deki 3 katlı apartmanın 3'üncü katında meydana geldi. Ayhan Yılmaz, eşi 2 aylık hamile Rabia Yılmaz'ın annesinin evine geldi. Çift arasında çıkan tartışmanın ardından Ayhan Yılmaz, yanında getirdiği tabancayla Rabia Yılmaz ve annesi Ayfer Aydınlı'ya ateş edip olay yerinden kaçtı. Silah sesini duyan çevredekilerin ihbarıyla eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi Rabia Yılmaz ve karnındaki bebeğinin yaşamlarını yitirdiğini belirledi. Ayfer Aydınlı ise başını sıyıran kurşun nedeniyle yaralandı. Olaydan 1 gün sonra emniyete gelip teslim olan Ayhan Yılmaz, ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianame, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ayhan Yılmaz hakkında, eşi Rabia Yılmaz'a karşı 'tasarlayarak kadın olan eşe karşı kasten öldürme', kayınvalidesi Ayfer Aydınlı'ya karşı ise 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'konut dokunulmazlığını ihlal etme', 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istendi.

18 HAFTALIK HAMİLEYMİŞ
İddianamede Ayhan Yılmaz'ın ifadelerine de yer verildi. Eşi Rabia Yılmaz'ı 5,5 yıldır tanıdığını ve aralarında 2 kez dini nikah kıydıklarını, yaşadıkları sorunlardan dolayı sürekli küsüp barıştıklarını, olaydan 4 ay önce de resmi nikahla evlendiklerini anlatan Ayhan Yılmaz, Rabia'nın kendisinden 18 haftalık hamile olduğunu aktardı. Olaydan yaklaşık 1 hafta önce yaşadıkları sorun nedeniyle Rabia'nın evden ayrılıp annesinin evinde kalmaya başladığını, kendisi hakkında 15 ve 18 Haziran tarihlerinde 2 farklı koruma tedbiri uygulandığını ve bu nedenle aile konutlarına giremediğini belirten Ayhan Yılmaz, kendisine ait bir miktar para ve ziynet eşyasını alabilmek için olay günü kilidi değiştirerek eve girdiğini, Rabia'nın bu durumu fark edip kendisiyle mesajlaştığını, konuşmak için Rabia'nın yanına gitmeye karar verdiğini, ancak ailesi tarafından tehdit edildiği için tedbiren yanına silah almaya karar verdiğini ve 10 bin liraya 1 tabanca satın aldığını söyledi.

BALKON KAPISINDAN EVE GİRMİŞ
Arkadaşının aracını alıp Rabia'nın kaldığı kayınvalidesinin evine gittiğini kaydeden Ayhan Yılmaz, ışıkların kapalı olmasından dolayı evde kimsenin olmadığını anladığını ve daha önceden bu evde 1 ay kaldığından, açık olduğunu bildiği balkon kapısından eve girdiğini, çocuk odasında beklemeye başladığını, yaklaşık yarım saat sonra Rabia'nın annesiyle birlikte eve döndüğünü anlattı. Rabia ile konuşma niyetini, kendisinin gergin olduğunu ve yaşadıkları sıkıntından dolayı sakin şekilde konuşamadıklarını, Rabia'yı çocuk odasına çağırdığını ancak gelmediğini, kendisinin de o anki kızgınlıkla tabancasını çıkarıp hedef göstermeksizin 2-3 el ateş ettiğini kaydetti. İlk ateşte Rabia'nın bulunduğu yere yığıldığını, annesi Ayfer Aydınlı'nın ise bağırarak dışarı kaçtığını belirten Ayhan Yılmaz, bu sırada 2-3 el daha ateş ettiğini ardından kendisinin de dışarı kaçtığını söyledi. Tabancayı evde bıraktığını hatırladığını, evden çıktıktan sonra asri mezarlık tarafına kaçtığını anlatan Ayhan Yılmaz, 1 gece konteynerde kaldığını, ertesi gün de teslim olmaya karar verdiğini belirttiği ifadeleri iddianamede yer aldı.

İddianamede, Ayhan Yılmaz hakkında olay günü 60 gün süreyle tedbir kararı uygulanmasına hükmedilen kararın saat 14.00'da tebliğ edildiği de belirtildi. Yine aynı gün Rabia Yılmaz'ın 17.50'de tedbir kararını ihlal etmesinden dolayı müracaatta bulunduğu, bu nedenle Ayhan Yılmaz'ın arandığı ancak kendisinin il dışında bulunduğu ve ertesi gün müracaata geleceğini beyan ettiğine de iddianamede yer verildi. (DHA)

 
Önce tüp sonra doğal gaz... Aynı sokakta peş peşe patlamalar!
 
EYT Platformu'ndan yasa için son çağrı: Eksik gedik olmasın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kimlik bilgilerinin yasa dışı kullanımına dikkat!
Kimlik bilgilerinin ele geçirilmesi yoluyla açılan cep telefonu hattı ...
Netflix şifresini paylaşanlara kötü haber!
Netflix, abonelerinin hesap paylaşımının engellemesine yönelik yeni bir ...
İzmir'de ekmeğe zam geldi!
İzmirli fırıncıların uzun süredir gündeminde olan ekmek zammı, İzmir Esnaf ...
 
İzmir Taksiciler Odası'na kurşun yağdırmıştı... Saldırıda yeni gelişme!
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası hizmet binasına silahla ateş ettiği ...
Teröristin yakalandığı evin sahibi gözaltında
Taksim'deki terör saldırısını gerçekleştiren Suriye uyruklu terörist Ahlam ...
'Can kaybında yüzde 82 azalma sağladık'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nde ...
 
Devrilen TIR iki kardeşe mezar oldu!
Konya'nın Akşehir ilçesinde bariyerlere çarparak devrilen TIR’ın şoförü ...
PKK'lı terörist, yol kontrolünde yakalandı
Balıkesir'in Manyas ilçesinde jandarmanın yol kontrolü sırasında durdurduğu ...
İnciraltı için önemli buluşma... Plan için geri sayım!
İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, AK Parti İzmir Milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva